Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Piti kirjoittaa Hupelle kiitokset tosta ruokablogin viimeisimmästä helmestä, tuli meinaan aivan sairaan hyvää tosta pestopastasta.. :) Mies ja naapurissa asuva kaveri (jolle vein jämät) kehui maasta taivaisiin. Ja itsehän olisin voinut syödä pelkästään vain sen peston :thumbs:
 
Mitä tarkalleen sisältää se kiinalaisten ravintoloiden tulinen töhnä, jota on pöydässä? Millä nimellä sitä myydään itämaisten elitarvikkeiden puodeissa?
 
Mitä tarkalleen sisältää se kiinalaisten ravintoloiden tulinen töhnä, jota on pöydässä? Millä nimellä sitä myydään itämaisten elitarvikkeiden puodeissa?

Ihan hatusta veikkaisin että öljyä ja chiliä, ehkä hieman suolaa ja MSG:tä.
 
Ihan hatusta veikkaisin että öljyä ja chiliä, ehkä hieman suolaa ja MSG:tä.

Kiitos veikkauksesta. Pitää vissiin kysyä kaupasta, että millä nimellä on purkissa. Suolaista se kyllä on.
 
Edelleen sieltä rautakaupasta saa Suomalaista vuolukivilaattaa todella edullisesti verrattuna noihin ryöstöhintoihin mitä "pizzakivistä" joutuu pulittaan.

Amazon.co.uk:stakin lähtee myös halvalla. Varsinkin, kun nykyään ei tule aina edes postikuluja. Kaks kappaletta pizzakiviä ja pizzaleikkureita makso kaikkineen 28€.
 
Kiitos veikkauksesta. Pitää vissiin kysyä kaupasta, että millä nimellä on purkissa. Suolaista se kyllä on.

No elä nyt sitä MSG:tä siihen laita, eli natriumglutamaattia, eli arominvahvennetta. Tuostahan tulee ns. kiinalaisen ruoan syndrooma...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Natriumglutamaatti

Aasialaisesta kaupasta tuota saa sellaisissa pussukoissa. Jos joku nyt tahtoo moista paskaa ostaa.

msg.jpg
 
No elä nyt sitä MSG:tä siihen laita, eli natriumglutamaattia, eli arominvahvennetta. Tuostahan tulee ns. kiinalaisen ruoan syndrooma...

En miettinyt sitä natriumglutamaattia vaan edelleen sitä, mikä sen soosin nimi on. Tuppaa lukemaan purkin kyljessä. Pyrin välttämääm natriumglutamaattia ostamissani tuotteissa, en siis tod. lisää erikseen mihinkään.
 
En miettinyt sitä natriumglutamaattia vaan edelleen sitä, mikä sen soosin nimi on. Tuppaa lukemaan purkin kyljessä. Pyrin välttämääm natriumglutamaattia ostamissani tuotteissa, en siis tod. lisää erikseen mihinkään.

Jaa, no eiköhän noi ole ravintoloiden itse sekoittamia juttuja, kuten vaikkapa thairavintoloiden Nam Plaa Phrik.
http://www.simply-thai.com/thai-food-recipes-nam-pla-prik.htm

Mikäli nyt jotenkin satut tuota valmiina löytämään jossain "purkissa" kaupasta, niin takuulla se sisältää MSG:tä. Tuskin kiinalaista ruokaa onkaan mikä ei sitä sisältäisi. Koko aasian ruokakulttuuri perustuu arominvahventeeseen. Tosin siitäkin ollaan enenevissä määrin tietoisia ja esim. Bangkokissa on useita ravintoloita jotka mainostavat "MSG Free Food"ia.
 
Jaa, no eiköhän noi ole ravintoloiden itse sekoittamia juttuja, kuten vaikkapa thairavintoloiden Nam Plaa Phrik.
http://www.simply-thai.com/thai-food-recipes-nam-pla-prik.htm

Jees.

Mikäli nyt jotenkin satut tuota valmiina löytämään jossain "purkissa" kaupasta, niin takuulla se sisältää MSG:tä. Tuskin kiinalaista ruokaa onkaan mikä ei sitä sisältäisi. Koko aasian ruokakulttuuri perustuu arominvahventeeseen. Tosin siitäkin ollaan enenevissä määrin tietoisia ja esim. Bangkokissa on useita ravintoloita jotka mainostavat "MSG Free Food"ia.

Näinhän se on, mutta joskus on pakko tinkiä periaatteistan. En sitä silti sentään itse lisää mihinkään.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Näinhän se on, mutta joskus on pakko tinkiä periaatteistan. En sitä silti sentään itse lisää mihinkään.
Totta, itsekin söin tänään viimeksi tuota. Testimielessä tuota on tullut ostettua ja ruoassa käytettyä koeluonteisesti. Kuitenkin kun panostan raaka-aineiden laatuun ja määrään, en huomannut mitään eroa MSG:llä maustetussa ja maustamattomassa ruoassa. Aitoa Ruokaa -kirjassa tuo on käsitelty mielestäni hyvin, MSG:tä käytetään nimenomaan korvaamaan ruoassa käytetty vähäinen määrä kalliita raaka-aineita:
http://www.taloussanomat.fi/markkin...a-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135

Suosittelen kirjan hankkimista, olen siitä saanut jo paljon vinkkejä ja ruokailutottumukseni ovat muuttuneet hurjasti, samoin kuin kokkailuperiaatteenikin kirjanhankinnan myötä.

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9529969783&lang=fi
 
Sanokaas kokkailijat miten tollanen "viljaporsaan herkkupaisti" kannattaa kypsentää? Ohjeessa lukee notta pari tuntia 150 asteissa uunissa ja sitten kun mittari näyttää 85 astetta niin on kypsää. Mulla nyt ei vaan oo mitään mittareita. 1.5kg köntti tää siis on.
 
Eikös se niin yleensä mee että tunti per kilo, joten toi pari tuntia luulis riittävän tolle köntille :)
 
Sanokaas kokkailijat miten tollanen "viljaporsaan herkkupaisti" kannattaa kypsentää? Ohjeessa lukee notta pari tuntia 150 asteissa uunissa ja sitten kun mittari näyttää 85 astetta niin on kypsää. Mulla nyt ei vaan oo mitään mittareita. 1.5kg köntti tää siis on.

"Herkkupaisti"? Kuulostaa Kassler-herkulta... Jos toi on kassleria niin ainoa keino siitä saada hyvää on pitää sitä uunissa 110 asteessa noin 10-11 tuntia (mieluiten toki savustamalla). Toinen keino on leikata se viipaleiksi ja grillata KUUMASSA grillissä niin että rasva sulaa. Toki viipalointi ja grillaus toimii filepaistiinkin.

Itse hommaisin kyllä lihalämpömittarin, maksaa jotain 3 euroa.

EDIT: Googletin ja aika hälyttävää jos paistissa on vain 75% lihaa:
http://www.hkpro.fi/tuotteet/tuote/tuote=hk-rypsiporsas-herkkupaisti/id=12352426/ryhmaId=10.30.15
Mielestäni tuossa pitäisi olla 100% lihaa, kun paistista puhutaan.

Ainekset: suomalainen rypsiporsaanliha (75 %), vesi, rypsiöljy, sokeri, mausteet (mm. paprika, sipuli, mustapippuri, valkosipuli, inkivääri, korianteri), aromit (mm. soijakastike, sitruuna, kumina, chili, liha-aromi), maltodekstriini, happamuudensäätöaine (kaliumlaktaatti, sitruunahappo), suola (0,8 %), hiivauute, sakeuttamisaineet (guarkumi, ksantaanikumi), stabilointiaineet (karrageeni, E450, E451), säilöntäaineet (kaliumsorbaatti, E211), glukoosi, muunnettu tärkkelys (peruna), hapettumisenestoaine (E315). Laktoositon, gluteeniton ja natriumglutamaatiton.

Hiivauute:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hiivauute

Hiivauute on yleisnimitys erilaisille muunnelluille hiivatuotteille, joita käytetään elintarvikkeiden lisäaineina tai ravintoaineina bakteeriviljemissä. Niitä käytetään usein arominvahventeina ja saamaan aikaan umaminmakua.

Hiivauute sisältää usein luontaisesti glutamiinihappoa. Nesteenä oleva hiivauute voidaan kuivata massaksi tai kuivaksi jauheeksi. Hiivauutteen glutamiinihappoa on vain joissakin hiivoissa, yleensä siinä, jota käytetään leivonnassa. Hiivauutteen glutamiinihappo syntyy käymisessä.
Jätetään arominvahvenne eli Natriumglutamaatti pois, mainostetaan sitä ja käytetään kuluttajia hämätäkseen arominvahvennetta minkä nimi on hiivauute. YEAH!

Tuossa näyttäisi olevan paistovahti joka ponnahtaa ylös kun paisti on valmis. Ei vaan kuulosta enää kovin "herkulta". Miksi lihaan pitää muuten laittaa liha-aromia? Ainiin, eihän siinä ollut lihaa kuin 75%, pakkohan se on saada maistumaan jotenkin jälleen lihalta. Jopa useissa makkaroissa on enemmän lihaa kuin tuossa paistissa.

Kannattaa tutkia myös muunnettua tärkkelystä jos edellinen alkaa kutkuttelemaan makuhermoja:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Muunnettu_tärkkelys
 
^tosta muuten tuli mieleen kun aikoinaan piti ostamani ulkofilettä niin erehdyinkin lukemaan väärin ja ostin UUNIfilettä köntin. Jäi syömättä, maku oli hirveä ja liha todella sitkeää. En suosittele kenellekään.
 
Maailman paras oliiviöljy:

Sitia:

401541.jpg


Ihan oikeasti, aloin hifistelemään nyt öljyillä ja kyllä kannatti. Aivan KÄSITTÄMÄTÖN ero esim. pirkka lasiputeli extra virginiin. Pirkka lensi aivan oikeasti roskiin kun maistoin tuota ekan kerran.
Löytyy esim. Supermarketeista ja Cittareista.
 
Itsellä kanssa käytössä Sitian 0.7 ja 0.3. Erittäin hyviä öljyjä, mutta kannattaa toki maistaa muitakin. Näytepulloja saa tilattua edullisesti monesta verkkokaupasta.
 
En tiiä mistään kasslereista, mut tällänen Snellmannin "herkkupaisti" tää on. 85% lihaitoisuus. Kait mä laitan tän pariks tunniks uuniin sit vaan :D Sittenhän sen näkee tuleeko syötävää vai ei.
 
En ole ikinä ollut niin kateellinen kuin silloin kun kuulin italialaiselta kaverilta, että hän ostaa oliiviöljynsä suoraan tutulta viljelijältä. Ehkä ihan vähän tekisi mieli maistaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom