Kai se on tyydyttävä silikoniseen ja katsoa millaisia syntyy. Oliko konvehtin kiillossakaan mitään eroa muoviseen ja irtosko samalla tavalla muotista? Voishan sitä osan tietysti tehdä vaikka jääpalamuottiin. Laitahan kuvia jos/kun temperoit suklaan
e. Mites säilyvyys? Vai joko oot syöny kaikki :D
En oikein osaa sanoa vielä että kumpiko olis parempi, kun oon vasta pari kertaa tehnyt :D Silikonisella tulee omalla tavallaan kauniimpia, kun niistä tulee sellaisia "oikean" konvehdin tapaisia...muovisella tulee jotenkin epätodellinen kiilto ja aina tulee mieleen vaan jotku "halpis merimaailma" suklaat :D Tosin silikonisella mulla on ongelmana ilmakuplat joita ei vaan meinaa saada pois vaikka kuinka täräyttelis muottia, niin ja silikonisesta on vähän vaikeampi saada namut irtoamaan. Säilyvyydestäkään en osaa sanoa mitään kun tein vaan niin pienen erän että ne on mennyt heti :D (lukemani mukaan pitäs säilyä helposti 2-3 viikkoa oikeis olosuhteis, +15-19 olis optimi säilytyslämpö mutta aika vaikea toteuttaa :/ )
No mutta itse asiaan eli konvehti kokeilu 3 ja 4! (ja joo spoilataan heti alkuun...ei onnistunut temperointi taaskaan :D)
Suklaana koitin katsoa "parasta" mitä kaupasta saa ja nuo lähti mukaan. Luomu suklaa oli yllättävän hyvää ja sisälsi min 55% kaakaota mikä on aika paljon maitosuklaalle
Sulatus käyntiin tummalla suklaalla. Keitin veden ja laitoin suklaat lasikulhoon (huom vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa)
Välimittaus
Nyt ollaan 1.vaiheen optimi lämpötilassa tummalle suklaalle 48-50astetta (kinuskissan sivuilta nämä luvut
http://www.kinuskikissa.fi/suklaan-temperointi/?ref=87 )
2. vaiheen lämpötilan metsästys alkaa (en omista edes kunnon paletti veistä saatikka mitään leipurinlastaa jne, joten tyytyminen tollaseen vempulaan :D)
Vähän aikaa "tableerattu" suklaata leivinpaperin päällä ja päästiin 2. vaiheen lämpötilaan 28 astetta
Uudelleen lämmitys ja 3. vaiheen lämpötila 33 astetta (olis pitänyt olla 31-32 :S)
Mahdollisimman nopeasti suklaa muottiin eli lusikalla vaan :D (tavoite oli vain temperoinnin onnistumisessa, ei ulkonäössä)
Suklaa muotissa ja muottia kopauteltu mahdollisten ilmakuplien poistamiseksi
Kunnon sotku yhdestä pienestä 100g suklaalevystä...kivasti jäi "hukkaa" ja huomatkaa laatutyökalu JUUSTOHÖYLÄ :D (no keksin sitten paremman kikan tuohon suklaan laittamiseen takaisin kulhoon...kasaa sen jäähdytetyn suklaan leivinpaperin toiseen reunaan ja keskelle, jonka jälkeen otat vain leivinpaperin sivuilta kiinni ja lorotat sulan suklaan takaisin kulhoon...sitten kun se paperi on kartiona ja keskelle jää suklaata vana, niin sen saa kivasti isolla lusikalla kouraistua kippoon)
Valmis tuotos. Ei tullut edes hyvännäköistä ja taas se sama sulamis ongelma :( Mutta maku ja koostumus oli hiton hyvät, vaikka se ei napsahtanutkaan!
Sitten maitosuklaa silikonimuottiin. En jaksanut enää vesihaudetta käyttää kun mikrossa saa nopeempaa (tosin pitää olla varovaisempi...heitin 3.vaiheen ylitte +5 asteella -> homma alusta -.- :D ). Sulatin 2 levyä joten sitä ei viitsinyt enää lusikoida...löysin jotain ylisuuria minigrip pusseja kaapista ja ajattelin pursottaa niillä suklaan muottiin. Pussi on sen takia sheikkeris että suklaan saa kaadettua sinne helpommin :D
Ja valmis tuotos! Tästä tuli ihan kivan näköinen lukuunottamatta noita ilmakupla reikiä. Maku oli todella hyvä ja koostumus samettinen, MUTTA se saakelin sulaminen! :S
Pitää vähän tutkiskella onko tuolla jääkaapilla kenties joku ratkaiseva merkitys tähän hommaan. Nyt oon pitänyt 5-10min pakastimessa ja sitten siirtänyt jääkaappiin/lautaselle ja jääkaapis 1-2h. Koitan nyt antaa olla noi tuotokset vielä kauemmin (päivän tai pari) josko ne siitä "kiteytyis" vielä!? :D