Kokkausketju, reseptit

Osa lidlen "pihveistä" on tehty jostain sisäpaistista taikka vastaavasta eikä ulkofileestä, vittu mitä kusetusta.

Vasikan sisäpaistista saa mureet piffit, jos sattuu eteen tulemaan.

Eilinen iltapala 300g ulkofilepihvistä hakkasin pikkusen letun. Päälle "nokare" skyr maustevoita (yrtti).

_small.jpg

_small.jpg

_small.jpg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ite onnistuin eilen tekemään helvetin hyviä broilerin rintafileitä, maustamattomiin fileisiin tein 'taskun' ja sit miedolla lämmöllä pannulle, kun rupes taskun sisäpuoli näyttää sopivan kypsälle niin ruohosipulituorelevitettä lusikalla sisälle ja pinnalle normaalia grillimaustetta & chiligrillimaustetta. Pikkase aikaa anto muhia ja sit käärin fileet folioon ja jätin lautaselle imemään aromit itteensä. Oli kyllä herkkua salaatin ja raejuuston kans, viel ku saa grillin ostettua ni aijaijai :kuola:
 
Tein lasagnea mutta korvasin perinteiset levyt kesäkurpitsalla ja munakoisolla. Ennen ladontaa kuivatin ~puolen sentin paksuisia viipaleita uunissa pellillä. Eroa ei juurikaan huomaa tavalliseen lasagneen, muiden kasvisten lisäämisen kanssa kannattaa olla tarkkana ettei nestettä kerry liikaa. Suosittelen etenkin vhh-ruokavalioisille.
 
Ite onnistuin eilen tekemään helvetin hyviä broilerin rintafileitä, maustamattomiin fileisiin tein 'taskun' ja sit miedolla lämmöllä pannulle, kun rupes taskun sisäpuoli näyttää sopivan kypsälle niin ruohosipulituorelevitettä lusikalla sisälle ja pinnalle normaalia grillimaustetta & chiligrillimaustetta. Pikkase aikaa anto muhia ja sit käärin fileet folioon ja jätin lautaselle imemään aromit itteensä. Oli kyllä herkkua salaatin ja raejuuston kans, viel ku saa grillin ostettua ni aijaijai :kuola:
Tuohon taskujen tekoonhan löytyy ihan oma veitsensä. Pitäis itelle tilata, kun keksii muutakin tilattavaa. Luulisi olevan toimiva kapistus.
naytakuva.php

(Konu taskuntekoveitsi)
 
Mitä riisiä käytätte kun teette thaikkuruokaa eli riisiä paistettuna? Moni ohje kehottaa käyttää jasmiiniriisiä, mutta sehän on melkoista riisipuuroa eikä oo sinne päinkään mitä aito kama. Tai sitten täytyy opetalla riisinkin keitto alusta...
 
Mulla on ollut myös tommonen Konu nyt vuoden-pari, ja loppujen lopuksi melko turha kapistus. Ihan OK:han sillä on tehdä taskuja ja näin mutta itselleni kun ei kana juurikaan maistu niin harvemmin tulee veisteltyä.
 
Sanyika: -Kannattaa kokeilla sitä Lidlistä saatava Thai Jasmin riisiä, sellaisessa vihreässä pussissa. Mun makuun parasta riisiä mitä täältäpäin saa.

Helppo onnistua keittämisessäkin, ei tarvi mittailla mitään, laittaa vaan kiehuun reiluun veteen ja kymmenen minuutin kuluttua kaataa siivilään ja valuttaa ylimääräset nesteet pois ja laittaa riisit takas kattilaan kannen alle hautumaan vielä toiseksi kymmeneksi minuutiksi. Onnistuu aina.
 
Olisko jollain laittaa tänne jotain syntisen hyvää juustokakun reseptiä? Pitäisi sellainen viikonloppuna leipoa. En viitsi netistä reseptiä hakee, vaan mieluummin tekisin sellaisen jonka joku on tehnyt ja on hyvää.
 
Onkos joku jo testannut tuota Lidlin härän lankkupihviä? n. 800g paketti ja kuvaus sanoo että ois naudan kupeesta.

Edit: Ja tosiaan, tuli tehtyä aivan mielettömän hyvää sienikastiketta taas pitkästä aikaa.

pienehkö sipuli(+rasva kuullotukseen)
sieniä (käytin kuivattuja joita liotin kermassa pari tuntia)
6dl kermaa
suolaa
valkopippuria
ihalientä(esim pihvien paistosta)

Ensin kuullottaa sipulit rasvassa, lisää joukoon liotetut sienet, paistelee hetkisen ja heittää joukkoon kerman ja lihaliemen. Hauduttelee hetkisen, maustaa oman maun mukaan ja jatkaa hauduttamista kunnes paksuusaste on sopiva.

Kylkeen tein luonnollisesti naudan ulkofilepihvejä ja porkkana-pottumuusia. Lihaliemen sai kätevästi pihvien paistosta. Sieninä käyin suppilovahveroita koska korvasienet oli loppu.

Melko yksinkertainen mutta ah niin mainio kastike. :)
 
Kyllä mä pahoin pelkään, että aika sitkeää tavaraa on luvassa. Ei ole nimittäin mitään "oikeaa" pihvilihaa, vaan enemmänkin patahommia.

www.keittotaito.com/naudan_ruhon_tarkeimmat_osat.html

Kuten yllä sanoin, ainakin ne härän lehtipihvit ovat täyttä paskaa jos ei pataa tee. Valurautapadassa 4-5h jälkeen ERINOMAISTA.

Liiterin kasslerit on ihan syötäviä vaikka kelluukin jossain oranssissa lötkössä. Kassleria on vaikea pilata jos sen vaan valmistaa oikein.
 
Onko kukaan onnistunut löytämään ja ostamaan Suomesta pastramia tai jopa tehnyt itse?

Tiedän, että Pirkalta löytyy jonkinlaista pastramintapaista, mutta kaipaisin vähän autenttisempaa ja parempaa settiä pastramileipiini.
 
Onko kukaan onnistunut löytämään ja ostamaan Suomesta pastramia tai jopa tehnyt itse?

Tiedän, että Pirkalta löytyy jonkinlaista pastramintapaista, mutta kaipaisin vähän autenttisempaa ja parempaa settiä pastramileipiini.

Muistaakseni Helsingin Stokkan Herkussa sekä Sellon Citymarketissa oon nähny tiskissä pastramia.
 
Veikkaisin, että useampi on joskus ostanut kaupassa myytäviä Mama-nuudeleita hätävaraksi kaappiin, mutta onko kellään käryä, että mitähän mahtaa olla se tulinen punainen jauhe, joka siinä maustekokonaisuudessa tulee mukana? Jotain chiliä varmaan, mutta mikähän olisi vastaavaa, jota saisi isommin seikkailematta tai tilaamatta?
 
Veikkaisin, että useampi on joskus ostanut kaupassa myytäviä Mama-nuudeleita hätävaraksi kaappiin, mutta onko kellään käryä, että mitähän mahtaa olla se tulinen punainen jauhe, joka siinä maustekokonaisuudessa tulee mukana? Jotain chiliä varmaan, mutta mikähän olisi vastaavaa, jota saisi isommin seikkailematta tai tilaamatta?

Taitaa olla jostain halvasta chililaadusta valmistettua chili-jauhetta vain.

Vastaavaa makuelämystä saanee aikaiseksi vaikkapa tällä, jota löytyy joka marketista:
http://www.santamariaworld.com/fi/tuotteet/Mausteet/#!/chilipippuri/

Katso ettet osta vahingossa chili mausteseosta, joka on harhaanjohtavan samanlaisessa purkissa. Siinä kun on chilin lisäksi seassa suolaa, kuminaa, oregaanoa ja sunmuuta. Ellet sitten vartavasten halua juuri sellaista valmista maustesekoitusta. Itse tykkään annostella mausteet erikseen itse.
Niin ja älä osta Lidlin chilijauhetta, se ei maistu miltään. :)
 
Taitaa olla jostain halvasta chililaadusta valmistettua chili-jauhetta vain.
Olisi pitänyt tarkentaa tulisuutta. Toi mukana tuleva hyppysellinen on nimittäin huomattavasti tuollaista kauppojen chilijauhetta tulisempaa, ja antaa mukavasti lämpöä noihin nuudeleihin. Mausta en osaa sanoa, että mitä antaa pelkiltään, kun noiden nuudelien mukana tulee vielä joku valkosipuliöljy ja mausteseos, joka peittää kyllä chilin maun aika hyvin alleen. Eli mikä voisi olla hyvä tuollainen tulisempi chilijauhe?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom