Kiinalaisen ruoan salaisuus!

Jos menee kiinalaiseen ravintolaan syömään Suomessa, niin missä päin kalorit mahtavat huidella, kun kyseessä on normaali ravintolaruoka-annos esim. kung po kanaa ja sitä valkoista riisiä?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Meah sanoi:
Jos menee kiinalaiseen ravintolaan syömään Suomessa, niin missä päin kalorit mahtavat huidella, kun kyseessä on normaali ravintolaruoka-annos esim. kung po kanaa ja sitä valkoista riisiä?
Nehän ruuat kaikki paistetaan jossain upporasvassa ja on kastikeiden peittoamia. Vaikka raaka-aineet on hyviä ni kyl niis aika taval kaloreit on verrattuna kotonatekemään kiinalaiseen.
 
MrIks sanoi:
Nehän ruuat kaikki paistetaan jossain upporasvassa ja on kastikeiden peittoamia. Vaikka raaka-aineet on hyviä ni kyl niis aika taval kaloreit on verrattuna kotonatekemään kiinalaiseen.


No kyllä mä ton hei itsekin arvaan ja tiedän, mutta mistä niitä kaloripitosuuksia vois nähdä, tietääkö kukaan?
 
Saako tuota "kunnon" seesamöljyä ihan normaaleista isommista marketeista vai pitääkö lähteä jonnekin kinkki/thaikauppaan? Ei nimittäin tästä kylästä moisia löydy :(. Enkä viitsi ruveta yhtä pulloa netistäkään tilaamaan ja maksamaan 10e postareita.
 
Meah sanoi:
No kyllä mä ton hei itsekin arvaan ja tiedän, mutta mistä niitä kaloripitosuuksia vois nähdä, tietääkö kukaan?

Ulkona syödessä ei mietitä kaloreita ;)
 
Katabolic sanoi:
Ulkona syödessä ei mietitä kaloreita ;)

Ei tarkkaan mutta voi niitä vähän pohtia:rolleyes: Ah no mutta nyt kuitenkin käytiin meksikolaisessa syömässä ja ah:worship: Tosin ruoat liian pieniä, vähän nälkä jäi:jahas: :rolleyes: Kaksi vehnälettua, papuja,sipulia, ja vähän kanaa plus pikkasen sitä guacamolea:kuola: Mutta tosiaan TODELLA oli pieni annos ja kallis kuin perkele:D

edit: plus jälkiruoaksi kookosjäätelöpallo:kuola:
 
Tekee pahaa lukea tätä ketjua nyt dietillä..

Saisko tämmöseen jasminriisi+maustamaton kanasuikalemössöön pikanttia terää sillä sesamöljyllä? Oon ostanu semmoset 7kg jasminriisiä (lähes samaa mössöä kuin kiinalaisessa) ja pakkohan se on syödä pois. Maistuu jo vähän puulta..
 
Måpå sanoi:
Tekee pahaa lukea tätä ketjua nyt dietillä..

Saisko tämmöseen jasminriisi+maustamaton kanasuikalemössöön pikanttia terää sillä sesamöljyllä? Oon ostanu semmoset 7kg jasminriisiä (lähes samaa mössöä kuin kiinalaisessa) ja pakkohan se on syödä pois. Maistuu jo vähän puulta..


Syötkö sä dietillä jasmiiniriisiä??:eek:
 
Piti kokeeksi tuollaista ostaa. Ei tartte ostaa enää uudestaan:urjo: .

Se, että öljy on tehty niistä paahdetuista siemenistä on se onkelma. Eli ruokakin maistuu ihan paistetulle vaikkei se sitä olisi.

:wanha:
 
Se olikin sitten tänään edessä kiinalainen lounas:hyper:
 
Uskoisin että tuo kiinalaisen kaloripitoisuus vaihtelee paljon ravintoloiden välillä eikä se ole niin korkea kuin jotkut täällä väittävät. Itse olen ihan hyvin onnistunut dietissäni ja syön kiinalaista käytännössä päivittäin (ja syön ihan 3 tunnin välein aterioita ja välipaloja). Friteeratut voidaan jättää omaan arvoonsa, mutta kyllä perussoosit kovin kevyiltä tuntuvat ainakin paikallisessa mestassa (Itäkeskuksen hansasilla). Ajoittain otan jopa tupla-annoksen kyseisessä paikassa ja jätän riisin lähes syömättä, saan näin paremmin päivän proteiinit syötyä ja kasviksiakin runsaasti ja kohtuu monipuolisesti. Jos annoksen kalorit liikkuvat 500-750 välillä (heitetty ihan perstuntumalta, voi olla vähemmänkin) ei se ole kuitenkaan kohtuuton setti päivän toiseksi pääateriaksi, etenkin kun ruoka koostuu lihasta ja kasviksista sekä (toivottavasti) hyvistä rasvoista. Mutta kuten sanoin, mestoissa on eroja, välillä kasviksia on yksipuolisesti, vähän ja kastike paksua ja öljyistä.
 
Luin threadin läpi, mutta kukaan ny ei sitte vastannu tohon, että minkä valmistajan seesamöljy maistuis lähelle sitä oiketa kiinalaista seesamöljyä, ja mielellään tosiaan semmonen jota sais perus marketista kuten cittarista? Ja miten tuo että onko ne ny niitä hyviä vai huonoja rasvoja kyseessä?
 
Uskoisin että tuo kiinalaisen kaloripitoisuus vaihtelee paljon ravintoloiden välillä eikä se ole niin korkea kuin jotkut täällä väittävät. ... annoksen kalorit liikkuvat 500-750 välillä

Uskoisin, että 500 on pahasti alakanttiin. Otetaan esim. saarioisen "kiinalainen broiler"-valmisruoka, jossa on 420kcal 350g annoksessa (p6, h20, r1,3). Tuo 350g annos on todella pieni ja kiinalaisessa tuleekin syötyä ainakin itselläni helposti, uskoisin, 2-3 kertaa isompi annos, jossa rasvaakin hyvin todennäköisesti on enemmän kuin 1,3%.

Tätä taustaa vasten väitän, että kaloreita voi tärähtää helposti yli 1000, kun riisiä lappaa reilusti. Mut hyviä mättöjä esim. viikonloppuisin kestävyysharjoituksen jälkeen :)
 
Uskoisin, että 500 on pahasti alakanttiin. Otetaan esim. saarioisen "kiinalainen broiler"-valmisruoka, jossa on 420kcal 350g annoksessa (p6, h20, r1,3). Tuo 350g annos on todella pieni ja kiinalaisessa tuleekin syötyä ainakin itselläni helposti, uskoisin, 2-3 kertaa isompi annos, jossa rasvaakin hyvin todennäköisesti on enemmän kuin 1,3%.

Tätä taustaa vasten väitän, että kaloreita voi tärähtää helposti yli 1000, kun riisiä lappaa reilusti. Mut hyviä mättöjä esim. viikonloppuisin kestävyysharjoituksen jälkeen :)

No tuosta annoksesta lähes 200kc on jo riisistä. Se mättääkö koko kulhon riisiä kiinalaisessa on ihan oma valinta jolla pystyy hyvin säätelemään annoksen kalorimääriä. Tuo 500-750kc hatusta heitetty arvio onkin lähinnä itse soosille, riisin syömisen ainakin itse jätän ihan minimiin (hiilareita tulee syöty muutenkin ihan riittävästi). Kokemuksesta voin myös todeta, että annosten koko vaihtelee myös suht. merkittävästi paikkojen välillä.
 
Heh, ne kokit on mystisiä miehiä indeed! Eivät ne paljasta salaisuuksiaan.

Ite tykkään keväkääryleistä / kesäkääryleistä hirveästi, mutta en niitä osaa tehä. Joku vois pistää tänne jonku hyvän reseptin. En ole aivan varma siitä taikinasta. Se muistuttaa erittäin kovasti lehtitaikinaa, mitä kiinalaisissa käytetään, mutta en ole tohtinut kysäistä. Kuka selvittäisi?



Heh, riisin salaisuutta en tiedä, mutta veikkaan että se on jotain pitkäjyväistä basmatiriisiä, joka on keitetty vähän puuromaiseksi. Noissa pienissä itämaisissa ninjaliikkeissä, mitä on aika monessa kaupungissa. Tarkoitan siis niitä pienen pieniä elintarvikekauppoja, niin niistä löytyy sellaisia 5kg säkkejä tuota alkuperäistä ninjojen käyttämää riisiä, eikä maksa juuri mitään! Se on just sillai sopivasti 'puuroutuvaa' riisiä, jota voi tikuillakin ammentaa jos siltä tuntuu!



Onkohan kukaan muu onnistunut saamaan syömäkieltoa noihin buffetteihin? Itse olen yhteen saanut, mutta syystäkin. Söin siellä 6 eurolla 5x viikossa treenin jälkeen about 2-3kiloa paikallisia ihanuuksia :kuola:



Tänks! Samalla selvisi siis myös tämä salaisuus. Olenkin pitkään miettynyt, miten he saavat mm. kanasuikaleista niin pehmeitä ja hentoja, mutta silti niin maukkaita ja ravitsevia, kiitos!



Selvitimme myös miksi kiinalaiset ovat niin laihoja. Johtunee siitä, että he juovat paljon seesamöljyä! Loistavaa! Lisää vaan kaikkea hyötytietoa ko. aiheesta ja kiinalaisesta sapuskasta ylipäätänsäkin!

Filotaikina käy tai sitten riisitaikinalevyjä.

Itekki voi vääntää (tyyliin lättyjä)
4 munaa
2 dl kylmää vettä
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
öljyä paistamiseen

Riisistä tulee puuromaista kun se ensin huuhdellaan kunnolla kylmällä vedellä ja monesti, eli kun vesi on kirkasta, niin riisi on tarpeeksi huuhdeltu.
Riisinkeitin paras ja höyrykattilakin käy. Tai sitte normikattila ja miedolla lämmöllä ja pitkään...

Täytteeksi
possu/kana/nauta
nuudelit
pavut idut
vihannessilppua (kiinankaali, porkkana yms)
sieniä
mausteita (sipulia, valkosipulia yms mitä tulee mielee)
soyaa

Ja ei muutako rullalle ja friteeraus käyntiin...

pöytään soyaa, sweet chiliä yms....
 
Mmm, kanaa ja pähkinöitä...:kuola:

Joskus katselin UK:ssa ollessani jotain opusta, mihin oli kerätty mistä milloinkin kaikkia energiapitoisuuksia, myös kiinalaisesta take awaysta. Muistaakseni tän opuksen mukaan yhdessä teikkariannoksessa (ilman riisiä/nuudeleita yms.) on noin 500-600 kcal.
 
Onkohan muuten totta, kun jostain kuulin, että suurin osa suomalaisista kiinalaisista ravintoloista on suomalaisten ukkojen ja akkojen pitämiä? Eli he perustavat firman, hommaavat kiinalaiset kiinasta töihin tänne ja ite toimivat yrityksen johdossa, mutta kinukit senku paiskii töitä?

No ainakin täällä tampereella homma menee niin, että yksi vietnamilainen kaveri omistaa lähes puolet kaupungin kiinalaispaikoista. Tuli pakolaisena vajaa 20 vuotta sitten ja nyt on rahaa niin ettei paskalle taivu. Siitä toisesta puolesta ravintoloita en sit tiedä ;)

En saanut tota eka sivun linkkiä menemään oikeaan paikkaan, mutta luulisi että seesamiöljyssä olisi paljon monityydyttymättömiä. Jos noin on, niin ei ehkä tosiaan kannata käristää vaan laittaa sitten siihen valmiiseen ruokaan. Siis jos terveysvaikutuksia ajattelee. Sen verran mitä olen noita kokkailuja katsellut, niin itsekin luulin että natriumglutamaatti olisi se "salainen ainesosa"...
 
...On nimittäin ratkennut :eek: ja se on Seesamöljy, joka on itseasiassa mausteöljy, mutta sopii myös nopeaan paistamiseen.

Tän on pakko olla liian hyvää ollakseen totta?! :hyper:
Tää roikkuu kyllä heti huomenaamuna stockan ovenrivassa seesamöljyt mielessä ottamassa asiasta selvää...! :)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom