Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Mites sä oot tuon onnistunut kypsentämään tuolleen että ulkoreuna on tuollanen sopivan punakka ja keskusta näyttää enemmän kypsältä? Yleensähän se on niikuin päinvastoin..

btw. Liha liian läheltä katsottuna näyttää irvokkaalta eikä kovinkaan herkulliselta...

Ei oo Hupen omia tuotoksia, ainakin linkki viittaa siihen suuntaan.

Ei ole oma tuotos mutta tuo on helppo toteuttaa savustamalla. <-CLICK!

http://www.karubecue.com/smoke_ring.html
 
Onhan tossa wanhassa cittarissa ihan hyvä lihatiski, mutta ei siellä mitään erikoisempia ole. Ja saatavuus ei ole mikään ongelma, koska tilaamalla saa varmaan vaikka härän kassit, jos haluaa. Puhuinkin siitä, että meille suomalaisille naudan rinta ja sen sellaiset on jämäpaloja, eikä niitä myydä suoraan tiskillä varmaan oikein missään.

Jaa, että puhuit yleisellä tasolla. Ymmärsin, että kirjoitit asiasta henkilökohatisella tasolla.


Miksiköhän.... Suomessa nimittäin kauppa, tai oikeammin kauppakartelli (SOK, Kesko) päättää, mitä tahdot syödä.

Toi on varmaan pienempien paikkakuntien ongelma. Helsingissä saa onneksi ostaa sitä ruokaa noiden lisäksi myös kauppahalleista, Stockalta jne...
 
Ootko huppe ite savustanut rintaa, miten onnistui ?

En ole missään nähnyt, pitää tilata kauppiaalta tuota ja koitella.

Toi on varmaan pienempien paikkakuntien ongelma. Helsingissä saa onneksi ostaa sitä ruokaa noiden lisäksi myös kauppahalleista, Stockalta jne...

Ei, kyllä se on ihan maanlaajuinen ongelma. Kauppahallit ja Stokka näyttelevät aika pientä marginaalista osaa 5 miljoonan ihmisen syömisistä Suomessa. Kuten myös tämän pienen paikkakunnan paikalliset teurastamot ja lihamyymälät.
Kaupassa 99% ostoskärryistä löytyy joku hunajamarinoitu suikaletuote päivittäin.
 
Lihapullia ja Tomaattikastiketta juuri valmistamassa. Ja kun ei muuta ollut niin kylkiäisiks broidille ja systerin muksulle ranskalaisia.:):rock:
 
Tuli keksittyä äärimmäisen nopea, helppo ja hyvä jälkiruoka vahingossa. Purkki Flora Vanillaa vaahdoksi, sekaan purkki mascarponea. Jälkiruokakuppiin tuota sekotusta, suklaacookie keksin murusia ja päälle lohkottuja mansikoita ja vähän raastettua Fazerin sinistä. Kyllä maistu!
 
Äippä oli faijan kanssa kirpputorilla, joten sunnuntai lounaaksi pääsin valmistamaan uusia perunoita ja possupaistia, sekä vaalea kastike kylkeen. Äärimmäisen hyvää! :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Pizzaa

Kastike:

Ainekset:
* Kokonaisia luomusäilyketomaatteja
* Karkeaa suolaa
* Valkosipulia

Valmistus:
* Poista tomaattien säilöntäpyree tai -mehu
* Hienonna tomaatteja veitsellä
* Sekoita mukaan suola ja silputtu valkosipuli
* Valuttele liiat nesteet pois

Pohja:
* Tämän olen joskus aiemminkin postannut

Täytteet:
* Kevätsipulia varsineen
* Punasipulia varsineen
* Leivänmuruja (tässä tapauksessa noin 2 viikkoa sitten tehtyä ciabattaa)
* Oliiviöljyä (Sitia)

Ennen:

_small.jpg


Jälkeen:

_small.jpg


Jälleen kerran (vaikka itse sanonkin) törkeän hyvää!

Tämä pizza toimikoon aasinsiltana seuraavaan kysymykseen. Onko kukaan säilönyt tomaatteja kokonaisina? Jos on niin miten? Jotenkin ei huvittaisi ostella ympäri vuoden italialaisia metallipurkkeihin pakattuja tomaatteja. Ajatuksena olisi, että elokuussa ostaisin jäätävän kasan halpoja luomutomaatteja, ja säilöisin ne talven pizzoja ja pastoja varten.
 
Onko kukaan säilönyt tomaatteja kokonaisina? Jos on niin miten?
Ei varsinaisesti järkivastaus, mutta mielenkiintoinen havainto. Eli Italiassa ilmeisesti tomaatit savustetaan tertuissaan ja sitten laitetaan porstualle roikkumaan. Säilyvät kuulemma kuukausia. Mene ja tiedä.
 
En jaksa kuvia laittaa, kun on niin paska kamera, mutta:

Uita paahtoleipiä täysmaidossa.
Paista niitä pannulla sopivan rapeiksi voin kanssa. Ei mitään margaryynejä.
Laita päälle manssikkahilloa vanilijajäätelön kanssa, tai sulatettua suklaata tai kinuskia.

Toinen resepti:

Kaada kokista isoon lasiin.
Heitä sinne vaniljajäätelöä.
 
Lämmitin leivinuunin 400 asteiseksi ja tekaisin siinä pikaisen lounaspitsan. Taikinan tein 4 minuutissa, kohotin sitä 10min ja täytteet päälle ja paistoa noin 2-3min. Tuli aika hyvä. Pizzan heitin suoraan leivinuunin nokiselle/tuhkaiselle pohjalle koska leivinpaperi palo poroksi tuolla uunin kuumuudessa :D

pizza1.jpg


pizza2.jpg


pizza3.jpg


pizza4.jpg


EDIT: Vielä yksi kuva:
pizza5.jpg
 
Lämmitin leivinuunin 400 asteiseksi ja tekaisin siinä pikaisen lounaspitsan. Taikinan tein 4 minuutissa, kohotin sitä 10min ja täytteet päälle ja paistoa noin 2-3min. Tuli aika hyvä. Pizzan heitin suoraan leivinuunin nokiselle/tuhkaiselle pohjalle koska leivinpaperi palo poroksi tuolla uunin kuumuudessa :D

KLIP

Kumma kun reunat eivät ruskettuneet vaikka pohjasta tuli melko lailla täydellisen näköinen. Mulla jäi taas pohja hieman melko vaaleaksi. Voisin koittaa ensi kerralla yhtä tasoa alempana paistella. Viimeksi lämmitin pizzakiven ylä- ja alavastuksilla ja kun pizza heitettiin uuniin, vaihdoin grillivastuksille.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Ootko käynyt Katinalan Lihakaupassa (http://www.katinalanlihakauppa.fi/)? Löytyiskö sieltä mitään tai voiskohan sinne esittää toiveita?
Nyt kävin. Kysyin naudan rintaa ja eipä ollut. No, se ei ollut mikään yllätys, mutta tilaamalla sai taas. Kävin sen hakemassa ja olin, että jee jee, rintaa halvalla. Oli paljon halvempaa kuin kaupassa. No, ei se sit ihan lapaan mennyt. Ne olikin tilannut luullista rintaa, jossa oli kaikki luut ja läskit kiinni ja sen kun sai perattua, niin puolestatoista kilosta jäi ehkä puoli kiloa jäljelle. Kyllä vittu kannatti. Ja laskeskelin tossa, että tehdään viikonlopuksi puolitoista kiloa rintaa, kun viimeksi kilo oli aika vähän, niin nyt luulis riittävän. Ja vitut, kun tulikin vähemmän. Täytyy ensi kerralla sanoa, että luuttomana ja rasvattomana, kiitos. En tiennyt, että sitä noinkin myydään.
 
Tein pizzan jälkilämmöillä (oisko 3-4h ollut) uunipuuroa ohrasuurimoista ja seassa hieman riisiä. Keittelin tossa vielä mansikkaraparperisopan kyytipojaks. Nyt jäähtymässä, aamulla kylmänä parhaimmillaan!

uunihuttu.jpg
 
Tein pizzan jälkilämmöillä (oisko 3-4h ollut) uunipuuroa ohrasuurimoista ja seassa hieman riisiä. Keittelin tossa vielä mansikkaraparperisopan kyytipojaks. Nyt jäähtymässä, aamulla kylmänä parhaimmillaan!

Uunipuuro on kyllä niin jumalten ruokaa, että alta pois! Rapeesta kuoresta saa kinastella nyrkit heiluen. :rock:
 
Ystävä järjestää tänään pihajuhlat, johon on kutsuttu 40 henkeä. Paikalla on teltta, bändi ja jotain ohjelmaa. Tarjoilujen osalta juhlat toimivat nyyttäriperiaatteella. Jokainen tuo paikalle omat juomansa sekä jotain purtavaa noutopöytään. Itse tein juhliin hedelmäistä sinihomejuusto-makaronisalaattia (kaksinkertainen annos) sekä pestoperunoita (kaksinkertainen annos).

Hedelmäinen sinihomejuusto-makaronisalaatti: http://varsinainensekametelisoppa.blogspot.com/2010/10/hedelmainen-makaronisalaatti.html


PESTOPERUNAT

1,5 kiloa uusia perunoita
1 prk (à 190g) vihreää pestoa (esim. Sacla Italian Pesto alla Genovese)
1-2 punasipulia
tarvittaessa suolaa

Keitä kuoritut ja pilkotut uudet perunat kypsäksi. Sekoita pesto ja sipulisilppu kuumien perunoiden joukkoon. Anna tekeytyä yön yli.




Itse käytin Barillan vihreää pestoa, mutta se oli jotenkin liian "miedon" makuista, joten suosittelen käyttämään esim. yllä mainittua tai jotain muuta hyvää kaupan pestoa, ellei halua alkaa tekemään sitä itse. Voisin kuvitella, että hyvää tulisi niinkun, että peston joukkoon sekoittaa oliiviöljyä, jolloin sekoituksesta tulee "pestoöljyä", joka voi myös toimia, mikäli haluaa enemmän kastikemaisen lopputuloksen tahnanmaisen sijasta. Pestoa ei välttämättä tarvitse käyttää koko purkkia, vaan vähempikin riittää. Tärkeää on, että perunat tekeytyvät yön yli, jotta perunat marinoituvat hyvin ja maku on parempi.

Pestoperunoissa "se juttu" on hyvänmakuinen pesto ja uudet perunat. Vanhoja ei kannata käyttää. Uusia perunoitahan voi myös esikypsentää ja pakastaa, jotta niitä on tarjolla talvellakin.

Kuvaa en pestoperuna-annoksesta ottanut, kun siinä ei ole mitään erityistä katsottavaa.
 
Pestoperunoissa "se juttu" on hyvänmakuinen pesto ja uudet perunat. Vanhoja ei kannata käyttää. Uusia perunoitahan voi myös esikypsentää ja pakastaa, jotta niitä on tarjolla talvellakin.
Vaikuttaa hyvältä! Ei voi olla pahaakaan :)
Pitääkin tänään tehdä.
 
Back
Ylös Bottom