Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Sainpa tänään tuollaisen keraamisen veitsen:
7_2503_17g_0911_d5a.jpg

Mukava, eikö? Seuraava hankinta lienee meikäläisellä Victorinoxin timanttiteroitinpuikko, sitä varten kun/jos tuo keraamisantoku tylsyy. Huono puoli veitsessä on se, että varoainen pitää olla, koska keraami on aika haurasta. En halua testata lujuutta hajoamiseen asti. Isoa bataattia leikatessa käytän teräsveistä, sillä täytyy käyttää aika paljon voimaa että halkeaa. Myöskään luisto ei ole mielestäni paras mahdollinen tuossa keraamisessa veitsessä. Tuotahan lisäksi pitää osata käyttää, eli nimenomaan leikkausominaisuus hyödyntäen liu'uttaa terää. Pelkässä pystysuorassa painamisliikkeessä ei mielestäni juurikaan eroa terävästä teräsveitsestä.


Tollasen ostin ja voin sanoa että terävä on. Perinteiseen tapaan hipelöin terää ennen kuin kokeilin tomattiin ja kas, haava tuli mutta onneksi ei syvä. Materiaalina zirkonium on muovista ja kevyttä, ja tästä johtuen vaikuttaa hieman lelulta. Mutta leikkaamaan kun alkaa niin ei tarvitse kyllä paljoa painaa kun menee läpi. Mihinkään makkaraa kummempaan lihatuotteeseen en ole vielä ehtinyt kokeilla, mutta huomenna pätkin broilerin ohutleikkeet pannulla paistettavaan kokoon

edit: suomeksi
 
Mukava, eikö? Seuraava hankinta lienee meikäläisellä Victorinoxin timanttiteroitinpuikko, sitä varten kun/jos tuo keraamisantoku tylsyy. Huono puoli veitsessä on se, että varoainen pitää olla, koska keraami on aika haurasta. En halua testata lujuutta hajoamiseen asti. Isoa bataattia leikatessa käytän teräsveistä, sillä täytyy käyttää aika paljon voimaa että halkeaa. Myöskään luisto ei ole mielestäni paras mahdollinen tuossa keraamisessa veitsessä. Tuotahan lisäksi pitää osata käyttää, eli nimenomaan leikkausominaisuus hyödyntäen liu'uttaa terää. Pelkässä pystysuorassa painamisliikkeessä ei mielestäni juurikaan eroa terävästä teräsveitsestä.
Kyllä. Varsin mukava. Ajattelin itsekin käyttää noita teräsveitsiä kaikkiin rankempiin hommiin. Ei viitsi hyvää veistä pilata. Huomasin myös itse ton huonohkon luiston ja leikkaustekniikan.

BTW, tein tossa veitsi-inventaariota ja heittelin pois ja annon vastikään omaan kotiin muuttaneelle kaverille suurimman osan. Niitä oli kaikki laatikot piukassa. En käytä oikein mitään muuta veistä kuin noita isoja kokkiveitsiä. Jotain tosi pientä saatan käyttää hyvin harvoin. Löysin kaapista muutaman sellaisen välimallin veitsen, joka on periaatteessa samanlainen kuin iso kokkiveitsi, mutta terältään paljon matalampi, suurinpiirtein yhtä korkea kuin veitsen kahva. En ole ikinä koskaan tarvinnut mihinkään hommaan ja aloin miettiä sellaisen funktiota. Mitä sillä oikeasti olisi tarkoitus tehdä?
 
Löysin kaapista muutaman sellaisen välimallin veitsen, joka on periaatteessa samanlainen kuin iso kokkiveitsi, mutta terältään paljon matalampi, suurinpiirtein yhtä korkea kuin veitsen kahva. En ole ikinä koskaan tarvinnut mihinkään hommaan ja aloin miettiä sellaisen funktiota. Mitä sillä oikeasti olisi tarkoitus tehdä?

1.2 Cold Steel Slicer CS-59KSLZ

ColdSteelUtilityNetti.jpg


Mahtaa olla viipalointiveitsi. Käsittääkseni isolle, kypsälle lihaköntille. Tulikin tosta mieleen, että onko kellään sellasta jenkkityylin moottoroitua kalkkunaveistä? Olis hauska vehje olla olemassa jo ihan vitsinä ihmisen laiskuudesta :)
 
En tiedä olisko kuulunut tuonne ravinto osiolle mutta menköön tänne...

Onko kenelläkään reseptiä jolla pystyisi tehdä vähäkalorisia piparkakkuja? En tiedä onko tuohon sitä edes olemassa, mutta jos löytyy niin sitä olisi kiva kokeilla. Varsinkin piparkakku taikina on niin herkkua:kuola:
 
Mahtaa olla viipalointiveitsi. Käsittääkseni isolle, kypsälle lihaköntille.
Just tällainen. Yksi turhake. Noita taisi löytyä laatikon pohjalta parikin kappaletta ja heitin molemmat menemään. Lihan viipalointi on tähän asti onnistunut sillä kokkiveitselläkin ihan yhtä hyvin.
 
Tein possun sisäfileestä muutaman lehtipihvin (5kpl), ranskiksia ja calvadoksella maustettua kermaista roseepippurikastiketta.

Kastikkeen tein niin että pistin paistorasvan sekaan pannulle vain purkin kermaa, pari tl Dijon -sinappia, pari tl heinz-ketsuppia, tujaus roseepippureita ja loraus calvadosta, hieman vettä ja keittelin kasaan. Tosi superii oli!

Kuva:

P1030019.jpg
 
Huppe (ja muut kans): Laita ne reseptit esille kans, ettei tämä ole pelkkä ruokakuvaketju. Kuvista ei ole mitään hyötyä pelkällään.

Tuossahan se lukee. Kai nyt ranskikset osaa jokainen paistaa?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tuli mieleen lähinnä noista sun leipäkuvista, vaikkain otit kirjasta kuvan ja laitoit esille kirjan sivunumeron, mistä resepti löytyy.

No en ole tainnut aiemminkaan kirjoista suoraan kopioida reseptiä esille. Jos resepti löytyy netistä, olen sen tänne pistänyt. Kukin voi hommata kirjan itselleen näin halutessaan ja tukea kirjan kirjoittajaa. Tuota leipäkirjaa voin kyllä varauksetta suositella. Tyhmempikin onnistuu (esim. minä) leipomaan sen avulla hyvät leivät.
 
Joulukakkua taas väännetään:

Tuunasin tuota hieman:
Englantilainen hedelmäkakku

100 g punaisia coctailkirsikoita puolitettuina
100 g vihreitä kirsikoita puolitettuina, käytä kirsikoita sokeriliemessä
100gr (tai mikä se pieni rasia onkaan) sokeroituja appelsiinikuorikuutioita
100gr sukaatteja, eli sitruunakuorenpalasia.
1 dl rusinoita
1 dl taateleita ja 1 dl aprikooseja paloiteltuina
100 g saksanpähkinän sydämiä karkeaksi rouhittuina
3 dl tummaa rommia, itse käytin Pecoulia
175 g voita
150gr tummaa muscovadosokeria
175gr hienoa vaaleaa ruokosokeria
3 keltuaista
3 valkuaista
300gr erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1tl kardemummaa
0,5tl kanelia jauhettuna
1tlk olutta

Laita silputut hedelmät yön ajaksi rommiin maustumaan. Valuta hedelmät ja säästä liemi. Ota liemestä ¾ dl sivuun kypsän kakun kostuttamista varten.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja pähkinärouhe. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita hedelmät voi–sokerivaahtoon vuoroin jauho–pähkinäseoksen ja liemen kanssa. Sekoita taikinaan viimeiseksi valkuaisvaahto.

Kaada seos hyvin voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun 2 litran vetoiseen vuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Suojaa kakun pinta ensimmäisen paistotunnin ajaksi leivinpaperilla.

Kumoa jäähtynyt kakku. Puhdista ja kuivaa vuoka. Pane kakku takaisin vuokaan ja pistele kakkuun ohuella puutikulla syviä reikiä. Lusikoi jäljellä oleva marinointiliemi kakulle. Anna kakun tekeytyä vähintään 2 viikkoa ennen tarjoilua.

Resepti esille, hieman tuunausta kehiin:
P1030048.jpg


Hedelmät ja pähkinätkin (vahingossa) rommiin ja rommi talteen parin yön jälkeen:
P1030049.jpg


Ainekset valmiina:
P1030050.jpg


Nauti olut, punnitse se, ostin muuten uuden vaa'an:
P1030051.jpg


Vimosena valkuaiset joukkoon:
P1030052.jpg

Valkuaiset ovat muuten vaahtona sitten kun ne eivät enää putoa kulhosta.

Voitele vuoat, itse käytän usein korppujauhon tilalla mannaryynejä:
P1030053.jpg


Valmis taikina:
P1030054.jpg


Maistijaiset jouluaattona.
 
Jos ostan cittarista ison möhkäleen naudan sisäpaistia, niin miten saan siitä semmoista mureaa lihaa, joka murenee jo leikatessa ja sulaa suussa? Joskus olen ostanut, mutta aina siitä on tullut kovaa ja sitkeää könttiä, vaikka on miten hauduttanut.
 
Jos ostan cittarista ison möhkäleen naudan sisäpaistia, niin miten saan siitä semmoista mureaa lihaa, joka murenee jo leikatessa ja sulaa suussa? Joskus olen ostanut, mutta aina siitä on tullut kovaa ja sitkeää könttiä, vaikka on miten hauduttanut.

Sisäpaistista tulee aina sitkeää jos haudutat sitä. Osta paahtopaistia, haudutat noin 1h45min ja saat takuumureaa lihaa.
Koita vaikkapa Moskovan pataa:
http://hupenherkut.blogspot.com/2010/11/moskovan-pata.html

Äläkä osta mitään vakuumipakattua Pirkka-paahtopaistia vaan irtomyynnistä/itse pakattua paahtopaistia.
 
Sisäpaistista tulee aina sitkeää jos haudutat sitä. Osta paahtopaistia, haudutat noin 1h45min ja saat takuumureaa lihaa.
Koita vaikkapa Moskovan pataa:
http://hupenherkut.blogspot.com/2010/11/moskovan-pata.html

Äläkä osta mitään vakuumipakattua Pirkka-paahtopaistia vaan irtomyynnistä/itse pakattua paahtopaistia.

Joo, tiskistä totta kai liha. Tarkoitus paistaa paisti kokonaisena. Onko mureuden kannalta väliä, paistaako lihan esim. padassa kannen alla / paistopussissa vai ihan "paljaaltaan".
 
Joo, tiskistä totta kai liha. Tarkoitus paistaa paisti kokonaisena. Onko mureuden kannalta väliä, paistaako lihan esim. padassa kannen alla / paistopussissa vai ihan "paljaaltaan".
Mä vetäisin ensin pinnat kiinni pannulla joka puolelta, heitäisin pataan johon kansi päälle ja uuniin. Loppuvaiheessa ottaisin ehkä kannen pois, että saa mukavan rapsakan pinnan. Kaikista parasta lihaahan tällaiseen olisi mahdollisimman rasvainen tavara. Sille useampi tunti uunia miedolla lämmöllä, niin siitä saa mureaa, eikä se kuivu. Olisko naudassa niska tai lapa tällaisia? En tiedä. Antakaa neuvoa ne jotka tietää. Possussa ainakin näitä osia on lapa ja kassler. Kassler on normaalisti ihan kamalaa, mutta siitä saa helvetin hyvää pulled porkia, kun sen lyö 150 asteeseen moneksi moneksi tunniksi. Itse pidän kilon könttiä viisi-kuusi tuntia uunissa. Isommalle sitten enemmän. Sama pätee lapaan. Siitäkin olen joskus tehnyt.

Sillä muuten on tosi iso merkitys, etenkin naudan lihassa, miten se liha on raakakypsytettyä, eli riiputettua. Sen pitää olla oikein tummanpunaista ja muutama harmaa läikkäkään ei tee yhtään pahaa. Ihmiset yleensä vierastaa vanhan näköistä lihaa, mutta tosi juttu on se, että mitä vanhempaa, sitä parempaa ja mureampaa siitä saa.
 
Back
Ylös Bottom