Alkaa hermo mennä tämän syömisen kanssa. Ruoka pyörii mielessä KOKO ajan, iltaisin ainakin. En syö lihaa, niin proteiiniruuat alkaa olla aika kaluttuja. Sei, lohi, tonnikala, rahka, kananmunat, ei oikein mitenkään keksi mitä noista enää vääntäisi sellaista mitä ei ole jo sataa kertaa syönyt. Eikä tämä ole pelkkä dieettiasia. Vähähiilarisesti olen koittanut syödä useamman vuoden jo, kun ei aktiivitreeniä ole niin monia tunteja vrk, että sitä kaikkea kuluttaisi mitä suu söisi (ennen sai syödä mitä vaan ja ei näkynyt missään).
Sori kun potkin ikkunoita, mutta ahistaa. Karppisivuja selaan ja koitan keksiä järjellistä syötävää. Helpompi toki olisi kun saisi kulutusmäärät kovemmiksi, niin ei tarvisisi vinkua. Työ vaan haittaa harrastuksia :whip:
Voipi olla sulla jo kokeiltu juttu, mutta nämä ainakin uppoaa itselle ja ei-ketoilevalle emännällekin erinomaisesti:
Tonnikalapihvit (n. 8 kpl)
- 2 prk tonnikalaa öljyssä
- 200g raejuustoa
- 2 kananmunaa
- jonkin verran (n. 0,5 dl) korppujouhoja (jos ja KUN haluaa vältellä hiiluja, voi käyttä esim. mantelijauhoa)
- mustapippurirouhetta, chilijauhetta ja sinappia
Valmistus:
- Heitä toinen purkillinen tonnikalaa johonkin riittävän suureen kulhoon öljyineen kaikkineen, kaada toisesta tonnaripurkista päällimmäiset öljyt pois ja lisää tonnarit tästä purkista ensimmäisten joukkoon (näin tulee kokemukseni mukaan parempi rakenne kuin jos laittaisi molemmat purkit öljyineen).
- Lisää kulhoon kananmunat ja raejuusto.
- Mössää seos tasaiseksi esim. isolla puuhaarukalla / perunanuijalla.
- Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan (esim. 1 tl mustapippurirouhetta, 3 tl chilijauhetta ja 1 rkl sinappia) ja noin vajaan desin verran korppu/mantelijouhoja niin, että taikina saa vähän rakennetta. Sekoita.
- Muotoile näin syntyneestä "taikinasta" kämmenien välissä palloja (n. 8 kpl), paina pallo varovasti kasaan pihvin muotoon ja paista kohtuullisen kuumalla pannulla (mieluiten voissa) n. 4 min per puoli.
- Jos haluaa hifistellä, voi pallon vielä ennen muotoilua ja pannulle laittoa pyöritellä mantelirouheessa, jolloin paistopinnasta tulee rapea.
Omaan makuun noi on ainakin ihan sikahyviä, sisältää runsaasti prodea, on helppo ottaa eväsrasiassa mukaan kouluun, töihin tai mihin vaan ja maistuu taatusi kylmänäkin paremmalle kuin pelkkä tonnikala-raejuustomössö. Jos ei rasvan kanssa ole turhan tarkkaa, niin puolet raejuustosta voi korvata jonkun mieleisensä juuston raasteella/muruilla (gouda, emmental, mozzarella, aurajuusto jne.) ja taas tulee lisää makua!
Lisää VHH-reseptejä täällä:
http://www.pakkotoisto.com/ravinto/96854-vhh-safkat/
Pahoittelut OT:stä diettiketjuun.