Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tuli tehtyä paahdettuja kikherneitä.
Eka liottaa 8h.
huuhtelee ja keittää tunnin.
Minkä jälkeen pellille uuniin 180-200astetta eka parikyt minuuttia,
minkä jälkeen lisää mausteen itse tuli laittettua
1rkl seesami öljyä
blairssin chili maustetta.
1rkl valkosipuli öljyä
1rkl worcestershire soossia
jotain bbq mausteseosta
mustapippuria ja suolaa
laita mausteet ja kikherneet esim pakastepussiin ja hiero mausteet herneisiin.
takaisin pellille ja uuniin noin 40min. kunnes rupeaa väriä olemaan pinnassa ja kikherneet rupeaa olemaan aika kuivia.
_big.jpg


_big.jpg


_big.jpg
 
Jaa ihan hyviähän noi kikherneiksi on, ihan hyvä pikku snack varsinkin kun tuli laitettua tota blairssin chili jauhoo riittävästi, helpommalla pääsisi jos ostaisi purkki kikherneitä niin jäisi liotukset ja keittämiset pois.
ja melkein parhammillaan noi on vasta seuraavana päivänä kun loputkin kosteudet on haihtunut ja on kokonaan rapeita.

Varsinkin jos diettaa ja tykkää pähkinöistä niin sopii "korvikkeeksi" maapähkinät 100g=568kcal vs. kikherneet 133kcal.
 
Tekaisin tommosen 5 minuutin pikawokin iltapalaksi. Kasviksia ja nuudeleita, sekä keitin nopeasti myös herkullisen thaityylisen kastikkeen:
P1030293.jpg


Päällä kuivattuja chilihiutaleita, sokeria, sitruunamehua. Pähkinärouhe puuttui.
 
Kyllä mä pyrinkin tavaamaan nuo muutamat sanat mitkä tuossa oli, mutta kyllä mun makuun silti nuudelit+rehut on lisuke eikä ruoka itsessään, olipa kyseessä mikä murkina-aika tahansa... Ei siinä, hyvänäköinen settihän tuo muutoin on, eikä tuo kommentikaan välttämäti ollut erityisen vakavissaan heitetty.
 
P.S. Antaisko joku mulle jonkun hyväksi havaitun ja "aidon" phad thai -reseptin. Viimeksi meni reisille koko homma, kun yritin tehdä mahdollisimman "aitoa".
 
Mitäs Hupen herkulliseen thai-tyyppiseen kastikkeeseen tuli?

Kerroin tuon jo aiemmin kalan yhteydessä?

Eli tuossa on näppituntumalla, about sama määrä kaikkea nestettä:
-soijakastiketta
-sweet chili kastiketta
-ananasmehua

+tujaus kalakastiketta
+tujaus sitruunamehua (tuore limemehu olisi parempaa)
+tujaus chilisoossia, eli hot chili soossia.

Keitetään kasaan, eli noin 2min.

P.S. Antaisko joku mulle jonkun hyväksi havaitun ja "aidon" phad thai -reseptin. Viimeksi meni reisille koko homma, kun yritin tehdä mahdollisimman "aitoa".

Toi oli yksi parhaista pad-thai -nuudeleista joita olen syönyt, toki en pistänyt tuohon kananmunaa, eli sinänsä puutteellinen. Tähän asti kuvittelin ettei Pad Thaita voi valmistaa ilman pad thai tahnaa. Pistän reseptin tuossa kun ehdin.

Mitä kasvisruokakommentteihin tulee niin itse olen sitä mieltä että kokki sen safkan tekee ja mistä tahansa raaka-aineista saa maittavaa ruokaa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ranskanleipä
Ohje:Mestarileipurin leipäkirja
4 leipää


Esitaikina:
-2dl vettä
-12g hiivaa
-360g vehnäjauhoja
-8g suolaa

Sekota keskenään ja anna nousta kolme tuntia.

Taikina:
-30g hiivaa
-5dl vettä n. 33asteista
-950g vehnäjauhoja
-1 keltuainen
-10g hunajaa
-25g voita
-20g suolaa

-Sekoita suolaa lukuun ottamatta keskenään, esitaikina myös sekaan. Vaivaa n. 10 minuuttia, lisää suola, vaivaa kunnes taikinasta tulee kimmoisaa (n. 10min).
-Anna nousta 60min, painele taikina kokoon 30min kohdalla.
-Jaa taikina neljään osaan, ja pyöritä palloiksi. Anna nousta liinan alla 10min.
-Muotoile leivät hellästi, jos liikaa painelee niin ilmat lähtee. Anna nousta liinan alla n. kaksinkertaisiksi.

Paistaminen
-Kuumenna uuni 230 asteeseen.
-Pane leivät uuniin ja suihkuta uuniin suihkepullolla reilusti vettä.
-Vähennä lämpötila 5min kuluttua 200 asteeseen.
-Jatka paistamista 10min, avaa luukku ja päästä uuniin ilmaa. Toista tämä kaksi kertaa paistamisen aikana.
-Paista leipää yhteensä 30-35min.

-Suihkuta valmiin leivän päälle vettä, jotta se halkeilee ranskanleivälle tyypillisellä tavalla.

IMG_03541.webp

IMG_03551.webp

Hyvää oli.:)
 
Juuri äsken tuli tehtyä aika maukasta omasta päästä keksitty thairuoka resepti,pakko jakaa täällä!

Yhelle hengelle

40 g jasmiiniriisiä
n.200 g kanafilettä
punaista currytahnaa (spice up!,ei oo edes tulista..)
puolikas lime
loraus kalakastiketta(tää on "aitoa",siam housesta)
nippu tuoretta korianteria

Riisit kiehumaan,kanat pieniksi,tilkka öljyä pannulle,siihen n. ruokalusikallinen currytahnaa,vähän lämmitellään,kanat perään paistumaan,kalakastike ja lime kun kanat on kypsyny. Riisit lautaselle ja kanat päälle,silputtu korianteri päälle,nam :D
Ilman korianteriakin hyvää,maistoin,mut ite tykkään sen mausta ja sopii kyllä mainiosti!

taas tuli huomattua,kuinka yksinkertaisesta kana ja riisi combosta saa uusia makuja esille "eksoottisilla" mausteilla ;)

Kuvaa ei oo,ku ehdin imuroida kaiken :D
 
Oisit lorauttanu kehiin vielä vähän kookosmaitoa ja thaibasilikaa, oisit saanut Gai Gaeng Phed, tosin korianteri tuolloin pois.
Itse olisin pistänyt ripauksen sokeria tuohon settiin.

Gaeng Phed Gai on sitten se perinteinen punainen kookoskanacurry.

Punaisen Curryn kanssa vaikka pahvinpaloista saa maistuvaa ruokaa.
 
Pinaatti-papu wokkia ja yrtti-valkosipuli broilerin ohuita fileitä rintafileestä

Pinaatti-papu wokki:

400-500g tuoretta pinaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1dl ranskankermaa
öljyä
1tl juustokuminaa
1tl suolaa
1tl pippuria

Resepti oli jostain mistälie wokkikirjasta.:

Hienonna ja kuullota sipulit öljyssä.
Huuhtele ja hienonna pinaatti. (poistin myös varret)
Lisää pinaatti ja wokkaa sipulien kanssa niin kauan että neste häviää.
Lisää joukkoon suola, juustokumina sekä pippuri.
Huuhtele pavut kevyesti ja valuta.
Lisää pinaattien ja sipulien joukkoon ranskankerma.
Lisää pavut käännellen ja lämmitä.

Ite käytin "Lime-pepperiä" ja vähän vähemmän suolaa kuin ohjeessa. Olisin myös puristanut lopuksi päälle limeä tai sitruunaa.


--------------------------

Broilerin fileet laitoin nopeaan marinaadiin ennen wokin tekoa, joka sisälsi:

valkosta balsamicoa
valkoviiniä
yrttisekotusta
1 valkosipulin kynsi

Paistellessa päälle ripaus suolaa.

Kamera on kaverilla niin ei tullu kuvia, mutta näyttää ja maistuu hyvältä!
 
Simppeliä ja täydellistä, täyden 10 pisteen alkupala joka EI VOI mennä pieleen, koskaan (paitsi huonolla oliiviöljyllä).

Mozzarellasalaatti

Mozzarellaa ja tomaattia viipaleina, väliin tuoretta basilikaa ja päälle myllyistä merisuolaa sekä mustapippuria, sitten pirskotellaan hyvälaatuista oliiviöljyä päälle hieman.

Kuva:

P1030316.jpg


Jos jollakulla on epäselvää että mikä on sitten sitä hyvälaatuista oliiviöljyä niin yleensä tuo menee niin että mitä kalliimpi, sitä parempi. Hintalaatusuhteeltaan erinomaisia ovat esim. Pirkka Parhaat -sarjan metallipurkissa olevat öljyt. Euroshopperit, Coop Extrat jne kannattaakin jättää kauppaan.
 
Simppeliä ja täydellistä, täyden 10 pisteen alkupala joka EI VOI mennä pieleen, koskaan (paitsi huonolla oliiviöljyllä).

Paitsi jos sen tekee tammikuussa. Noi tomaatit on niin surullisen näköisiä. :itku:


Ota edellinen huumorilla. Kiitos hyvistä resepteistä ja blogista, jatka samaan malliin.
 
Paitsi jos sen tekee tammikuussa. Noi tomaatit on niin surullisen näköisiä. :itku:


Ota edellinen huumorilla. Kiitos hyvistä resepteistä ja blogista, jatka samaan malliin.

Hehe, totta... terttutomaatteja vieläpä noi, eli parhaita mahdollisia.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom