Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Hei nyt olis semmonen ongelma, että täytyis tehdä ruokaa. Kauniimmalle osapuolelle tulee pikkujouluvieraita ja tarkotus olis vääntää sapuskat. Vieraita 8+avokki, joista yksi on vegetaristi. Ajatuksena oli tehdä alkuruoka, pääruoka sekä jälkiruoka. joten nyt kaivattais apua, mitä tehdä? Vegetaristia ei nyt tarvitse välttämättä ottaa huomioon, sille saadaan loihdittua kyllä jotain. Jotain hyvää komboa siis. Huppe, anyone?

Noinkin paljon kun on vieraita niin et varmaan mitään lautas annoksia alkaa väsään ? :D Ehdottomasti otat vegen huomioon! Teet sen oikein niin saat häneltä varmaan suurimmat kiitokset :)

Jos pääruoka on raskas niin ota jotain kevyempää alkuun esim. hyvä salaatti?

Toi pulled pork kuulostaa herkulliselta :) Kasvis-juustoburgeri sopis kivasti lohkoperunoiden kaveriksi vegelle? Siihen burgeriin oikeaa cheddaria slaissi, salsa verde soosia (tos on se huono puoli että siihen tulis vähän anjovisfilettä -> kuinka vege vege on ? :D) ja kotitekoista ketsuppia (on hiukan eri soundi kuin missään Felixin ketsupis :D).Toi oli oikeasti niin hyvää että jopa minä paatuneena lihan ystävänä pidin tuota oikeasti maukkaana ja hyvänä burgerina :D Voin katella ohjetta jos haluat.

Jälkkärinä Creme brulee ei kyllä petä koskaan (omasta mielestäni :D), mutta ehkä hiukan hankala toteuttaa isolle porukalle...joten sanoisin että KOTIJÄÄTELÖÄ! Maustaa voi millä haluat mutta esim. mustikka on loistava :) Suht helppo väsätä ja sen voit tehä jo edellisenä päivänä (siis pitää tehä).

Jos teet jonku keiton alkuruoaksi, mikä ei sekään ole huono vaihtoehto, niin tee ehdottomasti veloute pohja siihen!
 
Noinkin paljon kun on vieraita niin et varmaan mitään lautas annoksia alkaa väsään ?

Jos teet jonku keiton alkuruoaksi, mikä ei sekään ole huono vaihtoehto, niin tee ehdottomasti veloute pohja siihen!
Aika paljon väkertämistä 9 hengelle...
Eri mieltä tuosta keitosta, en aivan heti lähtisi kermaista keittoa, tai muitakaan suurustamaan vehnäjauholla. Kyllä siitä keitosta sakean saa kermallakin.
 
Eihän siinä oo hirveesti väkertämistä ? Salaattia, 1 hamppari ja jälkkäri ? Niin ja tietysti pork & lohkot

Minusta taas veloute pohja on must kaikille keitoille ja se luo todellakin pohjan & sielun keitolle :)

Veloutenkeiton pohja:

40g porkkanaa
50g sipulia
40g palsternakkaa
40g selleriä
40g voita
40g vehnäjauhoja
1l esim vasikanlientä
suolaa, laakerinlehteä, pippuria

Freesaat juurekset kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kuuma liemi. Anna hautua n. 1h. Siivilöi juurekset pois/tai soseuta.

Ilman tuota en alkaisi tekeen mitään keittoa :P (tai no tietysti jotain kirkkaita keittoja)
 
Eihän siinä oo hirveesti väkertämistä ? Salaattia, 1 hamppari ja jälkkäri ? Niin ja tietysti pork & lohkot

Minusta taas veloute pohja on must kaikille keitoille ja se luo todellakin pohjan & sielun keitolle :)

Veloutenkeiton pohja:

40g porkkanaa
50g sipulia
40g palsternakkaa
40g selleriä
40g voita
40g vehnäjauhoja
1l esim vasikanlientä
suolaa, laakerinlehteä, pippuria

Freesaat juurekset kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kuuma liemi. Anna hautua n. 1h. Siivilöi juurekset pois/tai soseuta.

Ilman tuota en alkaisi tekeen mitään keittoa :P (tai no tietysti jotain kirkkaita keittoja)
Jaa-a, googletin nopeasti tuota ja siinä puhuttiin vain vehnäjauhosta, rasvasta ja vedestä. Tuohan on periaatteessa kasvisliemi/lihaliemi, joka on suurustettu. Voisi toimiakin. Kiitos reseptistä.
Toisaalta kun tuon väkertää ja tekee vielä vasikanliemenkin itse niin sitä näpräämistä on.


Mitäs lihaa porukka käyttää lihapataan? Olen aina pistänyt paahtopaistia mutta voisi kai käyttää jotain muutakin, ehkä naudan etuselkää?
Vaikka näin:
http://siskotkokkaa.blogspot.com/2011/11/punaviinin-ja-kanelin-maustamaa.html
 
Vege on ihan niin vege kuin vege voi olla. Ei mitään eläinkunnan tuotteita. Vieraat on kaikki naisia, joten mitään raskasta ei todellakaan tarvitse tehdä. Ja illemmalla noiden olis tarkotus vielä lähteä yöelämää viettämään. Jos väsätään toi pulled pork, ja tehdäänkin, koska kaikki tarvittava aika pitkälti löytyy, alkuruoka voi hyvinkin olla joku kevyt keitto. Vege vaan tekee kaikesta hankalaa, esim. tuohon glögikakkuun tulisi kananmunia, smetanaa ja tuorejuustoa jos väsäisi tuon hupen ehdottaman täytteen.
Mieli tekisi sanoa, että tuokoon vege omat porkkanansa.
 
Jaa-a, googletin nopeasti tuota ja siinä puhuttiin vain vehnäjauhosta, rasvasta ja vedestä. Tuohan on periaatteessa kasvisliemi/lihaliemi, joka on suurustettu. Voisi toimiakin. Kiitos reseptistä.
Toisaalta kun tuon väkertää ja tekee vielä vasikanliemenkin itse niin sitä näpräämistä on.

Joo mäkin luulin aluksi kun alettiin puhuun veloute pohjasta että se olis vain jauhoilla suurustamista, mutta tosiaan homma on toi kasvisliemen teko siihen samaa syssyyn. Tulee kyllä niin hyvää keitosta kun keitosta kun ton pohjan tekee noin :) Ja vielä jos tosiaan jaksais alkaa väsään vasikanliemen oikein alusta asti niinkuin sanoitki tos niin on sitä hommaa sitten. :D

DaddaRaa: Hmm toi onki paha jos vege on oikein kunnon (ei pahalla :D) "ruokavammainen" :/ Hankala noille on keksiä oikein mitään järkevää :S
 
Täysveget on kyllä niin ruokavammasia etten jaksa edes alkaa ehdottelemaan mitään. Syöminen on ehkä elämän parhaista asioista ja hyvästä ruoasta luopuminen jonkin idioottimaisen aatteen vuoksi on mielisairasta. Syököön porkkanoita, teet lihasapuskat vaan.
 
Likkaystävä sano, että alkuruoan ajatteli tehdä vegellekin sopivaks. Se saa kaivaa jostain jonkun ohjeen itse. Pulled pork pääruoaksi, ja koska tuota glögikakkua olivat just jossain syöneet, ei haluaisi tehdä sitä. Selailen jostain jonkun jälkkärin, joka mielyttäis.
 
Äsken tuli tehtyä makea chili kanakastike ja riisiä ja vihanneksia + 1 lauantai Corona! :)
Harmi vaan kun itsekseen pitää näitä syödä! :(
2e4aqzp.jpg
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Täysveget on kyllä niin ruokavammasia etten jaksa edes alkaa ehdottelemaan mitään. Syöminen on ehkä elämän parhaista asioista ja hyvästä ruoasta luopuminen jonkin idioottimaisen aatteen vuoksi on mielisairasta. Syököön porkkanoita, teet lihasapuskat vaan.

Vegeily ajoittaisena hupina säästää jonkin verran kroppaa ja mikä parasta, intialaisen tai nepalilaisen sapuskan parissa vegeilee ajoittain ihan mielellään. Ns. suomalainen vegemössö (porkkanapihvit tms.) on keskimäärin ihan järkyttävää skeidaa.
 
Mitäs herkkuja täällä on itsenäisyyspäivän kunniaksi kokkailtu taikka olis aikomuksena kokkailla?

Jälleen kerran kauppojen kiinni oleminen "yllätti" ja päivän kokkaukset piti vetää hiasta. Yritin kyllä porukoilekkin killautella, josko sinne olisi joku hirven sisäfilee pakastimen pohjalle unhoittunut, että voisin kyllä tulla se laittamaan, ihan hyvää hyvyyttäni ilman mitään takaa-ajatuksia... mutta ei.

Siispä kukristus kaappiin ja kanafileetähän sieltä löytyi sekä pöydältä pari bataattia. Siispä kanafileetä ja bataattia tänään.

Bataatti lohkoiksi ja sekaan oliiviöljyä ja makua vuorisuolasta, paprikajauheesta ja sriracha soossia. Annetaan maustua tovin pöydällä ja sitten uuniin.

Kanafileet pitkittäin puoliksi ja kuivamaustetaan ne vuorisuolalla, paprikajauheella, mustapippurilla ja valkosipulijauheella. Halkaistujen ja maustettujen fileiden pintaan kietaistaan vielä varmuudeksi siivu pekonia. Jätetään pöydälle maustumaan hetkiseksi. Ruksitus kuumalla pannulla voissa ja sitten batattien kaveriksi uunniin nämäkin.

Soosiksi pikasalsa, eli heintzin vähäsuolaista ja sokerista ketsuppia, johon sekoitetaan oliiviöljyä, tuimaus sriracha soossia, puolikas punainen paprika, kymmenkunta chilisuolakurkkua, piskuinen punasipuli ja pari valkosipulin kynttä, kaikki silputtuna. Maustumaan jääkaappiin.

Tällaista settiä tänään, helppoa ja hyvää sen mukaan mitä sattui kaapista löytymään. Inspiraation tarjosi aamukuntoilun jälkeinen Bad Elf paikallisessa ja kaapista löytynyt Keisarin Dark.
 
Nyt pitäisi uusia paistinpannu, koska vanha on jo parhaat päivänsä nähnyt. Nykyinen pannu itsellä on Jamie O Gold, samanlaista ei vaan enää taida mistään saada. Mitäs suosituksia olisi ja mitä pannua itse käytätte?

Itse olen käyttänyt ihan perus teflonpannuja, mutta keittiövälineet-tredissä oli puhetta hiiliteräspannuista tjsp. ja kiinnostuin heti
 
Viititkö laittaa reseptiä kastikkeesta? näyttää herkulliselta
sipulia maun mukaan
Vihreä ja punainen mieto chili (itse kaitoin simenineen)
Kelainen paprika
ananas paloja
2pakettia kanan filee suikaleita (300g paketti)
0.5l ruokakermaa 15%
suolaa,paprikaa,mustapippuria,vähän hunajaa.
 
Kävin tossa eilen ostelemassa ison kaalin ja vähä jauhelihaa! Onko tiukkoja ehdotuksia mitä noista kannattais tehä? Kaalilaatikko ulkona laskuista, ois kiva et toi kaali pysyis rapeena ja rouskuvana. Oma pää lyö ihan tyhjää.
 
Minä pidän kovasti wokatusta kaalista, mutta ei taida olla kovin kummoista kokkaamista.
 
Juu, eipä tuossa nyt mahdottomia ole vaihtoehtoina, jos kaalen haluaa rouskuvana pitää. Joko wokattuna tai sitten tekee esim. coleslaw salaatin vaikkapa jauhelihapiffeille kaveriksi.

Muutoinhan nuista aineksista olisi syntynyt kaalilaatikon sijasta vaikkapa kaalikääryleitä, mutta niissähän nyt kaali ei kovin rouskuvana enää ole.
 
Proteiiniletut

3 kananmunaa (n.180g)
1 Valio pehmeä maitorahka (250g)
1 desi vehnäjauhoja (n. 70g)
1 desi maitoplus (100g)
20g rypsiöljyä
½tl suolaa
voita paistamiseen (n. 30g)

p62 r71 hh64
1140kcal
 

Suositut

Back
Ylös Bottom