Nyt löyty kokkailusta uusi tuttavuus risumiehelle. Hedelmiä kun ei tule syötyä muutoinkaan, niin eipä niitä tule juuri ruuanlaitossakaan käytettyä, lukuunottamatta satunnaisia ananasta ja persikkaa pitsoissa ja lämpimissä leivissä sekä sitrushedelmien mehua harvakseltaan kalalle ja kanalle.
Nyt kuiten oli keittiön pöydälle ilmestynyt mango, joten pakkohan siitä oli jotain kehittää. Mangokanasta kuullut joskus puhuttavan ja eikun ohjeita selaileen ja vastaanhan tulikin monen monta, suurin osa tosin erilaisiin mangososeisiin tehtynä. Joten päätin unhoitta reseptit ja soveltaa jotain...
300gr maustamattomia kananfilee suikaleita (rainbow tieten, ne on parhaita nuista valmissuikaleista)
1 mango
1 sipuli
½ punanen suippopaprika
n.10 kpl baby tuoretta baby porkkanaa
n.10 kpl chilimarinoituja valkosipulin kynsiä
1 pieni purkki kookosmaitoa 165ml
2 tl sauhu - savustettu chili ja valkosipulitahna
2 tl punaista currytahnaa
voita
vuorisuolaa
Alkuun lohkottu sipuli ja siivutetut porkkanat voihin kuulottumaan, sekaan hetken päästä pilkottu mango, suikaluitu paprika ja halkaistut valkosipulinkynnet. Hetken heiluttelun jälkeen sekaan 2 tl sauhua ja ripaus vuorisuolaa. Mausteiden sekoituttua kaikki pois pannulta ja lisää voita sekä kanat perään. Kun kanat alko kypsymään, sekaan 2 tl currytahnaa ja ripaus vuorisuolaa ja kun kanat alkoi olla kypsia myös tuo pikku purkillinen kookosmaitoa. Hetken kypsymisen jälkeen sekaan nuo rehukset ja levy pienelle, jonka jälkeen sekoitus ja jätettiin rauhaan odottamaan jasminriisin vetäytymistä keittelyn jälkeen kannen alla.
Ja täytyy sanoa, että hyvää oli ja toistenkin teen satavarmasti!
Nuo ainekset valikoitui täysin sattumanvaraisesti mitä kaapista sattui käteen ja minkä arvelin perstuntumalta ehkä sopivan mangon kanssa. Vaikka täytyy kyllä tunnustaa, ettei ollut kyllä hajuakaan miltä tuo tuore mango maistuukaan (haisi kyllä merkilliselle!), vaimoke sitä maistoi ja kehui, itse en uskaltautunut