Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
No niin ekat suklaa kokeilut ohitte eikä se temperointi onnistunut :S :D

1. Erä (Fazerin tumma leivontasuklaa ja pandan valkoinen)





2. Erä (Pandan valkoinen päällä ja alla Lindt 85%!! tumma suklaa :D) Maku oli todella hyvä vaikka toi tumma onki vähän turhan "väkevää" :D Seuraavaksi teen 70% niin se voi toimia jo paremmin :) Tämä erä toimi muutenkin vähän paremmin kuin ensimmäinen, mutta silti temperoinnissa on jotain mennyt vikaan kun nämä pakkaa sulaa käsiin ja ovat vähän pehmeitä.



Ps. Sori huonoa kuvanlaatua...tolla meidän ikivanhalla Ixuksella on älyttömän vaikea kuvata :S
 
Teitkö nuo muovisella muotilla vai silikonimuotilla? Mistähän noita muovisia muotteja kannattais lähtee etsimään kun ei mistään löydy.. Niillä kun kirjoitusten perusteella vois tulla parempi lopputulos.
 
Tärkein unohtui eli resepti.
Minä ainakin haluaisin tietää erilaisia hyväksi koettuja lihapullareseptejä (itse tunnun saavan hyviä ainoastaan sipulikeittopussin avustuksella).

Meikäläinen on ainakin huomannut jonkin aikaa sitten, että sama mikä toimii hampparipihveihin toimii lihapulliinkin. Rasvainen naudanjauhis. Parhaimmillaan naudanlavasta jauhettuna. Kermat, jauhot ja pelit menee vähän ohi ja tuppaa yleensä vaan muuttamaan makua huonompaan suuntaan. Ei sillä että se väärin olisi, saa niistäkin hyviä maustamalla, mut ainakin noin tulee 'lihaisampi' ja sellanen mukavan epäterveellinen maku.

Eli käytännössä variaationa voi toimia melkein mikä vain, kunhan on ~20% naudan jauhis, suolaa ja mustapippuria ja lisätään sitten valinnaiset. Sitruunankuori+persilja+parmesan / aurinkokuivattutomaatti+valkosipuli / aurajuusto / korianteri+lime+chili jne.

edit: Viimeaikoina itte yrittäny hifistellä vähän leivällä, vois jonkun räpsyn yrittää ottaa vaikka. Hyvän makuisia tulee, mutta muotoilu on aina auttamatta paska.
 
Teitkö nuo muovisella muotilla vai silikonimuotilla? Mistähän noita muovisia muotteja kannattais lähtee etsimään kun ei mistään löydy.. Niillä kun kirjoitusten perusteella vois tulla parempi lopputulos.

Tein muovisella. Mutta tein myös pari testipalaa silikonisella ja silläkin sai tosi hyvännäköisiä aikaiseksi. :) Jostain luin vielä että ton muotin voi/kannattaa kiillottaa maissijauholla ja pehmeällä kankaalla hinkaten. Täytenee testata nyt vloppuna :)

Hain ton muovisen Bake&Party (jos muistan nimen oikein :D) nimisestä liikkeestä ja se maksoi 4.20e, silikonisen ostin Cittarista ja maksoi 9.90e.
 
oliskohan jollain jotain hyvää sweet%sour kastikkeen ohjetta. Jotenkin tulisi saada nuo kanaruoat iskemään ja tuolla maustettuna ne ainakin saisi alas.

Osterikastiketta, srirachaa (semmosta oranssia chilisoossia) puolet ja puolet. Sitten reilusti sokeria ja lopuksi limenmehu. Thats it, maailman helpointa. Vähän kurkkua, ananasta ja tomaattia sekä sipulia kanan kaveriksi.

Huom, ei suolaa, ei muita mausteita. Hieman voit vettä pistää sekaan.
 
Tein muovisella...
Kai se on tyydyttävä silikoniseen ja katsoa millaisia syntyy. Oliko konvehtin kiillossakaan mitään eroa muoviseen ja irtosko samalla tavalla muotista? Voishan sitä osan tietysti tehdä vaikka jääpalamuottiin. Laitahan kuvia jos/kun temperoit suklaan :)
e. Mites säilyvyys? Vai joko oot syöny kaikki :D
 
Osterikastiketta, srirachaa (semmosta oranssia chilisoossia) puolet ja puolet. Sitten reilusti sokeria ja lopuksi limenmehu. Thats it, maailman helpointa. Vähän kurkkua, ananasta ja tomaattia sekä sipulia kanan kaveriksi.

Huom, ei suolaa, ei muita mausteita. Hieman voit vettä pistää sekaan.

Onko sulla sitä vihreäkorkkista srirachaa, jossa on kukkologo? Kuinka tulista se on?

Itse ostin etnokaupasta thaimaasta tuotua srirachaa, joka näyttää muuten samalta, mutta siinä on haukkalogo ja punainen korkki. Laitoin sitä sitten iloisesti johonkin ruokaan ja meinasin kuolla tulisuuteen. Ajatuksena oli siis lorotella srirachaa reilusti vaikka ranskalaisten päälle kuten jenkkilässä konsanaan, mutta tota jääkaapissa olevaa kastiketta voi laittaa ehkä kaksi tippaa.
 
Kermat, jauhot ja pelit menee vähän ohi ja tuppaa yleensä vaan muuttamaan makua huonompaan suuntaan.
Joskus näin käy, mutta mun mielestä jollain korppujauholla on kyllä paikkansa lihapullissa. Pitkään tein ilman, mutta olen lähiaikoina palannut takaisin käyttämään korppujauhoja. Ne muutta lihapullien rakennetta ja niillä saa sidottua siihen taikinaan enemmän kosteutta ilman, että koko pullat muuttuu vetiseksi tai luovuttaa nesteet ulos paiston aikana. Saadaan vähän pehmeämpi lopputulos. Pelkällä lihalla niistä tulee äkkiä liian kovia ja tiiviitä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Pelkällä lihalla niistä tulee äkkiä liian kovia ja tiiviitä.

Tämähän on se syy käyttää tuota rasvaisempaa jauhista, mun mielestä niitä pullia ei pidä paistaa vaan liian pitkään siinä pannulla. Vähän niinku vertauskuvallisesti, jos leikkaat pekonista rasvat pois niin tulee aika kuivakkaa tapausta. Sama jos niitä käristää liian pitkään pannulla niin edessä on sellainen kuiva kökkäre.

edit: Lihapullat nyt miltei koskaan ei voi olla huonon makuisia, meikä tykkää maullisesti vaan noista enemmän.
 
Onko sulla sitä vihreäkorkkista srirachaa, jossa on kukkologo? Kuinka tulista se on?

Itse ostin etnokaupasta thaimaasta tuotua srirachaa, joka näyttää muuten samalta, mutta siinä on haukkalogo ja punainen korkki. Laitoin sitä sitten iloisesti johonkin ruokaan ja meinasin kuolla tulisuuteen. Ajatuksena oli siis lorotella srirachaa reilusti vaikka ranskalaisten päälle kuten jenkkilässä konsanaan, mutta tota jääkaapissa olevaa kastiketta voi laittaa ehkä kaksi tippaa.

No jos vain löytyy niin aasiakaupasta tätä Healthy Boy Brandia, joka ei kai ole varsinaista Sirachaa vaan ihan chilisoossia:
thai-ainekset2.jpg


Mutta kun tuo on vähän vaikea löytää niin pakon edesssä käytetään sitten Prismasta ja muualta löytyvää tulisempaa sorttia.

Tuossa lippulappunen thaimaaksi jolla saa oikeat soossit:
thai-ainekset.jpg



Tilaa tuolta jos et muualta saa:
http://siam-house.fi/
 
Kai se on tyydyttävä silikoniseen ja katsoa millaisia syntyy. Oliko konvehtin kiillossakaan mitään eroa muoviseen ja irtosko samalla tavalla muotista? Voishan sitä osan tietysti tehdä vaikka jääpalamuottiin. Laitahan kuvia jos/kun temperoit suklaan :)
e. Mites säilyvyys? Vai joko oot syöny kaikki :D

En oikein osaa sanoa vielä että kumpiko olis parempi, kun oon vasta pari kertaa tehnyt :D Silikonisella tulee omalla tavallaan kauniimpia, kun niistä tulee sellaisia "oikean" konvehdin tapaisia...muovisella tulee jotenkin epätodellinen kiilto ja aina tulee mieleen vaan jotku "halpis merimaailma" suklaat :D Tosin silikonisella mulla on ongelmana ilmakuplat joita ei vaan meinaa saada pois vaikka kuinka täräyttelis muottia, niin ja silikonisesta on vähän vaikeampi saada namut irtoamaan. Säilyvyydestäkään en osaa sanoa mitään kun tein vaan niin pienen erän että ne on mennyt heti :D (lukemani mukaan pitäs säilyä helposti 2-3 viikkoa oikeis olosuhteis, +15-19 olis optimi säilytyslämpö mutta aika vaikea toteuttaa :/ )

No mutta itse asiaan eli konvehti kokeilu 3 ja 4! (ja joo spoilataan heti alkuun...ei onnistunut temperointi taaskaan :D)



Suklaana koitin katsoa "parasta" mitä kaupasta saa ja nuo lähti mukaan. Luomu suklaa oli yllättävän hyvää ja sisälsi min 55% kaakaota mikä on aika paljon maitosuklaalle :)



Sulatus käyntiin tummalla suklaalla. Keitin veden ja laitoin suklaat lasikulhoon (huom vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa)



Välimittaus



Nyt ollaan 1.vaiheen optimi lämpötilassa tummalle suklaalle 48-50astetta (kinuskissan sivuilta nämä luvut http://www.kinuskikissa.fi/suklaan-temperointi/?ref=87 )



2. vaiheen lämpötilan metsästys alkaa (en omista edes kunnon paletti veistä saatikka mitään leipurinlastaa jne, joten tyytyminen tollaseen vempulaan :D)



Vähän aikaa "tableerattu" suklaata leivinpaperin päällä ja päästiin 2. vaiheen lämpötilaan 28 astetta



Uudelleen lämmitys ja 3. vaiheen lämpötila 33 astetta (olis pitänyt olla 31-32 :S)



Mahdollisimman nopeasti suklaa muottiin eli lusikalla vaan :D (tavoite oli vain temperoinnin onnistumisessa, ei ulkonäössä)



Suklaa muotissa ja muottia kopauteltu mahdollisten ilmakuplien poistamiseksi



Kunnon sotku yhdestä pienestä 100g suklaalevystä...kivasti jäi "hukkaa" ja huomatkaa laatutyökalu JUUSTOHÖYLÄ :D (no keksin sitten paremman kikan tuohon suklaan laittamiseen takaisin kulhoon...kasaa sen jäähdytetyn suklaan leivinpaperin toiseen reunaan ja keskelle, jonka jälkeen otat vain leivinpaperin sivuilta kiinni ja lorotat sulan suklaan takaisin kulhoon...sitten kun se paperi on kartiona ja keskelle jää suklaata vana, niin sen saa kivasti isolla lusikalla kouraistua kippoon)



Valmis tuotos. Ei tullut edes hyvännäköistä ja taas se sama sulamis ongelma :( Mutta maku ja koostumus oli hiton hyvät, vaikka se ei napsahtanutkaan!



Sitten maitosuklaa silikonimuottiin. En jaksanut enää vesihaudetta käyttää kun mikrossa saa nopeempaa (tosin pitää olla varovaisempi...heitin 3.vaiheen ylitte +5 asteella -> homma alusta -.- :D ). Sulatin 2 levyä joten sitä ei viitsinyt enää lusikoida...löysin jotain ylisuuria minigrip pusseja kaapista ja ajattelin pursottaa niillä suklaan muottiin. Pussi on sen takia sheikkeris että suklaan saa kaadettua sinne helpommin :D



Ja valmis tuotos! Tästä tuli ihan kivan näköinen lukuunottamatta noita ilmakupla reikiä. Maku oli todella hyvä ja koostumus samettinen, MUTTA se saakelin sulaminen! :S

Pitää vähän tutkiskella onko tuolla jääkaapilla kenties joku ratkaiseva merkitys tähän hommaan. Nyt oon pitänyt 5-10min pakastimessa ja sitten siirtänyt jääkaappiin/lautaselle ja jääkaapis 1-2h. Koitan nyt antaa olla noi tuotokset vielä kauemmin (päivän tai pari) josko ne siitä "kiteytyis" vielä!? :D
 
Suklaan voi temperoida myös niin, että sulattaa osan käytettävästä suklaasta, antaa sen jäähtyä jonkin verran, ja sekoittaa loput suklaasta joukkoon. Suklaata ei saa enää tässä vaiheessa kuumentaa erikseen, vaan sulan suklaan pitää sulattaa loput. Ainakin tanskalainen Mette teki näin huippuohjelmassaan Metten kesäiset jälkiruokaherkut (tms.), jota näytettiin FST:llä vielä syksyllä. Tällä menetelmällä ei tarvitse levitellä suklaata pitkin pöytiä ja kaapia takaisin kulhoon.

Netistä löytyy varmaan muitakin tapoja temperoida suklaa. Olennaista lienee sopivien lämpötilojen saavuttaminen.
 
Hei nyt olis semmonen ongelma, että täytyis tehdä ruokaa. Kauniimmalle osapuolelle tulee pikkujouluvieraita ja tarkotus olis vääntää sapuskat. Vieraita 8+avokki, joista yksi on vegetaristi. Ajatuksena oli tehdä alkuruoka, pääruoka sekä jälkiruoka. joten nyt kaivattais apua, mitä tehdä? Vegetaristia ei nyt tarvitse välttämättä ottaa huomioon, sille saadaan loihdittua kyllä jotain. Jotain hyvää komboa siis. Huppe, anyone?
 
No jos sen verran helpotetaan, että väsätään pulled porkia pääruoaksi. Itse tehtyjä lohkoperunoita kylkeen? Alkuruoka ja jälkiruoka hakusessa siis. Vegen voi jättää kokonaan pois laskuista jos hankaloittaa liikaa.
 
Alkuruoaksi duunaisin jonkun sosekeiton vaikka jo edellisenä päivänä kiireen välttämiseksi. Ennen tarjoilua sitten vain lämmittää liedellä. Maa-artisokkakeitto, valkosipulikeitto, kurpitsakeitto, purjokeitto jne... Se vege voi sitten vedellä tuota isomman satsin. Kaveriksi hyvää liepuskaa.

Jälkkärinä glögijuustokakku.
 
Pikkujoulut, ehdottaisin että alkukeitoksi kylmäsavuporokeitto, korvaa sienet porolla:
http://hupenherkut.blogspot.com/2010/11/kermainen-kanttarellikeitto.html
Kasvisversion otat talteen ennenkuin lisäät porot.

Pääruokana jotain sitten, jos ei kasvis- tai tonnikalalasagne käy niin keksi itse jotain...en minä kasvisruokia tiedä. Jouluna tummasta oluesta tehty lihapata voisi toimia, kyytipojaksi tummaa olutta toki:
http://hupenherkut.blogspot.com/2010/12/kostritzer-schwarzbier-lihapataa-ja.html

....varsinkin kun syöjiä on 9.

Jossain oli vasta resepti täytetyistä paprikoista, couscousia ja systeemeitä... Sais hyvin respektiä kun loihtis kaikille hyvät kasvisruoat, yhtä vierasta ajatellen. Pointti siinä että ruoat ovat hyviä.

Jälkkäriksi joku ehdottikin jo glögikakkua:
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/22967-glogi-juustotorttu
...itse vihaan hyydytettyä juustokakkua ja soveltaisinkin tuohon paistettua juustokakkureseptiä tuon täytteen osalta:

http://hupenherkut.blogspot.com/2010/12/cheesecake-factory-cheesecake.html

Edit:
Vitun hyvä vinkki, duunaankin itsenäisyyspäivän menuks nämä. Parasta tuossa on että kaiken voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja vain lämmittää ruoaksi. Varsinkin lihapata ja kakku ovat parhaimmillaan tuolloin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom