Kokkausketju, reseptit

Kokeilin taas pitkästä aikaa tehdä pitsaa, kun on kerta uudessa kämpässä erilainen uuni. Oli mukava huomata, että grillivastukset ja alalämmön sai samanaikaisesti päälle. Ei menny ihan putkeen, mutta nyt on taas ehkä intoa alkaa säätää pizzan tekemisen kanssa. Ehkä. Hyvää oli, mutta ei täydellistä (ks. esim leikkauskuva).

Tomaatti-mozzarella
_medium.jpg


Leikkauskuva:
_big.jpg


Tomaatti-mozzarella-fenkolisalami-punasipuli
_medium.jpg


Viime kesältä. En syönyt kesällä juuri ollenkaan eläinkunnan tuotteita, joten tuloksena oli tomaatti-kevätsipuli-leivänmurupizza. Oli todella hyvää, vaikka ei varmaankaan siltä kuulosta.
_medium.jpg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO

Kaivoin tämän postin, koska itsekin muistaakseni kyselin tätä, enkä huomannut, että tähän olisi vastattu. Eilen ostin masa harinaa Kampin Ruohonjuuresta hintaan 7,2 e/kg, joka oli ehkä hieman hintavaa. Ehkä ne oli sitten jotein erikoiseettisiä maissijauhoja. Jos jaksaisi hakea etnokaupoista, niin masa harinaa saisi varmaan hintaluokassa 1-2 e/kg. Nyt sitten tortilloja tekemään!
 
Kaivoin tämän postin, koska itsekin muistaakseni kyselin tätä, enkä huomannut, että tähän olisi vastattu. Eilen ostin masa harinaa Kampin Ruohonjuuresta hintaan 7,2 e/kg, joka oli ehkä hieman hintavaa. Ehkä ne oli sitten jotein erikoiseettisiä maissijauhoja. Jos jaksaisi hakea etnokaupoista, niin masa harinaa saisi varmaan hintaluokassa 1-2 e/kg. Nyt sitten tortilloja tekemään!

Tuolta saa tortillaprässin ja masa harinat halvalla. Toimittavat Suomeenkin, vaikka sivut kertovat toista:
http://mex-al.de/
 
Jep tein tätä, eli eilen illalla tein taikinan ja aamulla uuniin. mulla jäi noilla paistoajoilla hieman raa'aksi keskeltä, ensikerralla pidän 5-10 min pidempään kansi päällä ja sitten n.10 min ilman kantta. Mutta, ohje on helppo ja takuuvarmasti hyvää leipää!

Ok, täällä toimii hyvin tuo ohje kuten kirjoitin. Tuossahan on monenlaista muuttujaa ja juuri tuollaista pientä hienosäätöä pitää varmasti tehdä. En tiedä vaikuttaako padan malli paljoa, oma on tämmöinen 6,5 litran malli, johon leipä passaa aika väljästi.
 
-

Kokeilin taas pitkästä aikaa tehdä pitsaa, kun on kerta uudessa kämpässä erilainen uuni. Oli mukava huomata, että grillivastukset ja alalämmön sai samanaikaisesti päälle. Ei menny ihan putkeen, mutta nyt on taas ehkä intoa alkaa säätää pizzan tekemisen kanssa. Ehkä. Hyvää oli, mutta ei täydellistä (ks. esim leikkauskuva).

Tomaatti-mozzarella
_medium.jpg


Leikkauskuva:
_big.jpg


Tomaatti-mozzarella-fenkolisalami-punasipuli
_medium.jpg


Viime kesältä. En syönyt kesällä juuri ollenkaan eläinkunnan tuotteita, joten tuloksena oli tomaatti-kevätsipuli-leivänmurupizza. Oli todella hyvää, vaikka ei varmaankaan siltä kuulosta.
_medium.jpg

Oikeinkin hyvännäköisiä! Varsinkin tuo alemmassa kuvassa oleva. Taikina taisi olla hapatettua? Eivätkä nuo täytteetkään nyt kovin huono kombinaatio voi olla :) Omista pizzoista tuli tällä erää sen verta vetisiä tapauksia että säästetään kokkausketjun lukijat kuvamateriaalilta.
 
Tästä valkosuklaa-lime-vadelma-juustokakusta tuli kyl aikas hyvää. Joskus vielä alan kirjoittaa ylös mitä laitan näihin. Tein sitten vähän liikaa ruokaa, täytyy haalia jotain todella nälkäisiä ihmisiä huomenna kylään..

2012-04-08-034.jpg
 
Oikeinkin hyvännäköisiä! Varsinkin tuo alemmassa kuvassa oleva. Taikina taisi olla hapatettua? Eivätkä nuo täytteetkään nyt kovin huono kombinaatio voi olla :) Omista pizzoista tuli tällä erää sen verta vetisiä tapauksia että säästetään kokkausketjun lukijat kuvamateriaalilta.

Kuvat eivät ihan onnistuneet, koska oli ilta sekä kiire syömään. Kaksi ylintä taisi olla 10 h huoneenlämmössä, ja sen jälkeen ~36 h jääkaapissa. Alimmasta kuvasta en muista tarkkoja aikoja, mutta jääkaapissa sekin seisoi varmaankin 12-48 h. Siihen taikinaan lisäsin myös hieman sokeria, kun yritin optimoida taikinaa tavalliseen kotiuuniin. Tarkoituksena oli nopeuttaa reunojen ruskistumista.
 
Antipastona hunajamelonia käärittynä parmakinkkuun. Pizzaan voi tietty kans laittaa, mut silloin kannattaa varmaan muut täytteet pitää aika minimissä, ettei se maku huku sinne sekaan. Mulla on mielikuva, et parmankinkku sopii myös keitetyn tuoreen parsan seuraks hollandaisekastikkeella höystettynä.

Lihanpurijat osaa ehkä neuvoa mua paremmin käyttötarkoituksia parmankinkulle. :D
 
Parmankinkkua voi aika lailla käyttää samoin kuten pekonia, vaikka sillä onkin omanlainen makunsa. Mutta kuten yllä sanottu, niin pizzaa, melonin kanssa, voi paistaa huvikseen pannulla hetken verran ja napsia sellaisenaan. Käärittynä kana/broilerifileiden ympärille, salaateissa, antipastona juustojen sekä marinoitujen herkkusienien, valkosipulikynsien kera, grillattua artisokkaa, täytettyjä peperoneja (tai siis jalopenoja).

Voit kans lisätä pastaan, eli suikaloida tai paloitella kastikkeeseen tai sitten ihan vaan öljyn, tomaatien, keitetyn pastan, yrttien ja mausteiden kanssa.
 
Tuli laitettua tänään parille kaverille sapuskat. Meikäläisen bravuuri höystettynä uudella kastikkeella. Eli ihan perinteinen pottumuusi ja lihapullat, mutta kastikkeena pippurikastike vahvistettuna pienellä lorauksella konjakkia. Hyvää oli vaikka itte sanon! Jälkkäriksi vielä irish coffeet niin kylläpä oli olotila varsin kylläinen ja hyvin ravittu!
 
Kertokaapa te kokki kolmoset, että millä mausteella sais jauhelihapihviin semmoisen hyvän maun mikä tulisi heti ensimmäisenä suuhun ja mikä korostaisi sitä itse lihan makua? Jotenkin se maku puuttuu, mutta muuten teen jo maailman parhaita pihvejä :D
 
Tuli laitettua tänään parille kaverille sapuskat. Meikäläisen bravuuri höystettynä uudella kastikkeella. Eli ihan perinteinen pottumuusi ja lihapullat, mutta kastikkeena pippurikastike vahvistettuna pienellä lorauksella konjakkia. Hyvää oli vaikka itte sanon! Jälkkäriksi vielä irish coffeet niin kylläpä oli olotila varsin kylläinen ja hyvin ravittu!

Monessa ravintolassa tohon kastikkeeseen laitetaan ihan jallua.
 
Kertokaapa te kokki kolmoset, että millä mausteella sais jauhelihapihviin semmoisen hyvän maun mikä tulisi heti ensimmäisenä suuhun ja mikä korostaisi sitä itse lihan makua? Jotenkin se maku puuttuu, mutta muuten teen jo maailman parhaita pihvejä :D

Chilillä? Tai sit luovutat mausteiden kanssa ja tunget sinne pihvin sekaan murusteltua fetajuustoa, palasteltuja Hyvänmakuisia oliiveja ja silputtua pekonia. omnomnom
 
Kertokaapa te kokki kolmoset, että millä mausteella sais jauhelihapihviin semmoisen hyvän maun mikä tulisi heti ensimmäisenä suuhun ja mikä korostaisi sitä itse lihan makua? Jotenkin se maku puuttuu, mutta muuten teen jo maailman parhaita pihvejä :D

Sopivasti suolaa ja pippuria. Ei ne Jauhelihapihvit muuta kaipaa. Suolaton ruoka ei vaan maistu paljoo millekkään..
 
Kertokaapa te kokki kolmoset, että millä mausteella sais jauhelihapihviin semmoisen hyvän maun mikä tulisi heti ensimmäisenä suuhun ja mikä korostaisi sitä itse lihan makua? Jotenkin se maku puuttuu, mutta muuten teen jo maailman parhaita pihvejä :D
Rakuuna sopii jauhelihapihveihin kuin nyrkki silmään. En ihan hirveästi välitä sen mausta muiden ruokien kanssa, mutta jauhelihapihveissä se on ihan hemmetin hyvää.
 
Rakuuna sopii jauhelihapihveihin kuin nyrkki silmään. En ihan hirveästi välitä sen mausta muiden ruokien kanssa, mutta jauhelihapihveissä se on ihan hemmetin hyvää.

Maustevoissa hyvää myös. Vaikka voita, suolaa, rakuunaa, valkosipulia sekaisin, (puolivalmiiseen) patonkiin viiltoja ja tunkee mössön patonkiin + paistaa uunissa.
 
Rakuuna sopii jauhelihapihveihin kuin nyrkki silmään. En ihan hirveästi välitä sen mausta muiden ruokien kanssa, mutta jauhelihapihveissä se on ihan hemmetin hyvää.

Totta.. mutta jos perus suola ja pippuri on hakoteillä niin pihviin voi laittaa vaikka koko rakuunapuskan ja silti menee kiville :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom