Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Vinkkinä sitten, vaikkapa joulupöytään. Heität vähän siirappia ja muskottipähkinää valmiin muussin sekaan ja hauduttelet uunissa miedossa lämmössä (150°C) vielä 2-3 tuntia. Toki tällöin unohdat kookokset ja käytät kermaa. Tällöin tuosta pitää tehdä TODELLA löysää, lusikoitavaa velliä. Kannattaa tehdä KORKEAreunaisessa astiassa, se nimittäin kuohuu hieman uunissa.

Onko käytännön ohjeita, miten tuosta muusista saisi jonkun laatikkoruuan. Lihaa ja muuta tietysti maun mukaan sekaan, mutta käytännön hommat, kuten paistoajat, -lämpötilat jne.? Muita vinkkejä?
 
Onko käytännön ohjeita, miten tuosta muusista saisi jonkun laatikkoruuan. Lihaa ja muuta tietysti maun mukaan sekaan, mutta käytännön hommat, kuten paistoajat, -lämpötilat jne.? Muita vinkkejä?

Paista liha lihana ja tuota uuni-muussia kyytipojaksi, lanttulaatikon tapaan. En sekoittaisi tuohon mitään sekaan.
 
Hupella on ihailtavan ammattimainen ote ruokaan. Voisit tulla mun ravintolaan sitten töihin, kun omat hommat ei enää kiinnosta!
Tämä siis kehuna, ei piilovittuiluna.
 
Tänään yritän saada ensimmäistä teeripaistia aikaiseksi. Käytössä kaikki apuvälineet eli viini (ei pelkästään kokille), kerma, voi ja pekoni. Kastikkeen väsään kermasta ja kanttarelleista.

Eli ensini pyöräytin täkät rasvaisella pannulla, suolasin, käärin pekoniin ja sitten porkkana ja punasipulipedille kannelliseen savipataan. Päälle paistonesteet, loraus punkkua, kermaa ja vettä. Sitten 50 min 200c uuniin. Kaveriksi perunamuusia ja puolukkaa.

... katotaan kuinka käy.
 
Taistelu jatkuu vielä? :wall:

Ei vaan, jos kuvia satuit ottamaan niin niitä kans jakoon! :rolleyes:

Tuli sellainen sekametelisoppa että eipä siitä paljon kuvia huvita laittaa. Maku oli ihan hyvä vaikka ei tullut ihan sitä mitä haettiin.

Kastikkeesta tuli vähän enemmän keitto. Paistista tuli pata jne. Mutta ihan maistuvaa oli. Toivottavasti saan ensi vuonna pari uutta harjoitteluaihiota, joska niistä sitten kuvaa saisi.
 
Lanttukukko

1 kg lanttua ohuina viipaleina
1 litra vettä
3 tl suolaa
400 g sian kylkisiivuja
Kuori:
2½ dl vettä
2 tl suolaa
½ dl sulatettua voita tai öljyä
6-7 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja


Keitä lanttusiivuja vedessä noin 10 minuuttia. Siivilöi, ota keitinvesi talteen ja anna lanttujen jäähtyä. Sekoita kylmään veteen suola, rasva ja jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita uunipellille foliota niin paljon, että se ylttäisi pellin ympäri ja sen päälle leivinpaperi. Tee puolikkaasta taikinasta leivinpaperille levy. Lado lantut ja sianliha kerroksittain levyn päälle niin, että ensimmäiseksi ja viimeiseksi tulee lanttua. Tee lopusta taikinasta toinen levy ja nosta se päälle. Sulje reunat painellen niitä veitsellä. Paista kukkoa uunissa 200 asteessa noin tunti ja valele sitä sillä aikaa lantun keitinvedellä. Valella pitää usein tai kuori kuivuu ja kovettuu. Sen jälkeen alenna lämpö 150 asteeseen ja kääri folio tiiviisti kukon päälle. Paista noin neljä ja puoli tuntia ja sammuta uuni. Anna kukon jäähtyä uunissa. Paras tulee, jos annat jäähtyä yön yli ja maistat vasta aamulla.

Lantut saa parhaiten sopivan ohuiksi juustohöylällä.


Lähde:
http://mupuinen.vuodatus.net/blog/2175794


Ajattelin kokeilla tänään.
 
28qpw75.jpg


Linssipekonipata
170 g pekonia pilkottuna
1 punasipuli ohuina siivuina
250 g kuivattuja vihreitä linssejä
1½ dl punaviiniä
3 dl kanalientä
4 dl tomaattimurskaa
1 tlk kikherneitä
1 tl kuivattua rosmariinia
2 tl kuivattua timjamia

1. Pilko pekoni ja paista se kattilassa. Siirrä toisaalle.
2. Paista punasipuli miedolla lämmöllä kunnolla pehmeäksi.
3. Lisää linssit ja viinit. Lisää lämpöä.
4. Lisää kanaliemi ja tomaattimurska, kiehauta ja anna hautua kannen alla linssien keittoajan verran.
5. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet, pekoni sekä mausteet.
6. Kypsennä vielä hetki, tarkista maku ja tarjoile esim. valkosipulileivän tai hyvän makkaran kanssa.

P-HH-R 23-45-23 % tai jotain.

Lähde
 
katso liitettä 71305

Riisiä ja metsopataa.

Ammu yksi metso. :D
osta riisit ja keitä ne.

Pieni sipuli(t) ja valkosipuli(t) heitä pannulle ja ruskista,
laita pienitty metso pannulle ja ruskista runsaalla voilla,
lisäksi suolaa ja pippuria,
lisää vehnäjauhot, ruskista
lisää vesi ja anna kastikkeen kiehua kokoon ja pienennä lämpöä.
Nauti kylmän maidon kera. :P

Minkälaista tuli mehtosta? Mutsilla olisi pakkasessa kanssa odottamassa rintapalat ja kintut mukavan kokoisesta homenokasta. Ns. ylijäämäpaloista äitee teki keiton. Aika kauan piti kyllä keitellä että tuli lihasta mureeta, mutta maku oli kyllä hyvä jotenkin juuri keittoon sopiva.

Kovasti tässä odottelen koska tulee kutsu metsopaistia syömään ...
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tänä jouluna ajattelin antaa vanhemmille itsetehtyjä lahjoja eli esim. sinappia, kastikkeita, suklaata, konvehteja ym. pientä kivaa. Toisin sanoen kokoan jonkinnäköisen "herkku"korin. Olisko pakkislaisilla antaa jotain erityisen hyviksi todettuja jouluisia reseptejä? Ja mitä muuta tuohon voisi vielä lisäillä?
 
Tänä jouluna ajattelin antaa vanhemmille itsetehtyjä lahjoja eli esim. sinappia, kastikkeita, suklaata, konvehteja ym. pientä kivaa. Toisin sanoen kokoan jonkinnäköisen "herkku"korin. Olisko pakkislaisilla antaa jotain erityisen hyviksi todettuja jouluisia reseptejä? Ja mitä muuta tuohon voisi vielä lisäillä?
Jotain konvehteja olis itsekin kiva väsäillä. Heittäkääs joku jollain linkillä, jossa kerrotaan miten homma onnistuu.
 
Google on kaveri:
http://kermaruusu.com/blog/2814567/konvehdit-vadelma-krokanttitaytteella-konvehtien-valmistus/
http://juhlatar.vuodatus.net/blog/799046

Ilmeisesti eniten aikaa ja vaivaa noiden tekemisessä vaatii temperointi, josta ei minulla ole mitään kokemuksia. Pitää lähteä hakemaan Ohlsonilta paistomittari :)
Löytyy kyllä paljon hyviä ohjeita tuolta kinuskikissan sivuilta, esim: Turkinpippuri-valkosuklaakonvehdit :kuola: Lisäks eri ohjeita fudgen tekemiseen.
e. Mitenhän pitkään nuo mahtaa säilyä hyvänä?
 
Lanttukukko

1 kg lanttua ohuina viipaleina
1 litra vettä
3 tl suolaa
400 g sian kylkisiivuja
Kuori:
2½ dl vettä
2 tl suolaa
½ dl sulatettua voita tai öljyä
6-7 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja


Keitä lanttusiivuja vedessä noin 10 minuuttia. Siivilöi, ota keitinvesi talteen ja anna lanttujen jäähtyä. Sekoita kylmään veteen suola, rasva ja jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita uunipellille foliota niin paljon, että se ylttäisi pellin ympäri ja sen päälle leivinpaperi. Tee puolikkaasta taikinasta leivinpaperille levy. Lado lantut ja sianliha kerroksittain levyn päälle niin, että ensimmäiseksi ja viimeiseksi tulee lanttua. Tee lopusta taikinasta toinen levy ja nosta se päälle. Sulje reunat painellen niitä veitsellä. Paista kukkoa uunissa 200 asteessa noin tunti ja valele sitä sillä aikaa lantun keitinvedellä. Valella pitää usein tai kuori kuivuu ja kovettuu. Sen jälkeen alenna lämpö 150 asteeseen ja kääri folio tiiviisti kukon päälle. Paista noin neljä ja puoli tuntia ja sammuta uuni. Anna kukon jäähtyä uunissa. Paras tulee, jos annat jäähtyä yön yli ja maistat vasta aamulla.

Lantut saa parhaiten sopivan ohuiksi juustohöylällä.


Lähde:
http://mupuinen.vuodatus.net/blog/2175794


Ajattelin kokeilla tänään.

Just meni uuniin, en muokannut ohjetta. Aamulla maistellaan.
 
Lanttukukko, paljon voita ja maitoa. Nam!
 
Kiitos Anonymitylle ja Hupelle + tietenkin monille muille loistavasta ketjusta!

Heräs tos yks päivä joku ihme innostus että jos sitä koittais tehä tälle joululle jotain spesiaali leivontaa ja tuossahan se nyt tuli earthin suusta: suklaakonvehdit! Perskule noita on pakko kokeilla jo ihan senkin takia että tuo temperointi kuulostaa mukavan haasteelliselta :) Jos jollain on täälä kokemusta siitä niin jakakaa ihmeessä tietonne! :D Pitääkö tuossa temperoinnissa saada sulatettu suklaa nopeasti siihen tiettyyn lämpötilan vai onko sillä merkitystä, kun joku käyttää kylmää kivipöytää jne. suklaan jäähdyttämiseen ? Niin ja pitääkö suklaa pitää siinä tietyssä asteessa jonkin aikaa vai heti kun sen on oikeassa asteessa niin laittaa sen muotteihin ?
 
Kävin porukoitten luona maalla ja kaffen kera oli pullapitkoa.Heti ensi puraisun jälkeen piti ruveta mutsilta kyselemään että mistä pulla on lähtöisin ja kuka leiponut.
Ja kyllähän loistavan (parhaan mitä eläessäni olen maistanut) -pullan salaisuus selvisi: Muori oli leiponut taikinan kermasta maidon sijaan!!
Kuka ei usko niin kokeilkoon. Unohtui karppaus kerta puraisulla!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom