Jos sitä sitten laittaisi omankin suosikkijuustokakun ohjeen tänne kun tulee noita kakkuja silloin tällöin värkkäiltyä... Olennaista musta tän koostumuksessa on juuri oikea kypsyysaste. Silloin tämä on juuri sopivan tahmeaa olematta liian kuivaa
Mustikka-valkosuklaa juustokakku
Keksipohja:
300 g digestivekeksejä
150 g voita/margariinia
Kakkutaikina
600 g philadelphia-juustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita
Säädä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimurut irtopohjavuoan (noin 24 cm halkaisija) pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
Vatkaa philadelphia-juusto ja maitorahka tahnamaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Hämmennä joukkoon munat yksi kerrallaan ja viimeiseksi kuohukerma.
Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa ja lisää taikinaan. Kaada taikina keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. (Peitä alumiinifoliolla, jos kakku näyttää aiemmin kullanruskealta.) Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmöllä noin 30 minuuttia.