- Liittynyt
- 1.6.2004
- Viestejä
- 16 123
- Ikä
- 48
Tuossakin yks mitä ei oo ikinä vielä tullu testattua. Itämaiset safkat on kyllä hemmetin hyviä. Nuo valmiskastikkeet on kyllä näppärä keino helpottaa sitä safkantekoa kivasti, vaikka taitavatkin sisältää aika reilusti arominvahventeita sun muita.
Mut perkule ku tuo rakas avokkini on noita kastikkeita vastaan. 35 eri kastikeputelia on kuulemma liikaa eikä yhtään enää tule ennen ku aikasempia on käytelty pois rankalla kädellä... :D
Valmiskastike ja maustekastike on nyt hieman eri asia. Uncle Bens valmiskastikkeesta teet helposti "makoisan" sapuskan, lisäämällä vain lihan. Maustekastiketta, esim. tuota Hoi Sin -tahnaa et voi korvata käytännössä mitenkään, jos et omista viikkoa elämästäsi yhden soossin tekemiselle ja raaka-aineiden etsimiselle, tällöinkin joudut käyttämään osin valmiita maustekastikkeita ;) Papujen kotitekoinen fermentoiminen voiskin olla mielenkiintoinen työvaihe, mitä se sitten ikinä edes oliskaan :lol2:
Mutta totta, noissa kiinalaisissa jutuissa on sitä MSG:tä sitten riittämiin. Currytahnat, osterikastikkeet, kalakastike ja Hoi Sin jne kyllä kuuluvat jokaisen kotikokkaajan maustekaappiin.