Pizzaa
Tein pizzaa, jonka paistoin tätä ohjetta mukaillen:
http://slice.seriouseats.com/archives/2010/09/how-to-make-great-neapolitan-pizza-at-home.html?ref=slice-bb1
Oman lieden lämpötilan säätämämisen kanssa meni 7 testipizzaa ja kahdeksannesta olin jo melko varma miten onnistutaan:
* Lämmitä valurautapannua liedellä noin 10 minuuttia teholla 3/6.
* Esilämmitä uuni 300 C:ssa noin 30 minuuttia grillivastuksilla ja laita uuniritilä mahdollisimman ylös.
* Muotoile taikina ja levitä tomaattikastike.
* Liu'uta pizza pannulle, lisää loput täytteet ja laita pannu uuniin.
* Paistele kunnes reuna ja täytteet on valmiita (n. 4 min ja kannattaa kääntää puolivälissä jos lämpö ei jakaudu tasaisesti)
* Jos haluaa pohjaan lisää väriä niin voi esimerkiksi vähän kuumemmalla liedellä vielä kärtsäillä pizzaa.
Reunojen nousemisen onnistumisen varmistamiseksi ei kannattane kaulia taikinaa, vaan muotoilla se esim. rystysten päällä tai miten ikinä haluaakaan
Tomaattikastike:
Ainekset:
* 400g esim. BioItalia luomutomaattimurskaa (ei tietääkseni sisällä aineita, joilla tomaattipalat kovetetaan, joten kastike onnistuu hyvin. Maksaa euron S-kaupoissa.)
* 1 sipuli halkaistuna
* Suolaa, mustapippuri
* Sokeria (jos tykkäät)
* Puolen sitruunan mehu (jos tykkäät)
* Voita ja oliiviöljyä
Valmistus:
* Laita kattilaan voita ja oliiviöljyä noin 50/50 suhteella.
* Lisää sipulinpuolikkaat kattilan pohjalle ja muut ainekset niiden päälle. Paistele miedolla lämmöllä esim. tunti tai niin kauan kunnes kastike on sopivasti redusoitunut.
* Poista sipulinpuolikkaat ja sauvasekoittele tai survo kastike.
Taikina:
Voin laittaa reseptiä, jos joku haluaa. Periaatteessa vain tavallinen hyvin märkä taikina, joka on muhinut jääkaapissa pari päivää. Taikinassa lähes samanlainen valmistusmetodi kuin aiemmin postaamissani leivissä.
Pizza:
Reuna:
Oli aivan jäätävän hyvää
Olisipa vaan isompi pannu niin saisi tehtyä muutakin kuin tollaisia minipizzoja.