Sushi
Ei sinänsä liity kiinalaiseen keittiöön, mutta kun kerran sushi-reseptiä kyseltiin..
Täällä olisi yksi erittäin intohimoinen sushin ystävä! Yksinkertaiset raaka-aineet, mutta niin kovin hyvää:haart: Varsinkin Japanissa saamani oikeiden sushi-mestareiden tekemänä..
Itse valmistusoperaatiossa vaikeinta aluksi ainakin itselläni oli oppia valmistamaan oikeanlainen riisi. Kuulostaa naurettavalta, mutta riisi on sushin perusta, ja siksi todella tärkeää, ettei se ole liisteriä eikä kuivaa tms. Tuore kala on tietenkin aivan ehdoton! Voit käyttää myös purkkitunaa tai vaikka katkarapuja, mutta parasta se on mahdollisimman tuoreesta kalasta tehtynä, esim. merilohesta tai tonnikalasta.
Täältä löytyy melko hyvä ohjeistus:
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2005/10/sushin-perusteet.html , mutta vielä voisin lisätä muutaman tärkeän jutun:
- riisiä keitettäessä, älä avaa kattilan kantta, vaan anna sen kypsyä vesihöyryssä
- riisiä ei tarvitse seisottaa tuntia huuhtomisen jälkeen
- puuroriisi käy iha hyvin, ellet välttämättä halua pulittaa euroja kalliista sushi-riisistä
- dipin virkaa toimittavaa soijakastiketta voi hyvin laimentaa pienellä tilkalla vettä, varsinkin jos käytät kylmäsavulohta kalana, voi suolaa tulla aika reippaasti