Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Meillä käytetään voita. Paista Huppe vaikka kookosrasvalla.

Olinpas epätarkka. Siis toki voita, eikä missään nimessä oliiviöljyä... Voin sekaan pistetään vähän sitten rypsäriä, meillä.
Munkit paistetaan kookosrasvalla :D
 
Voi helvetti että Borssikeitto on hyvää. Työpaikan ruokalassa sain sitä ekan kerran. Se oli viel oikeen sellasta lihaisaa eikä pelkkää lientä. Siihen perkeleesti smetanaa päälle niin aijaijaija :kuola: :kuola: Ihan törkeen hyvää! Täysin verrattavissa hyvään pizzaan tms
 
Mut miks voi palaa aina pannulle? Kuinka isolla sitä levyä tarvis pitää ettei pala? Säätö 1-6. Ja heitänkö sen heti siihe sulaan vai vasta kuumalle pannulle? Tänään koitan tehdä tota kanaa viinissä mikä hupen blogissakin on. Tosin hiukan eri ohjeilla.

E. Enkä haluis polttaa kanoja
 
Mut miks voi palaa aina pannulle? Kuinka isolla sitä levyä tarvis pitää ettei pala? Säätö 1-6. Ja heitänkö sen heti siihe sulaan vai vasta kuumalle pannulle? Tänään koitan tehdä tota kanaa viinissä mikä hupen blogissakin on. Tosin hiukan eri ohjeilla.

E. Enkä haluis polttaa kanoja

Kun paistat pihvejä osta naudan ulko- tai sisäfilettä tai possua. Levy sun tapauksessa kutoselle ja pannu ihan saatanan kuumaksi. Voit pannuun ja lihat heti perään. Takuulla ei ehdi voi kärvähtää. Mikäli suoritat koko operaation pannulla niin voit laskea lämpötilan neloselle kun olet saanut nätin värin pihvin pintaan. Suosittelisin kuitenkin, että käyttäisit uunia.

Kun olet paistinpannulla saanut lihan pinnat kiinni ja hyvän värin niin laita esim. naudan sisäfile uuniin 170 astetta ja n. 10 minuuttia tai hieman alle ja tämän jälkeen käärit pihvin folioon ja annat vetäytyä 5-10 min. Avot! Ei pysty epäonnistumaan :rock:
 
Kun paistat pihvejä osta naudan ulko- tai sisäfilettä tai possua. Levy sun tapauksessa kutoselle ja pannu ihan saatanan kuumaksi. Voit pannuun ja lihat heti perään. Takuulla ei ehdi voi kärvähtää. Mikäli suoritat koko operaation pannulla niin voit laskea lämpötilan neloselle kun olet saanut nätin värin pihvin pintaan. Suosittelisin kuitenkin, että käyttäisit uunia.

Kun olet paistinpannulla saanut lihan pinnat kiinni ja hyvän värin niin laita esim. naudan sisäfile uuniin 170 astetta ja n. 10 minuuttia tai hieman alle ja tämän jälkeen käärit pihvin folioon ja annat vetäytyä 5-10 min. Avot! Ei pysty epäonnistumaan :rock:

Uuni homma toimii myös kanalle kunhan muistat vaan ottaa alkuvärit pannulta...
 
Kanat ei ole pihvejä vaan rintafileesä leikkasin tuommoisia karjalanpaistin kokosia paloja. Kanat menee joo ruskistuksen kautta uuniin. Tarviipa yrittää tuota pihvihommaa vaikka huomenna. Pihvit tykkäisin paistaa kokonaan pannulla käyttämättä uunia.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Mut miks voi palaa aina pannulle? Kuinka isolla sitä levyä tarvis pitää ettei pala? Säätö 1-6. Ja heitänkö sen heti siihe sulaan vai vasta kuumalle pannulle? Tänään koitan tehdä tota kanaa viinissä mikä hupen blogissakin on. Tosin hiukan eri ohjeilla.

Minusta vitonen on paras ainakin omalla liedellä. Ja rasva pannulle sitten, kun pannu on riittävän kuuma eli vesipisara sihahtaa siitä välittömästi höyryksi. Heti perään pihvit. Pihvejä käännetään ainoastaan kerran. Kun pihvi on vitosella ensin paistettu molemmin puolin pari minuuttia, niin tehot voi laskea vaikka neloseen ja kypsentää sillä loppuun.
Ei tuota opi täydellisesti oikeastaan kuin kokemuksen kautta, koska riippuu niin paljon pannusta, liedestä ja pihvin paksuudesta (ei yli 2cm pihvejä minusta kannata paistella ellei ole pakko).
Paras indikaattori pihvin kääntämisajankohdalle on, kun pintaan ilmestyy nestepisaroita, jolloin saadaan medium-kypsyys.

Jos paistaa pihvejä naudan paistista, niin kannattaa suosiolla nuijia ne lehtipihveiksi, koska muutoin tahtoopi tulla sitkeetä. Filee menee sellaisenaan.
 
Toi kanaa viinissä pitäisi jotenkin jatkojalostaa. Liemen pitäisi muhia pitkään uunissa mutta kanat ei, en tykkää että kana kuivuu ja värjäytyy punaviinin väriseksi. Pitää ensi kerralla koittaa heittää kanat raakoina liemeen vasta kun pata on ollut jo tunnin uunissa...
 
Possun sisäfilettä leikkasin just paloiksi. Nuijin ne ohuen ohueksi ja lisäsin itse tekemän marinaadin ( öljyä, valkosipuolia, suolaa, pippuria ). Nyt niitä käännellään jääkaapissa 12H välein ja huomenna puoliltapäivin jos paistais ne kasvisten kanssa. Päälle vielä heittää tuollaisen maustevoin palasen, jos marinaadi ei jostain syystä ole ollut riittävän tujua. Mutakakkua ja kermavaahtoa sitten jälkiruuaksi. Eiköhän tuolla sunnuntain pärjää... Mukavaa diettiä vaan kaikille. Viisi lähtenyt ja toinen viisi vielä jäljellä...
 
Tänään ostin ekan kerran Launeen CM:n kuuluisan lärvilautasen. Eli possun kasslerista poikittain leikattu julmettu "pihvi". En tiedä tuleeko mitään pannulla, mutta laitan illalla kuvan jos muistan.
 
Alfredo pinaatilla

Tämän linkin http://content.markbittman.com/recipes/spaghetti-with-butter-and-parmesan innoittamana päätin tehdä pasta Alfredoa. Jostain syystä mieleni teki myös pinaattia, joten lisäsin annokseen pinaattia.

Noin yhden hengen annos (kastiketta noin 2 dl)


1 kpl kananmuna
vajaa 1 dl parmesania tai vastaavaa (esimerkiksi Hakaniemen hallista löytyvän Lentävän lehmän "feikkiparmesaania")
n. 1/2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
1 kourallinen pinaattia
1 rkl voita

1. Ryöppää pinaatti. Keitä pinaattia n. 2-3 min isossa kattilassa, jonka jälkeen pinaatti huuhdellaan kylmällä vedellä.
2. Sekoita kananmuna, juusto ja kerma (+ suola ja pippuri)
3. Keitä pasta
4. Valuta pasta (voit jättää sekaan hieman keitinvettä)
5. Sulata voi pastan sekaan
6. Laita munakermajuustosekoitus pastan sekaan ja sekoittele
7. Laita annos lautaselle ja lisää halutessasi juustoa ja oliiviöljyä tai voita

_small.jpg


Kuvassa on reseptin tuloksesta noin kolmasosa. Kastiketta oli myös enemmän kuin kuvasta voi päätellä, koska annostelupuuskassa suuri osa kastikkeesta jäi kattilaan.

Suosittelen lämpimästi myös pastaa parmesanilla, voilla, tuorechilillä ja saksanpähkinöillä.
 
Possun sisäfilettä leikkasin just paloiksi. Nuijin ne ohuen ohueksi ja lisäsin itse tekemän marinaadin ( öljyä, valkosipuolia, suolaa, pippuria ). Nyt niitä käännellään jääkaapissa 12H välein ja huomenna puoliltapäivin jos paistais ne kasvisten kanssa. Päälle vielä heittää tuollaisen maustevoin palasen, jos marinaadi ei jostain syystä ole ollut riittävän tujua. Mutakakkua ja kermavaahtoa sitten jälkiruuaksi. Eiköhän tuolla sunnuntain pärjää... Mukavaa diettiä vaan kaikille. Viisi lähtenyt ja toinen viisi vielä jäljellä...

Itse en ainakaan laittaisi suolaa marinadiin varsinkin jos ohueksi nuijittu jo ennen marinointia. Omasta mielestä tulee parasta jos suolan heittää vasta paistetulle pinnalle samalla kun toinen puoli vielä käristyy. Menee ohut file äkkiä kuivaksi jos kauan marinoi suolassa..
Enkä itse ainakaan pihvejä marinoi kauaa, kokonaiset fileet ja paistit saa olla kauemmin marinadissa.

Ihan erilaisella suolallakin saa makuja vaihdeltua aika paljon, ostin joku aika sitten savustettua sormisuolaa http://www.pirkka.fi/ruoka/pirkka_tuotteet/pirkka_tuotehaku/?action=product&productId=6410405076953 omaan makuun ainakin istuu hyvin.
 
Noniin kokkausura alkoi hyvin. Ennen tätä vaikein tekemäni ruoka taitaa olla karjalanpaisti.
Coq au Vin + tomaatti-pilahviriisi. Tosin kukkoa ei löytynyt kun oluthyllystä, joten broilerin rintafile otti pääosan.
 

Liitteet

  • uploadfromtaptalk1297541318641.webp
    uploadfromtaptalk1297541318641.webp
    72,1 KB · Katsottu: 545
Itse en ainakaan laittaisi suolaa marinadiin varsinkin jos ohueksi nuijittu jo ennen marinointia. Omasta mielestä tulee parasta jos suolan heittää vasta paistetulle pinnalle samalla kun toinen puoli vielä käristyy. Menee ohut file äkkiä kuivaksi jos kauan marinoi suolassa..
Enkä itse ainakaan pihvejä marinoi kauaa, kokonaiset fileet ja paistit saa olla kauemmin marinadissa.

Ihan erilaisella suolallakin saa makuja vaihdeltua aika paljon, ostin joku aika sitten savustettua sormisuolaa http://www.pirkka.fi/ruoka/pirkka_tuotteet/pirkka_tuotehaku/?action=product&productId=6410405076953 omaan makuun ainakin istuu hyvin.

Ei noi mun mielestä mitenkään kuivaksi olleet menneet. Marinadikin onnistui ihan ok. Ensi kerralla kyllä pelkästään suola ja pippuri. Vähän tuli haettua vaihtelua ja kokeiltua. Ihan ok sunnuntai ruoka. Mitäköhän sitä sit kokkaisi seuraavaksi? =)

edit. Mistä saisi kanansiipiä? sellaisia joissa ei oo mitään valmista marinadia.
 
Back
Ylös Bottom