Kokkausketju, reseptit

Tarvii sanoa että viihdyttävin resepti, mitä olen tähän asti lukenut :D ehkä jopa ton takia pakko kokeilla.

Ah, kiitos palautteesta. Kiva että tekstiä arvostetaan :)

Tein tosta paremman version tänään. Elikkä noita nachoja aivan ohut kerros koko uunipellin alueelle. Päälle pieneksi hakattu kana ja muut sörsselit, sitten pakastepussiin juustodippi ja pussista kulma hieman saksilla auki. Tuolleen sen saa tasaisesti päälle ruiskutettua. Juustoraastetta sitten ja uuniin.

Kamat uunista pois, niin sama pakastepussitemppu Creme Fraichélla, tosi pieni reikä kulmaan ja pari ruokalusikallista ruiskutusta pintaan ympäriinsä. Jumankauta että oli hyvää.

Tämä pakastepussitemppuhan on vallan nerokas! En olekaan ennen keksinyt miten helppoa tuokin voi olla :)

Tässä vielä yksi houkutteleva sivusto. Kuvaa klikatessa isommaksi saa alapuolelle linkin ohjeen sisältävään blogiin.

Uh, kutsuvia kuvia. Kiitti vinkistä. Mikään sivu jossa on osoitteessa p-alkuinen sana ei voi olla huono. Eikun voipas. Poo-domainit voivat olla aika pelottavia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Enchilladas itse tehtyyn tortillaan, friteerattuja katkarapuja, friteerattuja sipulirenkaita, chimichangoja, mustaa papumuhennosta, salsaa, BBQ-kastiketta, Anejo-tequilaa jne.

texmex2.jpg
 
Leikin vegeä vaihteeksi ja kehittelin tällaisen setin. Kikherneiden tehtävä on tuoda safkaan sitä roheiinia että haba kasvaa!


Punajuuripyörykät

10 punajuurta (kuori ja raasta)
iso sipuli
kikherneitä 200g (liota, keitä, muussaa sauvasekottimella)
juustoraastetta (kourallinen)
meiramiruukku
suolaa
mustapippuria
hunajaa
balsamicoa
valkoviinietikkaa
2 munaa
korppujauhoja
öljyä paistoon

1.Keittele punajuuriraastetta kattilassa, kunnes pehmenevät. Lisää hunajaa, suolaa, mustapippuria.
2. Paistele pilkottua sipulia pannulla. Mausta balsamicolla ja valkoviinietikalla.
3.Sekoita jäähtynyt punajuuriraaste ja sipulit kulhossa. Lisää muhennetut kikherneet, silputtu meirami, juustoraaste (Edam? Parmesan? Your choice.) sekä munat.
4.Seos on aika vetistä, joten lisäile korppujauhoja fiilispohjalta, kunnes taikina jämäköityy hieman.
5.Pyörittele taikinasta palleroita ja uppopaista öljyssä kuutisen minuuttia.
6.Nauti esim piparjuurivaahdon (kermavaahtoa+piparjuuritahnaa+suolaa) kanssa.
 
Nuo nachot ovat kyllä mainioita. Itse olen tehnyt niitä jo vuosia siitä lähtien, kun tympäännyin tacojen kanssa sotkemiseen.
Olen senverran laiska, että käytän valmiita texmex-salsakastikkeita ja toisinaan myös valmista taco-mausteseosta. Juustoraasteen ja salsan lisäksi päälle vielä silputtua punasipulia ja jalopenoviipaleita.

Ainoa miinuspuoli, että nachoissa lisukkeineen on aivan hemmetista kaloreita... Minä laskin sellaisen normaaliannoksen sisältävän täysrasvaisine ranskankermoineen lähes 1500 kcal.
 
Tuli tuossa juuri tuunailtua Lindströmin piffejä piskuisen ja kaveriksi kookos-sipuli-riisiä.

Eli piffitaikinaan alkuun 2 kanamunaa, reilu loraus soijaa ja reilu loraus oliiviöljyä, johon turpoamaan n.desi tummaa soijarouhetta sekä mausteeksi valkosipulijauhetta ja pari rkl chili-valkosipuli tahnaa (chilikaupan sauhua). Soijan turvottua n.10min sekaan 400gr naudan- ja 400gr broiskunjauhelihaa sekä ½ kg hienoksi raastettua tuoretta punajuurta ja ½ kg hienoksi raastettua porkkanaa. Vaivattiin oikein hienoksi ja puristeltiin piffeiksi uunipellille voidellulle leivinpaperille.

Puolisen tuntia sai olla pöydällä ennen uuniin menoa ja uunia vajaassa 250 asteessa n.15min. Tuosta määrästä tuli 20 piffiä, jotka sai juuri ja juuri mahtumaan uunipellille.

Kaveriksi nuille piffeille tein kookosmaidolla ja soijalla maustetussa vedessä keitettyä jasminriisiä, johon oli vielä sekoitettu jo keittämisen ajaksikin sekaan 3 isoa sipulia ohkasiksi lohkottuna. 10 min keittämistä ja lävikön läpi ylimääränen neste pois ja kannen alla vielä hautumista n.10min ennen lautaselle lappamista.

Ja eipä voi kuin kehua! Hyvin sopi yhteen, vaikkei välttämättä heti kaikkein perinteisimmältä yhdistelmältä kuulostaisikaan.
 
Kunhan nyt saan väitöskirjan valmiiksi niin täytynee perustaa liikkuva ruokakoju, joka keskittyy chili-valkosipuli-persilja-oliiviöljy-kombon tunkemiseen joka ruokaan. Menossa mukana myös pecorinon/feikkiparmesaanin työntäminen annoksiin. Ohessa poimintoja ruokalistalta :D

Ranskalaiset kananmunalla. Lisukkeena etikoituja jalapenoja, pecorinoa, chili-valkosipuli-persilja-oliiviöljy-komboa.
_smaller.jpg


Sama:

_smaller.jpg


Spagettia pecorinolla ja voilla. Lisukkeena chili-valkosipuli-persilja-oliiviöljy-komboa

_smaller.jpg


Tomaattista papukeittoa kananmunalla. Lisukkeena chili-valkosipuli-persilja-oliiviöljy-komboa ja pecorinoa.

_smaller.jpg


Sama:

_smaller.jpg


Tomaattista kikhernepaprikakeittoa kanamunalla. Lisukkeena chili-valkosipuli-persilja-oliiviöljy-komboa ja pecorinoa.

_smaller.jpg
 
Paistoin 2 punasipulia ja 400g sikanautaa pannulla, mausteeksi kurkumaa ja mustapippuria. Kun kypsää niin pannulle Kikkoman soijakastiketta ja hämmennystä, kun soija alkaa olla paahtunutta niin paseerattu tomaatti pahvitölkki ja Heinz ketsuppia sekaan. Jätin hautumaan ja sammutin levyn.

Kylkeen vihreää nauhamakaroonia voilla ja parmesan juustoraastetta.

soosi.jpg
 
Tuli eilen väsättyä hummusta. Vielä kk sitten en edes tiennyt mitä on hummus...kuulosti lähinnä epäilyttävältä merenelävältä. Ruoka-aine herkkyyksien johdosta tutustuin kyseiseen sotkuun, leivän päälle/dipiksi hain jotain maidottomia vaihtoehtoja (ja jotain muuta kuin soija) ja olihan se nyt aivan sairaan hyvää.


Näistä ohjeista pohja http://www.mtv3.fi/reseptit/index.shtml/kolmen-makuista-hummusta?1064167 ja mausteet hieman omaan makuun muokattuna.

Mausteseos 1. Valkosipuli ja perilja. Olisi voinut lisätä myös toisen yrtin, näin jälkeenpäin ajateltuna.
Mausteseos 2. Aurinkokuivattu tomaatti (mausteena kapris) ja Chili

Jätin kumpaakin sotkua 1dl kippoihin jääkaappiin ja lopun pakastin... täydennystä sulamaan piti ottaa jo tänään :D Suosittelen!
 
Aurinkotomaatti-timjami-kurpitsansiemen sämpylät ja "pullaa"

Tekaisin taas Pastanjauhajien nimensä mukaisesti pomminvarmalla reseptillä sämpylöitä. Ohjeesta poiketen sokerin sijaan hunajaa, turkkilaista jugua muutama rkl, jauhoissa 3 eri jauhosekoitus eli graham, sämpyläjauho ja moniviljajauho. Tein kaksi taikinaa, joista toiseen tuli tuoretta timjamia, kurpitsansiemeniä ja aurinkotomaattia sekä vähän niiden öljyä. Toiseen settiin kardemummaa (testissä luomuina kokonaisia, jotka huhmareessa murskasin), kuivattuja karpaloita ja tuoretta taatelia. Aika pullamaisia siis mutta hyviä. Kuva alla ja resepti tässä linkissä: http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2010/01/pomminvarmat-sampylat.html

Laskiaissämpylät.jpg
 
Näyttääpä hyviltä. Täytyy kokeilla ja tehdä noita. Lapset varmaan tykkäisi. Näin kun päivät valostuu, niin on kovasti taas inspiraatiota leipomiselle. Ei itselleen viitsi leipoa, mutta kun lapset tykkää, niin mukavaa puuhaa
ja saa nekin osallistua.
 
Suositelkaapa gurut jotakin länsimaalaista ruokaa esittelevää kokkikirjaa, missä olisi hyviä erilaisia pääruokia. Nyt olis tarvetta uusille ideoille, eikä viitsisi mitään paskaa keittokirjaa hommata kaappiin piilotettavaksi.
 
Näin telkussa tehtävän sellaista broilerinkoipipataa. Eli padassa oli joku tomaattipohjainen kastike ja normaalia pienemmät broilenkoivet(nuijat?) laitettiin sinne hautumaan pariksi tunniksi. Oliskohan jollain gurulla täällä maukasta reseptiä tuohon?
 
Näin telkussa tehtävän sellaista broilerinkoipipataa. Eli padassa oli joku tomaattipohjainen kastike ja normaalia pienemmät broilenkoivet(nuijat?) laitettiin sinne hautumaan pariksi tunniksi. Oliskohan jollain gurulla täällä maukasta reseptiä tuohon?
Googleta resepti nimellä Pollo alla cacciatora, eli metsästäjän kanaa.
 
Hienoja, kansainvälisiä vai perinteisempiä kotiruokia?
Mieluummin ehkä vähän perinteisempiä kotiruokia. Puhutaan kuitenkin toistaiseksi melko suppeista kokkaustaidoista ja ruokatietämyksestä. Laitan kyllä ruokaa ihan päivittäin, mutta turhan yksipuolisesti, joten lähinnä haetaan erilaisia kotiruokareseptejä sekä vinkkejä ja ideoita omien kokkailujen kehittelemiseen.
 
Mä katson suurimman osan resepteistä netistä vaikka noita kirjoja miten olisikin :P

Jos täällä saa kysyä niin minäpä kysyn myös! Nuorempana asuttaessa Hollannissa kävin tosi usein läheisestä liikkeestä hakemassa IHANAN annoksen Nasi Gorengia (göreng/goering/mitä kaikkia kirjoitusasuja voikaan olla). Se oli niiin hyvää aina! Rasvaiset osakset jos jättäisi vähemmälle musta se olisi äärettömän hyvä hiilaripäivämättö! No, tässä mä taas yhtä versiota omatekemää nasi gorengia puputan eikä kyllä ole yhtään yhtä hyvä. Menettelee. Tosin mä jätän katkaravut ja kalakastikkeet (korvaan soijakastikkeella) pois kun meillä ollaan allergisia. Onko kellään mitään oikein hyvää nasi goreng-reseptiä? Tai edes sinne päin? :D
 
Mieluummin ehkä vähän perinteisempiä kotiruokia. Puhutaan kuitenkin toistaiseksi melko suppeista kokkaustaidoista ja ruokatietämyksestä. Laitan kyllä ruokaa ihan päivittäin, mutta turhan yksipuolisesti, joten lähinnä haetaan erilaisia kotiruokareseptejä sekä vinkkejä ja ideoita omien kokkailujen kehittelemiseen.

Mun mielestä Aura Liimataisen "Parasta kotiruokaa", on yksi parhaimmista peruskeittokirjoista

951-0-29894-8.455.jpg
 
Suositelkaapa gurut jotakin länsimaalaista ruokaa esittelevää kokkikirjaa, missä olisi hyviä erilaisia pääruokia. Nyt olis tarvetta uusille ideoille, eikä viitsisi mitään paskaa keittokirjaa hommata kaappiin piilotettavaksi.

Kirjastot on pullollaan kokkauskirjoja, nappaat sieltä mukaan ja skannaat parhaat palat talteen;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom