Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
hash pipe sanoi:Riisiä voi myös paistaa, niin siitä saa ihan uusia puolia esiin. Kypsä riisi pannulle ja rikotaan kananmuna sekaan - paistellaan tovi. :thumbs:
L0b0 sanoi:Onkohan muuten totta, kun jostain kuulin, että suurin osa suomalaisista kiinalaisista ravintoloista on suomalaisten ukkojen ja akkojen pitämiä? Eli he perustavat firman, hommaavat kiinalaiset kiinasta töihin tänne ja ite toimivat yrityksen johdossa, mutta kinukit senku paiskii töitä?
MC Aropupu sanoi:Kannattaa myös muistaa, että Oikea Kiinalainen Ruoka (tm) on hiukan erilaista kuin se mitä Suomessa kiinalaisissa ravintoloissa tarjotaan. Tämän voi kai kaikki Kiinassa käyneet vahvistaa. Suomen kiinalaisissa ravintoloissa lähes jokaiseen ruokaan kaadetaan melkoiset määrät natriumglutamaattia, eli aromivahvennetta.
L0b0 sanoi:...On nimittäin ratkennut ja se on Seesamöljy, joka on itseasiassa mausteöljy, mutta sopii myös nopeaan paistamiseen. Ei passaa siis tolkuttomasti käryttää, vaan nopeasti kuumalla pannulla ajella kanafileet, kunnes ne ovat kullanruskeita
Tuli vaan mieleen ja ajattelin jakaa tietoa niille, jotka eivät sitä vielä tiedä, mutta rakastavat kiinalaista ruokaa ja miettivät makujen mystistä syntyperää. Juurikin tuo öljy on se, mikä saa kiinalaisen sapuskan maistumaan kiinalaiselle sapuskalle! (vrt. safkan yhdenmukainen maku kiinalaisissa kautta maan) Ja tietysti eri vihannesten tuoma synerginen makuharmonia.
Sekaan voi heittää mitä vaan katkaravuista kaikkiin mahdollisiin kasviksiin ja vihanneksiin ja voi pojat, että on hyvvee Vain taivas on rajana.
On parissa kuukaudessa mennyt lukuisia pulloja seesamöljyä, mutta nyt arveluttaa tuon rasvakoostumus. Tietääkseni tuo puristetaan paahdetuista seesaminsiemenistä, jotka itsessään ovat hyviä ravintoarvoiltaan. Faktat löytyy täältä
Mutta öljypönikässä ei ole mainintaa tyydyttyneistä / tyydyttymättömistä rasvahapoista?
Kuumalle pannulle kun lorauttaa pienen tilkan seesamöljyä ja rupeaa ajelemaan kanat, kalat, lihat ja niin poispäin, niin ei ole pelkoa, että bodysafkat olisi pahanmakuista! Tästä öljystä on tullut meikäläisen ylin ystävä viimeaikoina ja tulee todennäköisesti pysymäänkin, jollei joku kohta postita öljyn paskoja ravintoarvoja.
Tietenkään muita mausteita ei ole syytä unohtaa..
EDIT: Löysin kuvan pullosta ja ravintosisällöstä. Näyttää ällistyttävän hyvältä! Kuva löytyy täältä
Amen.
Toi on muuten aivan totta, itsekkin ostin kerran vahingossa sitä täysin rypsiöljynHuppe sanoi:Noita seesamiöljyjäkin on monenlaisia, hyviä ja huonoja. Esim. S-marketin halvin keltainen litku on käytännössä samaa kuin rypsiöljy, sitten on se kalliimpu joku Amoy tjsp, se on taasen väriltäänkin aivan erilaista, sellaista ruskeaa. Kumpikaan noista ei liiemmin kiinalaiselta maistunut...
MC Aropupu sanoi:Kannattaa myös muistaa, että Oikea Kiinalainen Ruoka (tm) on hiukan erilaista kuin se mitä Suomessa kiinalaisissa ravintoloissa tarjotaan. Tämän voi kai kaikki Kiinassa käyneet vahvistaa. Suomen kiinalaisissa ravintoloissa lähes jokaiseen ruokaan kaadetaan melkoiset määrät natriumglutamaattia, eli aromivahvennetta. Itseäni ainakin hiukan tympii tuo jokaisesta ruoasta löytyvä läpitunkeva maku. :jahas: Ja Kiina on muuten aikas iso maa, eri puolilta maata löytyy hieman erilaista ruokakulttuuria: - - -