Reseptejä ohjeineen ja kaloreineen
Ihan kaikkea en selaamalla selannut, mutta hakusanoilla ei löytynyt vastaavaa threadia joten tässäpä olisi. Tarkoituksena itsellä kirjata ylös itse tehtyjä eväitä kaloreineen, ja huomattuani täällä, että kovasti tarvetta kalorimäärille yms. olisi, päätin, että alan kyhäämään sitten ihan ohjeiden kera reseptejä tännekin, josko vaikka jollekkin olisi niistä hyötyä. Saa antaa palautetta, ja uskoisin, että ainakin vähintään syömäkelpoista settiä. Ja tietenkin omat reseptit jakoon myös, mutta ideana on suorittaa se matikka siihen kylkeen!
Jauheliha/ papu/ pekonikastike
Tarvitset: reilun (teflon) kasaripannun, leikkuulaudan, veitsen, pikkulautasen, talouspaperia. (keittiö vaa-an)
Ainekset:
Naudan 17% jauheliha 600g, Atria
Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 415g, Heinz
Suomalaista pekonia 6 viipaletta (n. 100g), Atria
2kpl normikokoista sipulia
7-8kpl valkosipulin kynsiä (n. 30g)
10g Auran musta sinappi (vajaa ruokalusikallinen)
2rkl Smetanaa, Valio
3dl vettä (vaihtoehtoisesti smetanan ja veden voi korvata haluamallaan ruokakermalla tms.)
2,5tlk suolaa
3tlk grillimauste
2tlk oregano
1tlk mustapippurirouhe
Ravintoarvot koko satsiin, mausteita en laskenut:
Koko satsi= 1392g
2111,85 kcal
Protsku: 142,5g
Hiilarit: 54,5g
Rasva: 147,4g
Itse kukin voi sitten oman annoskoon perusteella laskea nuo lopulliset.
Ohje:
Kuori ja leikkaa sipuli, ja valkosipuli.
Mittaa valmiiksi 4 viimeisintä maustetta (voi myös säveltää)
Laita pannu kuumenemaan levylle kovalle lämmölle, asettele pekonit kokonaisina siivuina lämpiävälle pannulle. Kypsennä pekonit kääntelemällä, kunnes sopivan ruskeita. Nosta pekonit paperin päälle lautaselle rapsakoitumaan.
Nakkaa silputut sipulit, lukuunottamatta valkosipulia! pannulle pekonista irronneeseen rasvaan, ruskista kevyesti.
Heitä perään jauhelihat, pieni jauhelihaa paistolastalla sopivaksi, pienennä lämpöjä muutama pykälä.
Ripottele edellämainitut 4 kuivaa maustetta lihan joukkoon, sekoittele ja kypsennä liha sopivaksi.
Tässä kohtaa voi olla hyvä pilkkoa rapsakoituneet pekonit sopiviksi paloiksi.
Lisää lihan joukkoon tölkillinen papuja, sekä silputut valkosipulit. Myös sinappi tekee tehtävänsä tässä parhaiten.
Anna muhia hetken aikaa, hämmentele. Lisää joukkoon pekonit, ja vesi.
Sekoittele, lisää smetana, maista, mausta tarvittaessa lisää.
Alkaa olemaan valmista, siirrä kuumalta levyltä hetkeksi tasoittumaan.
Kylkeen suosittelisin esim. proteiinipastaa, ja reilusti salaattia tms.
Ei muutaku ääntä kohti.