Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Kiitos reseptistä, hyvännäköistä settiä taas.
Tein tosiaan afron ohjeella ciabatat, tosin esitaikina muhi vain 20 tuntia. Todella hyvät leivät tuli siitä huolimatta.
Ja afron kaljaleivätkin näyttävät onnistuneen loistavasti. Miksi minä taas selaan tätä ketjua näin ilta-aikaan, kun ei jaksa enää duunata mitään iltapalaa. :(
 
4. Venytä ja taita (stretch & fold) taikinaa joko kulhossa tai pöydällä. Tee neljä kertaa ja pidä kertojen välillä 10 minuuttia taukoa. Pidä taikina peitettynä kelmulla.
Mites tää käytännössä tarkalleen tapahtuu? Onko tää ihan normaalia vaivaamista? On jotenkin epäselvä ohje. Pitääkö sitä vaivailla vähän aikaa, pitää kymmenen minuuttia taukoa, vaivailla uudestaan jne. vai venyttää ja taittaa kerran, pitää kymmenen minuuttia taukoa ja toistaa neljä kertaa. Jotenkin tuntuu, että jälkimmäisessä ei ole mitään järkeä, mutta ohjeesta saa tällaisen kuvan.

Ajattelin kokeilla tota, mutta tartten ratakisko-ohjeet, ettei vain mene vituiksi.
 
Mites tää käytännössä tarkalleen tapahtuu? Onko tää ihan normaalia vaivaamista? On jotenkin epäselvä ohje. Pitääkö sitä vaivailla vähän aikaa, pitää kymmenen minuuttia taukoa, vaivailla uudestaan jne. vai venyttää ja taittaa kerran, pitää kymmenen minuuttia taukoa ja toistaa neljä kertaa. Jotenkin tuntuu, että jälkimmäisessä ei ole mitään järkeä, mutta ohjeesta saa tällaisen kuvan.

Ajattelin kokeilla tota, mutta tartten ratakisko-ohjeet, ettei vain mene vituiksi.

Mun piti pistää ohjeeseen tää video, jonka jo joskus aiemmin postasin, mutta näköjään unohdin.



Eli siis otetaan taikinan reunasta kiinni ja venytetään ja taitetaan lopputaikinan päälle. Sama toistetaan lopuille kolmelle taikinan sivulle. Lopuksi käännetään taikina "saumapuoli" alaspäin. Seuraavaksi 10 minuuttia taukoa, jonka jälkeen sama uudestaan jne.

Siis:

1. Venyttelyt ja taitot kaikille neljälle reunalle + kääntö
2. 10 min kelmun alla lepäilyä
3. Venyttelyt ja taitot kaikille neljälle reunalle + kääntö
4. 10 min kelmun alla lepäilyä
5. Venyttelyt ja taitot kaikille neljälle reunalle + kääntö
6. 10 min kelmun alla lepäilyä
7. Venyttelyt ja taitot kaikille neljälle reunalle + kääntö
8. Jääkaappiin

:)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Mun piti pistää ohjeeseen tää video, jonka jo joskus aiemmin postasin, mutta näköjään unohdin.
Kiitos videosta ja ohjeesta. Aika jänskä tekniikka. Vähän jännittää miten saan käsiteltyä noin vetelää taikinaa ilman, että se on joka paikassa kiinni. Tulihan tossa vinkkejä, mutta kuitenkin. En ole pro.
 
Kiitos videosta ja ohjeesta. Aika jänskä tekniikka. Vähän jännittää miten saan käsiteltyä noin vetelää taikinaa ilman, että se on joka paikassa kiinni. Tulihan tossa vinkkejä, mutta kuitenkin. En ole pro.

Mullakin oli ekalla kerralla aikamoista säätöä. Viimeksi sain homman tehtyä melko helposti kun tein taitot ja käännöt isossa kevyesti öljytyssä kulhossa ja kastelin käsiä veteen aina kun taikina alkoi tarttumaan. Välillä oli tosin hieman vaikeuksia kun venytystä tehdessä kulho yritti lähteä mukaan. Jos ei omista tarpeeksi painavaa kulhoa niin kannattaa ehkä tehdä homma pöydällä.
 
Aivan jumalattoman hyvän näkösiä leipiä.

Sais nyt äkkiä oman keittiön remontin alle, niin pääsis toteuttaan taas itteensä. Nyt keittiön kaapeista vaan kuivauskaappi käytössä, kun odottaa remonttia.
 
Mullakin oli ekalla kerralla aikamoista säätöä. Viimeksi sain homman tehtyä melko helposti kun tein taitot ja käännöt isossa kevyesti öljytyssä kulhossa ja kastelin käsiä veteen aina kun taikina alkoi tarttumaan. Välillä oli tosin hieman vaikeuksia kun venytystä tehdessä kulho yritti lähteä mukaan. Jos ei omista tarpeeksi painavaa kulhoa niin kannattaa ehkä tehdä homma pöydällä.
Teen tota pöydällä tällä hetkellä. Hyvin tuntuu onnistuvan, kun on märät kädet. Mites muuten toi kelmutus, kun se lykätään jääkaappiin? Vedetään kelmu ympäri ja jääkaappiin, vai heitetään taikina kulhoon ja laitetaan kelmu päälle. Mietin vaan, että mahtaakohan kohota jääkaapissa ja miten paljon? Mielummin vetäisin kelmut ympäri, mutta jos taikina paisuu liikaa, niin kelmu ei riitä.
 
Teen tota pöydällä tällä hetkellä. Hyvin tuntuu onnistuvan, kun on märät kädet. Mites muuten toi kelmutus, kun se lykätään jääkaappiin? Vedetään kelmu ympäri ja jääkaappiin, vai heitetään taikina kulhoon ja laitetaan kelmu päälle. Mietin vaan, että mahtaakohan kohota jääkaapissa ja miten paljon? Mielummin vetäisin kelmut ympäri, mutta jos taikina paisuu liikaa, niin kelmu ei riitä.

Mä oon laittanu taikinan kulhoon ja kelmun päälle. Se kohoaa suunnilleen kaksinkertaiseksi. Luulen, että ei edes onnistu kääriä taikinaa kelmuun, koska sillon sinne ei varmaankaan pääse muodostumaan niitä kaasukuplia ja lisäksi taikina jää kiinni kelmuun.
 
Mä oon laittanu taikinan kulhoon ja kelmun päälle. Se kohoaa suunnilleen kaksinkertaiseksi. Luulen, että ei edes onnistu kääriä taikinaa kelmuun, koska sillon sinne ei varmaankaan pääse muodostumaan niitä kaasukuplia ja lisäksi taikina jää kiinni kelmuun.
Ajattelin ihan samaa ja laitoin myös kulhoon. Näyttää olevan jo selvästi kohonnut. Ihmeellistä tämä leipominen nykyään. Olen ihan luullut, että hiiva pitää aina herättää tarpeeksi lämpimällä vedellä ja kohottaa lämpimässä, mutta nyt laitetaankin kylmää vettä ja kohotellaan kylmässä. Mahtaako koko kohoaminen tässä taikinassa edes perustua hiivaan?
 
Tuli piipahdettua tänään helsingissä kouluttautumassa ja samalla käytyä Viivoanissa ostoksilla. Työkaverin mukaan vietnamilainen kauppa,nyt on sit kaikenlaisia,lähinnä thaimaalaisia, maustetahnoja kotona. Edullisia mausteita kaikinpuolin,kokonaista juustokuminaa ja korianteria 100g eurolla. Galangaa piti ottaa kokeeksi,jotain juurta.
Jasmiiniriisiä 6 eurolla 5 kiloa,riittää vähäksi aikaa.
Olipa kiva kauppa,ihan ku ois ulkomailla käyny :D Täytyy tyrkätä ohjeita sitten tulevista kokkailusta.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Toi on nyt ollu vajaan 12 tuntia jääkaapissa ja on kohonnu vähintään kolminkertaiseksi. Pääsen leipomaan sen vasta kuuden aikoihin, joten toivottavasti se ei kohoa enää. Se on nyt jo yli kulhon reunan.

Hahah :D, tätä on kiva seurata tälleen sivusta. Haluan ehdottomasti tietää minkäkokoiseksi se taikina ehtii päivän mittaan paisua. Varmaan jääkaappi poksahtaa ennen kun pääset kotiin duunista. :lol2:
 
Ei muuten räjähtänyt jääkaappi. Taikina ei turvonnut enää enempää, koska astian päällä ollut kelmu oli pingottunut niin tiukkaan sen taikinan päälle, että sillä ei ollut enää tilaa. Se oli oikeastaan aiheuttanut kai pienen lässähtämisenkin.

Mutta tuli tehtyä sitten ne patongit. Meni niin lapaan, kuin vain voi mennä ja oli tosi hyvää. Näitä teen uudestaankin.

Patonki, jonka sisään lastasin ruohosipuli-tuorejuustoa, kanaa, herkkusieniä, paprikaa ja punasipulia:
Klikkaa isommaksi
DSC_4068.webp

Wanha reseptini, kun haluan helppoa ja hyvää, ja se parani kaksinkertaiseksi omalla patongilla.
 
Jos joskus satutte tekemään lihapataa, niin älkää ihmeessä heittäkö ylijäämälientä pois! Kiehauta liemi (lisää tarvittaessa vettä) ja pistä nuudelit porisemaan. Lisää myös sekaan soijaa ja tabascoa ym. nomnom.:kuola:
 
Ei muuten räjähtänyt jääkaappi. Taikina ei turvonnut enää enempää, koska astian päällä ollut kelmu oli pingottunut niin tiukkaan sen taikinan päälle, että sillä ei ollut enää tilaa. Se oli oikeastaan aiheuttanut kai pienen lässähtämisenkin.

Mutta tuli tehtyä sitten ne patongit. Meni niin lapaan, kuin vain voi mennä ja oli tosi hyvää. Näitä teen uudestaankin.

Patonki, jonka sisään lastasin ruohosipuli-tuorejuustoa, kanaa, herkkusieniä, paprikaa ja punasipulia:
Klikkaa isommaksi
katso liitettä 65238

Wanha reseptini, kun haluan helppoa ja hyvää, ja se parani kaksinkertaiseksi omalla patongilla.

Hyvin näytti onnistuvan! :)
 
Onko jollain heittää hyvää reseptiä hampurilaisen sämpylöille? Ei tarvis kaupoista aina ostaa niitä perus 6 kk pöydällä säilyviä möykkyjä.
 
Hitto en nyt löytäny nopeesti ravintola-arvosteluketjua,kun reissua pukkaa helsinkiin viikonloppuna,goexpoon. Varasin hotellin kumminkin keskustasta,sokos hotelli aleksanteri. Katoin että ihan kulmilla on nepalilainen ravintola,satkar.
Kellään kokemuksia tästä? Tai muusta vastaavasta jossain lähistöllä,sen verran myöhään pääsee lauantai iltana perille ettei nyt ihan hirveen kauas viitsis syömään lähteä. Aattelin jos skippais tuollaset fransmannit,joka jo hotellista löytyy.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom