Ihan riippuu mitä hampparilta kaipaa. Minulla pihvi on pääasiassa, ja jos siitä jättää korppujauhot, munat ja mausteet pois, tulee syömisestä aika kuiva kokemus.
Höpö höpö. Kuiva pihvi kertoo ainoastaan sun kokkaustaidoista. Ensinnäkin hamppariin ei käytetä sitä kaikista kuivinta paistijauhelihaa, vaan tavallista naudan jauhelihaa. Toiseksi ne taputellaan pihveiksi ihan sellaisenaan, lykätään pannulle ja heitellään mausteet, eli suola ja pippuri päälle. Kolmanneksi ne paistetaan nippa nappa kypsiksi melko kovalla lämmöllä, eikä aleta kuivattaan niitä siinä pannulla puolta tuntia. Eikä ainakaan missään nimessä lykätä uuniin. Just viikonloppuna tein hamppareita ja kaikki tykkäsi. Ja tykkäsivät vielä oikein kovasti. Kuiva oli varmaan viimeinen adjektiivi mikä kenellekään tuli mieleen.
Itse teen niin, jos teen juustokerrosburgereita, että laitan ensin yhden pihvin pannulle, maustan sen ja paistan toisen puolen hyväksi. Tämän jälkeen käännän pihvin ja heitän cheddarviipaleen päälle sulamaan ja heti perään laitan toisen pihvin paistumaan siihen viereen ja heitän siihen mausteet päälle. Kun siitä on toinen puoli paistettu, käännän sen ja heitän cheddarviipaleen päälle ja nostan nyt valmiin pihvin sen päälle ja paistan alemmasta pihvistä toisen puolen kuntoon. Näin saadaan juusto sulamaan hyvin pihvien väliin ja päälle. Niin ja käytän muuten yleensä grillipannua. Sillä saa kivat raidat pihveihin.
Edit: Jatketaan vielä...
Ja kun burgeria lähdetään kokoamaan, niin mulla on tapana käyttää sämpylöiden sisäpinnat nopeasti pannulla ottamassa vähän väriä ja rapsakkuutta. Sämpylätkin teen usein itse, mutta en kylläkään aina. Valmiillakin pärjää aika hyvin. Alimman sämpylän päälle sipaistaan kunnon kerros poppamiehen vampyreetä (savustettu valkosipuli ja chili pyree) siihen pihvit päälle ja pihvien päälle ketsuppia ja amerikkalaista sinappia.
Siis amerikkalaista keltaista sinappia, eikä mitään perkeleen ruskeaa turun sinappia. Näillä kahdella on ero kuin yöllä ja päivällä. Toinen näistä sopii makkaraan, mutta ei hampurilaiseen ja toinen hampurilaiseen, mutta ei makkaraan. Sinappi ei ole sinappi. French's on ainakin taattua laatua. Ja Lidlissä myydään jotain näitä grillimaisterihässäköitä ja siellä oli keltaista amerikkalaista sinappia. Sekin on ihan ok. Kaikki makuaistinsa suomalaisella ruskealla sinapilla tuhonneet ei kyllä tosta keltaisesta tykkää, mutta syytön minä siihen olen. Minä tykkään ja hampurilaiseen se tosiaan sopii kuin nyrkki silmään.
Niin näiden päälle pari siivua raakaa punasipulia ja vaikka vielä pari slaissia paistettua pekonia ja hattu päälle. Joku terveysintoilija voi laittaa jotain salaattia jos haluaa, mutta itse jätän mielummin väliin. Mulla on sopimus pupujen kanssa: Mä en syö niiden ruokaa, eikä ne aja mun mopolla. Niin, sit vaan hattu päälle ja haarukka ja pihviveitsi käteen. Käsin toi on vaikea syödä.
Terveisin: Burgerihifisti