Kokkausketju, reseptit

Ettei ollut vahingoniloa? :D


Nimim. emäntä maistoi Jolokia-soosista pikku pisaran, sylki yllättäen tulta sen jälkeen ja syytti mua siitä, että annoin sen maistaa sitä. :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Veivasin äsken tommosen kevyen ja terveellisen (s)karppailu-burgerin. Uliuliuli, tunnen jo miten kunto nousee ja läskit sulaa kohisten!

296ou1y.jpg


Piffit koostuu seuraavista osasista:
-1 sipuli
-400g jauhettua mansikkia
-Pari kananmunaa
-50g maksamakkaraa
-Roimat kouralliset silputtua ruohosipulia ja persiljaa

Ainesosat kulhossa sekasin niinku Hujasen paska, sit pihveiksi ja pannulle voin kera hiljakseen paistumaan. Valmistumista odotellessa nypläsin munia ja vilkuilin pornoa netistä. Kypsät piffet salaatin, juuston, tomaatin, punasipulin ja paistettujen munien kera huiviin. Jea.
 
Kysymys:
Saanko loihdittua suht järkevän kuorrutuksen brownien päälle jos mulla käytössä vain noin 1 rkl tomusokeria, jonkin verran cacaojauhetta, margariinia ja vanilja/vanilliini- sekä leivinjauhetta (tarviiko tota vikaa edes?)? Ei jaksais nyt enää kauppaan juosta tomusokrun takia... Oon tekemässä pienen pellillisen ja kokeilen tässä onneani. :D
 
Jos joku näkee jossain Chef Votkinin tsekkimaustettua makkaraa, niin kannattaa kotiuttaa himaan. Todella lihaisa, edellämainittuun liittyvä mukava suutuntuma ja ainakin omaan suuhuni mukavan mausteinen. Lämmittää sopivasti. Vilpittömästi yksi parhaista makkaroista, mitä olen koskaan syönyt.
 
Vaikka kaikki täällä ovatkin kolmen tähden kokkeja jotka ovat ohittaneet aloittelijavaiheen jo vuosia sitten, kysyn silti: olisiko kenelläkään suositella mitään "ruoanlaittoa avuttomille idiooteille" -tyylistä kirjaa tai nettisivustoa? Minä olen nimittäin uskomattoman surkea kokki jolla on kaikki alkeellisetkin ruoanlaiton perusteet täysin hukassa, ja meininki on sen mukaista. Olisi ihan mukavaa vihdoinkin päästä einesten ja valmisaterioiden iljettävästä maailmasta eroon, joten otan mielelläni vastaan vinkkejä oppaista, joissa neuvottaisiin oikein rautalangasta vääntäen ja runsaiden kuvien kanssa kaikki kokkaamisen perusjutut ja periaatteet, etenkin lihan käsittelyyn ja maustamiseen liittyvät.
 
maustamiseen liittyvät.

Maustaminen on minulle ainakin ollut sellainen juttu, jonka oppii yrittämisen ja erehdyksen kautta. Reseptien mauste-ehdotukset ovat hyvä lähtökohta, kun kokeilee jotain reseptiä ensimmäistä kertaa.
Mutta lähes aina valmiissa resepteissä mausteiden määrät (ja joskus harvemmin myös mausteet itse) ovat minun makuuni vääriä tai vähemmän kuin optimaalisia. Eikä parhaat yhdistelmät selviä kuin kokeilemalla.
Kun samaa ruokaa on tehnyt vaikkapa 3-10 kertaa, niin osaa jo silmämääräisesti sekoitella itselleen parhaan maustekombon ilman reseptiä, t-lusikoita tai muita mitta-apuvälineitä.
 
Kun samaa ruokaa on tehnyt vaikkapa 3-10 kertaa, niin osaa jo silmämääräisesti sekoitella itselleen parhaan maustekombon ilman reseptiä, t-lusikoita tai muita mitta-apuvälineitä.

Totta. Chilikastikkeet, -jauheet, suolat ja pippurit menee pikku harjoittelun jälkeen näppituntumalla. Esim. lihalle saa hyvän marinadin oliiviöljystä, sinapista, hunajasta, suolasta ja pippurista, määrät lorauksia, lirauksia ja ripauksia. Yleensä kaikkein helpointa on laittaa mausteita suurin piirtein sopivalta tuntuvia määriä.

Mä tykkään tehdä riistaruokaa, kun tuota hirveä kertyy joka syksy kilokaupalla. Pihviä, käristystä, mureketta, lihapullia jne. Ja aina mukavampi on laittaa ruokaa ja syödä sopivalla porukalla.
 
Vaikka kaikki täällä ovatkin kolmen tähden kokkeja jotka ovat ohittaneet aloittelijavaiheen jo vuosia sitten, kysyn silti: olisiko kenelläkään suositella mitään "ruoanlaittoa avuttomille idiooteille" -tyylistä kirjaa tai nettisivustoa? Minä olen nimittäin uskomattoman surkea kokki jolla on kaikki alkeellisetkin ruoanlaiton perusteet täysin hukassa, ja meininki on sen mukaista. Olisi ihan mukavaa vihdoinkin päästä einesten ja valmisaterioiden iljettävästä maailmasta eroon, joten otan mielelläni vastaan vinkkejä oppaista, joissa neuvottaisiin oikein rautalangasta vääntäen ja runsaiden kuvien kanssa kaikki kokkaamisen perusjutut ja periaatteet, etenkin lihan käsittelyyn ja maustamiseen liittyvät.

Mä ostaisin jonkun oppikirjan, mitä kokkiopiskelijat käyttävät. Mulla itselläni on Hämäläisen ja Lehtovaaran "Ravintolakokin käsikirja", joka tosin ei ole niinkään keskittynyt ihan siihen kotiruokaan, mutta jossa on hyviä vinkkejä ruoanvalmistukseen: http://cdon.fi/kirjat/hämäläinen,_jari/ravintolakokin_käsikirja-19233498

Hyvä peruskeittokirja (mun mielestä yksi parhaista) on Liimataisen "Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta": http://wsoy.fi/yk/products/show/26487
 
s41biw.jpg


Lounaaksi lohta, paistettui pottui ja salaados. Eilen tusailin hirvikäristystä pottumuusin kera. Nyt kun on vetäny arkipäivät karppaatikarppaa-linjalla ni viikonloput ja perunan syöpöttely tuntuu 100*paremmalta ku seksi!
 
Tuollaista sain aikaan - kaurapastaa ja broileri-pinaatti-kirsikkatomaattikastiketta
10734118.jpg
 
Tuli tehtyä kaalikääryleitä vähän erilaisella reseptillä.

Lievänä suuruuden hulluna tuli ostettua 3kg keräkaali, mikä osoittautui kotona sopivaa kattilaa etsiessä hyvin paskalta idealta..

No sopiva kattila vihdoin löytyi:

mrniceguy-albums-koirat-picture88410-img-0918.JPG


.. ja oli aika roiskutella kiehuvaa vettä ympäriinsä, kun kaalia piti käännellä välillä..

Kaalin kypsyessä alkoi lehdet irtoilla, mitkä otin talteen. Itse kääreisiin ei tarvittukkaan sitten kuin ~10lehteä. Heh hee, mitähän sitä lopulla ~2,9kg kaalilla sitten. Lopun ja/tai sisimmät lehdet voi silputa täytteeksi kääryleisiin. Itse tein kuitenkin täytteen suurimmaksi osaksi punasista linsseistä sekä katkaravuista.

Täyte:

2dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 valkosipuli
läjä katkarapuja
kaalia

Sipulin ruskistin kevyesti voissa valkosipulin kanssa samalla kun sulatin katkikset mikrossa ja huuhtelin linssit. Kaali kävi tehosekottimessa, jonka jälkeen sekoitin katkaravut, kaalin ja sipulit keskenään. Lopuksi maustoin täytteen valkopippurilla, BBQ-pippurisekotuksella ja suolalla. Sitten käärin kääryleet tiiviisti vierekkäin lasivuoalle, valelin kevyesti voilla sekä laitoin päälle siirappia. Setti 250c uuniin alimmalle tasolle niin, että pintaan saadaan vähän ruskeutta. Lopuksi uunin namiskat 150c ja munakello 1,5h.

mrniceguy-albums-koirat-picture88411-img-0919.JPG


Vinkki: kaalin kantaa poistettaessa kaalista voi vetää surutta alemman kolmanneksen veitsellä halki pois. Varsinkin noi 3kg kaalin lehdet olivat ihan saatanan isot, niin joutu vähän pienentämään niitä käärimisvaiheessa. Lisäksi tuo paksumpi valkoinen osa ei kauhean herkästi taivu..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom