Kofeiini !?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Nitsku
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Mike sanoi:
Miten pitkällä aikajaksolla tuo 10mg/kg otettiin. Olisi meinaan täysin järjetöntä ottaa antikatabolisessa mielessä minunkin päivässä gramma kahvia. Vai mitä tuolla 10mg/kg tässä tarkoitettiin. Kenties 10mg kofeiinia kilossa jauhoa, mikä olis jo aika vitun vähän.

Gramma kahvia vuorokaudessa toisi niin valtaisan määrän suurempia negatiivisia vaikutuksia, että jo pelkkä levon väheneminen kyllä veisi miinukselle koko homman.


Täytyy tsekata joku pv, en nyt muista (vain abstrakti tässä koneella), mutta koehenkilöt tais olla aika kevyitä eli jotain 700 mg:n luokkaa ne popsi. Mutta tämä ei tarkoita sitä etteikö pienilläkin määrillä olisi jo vaikutusta. Mutta tosiaan negatiivisia vaikutuksia jo tolla määrällä niin paljon että ei kannata kokeilla koska ei ole parempaa tietoa...mieluumminkin pysyä sillä bcaa ennen linjalla ja vähän hiilaria joukkoon jos enemmän pelkää. Mutta että kofeiinia ei kannata sinänsä pelätä nauttia ennen reeniä jos se tuntuu auttavan tai tee/kahvi yms. maistuu (paitsi ehkä siis jos kreatiinikuuri on päällä). Se on kiinnostava löydös.
 
Just luin duunissa artikkelin jostain fitnes jne. lehdestä missä kerrottiin kofeiinista.

+ Parantaa keskittymiskykyä
+ Nostaa vireystilaa
+ Lihakset valmistautuu rääkkiin ( jotain tonne päin )

- Liikaa nautittuna voi aiheuttaa vatsan väänteitä
- Ei sovi kofeiini herkille ihmisille ( Eikö ? :jahas: )
- Kusettaa
- Ja varmasti jos vetää 900mg niin olo on

:evil: :hyper: :urjo:

Käytetty aikanaan mm. erilaisten särkyjen jne. hoitoon, nykyisin todettu ettei parantavia vaikutuksia ole. Mulle tepsii ainakin todella hyvin, ennen reeniä 200-300mg fiiliksen mukaan ja päälle protskudrinkki, ja tuntuu jo pientä lämpöä lihaksissa ja tekee mieli niin pirusti nostaa rautaa. Paikallisessa apteekissa purkki ( Kofein Pharma 100mg ) makso 3.20E ja paljonkohan noita tabuja tossa olis 100 ? En tiedä onko vaan placebo efektiä mutta helppoa, halpaa ja toimii.......
 
Kirjoittelin tällaisen viime kesänä aiheesta, nykyään siis toki kiellettyä:

Kofeiinia, eli 1,3,7 trimetyyliksantiinia on mm. kahvissa, teessä ja kolapähkinöissä (Van Handel 1983, 128), joista saa yhdestä annoksesta tyypillisesti noin 30-100 mg kofeiinia (Burke ym. 2000, 475-476). Monessa tutkimuksessa on osoitettu, että kofeiinin kohtuullisesta 3-9 mg · kg –1 käytöstä on hyötyä pitkäkestoisissa (esim. Cox ym. 2002) ja kovatehoisissa noin viiden minuutin suorituksissa (esim. Jackman 1996). Yksilölliset erot kofeiinin vaikutuksissa ovat kuitenkin suuria (Maughan & Burke 2002, 136).
Virtsan kofeiiniraja doping-testeissä on 12 mg · ml –1. Poikkeuksia lukuun ottamatta 3, 5 ja 6 mg · kg –1 nauttiminen ei ole tutkimuksissa nostanut virtsan kofeiinitasoja tätä tasoa korkeammiksi. Sen sijaan monella 9 mg · kg –1 aiheutti jo 12 mg · ml –1 ylittymisen virtsassa ja myös päänsärkyä ja vatsaoireita havaittiin, toisin kuin pienemmillä annoksilla. (Spriet & Howlett 2001, 379-380). Rumplerin ym. (2001) tutkimuksessa kofeiinin nauttiminen (270 mg viidessä annoksessa) lisäsi vuorokauden energiankulutusta 3,4 % (331 kJ/vuorokausi) ja rasvojen käyttöä energiaksi 8 % placeboon (vesi) verrattuna normaalipainoisilla miehillä. Dulloon ym. (1999) tutkimuksessa 50 mg kofeiinin nauttiminen ei lisännyt energiankulutusta ja lisäsi rasvojen käyttöä energiaksi vain vähän normaalipainoisilla henkilöillä, joten näyttää siltä, että 50 mg kofeiinia vuorokauden aikana ei ole mahdollisesti riittävä määrä. Kofeiinin vaikutus aineenvaihduntaan kestää useita tunteja (Rumpler ym. 2001).
Kofeiinin yksi mekanismi parantuneen pitkäkestoisen kestävyyssuorituksen takana on oletettavasti se, että kofeiini lisää plasman vapaiden rasvahappojen pitoisuutta ja lihaksen triglyseridien käyttöä sekä säästää lihaksen glykogeenia liikuntasuorituksen alussa (Spriet & Howlett 2001, 384-385). Yksi selittävä tekijä tälle on mahdollisesti kofeiinin rasvakudoksen adenosiinin inhibointi, mikä vaikuttaa rasvan käyttöä tehostavasti (Spriet & Howlett 2001, 385). Hawleyn ym. (1998) mukaan todennäköisempi selitys parantuneelle suorituskyvylle on kofeiinin keskushermostoa stimuloiva vaikutus. Tätä tukee se, että monessa tutkimuksessa kofeiini ei ole lisännyt liikunnan aikaista rasvojen hapetusta. Oletettavasti syynä tähän on ollut se, että veren rasvahapot ovat liikunnan vaikutuksesta jo muutenkin niin korkealla, että rasvan otto lihaksiin on jo maksimissaan. Kofeiinin käytön on osoitettu nostavan plasman laktaattitasoja liikunnan aikana (esim. Jackman 1996). Laktaatin tiedetään estävän rasvahappojen vapautumista rasvakudoksesta eli lipolyysiä, joten liikunnan aikana kofeiini voi siis jopa vähentää rasvan käyttöä energiaksi (Hawley ym. 1998). Kofeiinin hermostollisien vaikutuksien tärkeyttä tukee se, että kofeiinin nauttiminen on monessa tutkimuksessa vähentänyt kuormituksen koettua rasittavuutta (RPE) (esim. Cox ym. 2002). Näyttää siltä, että myöskään kofeiinin aiheuttama adrenaliinin lisääntynyt eritys ei ole merkitsevä tekijä parantamassa suorituskykyä (Spriet & Howlett 2001, 384).
Suuressa osassa tutkimuksista kofeiini ei ole parantanut suorituskykyä lyhyissä alle 90 sekunnin ja 8-20 minuutin suorituksissa (Spriet 1995). Eräänä poikkeuksena Jackmanin ym. 1996 tutkimus, jossa 6 mg · kg –1 kofeiinin käyttö paransi suorituskykyä kahden minuutin kuormituksessa. Kofeiinin mahdollinen mekanismi parantuneelle suorituskyvylle lyhytkestoisissa kuormituksissa voisi olla glykogeenin pilkkoutumisen ja glukoosin hapetuksen parantuminen ja/tai muut vaikutukset lihakseen sekä keskushermoston stimulointi (Spriet & Howlett 2001, 385; Jackman ym. 1996). Puhtaissa nopeussuorituksissa urheilijat ovat käyttäneet myös kuitenkin kofeiinia sen piristysvaikutusten vaikutuksesta. Anselme ym. (1992) raportoivat 7 % tehon paranemisen kuuden sekunnin maksimipolkupyöräergometrityössä käytettäessä piristävää kofeiinia.
Jos kofeiinia nauttii jo normaalistikin paljon (esim. kahvi), niin sen lisäyksestä ei enää välttämättä ole hyötyä (Colgan 1993, 300). Kofeiini lisää virtsaneritystä (esim. Burke ym. 2000, 476), joten saattaa olla, että kofeiinin käyttö heikentää kehon nestemäärää, mikä on joissain lajeissa kuumissa ja kosteissa olosuhteissa haitallista (Spriet & Howlett 2001, 389; Maughan & Burke 2002, 137). Kofeiinin negatiivisista vaikutuksista mm. sydän- ja verisuonisairauksiin ei ole selkeätä näyttöä (Rumpler ym. 2001). Joillain henkilöillä kofeiini aiheuttaa mm. vatsaoireita ja unettomuutta (Rumpler ym. 2001). Hiilihydraattien nauttiminen samanaikaisesti kofeiinin kanssa vähentää kofeiinin aiheuttamaa veren rasvahappopitoisuuden nousua, jolloin kofeiinin suorituskykyä parantavat vaikutukset saattavat heikentyä (Weir ym. 1987). Kuitenkin monissa tutkimuksissa suorituskyky ei ole kuitenkaan laskenut, kun koehenkilöt ovat käyttäneet paljon hiilihydraatteja samanaikaisesti kofeiinin käytön aikana (Spriet 1995). Kofeiini heikentää kreatiinin ergogeenisiä vaikutuksia, joten näiden samanaikaista käyttöä kannattaa välttää (Vanderberghe ym. 1996).
Kofeiinia sisältävissä urheilujuomissa on yleensä noin 150 mg · L –1 kofeiinia, jonka nauttiminen ei aiheuta merkittäviä haittoja mahan ja ruuansulatuskanavan toiminnassa (Van Nieuwenhoven ym. 2000).
 
Stryker sanoi:
Mulle tepsii ainakin todella hyvin, ennen reeniä 200-300mg fiiliksen mukaan ja päälle protskudrinkki, ja tuntuu jo pientä lämpöä lihaksissa ja tekee mieli niin pirusti nostaa rautaa. Paikallisessa apteekissa purkki ( Kofein Pharma 100mg ) makso 3.20E ja paljonkohan noita tabuja tossa olis 100 ? En tiedä onko vaan placebo efektiä mutta helppoa, halpaa ja toimii.......

Sama homma täälläkin. ja kahvia, teetä yms. en käytä ollenkaan, joten oisko tälläkin osuutta asiaan. kun ei siis tota kofeiinia muuten saa. Kalliiksi sen syöminen ei missään tapauksessa tule.
 
Threadissa oli sopiva otsikko, joten kysympä nämä tässä. Onko 400mg kofeiinia + kuppi kahvia liikaa 75-80 kiloselle henkilölle? Tänään aamulla otin ennen lenkkiä nuo ja lisäksi 500mg C:tä ja 5-10g tauriinia ja ei oikeastaan tuntunut missään, ehkä pikkasen oli energisempi olo.
Lisäksi kiinostaisis tietää, kuinka kauan kofeiinin pitäisi vaikuttaa? Tänään koulussa oli terveystiedon tunnilla kävelytesti ja testin loputtua mun pulssi oli 216! Opettaja ei aluksi uskonut mutta menin myöhemmin sanomaan, että olin aamulla ottanut vähän kofeiinia. Maikka meni aika hiljaseks ja sano, että kyllä se voi vaikuttaa ja mun annostelut ei ole terveellisiä. Sanotaan vielä, että mä en juokse lähes koskaan ja otin kovan 200m Valentin Konos -spurtin loppuun. On myös mahdollista, että laskin lyönnit väärin, vaikka laskin pulssin vain 10 sekan ajalta ja kerroin jälkeenpäin 6:lla.
Lisätään vielä, että muistan joskus yläasteella mitanneeni lepopulssiksini n. 90, mutta ajattelin silloinkin erehtyneeni. Ehkä pitäisi ihan lääkärillä käydä mittaamassa.

Edit: Kävelytesti suoritettiin n. 5 h lenkkiboosterin ottamisen jälkeen.
 
Ei ole mikään ihme, vaikka kiellettäisiinkin. Luulisin, että jos kahvi keksittäisiin nyt, se rinnastettaisiin juridisesti tupakkaan, alkoholiin tai jopa kannabikseen.

Tämmönen tää maailma on, kohta ei saa enää syödä mitään.
 
Timba79 sanoi:
Sama homma täälläkin. ja kahvia, teetä yms. en käytä ollenkaan, joten oisko tälläkin osuutta asiaan. kun ei siis tota kofeiinia muuten saa. Kalliiksi sen syöminen ei missään tapauksessa tule.
Mullakin on silloin toiminut hyvin ku olen onnistunut olee ilman kahvia,mikä ei kyllä oo kovin helppoa.Töissä joku sanoo just keittäneensä kahvit tai kotosalla ku väsyttää vähäsen niin helposti kuppi menee,mutta mukavasti antaa lisäpotkua silloin ku ei muuten kahvia juo.
 
Ootte douppaajia kaikki, kofeiini tulee ehkä takaisin wadan kiellettyjen aineiden listalle. Australian rugbymaajoukkueen kapteeni oli tunnustanut joukkueen käyttäneen kofeiinia parantaakseen suoritustaan ennen tärkeitä pelejä. Tästä johtuen tuli nyt hirvee haloo ja todellakin se kofeiiini ehkä taas bannataan.
Tuntuu kyllä aika naurettavalta, 7% lisää tehoja se kapteeni väitti niiden kofeiinista saavan. Juttu oli tämän päivän Hämeen-sanomissa.
Toisaalta onhan kofeiini psykostimulantti, joskin mieto sellainen.

Edit. auliss mainitsikin jo asiasta, en jaksanut lukea koko threadia :david:
Ei kyllä toimi toi auliksen linkki?
 
Mulle riittää kun herra Coleman vetää videollaan "levyllisen" pillereitä kahvikupponen kätösessään sen toteamiseen että voin nauttia pillerit kaffen kanssa. :) :D

Itse otan 300mg kofeiinia ennen treeniä ja mukavasti vaikuttaa. Pidin hiljattain viikon tauon kaikesta kofeiinista ja kun seuraavan kerran otin 300mg ennen treeniä, en nukkunut yöllä kahta tuntia enempää. Eli kannattaa se vaikkapa viikon tauko aina välillä. Ja tietenkin se kofeiini vaikuttaa paremmin jos ei vedetä kahvia monta kuppia päivässä (siis ainoastaan ennen treeniä), tämänkin olen todennut empiirisesti.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jos tämä huippukeksintö menee läpi, niin onko niin että kofeiinia ei saa löytyä verestä yhtään? Miten se ennen oli? Että loppuu se kahvinjuonti, stana niin!!
SEAGRAM: copypaste ois tietenkin ollut fiksumpaa kun tekstitv:n sivut muuttuu jatkuvasti. Tätä se douppaamattomuus (kahvilakko) tekee :zzzz:
 
Liittynyt
19.6.2007
Viestejä
8 737
Ikä
36


Caffeine intake 30 minutes before exercise increased fat oxidation by 11% in the morning and 13% in the afternoon.

Maximal fat oxidation and VO2max were higher during afternoon exercise compared to morning exercise. Fat oxidation was about 11-13% higher in the afternoon compared to the morning.

Caffeine intake before exercise in the morning increased fat oxidation to similar levels that occur during the afternoon without caffeine.

These results suggest that a combination of caffeine intake before afternoon exercise provides the most robust whole-body fat oxidation. However, caffeine intake in the afternoon can disrupt sleep in many people.

This study was a small triple-blind placebo-controlled crossover experimental design.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom