Kokkausketju, reseptit

Tuossakin yks mitä ei oo ikinä vielä tullu testattua. Itämaiset safkat on kyllä hemmetin hyviä. Nuo valmiskastikkeet on kyllä näppärä keino helpottaa sitä safkantekoa kivasti, vaikka taitavatkin sisältää aika reilusti arominvahventeita sun muita.
Mut perkule ku tuo rakas avokkini on noita kastikkeita vastaan. 35 eri kastikeputelia on kuulemma liikaa eikä yhtään enää tule ennen ku aikasempia on käytelty pois rankalla kädellä... :D

Valmiskastike ja maustekastike on nyt hieman eri asia. Uncle Bens valmiskastikkeesta teet helposti "makoisan" sapuskan, lisäämällä vain lihan. Maustekastiketta, esim. tuota Hoi Sin -tahnaa et voi korvata käytännössä mitenkään, jos et omista viikkoa elämästäsi yhden soossin tekemiselle ja raaka-aineiden etsimiselle, tällöinkin joudut käyttämään osin valmiita maustekastikkeita ;) Papujen kotitekoinen fermentoiminen voiskin olla mielenkiintoinen työvaihe, mitä se sitten ikinä edes oliskaan :lol2:

Mutta totta, noissa kiinalaisissa jutuissa on sitä MSG:tä sitten riittämiin. Currytahnat, osterikastikkeet, kalakastike ja Hoi Sin jne kyllä kuuluvat jokaisen kotikokkaajan maustekaappiin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kuukausien puutetilan jälkeen löysin purkillisen Linghams Chilli Saucea! Ainakin Turun Punnitse ja säästä -kaupasta löytyi tuota (http://www.punnitse.fi/myymalat)

Linghams_Chilli_Sauce_280ml.jpg

Ihan mahtavaa, olen kaivannut tuota soossia aivan järjettömästi. Allekirjoittaneen ehdoton suosikki chilisoosseista.

Jos jollakulla on tietoa, mistä muualta tätä jumalten nektaria saa, niin otan kyllä vinkkejä vastaan!
 
Valmiskastike ja maustekastike on nyt hieman eri asia. Uncle Bens valmiskastikkeesta teet helposti "makoisan" sapuskan, lisäämällä vain lihan. Maustekastiketta, esim. tuota Hoi Sin -tahnaa et voi korvata käytännössä mitenkään, jos et omista viikkoa elämästäsi yhden soossin tekemiselle ja raaka-aineiden etsimiselle, tällöinkin joudut käyttämään osin valmiita maustekastikkeita ;) Papujen kotitekoinen fermentoiminen voiskin olla mielenkiintoinen työvaihe, mitä se sitten ikinä edes oliskaan :lol2:

Mutta totta, noissa kiinalaisissa jutuissa on sitä MSG:tä sitten riittämiin. Currytahnat, osterikastikkeet, kalakastike ja Hoi Sin jne kyllä kuuluvat jokaisen kotikokkaajan maustekaappiin.

Joo, myönnän termivirheen. Eipä tullu edes mietittyä tarkotusta sen kummemin ku nopsaa kirjotin tuon. :)
Valmiskastikkeita en oo ite käyttäny sen jälkeen ku muutin pois kotoa. Noita maustekastikkeita on tosiaan sit kertyny kivasti. :) Tuo Hoi Sin nty ainaki puuttuu, mutta voihan sen aina ostaa salaa, ei noissa määrissä enää yks purkki lisää tunnu missään. :D
 
Papujen kotitekoinen fermentoiminen voiskin olla mielenkiintoinen työvaihe, mitä se sitten ikinä edes oliskaan :lol2:
Hapattamistahan se on. Käytännössä varmaan "unohdetaan" pavut jossain suljetussa purkissa ikkunalaudalle auringonpaisteeseen ja odotellaan mädäntymistä. Noi fermentoidut jututhan on yleisiä aasian suunnalla. Thaimaalaisessa kalakastikkeessakin on fermentoitua kalaa. Eikö kuulosta houkuttelevalta? Mätää kalaa, nami.
 
Elikkäs mitäs ruokagurut sanovat siihen, että missä vaiheessa konjakki lisätään sinappiin? Eli mulla on yksi hyvä sinappi ohje, jota tein viime vuonna ja tänä vuonna aion tehdä sitä samaa sinapilla höystettynä. Eli lisäänkö konjakin kuumennus vaiheessa vai vasta, kun muut mausteet lisätään kuumennuksen jälkeen.
 
Lime-karpalo-valkosuklaamousse valkosuklaapikareissa onnistui yli odotusten ! Todella ällömakeaa, ei tarvitse siis isompaa annosta :) Ei tuollaista kyllä muuten söisi, kuin jouluna. Ihan hyvä kokeilu oli, en ehkä jaksaisi uudemman kerran alkaa vääntämään. Liikaa hintaa ja vaivaa suhtessa laatuun.
 
Kokkailin tuossa lammasta ja "reseptin" kehitin lennosta niillä tarpeilla mitä jääkaapista löytyi, mutta hyvää tuli helposti ja äärimmäisen nopealla valmistelulla (mutta kypsymiseen kannattaa varata aikaa).

Eli pataan kipataan vakuumipakatut lampaan ulkofilesiivut marinadeineen päivineen. Kuumaan veteen sekoitaan yksi fond du chef lihaliemikuutio ja kaadetaan pataan. Aura gold juustoa hienonnettuna puolikas paketti joukkoon. Sipuli-mix pussi pilkottuna perään (salotti-, punasipuli, jne). Punkkua pari desiä ja täytetään pata vedellä piripintaan. Joukkoon mustapippuria ja suolaa myllystä. Laitetaan pata hautumaan uuniin 150-200 asteeseen. Mitä pidempään, sitä parempaa. Itselläni oli yön yli leivinuunissa. Liha tarjoillaan niin, että päälle sulatetaan loppupaketti Aura goldia. Liha on niin mureaa, että se pitää kirurgin käsillä nostaa padasta lautaselle.

Uusi annos on uunissa ja voisin huomenna ottaa kuvan. Liha oli äärimmäisen hyvää ja mureaa :kuola:
 
Namnam, jouluherkut tulee sellaisenaan jo korvista ulos, mutta kinkkua jäi vielä.

Mikäpä siis parempaa kuin tehdä kinkkukiusaus kunnon kinkusta? :D

Heitin uunivuokaan sopivan määrän suikaloitua joulukinkkua, peruna-sipuli sekoitus + HMP.
Sekaan kaadoin Kippari- ruokakermaa ja maustoin suolalla sekä pippurilla.
Tuoksuu kyllä mielettömän hyvältä, kunhan hetken jäähtyy niin ääntä kohti :rock:
 
Namnam, jouluherkut tulee sellaisenaan jo korvista ulos, mutta kinkkua jäi vielä.

Mikäpä siis parempaa kuin tehdä kinkkukiusaus kunnon kinkusta? :D

Heitin uunivuokaan sopivan määrän suikaloitua joulukinkkua, peruna-sipuli sekoitus + HMP.
Sekaan kaadoin Kippari- ruokakermaa ja maustoin suolalla sekä pippurilla.
Tuoksuu kyllä mielettömän hyvältä, kunhan hetken jäähtyy niin ääntä kohti :rock:

sama idea täälläkin, kinkun lisäksi perunasipuli sekoitusta kilon säkki, sinihomejuusto murua pussukallinen ja pari purkkia ruokakermaa odottaa aamun valkenemista
 
Oli kyllä jäätävän hyvää, meni melkein koko vuoallinen kerralla :D

Tuossa se joulukinkkukiusaus aurajuustolla jäähtyy samalla kun naurettavan halvalla ostetusta voitaikinasta tehdyt appelsiinimarmeladitäytteiset tortut paistuu uunissa. Täällä tuoksuu niiiiiiiiiiiiiin hyvältä ettei meinaa uskoa itsekään.
 
Vinkkejä kaveriporukalle pidettävissä valmistujaisissa tarjottaviin suolaisiin ruokiin? Haussa hyviä piiraita ja pikkupurtavia.
 
Sekoita haluamasi tuorejuusto, vähän sitruunamehua, tilliä yms., kokoa kylmäsavulohisiivuista yhtenäinen neliö/suorakaide kelmun päälle, levitä päälle tuorejuustohässäkkä, rullaa kiinni ja laita kylmään (vaikka pakkaseen hetkeksi), jotta rulla on helpompi leikata, leikkaa rulla haluamasi paksuisiksi siivuiksi ja laita ne väinämöisen palttoonnappien päälle.
 
Jossain randomissa ruokaohjelmassa tekivät jotain makeaa versioita pitsasta, eli jälkiruokapizzaa. Oiskohan kellään kokemusta sellaisesta? Varmaan joku makea ohut lätty pohjaksi ja päälle marjoja, kastiketta, täytettä tms.
 
Jossain randomissa ruokaohjelmassa tekivät jotain makeaa versioita pitsasta, eli jälkiruokapizzaa. Oiskohan kellään kokemusta sellaisesta? Varmaan joku makea ohut lätty pohjaksi ja päälle marjoja, kastiketta, täytettä tms.

Mulla on kokemusta ainahi sellasen syömisestä. :D Oli muuten hyvvää! Tosin siitä on jokunen vuos ku kävin Jenkeissä testaamassa. :)
tässä jonkin sortin resepti: http://www.cdkitchen.com/recipes/recs/896/Pizza-Hut-Dessert-Pizza129155.shtml

pizza-hut-dessert-pizza.jpg

:kuola:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom