Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Hyvä, helppo ja ruokaisa vaihtoehto ruoan osalta isommalle porukalle on myös joku kiusaus, esim. kinkku- tai vaikkapa meetvurstikiusaus. Sen voi myös tehdä etukäteen vaikkapa kaupasta ostettuihin foliovuokiin. Kannattaa vaan muistaa laittaa viilennyt kiusaus hyvissä ajoin (esim. 1-2h) lämpenemään uuniin ennen tarjoilua matalaan lämpötilaan (esim. 100-150 astetta) folion alle. Ei liian kovaan lämpötilaan, jotta ruoka ei kuivu ja pala. Kannattaa myös huomioida se, että vuoat mahtuvat kerralla uuniin lämpenemään ennen tarjoilua, jotta kaikki saavat ruokansa samaan aikaan.

Itse olen tehnyt kinkkukiusausta 50 hengelle. En suosittele käyttämään mitään valmiita pakasteperunasuikaleita, jotka ovat jauhoisi ja maistuvat kamalalle. Suosittelen käyttämään ihan oikeaa perunaa. Kuorimisen jälkeen peruna kannattaa säilyttää vedessä, jotta se ei tummu.

Kermaan tehty kiusaus on parasta. Heti kypsentämisen jälkeen se voi vaikuttaa vielä liian nestemäiseltä, mutta jäähtyessään kerma imeytyy kunnolla muun ruoan joukkoon, eli parhaimmillaan kiusaus on sitten, kun se on jäähdytetty kerran ja lämmitetty uudestaan.
 
Jakob: -Ulkoilun päälle ei haittaa vaikka ois hieman mausteisempikin keitto, lämmittääpähän makosasti ulkoilun päätteeksi.

Mä tekisin tuollaiseksi ulkoilun jälkeiseksi keitoksi bataatti-bratwurstikeiton tomaatilla ja chilillä. Helppo tehdä ja makua löytyy. Ei tarvi aineksiksikaan kuin bataattia, bratwurstia, tomaattimurskaa, sipulia ja mausteet.

Keitellään bataatit ja voissa kuulotetut sipulit suht vähäisessä lihaliemssä miltei valmiiksi ja lisätään tomaattimurska sekaan ja jatketaan hiljalleen keittämistä. Sitten pilkotut bratwurstit pannulle ja väriä pintaan ja heitetään kattilaan. Maustetaan chilillä ja pippurilla, tarvittaessa myös suolaa, mutta sitä yleensä tulee makkaroista ja lihaliemestä jo tarpeeksi. Nostetaan kattila pois levyltä ja sekoitetaan sekaan kasa persiljasilppua.

Sopii hyvin alkupalaksi mutta reilumalla määrällä makkaraa toki myös pääruuaksi. Seuraksi tai jälkinaposteltavaksi jotain suolasta piirakkaa, niin pääseepähän vähällä tiskilläkin.
 
Kermainen lohikeitto on aivan mielettömän hyvä vaihtoehto kylmiin talvisiin päiviin. Tietysti pitää huomioida se, että kaikki eivät voi tai halua syödä kalaa sekä ne, joilla on laktoosi-intoleranssi, eli silloin keitto kannattaa tehdä hyla-kermaan. Vaihtoehtoisesti heille voi tehdä kirkkaan keiton, mutta mielestäni kermainen on paljon-paljon parempi. Keiton kera syödään luonnolisesti ruis- tai saaristolaisleipää voin kera.

KERMAINEN LOHIKEITTO: http://varsinainensekametelisoppa.blogspot.com/2010/10/kermainen-lohikeitto.html

kermainen-1.jpg

(sori, kuva ei ole mitä parhain)

Jos tekee lohikeittoa etukäteen, niin kannattaa huomioida se, ettei laita noita lohenpalasia heti joukkoon. Sen keittopohjan voi tehdä valmiiksi jo esim. edellisenä päivänä (ja kannattaakin), mutta lohet kannattaa laittaa joukkoon vasta siinä vaiheessa, kun sen keiton lämmittää tarjottavaksi, jotta lohenpalat eivät hajoa sinne keiton joukkoon. Lohi kypsyy nopeasti muuttuen vaaleaksi.
 
Eihän toi toimi, ellei syö nimenomaan sitä purkkihernekeittoa, johon lisätään vesi mukaan. Siinä purkissa olevasta tavarata kun puuttuu juurikin toi vesi, eli siis purkkia itsessään ei kannata käyttää mittana ainakaan desilitramitan tyyliin. Vai ymmärsinkö mä nyt jotain väärin?
;) Edelleen: Yhdestä hernekeittopurkista syö kaksi, kun sen valmistaa ohjeen mukaan, eli lisää sen veden mukaan.
 
;) Edelleen: Yhdestä hernekeittopurkista syö kaksi, kun sen valmistaa ohjeen mukaan, eli lisää sen veden mukaan.

Niin syö (jos sen valmistaa valmiiksi keitoksi), mutta ulosantisi ei edellisessä viestissä ollut toisen viestisi veroista ja mietin, että käskitkö käyttämään sitä purkkia itsessään mittana :D
 
Lohikeitto on kanssa sellanen mitä on tullut tehtyä useamman kerran. Mutta toi kookos-kanakeitto, nam. Siinä se on, kiitos :).

Suhteellisen helppo, ei järkyttävän kallis, hiukan jotain erilaista ja mukavan ruokaisa. Näillä mennään.

Voiko tuon tehdä jo perjantaina valmiiksi. Siten, että pelkkä lämmitys riittää vai mahtaako pastat mennä muusiksi? Jos jättäis vähän al dente noi pastat?

E: kiusaus jää kykllä nyt pois laskuista. Se on ihan hyvää, mutta jotenkin tylsä ja kaipaa seurakseen ainakin salaatin.
 
Niin syö (jos sen valmistaa valmiiksi keitoksi), mutta ulosantisi ei edellisessä viestissä ollut toisen viestisi veroista ja mietin, että käskitkö käyttämään sitä purkkia itsessään mittana :D

Etiopiassa siitä syö 12 ihmistä :D

Mutta toi kookos-kanakeitto, nam. Siinä se on, kiitos :).

Suhteellisen helppo, ei järkyttävän kallis, hiukan jotain erilaista ja mukavan ruokaisa. Näillä mennään.

Voiko tuon tehdä jo perjantaina valmiiksi. Siten, että pelkkä lämmitys riittää vai mahtaako pastat mennä muusiksi? Jos jättäis vähän al dente noi pastat?


Pasta menee vituiks jos sitä pitää edes yön yli sopassa(tuntikin on liikaa!). Voihan sen pastan lisätä kovana/raakana sitten lämmitysvaiheessa, mutta en alkaisi leikkimään tuon kanssa + lämpimänä pito on hankalaa koska muuten pastasta tulee liisteriä ja pahaa. Tahdot varmaan kuitenkin tarjota jotain muuta kuin limaisia klönttejä oranssissa vellissä? Muutenkin kookoskanakeitto on hengeltään sellainen trooppinen keitto kun taas evästätte pakkasessa siperiahenkeen. No ihan miltä tuntuu.

Sokkona en kyllä koittelisi tuollaista kookoskeittoa tarjoiltavaksi, tee ensin pieni koeannos itsellesi? Borssi toimii aina ja kyytipojaksi toki JÄÄKYLMÄÄ vodkaa suoraan lumihangesta. Jäädytät vaikka vodkaputeleihin semmoisen 1-2cm jääkuoren.
 
Voiko tuon tehdä jo perjantaina valmiiksi. Siten, että pelkkä lämmitys riittää vai mahtaako pastat mennä muusiksi? Jos jättäis vähän al dente noi pastat?

Mäkin suosittelen, että ne keitetyt pastat lisätään siihen keittoon vasta myöhemmin lämmitysvaiheessa, sillä ne voivat tosiaan mennä ihan liian pehmeiksi liikaa keitettäessä. Jos pastan jättää al denteksi tekovaiheessa, niin kyllä se silti ehtii mössööntyä yön aikana.

Jos pastat keittää etukäteen ja lisää vasta myöhemmin, niin kannattaa huomioida se, että ne pastat voi kuivua koviksi yön aikana. Eli se pastankeitto katsii varmaan tehdä samana päivänä, kun keiton syö.

Mun mielestä toi keitto oli hyvänmakuista eikä se ollut tulistakaan, mikä ei välttämättä ole kaikkien mieleen. Siihen kyllä varmasti sopisi mausteeksi tuorechilikin, jos haluaisi laittaa.
 
Tuossa kun oli noista kiusauksista puhe,niin tälläinen on hyvä arjen puolivalmispikaruoka jos uuniaikaa ei lasketa mukaan.

valmis peruna-sipulisekoitus 500 g (Apetit)
Ylikypsä saunapalvipala 350 g kuutioksi (Korpela)
purkki ruokakermaa 15 %
ja pippuria maun mukaan

tunti uunissa ja eikun kimppuun

Varmasti olisi parempi jos viitsii perunat ite suikaloida,tuo palvikinkku on huippu,kerta on täyslihaa!
Kuten sanoin helppo ja maukas.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tuossa kun oli noista kiusauksista puhe,niin tälläinen on hyvä arjen puolivalmispikaruoka jos uuniaikaa ei lasketa mukaan.

valmis peruna-sipulisekoitus 500 g (Apetit)
Ylikypsä saunapalvipala 350 g kuutioksi (Korpela)
purkki ruokakermaa 15 %
ja pippuria maun mukaan

tunti uunissa ja eikun kimppuun

Varmasti olisi parempi jos viitsii perunat ite suikaloida,tuo palvikinkku on huippu,kerta on täyslihaa!
Kuten sanoin helppo ja maukas.

Meidän peruskiusaus. Tohon vielä pari kynttä valkosipulia puristettuna ja valkosipulijauhetta sekä aavistus merisuolaa (tosin kinkku on aika suolaista).
PS. 45min riittää.
 
Kiusaukset ovat ihan hyvää peruskotiruokaa, mutta mä teen niitä harvoin, koska niissä on oma työnsä. Juurikin sen takia, etten suostu käyttämään noita pakasteperuna-sipulisuikaleita. Musta ne maistuvat aika kamalalle.
 
Kiusaukset ovat ihan hyvää peruskotiruokaa, mutta mä teen niitä harvoin, koska niissä on oma työnsä. Juurikin sen takia, etten suostu käyttämään noita pakasteperuna-sipulisuikaleita. Musta ne maistuvat aika kamalalle.

Totta. Mutta kun rakentaa taloa ja tekee töitä ja hoitaa lapsia niin 3-4min ruoanvalmistukseen + 45min uunissa on suht. helppoa kuraa jolla saa mahan täyteen. Tunnustan, käytän kinkkusuikaleita.
 
Pakkiksella kun ollaan, laitetaan nyt vielä kunnon punttarin kakku. Tällä saa hyvin hiilarivarastot täyteen jollei muuta :D

Leoko-kakussa 4 munan pohja, täytteenä mansikkaa ja toisessa kerroksessa itse keitelty kinuski+tuorejuusto+kermavaahto. Ja puolukoita, namskis! Kinuskia kun keittelee, jos ohjeessa lukee että 5 minuuttia, niin keittele ainakin se 10. Kunnon liisteriä pitää olla. Kylmänä sen saa myös vatkattua vaahdoksi.

leoko2.webpleoko.webp
 
Tein popcorn chickeniä uppopaistamalla.

20110221160322.jpg


Yllätyin kuinka hyvin onnistui ensikertalaiselta. Pesevät kauppojen kananugetit aivan kirkkaasti ja vähintään yhtä hyviä kuin ravintoloiden vastaavat kanapalat.

Reseptiä:
- Marinoimatonta filee tai paisti kanaa vaikkapa 300g loota, joka kuutioidaan joko pieniksi popcorn suupaloiksi tai isommiksi nugeteiksi.
- Sitten valmistellaan kolme eri kuppia palojen dippailuun:
Yhteen kuppiin muutama desi vehnäjauhoja sekä mausteet.
Toiseen kuppiin muutama desi korppujauhoja.
Kolmanteen kuppiin pari desiä maitoa ja pari kananmunanvalkuaista.
- Vehnäjauhoja sisältävään kuppiin laitetaan myös suola ja mausteet. Itse laitoin silmämääräisesti suolan lisäksi mm. mustapippuria, valkosipulijauhetta, chiliä ja jotain yrttisekoitusta, jota oli maustehyllyssäni. Tuli ihan mainio kombo, mutta kokeneempi saa varmaan paremmankin aikaiseksi.

Kanapalat dipataan ensin vehnäjauhoihin, sitten munamaitoon ja lopulta korppujauhoihin. Jos haluaa extra-crispy kuoren kuten minä, niin dippaa vielä uudestaan munamaitoon sekä korppujauhoihin.

Laitetaan kattilaan noin 4 senttiä rypsiöljyä ja kuumennetaan niin kuumaksi (kolmosteholla mielellään rauhallisesti), että tiputtaessa kattilaan palan jauhoja se alkaa iloisesti porisemaan. Sitten laitetaan muutama pala kerrallaan kanapaloja kattilaan paistumaan kullanruskeiksi (ehkä noin 3 minuuttia pikkubiiteille) ja nostetaan paperin päälle kuivumaan.

Tarjoillaan vapaavalintaisen dipin kanssa.
Epäilen, että olisivat suurhitti vieraita kestittäessä.
 
Itse tein kans nuita nugetteja eilen, aikalailla eritavoin tuli tehtyä kuin kaapeli...

Eli, maustamattomat broiskun rintafileet puoliksi, pesu ja kuivaus. Pintaan ripaus suolaa, curryä ja paprikajauhetta. Fileet turkkilaisen jogurtin sekaan mureutumaan hetkeksi (30-60min). Mausteeksi jogurttiin ripaus suolaa, mustapippuria ja hunajaa.

"Leivitteen" tein suolakekseistä. Vajaa pkt paprikamaustettua ja vajaa pkt hot and spicyä. Keksit murskaksi pussissa ja siitä lautaselle. Otetaan aina fileepala jogurtista, heilautetaan ylimääränen jogurtti pois ja pyöräytetään suolakeksimurskassa kauttaaltaan. Kun kaikki fileepalat on "leivitetty", paistetaan ne voissa pannulla minuuttipari puoleltaan, vain väriksi pintaan. Laitetaan pannulla värin saaneet palat pellille ja käytetään uunissa n.15min 200asteessa. Loppuun voi vääntää uunin isommalle ihan hetkeksi, jos haluaa oikein rapskana pinnan jo heti uunista otettuna.

Oikein maistuvia tuli noin. Joskus samalla ohjeella, mutta perussuolakekseillä tehneenä meinaan jatkossakin pysyttäytyä nuissa maustetuimmissa, sopivat hyvin tuohon pintaan.
 
Kuka sanoi, että Saarioisten roiskeläpät on huonoja? Niitä aina mollataan, niin minäpä päätin tuunata.
Olkaapa hyvät. Roiskeläppäfajita.

Fajita.webp
(Klikkaa suuremmaksi)

Pohjalle jauhelihakytkinlevy
Päälle vähän paistettua jauhelihaa johon on sekoitettu tacomausteseos ja vähän löylyä.
Siihen päälle raastettua emmentalia ja auraa.
Seuraavaksi epämääräinen kasa rehuja. Mulla oli paprikaa, tomaattia ja kiinankaalia
Näiden päälle kauhotaan kermaviiliä ja jotain salsaa jos sattuu olemaan. Mulla ei ollut.
Kanneksi päälle toinen samanlainen kytkinlevy.

Tuotos nautitaan tietysti kylmänä. Roiskeläpän lämmittäminen on rikos. Kyytipojaksi tietysti olutta.

Ja oli muuten hyvää, mutta hiukan hankala vetää käsin.
 
Normaalisti laitan kaksi roiskeläppää vastakkain. Kerran paistoin uunissa kaksi isoa kebab-roiskeläppää ja laitoin vastakkain. Aijai sitä rapeaa pohjaa ja hyvää makua. :kuola:
Voisinpa kokeilla myös tuollaisten täytteiden kanssa joskus. Laittaisin varmaan tonnikalaa ja fetaa väliin ja ehkä jotain kasviksia.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom