Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei muuten pidä paikkaansa. Aasiassa liha nimenomaan kypsennetään nopeasti. Pari minuuttia maksimissaan.
Mistä naudan osasta noi thaikku- ja kinkkiruoat tehdään? Uskoisin, että sillä ja oikealla lihanleikkaussysteemillä (tarpeeksi ohuita siivuja ja poikkisyin) on myös osuutensa siihen mureuteen.
Ainakin Kiinassa käytetään kaikki osat
Mutta mitä se osa on, mitä Suomen ravintoloissa käytetään? Jos haluaisin itse tehdä kiinalaista tai thaikkua, niin mitä osaa ostaisin?
Tuli käytyä kiinalaisessa ravintelissa ja jälleen sai ihmetellä miten ne ovat saaneet härästä/naudasta niin perkeleellisen mureaa. Joskus tässä threadissa sitä ihmeteltiin aiemminkin mutta selvyyttä ei tuohon tullut. Olisikin kiva oppia valmistamaan moista sapuskaa. Vinkkejä? Reseptejä?
Olisko näistä apua?
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Velveting
Seriouseats (resepti ja selitykset): http://www.seriouseats.com/2011/04/velveting-meat-asian-cooking-technique-cornstarch.html
Olisko näistä apua?
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Velveting
Seriouseats (resepti ja selitykset): http://www.seriouseats.com/2011/04/velveting-meat-asian-cooking-technique-cornstarch.html
Tuli käytyä kiinalaisessa ravintelissa ja jälleen sai ihmetellä miten ne ovat saaneet härästä/naudasta niin perkeleellisen mureaa. Joskus tässä threadissa sitä ihmeteltiin aiemminkin mutta selvyyttä ei tuohon tullut. Olisikin kiva oppia valmistamaan moista sapuskaa. Vinkkejä? Reseptejä?
Mulla on kyllä ihan päinvastainen kokemus kiinalaisen/aasialaisen ruoan hinnasta himassa tehtynä. Muutaman perusjutun kun ostaa kaappiin niin pääsee aika pitkälle, ja valitsee ruokalajit sen mukaan mikä kasvi on sesongissa tai tölkissä oleva on syömäkelpoista. En tietenkään tiedä mitä eri ihmisten kaupoista lötyy, kun itselle on sattunut kohdalle Cittarit ja Prismat joissa on hyvin mausteita ja muuta perussettiä + aasialainen kauppa hyvin lähellä.
Nyrkkisääntönä onnistumiselle pitäisin sitä, että kasviksia ei kypsytetä liian kauaa; useimmissa resepteissäkin paistoajat taitavat olla tyyliin 1 minuutti tai 2 minuuttia.
Mulla on kyllä ihan päinvastainen kokemus kiinalaisen/aasialaisen ruoan hinnasta himassa tehtynä. Muutaman perusjutun kun ostaa kaappiin niin pääsee aika pitkälle, ja valitsee ruokalajit sen mukaan mikä kasvi on sesongissa tai tölkissä oleva on syömäkelpoista. En tietenkään tiedä mitä eri ihmisten kaupoista lötyy, kun itselle on sattunut kohdalle Cittarit ja Prismat joissa on hyvin mausteita ja muuta perussettiä + aasialainen kauppa hyvin lähellä.
Nyrkkisääntönä onnistumiselle pitäisin sitä, että kasviksia ei kypsytetä liian kauaa; useimmissa resepteissäkin paistoajat taitavat olla tyyliin 1 minuutti tai 2 minuuttia.
Kiinalaissa ravintoloissa ja muutenkin kiinalaisessa keittiössä kauhotaan natriumglutamaattia suoraan sangosta ruokiin ni sekin lisää makua yllättävän paljon
Mulle väittivät Kjao Lakissa, että marinoivat ananasmehussa - kuulemma sitkeinkin lihapala tulee mureakso noin. En ole kokeillut.
Mielenkiintoista. Eiköhän tuo toimi, ananaksen bromelaiini-entsyymi murentaa lihaa.