Kokkausketju, reseptit

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Lisää ohjeita löytyy myös googlettelemalla 'fruit pizza'

Jooh, ja 'dessert pizza' löytyy vielä enemmän osumia. Katotaan mitä tulee.
 
Oisko hyviä vinkkejä kuinka tehdä kermaviilistä salaattikastiketta
  • tonnikalasalaatille
  • kanasalaatille
 
Oisko hyviä vinkkejä kuinka tehdä kermaviilistä salaattikastiketta
  • tonnikalasalaatille
  • kanasalaatille
Mä oon tehny ihan yleispätevää kastiketta lorauttamalla kermaviilin joukkoon balsamicoa ja mausteeksi suolaa, pippuria ja vähän sokeria happamuutta taittamaan. Ja voihan sinne lykätä mitä tykkää. Valkosipuli esim. sopii hyvin ja kanan kanssa voi koittaa currya.
 
Oisko hyviä vinkkejä kuinka tehdä kermaviilistä salaattikastiketta
  • tonnikalasalaatille
  • kanasalaatille

Tuli mieleen tonnikalalle vahva sinappi - sitruunamehu - suola, mustapippuri,tilli + hiukan sokeria. Kanalle ehkä sitruunamehu - makea chilikastike - suola, mustapippuri? En syö ite kanaa enkä muista miltä se maistuu, mut joku on joskus kehunut, et makea chilikastike toimii kanan kansaa. :)
 
Oli possunulkofilee tarjoukses ja pitihän sitä ostaa 1.5kg pala. Nyt vaan mietin täs marinadia...onko kellään mitään suosikkia? En oo vielä kertaakaan tullut testattua edes coca-cola marinadeja, onko ne mistään kotoisin ja maistuuko cokis kuinka ? :D Samoin ei oo tullu testattua mitään omena pohjaista, jos laittais esim. omenamehua marinadiin. Tarkoitus on marinoida lihaa nyt yön yli ja huomenna paistella liha hiljakseen ainakin 4h.
 
Osaako kukaan kertoa, miten kiinalaisessa raflassa ne tekee näitä "taikinanuudeleita"?

Varkauden Kiina Keittiössä on tullut syötyä nuudeleita & härkää sekä myös muita nuudeliruokia. Sielä nuudelit ei ole näitä perinteisiä nuudeleita, vaan sellasta taikinaista, ehkäpä 1cm paksuista nuudelia.

Aivan taivaallisen hyvää, on tullut haettua kyseistä ruokaa jo ihan 100km päästäkin monesti. Ja hintaa annoksella öbaut 6€ :D
 
Ettei kyseessä olisi kuitenkin saksalainen Spätzle? En ole paksuista nuudeleista aasiasta itse edes kuullut. Lidlistä saa niitä.
 
Osaako kukaan kertoa, miten kiinalaisessa raflassa ne tekee näitä "taikinanuudeleita"?

Varkauden Kiina Keittiössä on tullut syötyä nuudeleita & härkää sekä myös muita nuudeliruokia. Sielä nuudelit ei ole näitä perinteisiä nuudeleita, vaan sellasta taikinaista, ehkäpä 1cm paksuista nuudelia.

Aivan taivaallisen hyvää, on tullut haettua kyseistä ruokaa jo ihan 100km päästäkin monesti. Ja hintaa annoksella öbaut 6€ :D
Oisko Hokkien -nuudeleita, ne on sellaisia paksuja munanuudeleita, vähän pastan näköistä tavaraa.

E: Udon vois olla toinen arvaus joka sopii paremmin tuohon "taikinaista"-kuvaukseen? Nekin on aika paksuja.

Udon:
320px-Yaki-udon.jpg


Hokkien:
331image.jpg


E: Eikun kysyitkin miten niitä tehdään, en tiedä. Googlaamalla noilla nimillä vois löytyä.
 
Millä korvaisitte vehnäleivän? Pitäisi maulta/koostumukselta olla jotakuinkin saman suuntainen eli ruisleipä ei käy.
Kaura- tai ohraleipä? Jos pitää olla täysin vehnätöntä vaaleaa leipää niin nuo joutuu kyllä leipomaan itse, jos vaan hait vaihtelua vehnäleivälle niin varmaan kaupankin versiot käy. Monesti niissä on osaksi vehnää seassa. Perunarieskakin onnistuu ilman vehnää, muttei kyllä maulta tai koostumukselta ole oikein vastaava.
 
Kaura- tai ohraleipä? Jos pitää olla täysin vehnätöntä vaaleaa leipää niin nuo joutuu kyllä leipomaan itse, jos vaan hait vaihtelua vehnäleivälle niin varmaan kaupankin versiot käy. Monesti niissä on osaksi vehnää seassa. Perunarieskakin onnistuu ilman vehnää, muttei kyllä maulta tai koostumukselta ole oikein vastaava.

Gluteenittomissa leivissä löytyy vähän vastaavia kyllä. Isommista ruokakaupoista hyvinkin.
 
Osaako kukaan kertoa, miten kiinalaisessa raflassa ne tekee näitä "taikinanuudeleita"?

Varkauden Kiina Keittiössä on tullut syötyä nuudeleita & härkää sekä myös muita nuudeliruokia. Sielä nuudelit ei ole näitä perinteisiä nuudeleita, vaan sellasta taikinaista, ehkäpä 1cm paksuista nuudelia.

Aivan taivaallisen hyvää, on tullut haettua kyseistä ruokaa jo ihan 100km päästäkin monesti. Ja hintaa annoksella öbaut 6€ :D

En oo varma miten ne rafloissa tehdään, mutta ite ostin joskus udon-nudeleita täkäläisestä aasiamarketista ja rakastuin niihin. On sitten tullu osteltua niitä vähän väliä aina kun keskustaan eksyy. Kerran sitten aattelin että voiskohan noita tehä ite, ja niimpä metsästin netin syövereistä pari ohjetta.

Oon tehny tällä ohjeella kertaalleen: http://www.lafujimama.com/2010/06/how-to-make-handmade-udon-noodles-its-easier-than-you-might-think/
Onnistui ihan ok, mutta ahnehdin noiden paksuuden kanssa ja ne penteleethän paisuivat vielä keittäessäkin. Olivat sitten vähän turhan paksuja ja wokkaamisesta ei oikein tullut mitään. :D Mutta uskoisin että ilman tuota sössäystä oisivat olleet taivaallisia sen sijaan että olivat vaan tosi hyviä. :)

Toinen ohje jonka pistin talteen ihan vaan sillä mielellä että noista nuudeleista saisi joustavampia ja hieman enemmän pastamaisia oli tuo: http://www.seriouseats.com/recipes/2009/07/seriously-asian-homemade-udon-in-japanese-noodle-broth-recipe.html
Tätä en oo vielä kokeillu, mutta en usko että suuresti eroavat ainakaan maussa. Pitänee tässä joku viikonloppu testata. :)

Mutta pakko sanoa että tuommoisella jyrän tehoilla varustetulla monitoimikoneellakin tuossa hommassa meni aika pitkään. Erittäin työläs homma, mutta hemmetin kivaa puuhastelua. :)
 
Muutamassa aasialaisessa ruokaputiikissa olen noihin paksumpiin nuudeleihin törmännyt. Useat oltiin nimetty korealaisiksi (tuore)nuudeleiksi. Onko noi sitten joku korealainen fiksaatio, en tiedä. :)
 
Jos kaapista löytyy leipävuoka tms. kannattaa testata torttuja vähävaivaisempaa Runebergin kakkua.
Kunnon punssikostutus ja hyvää vadelmahilloa.. :kuola:

runebergin+kakku.jpg

Resepti saksittu Hesarista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom