- Liittynyt
- 2.3.2010
- Viestejä
- 37
Pakko nyt työntää omaki lusikka tähän soppaan.... ![Rolleyes :rolleyes: :rolleyes:](/smilies/rolleyes.png)
En jaksanut kahlata kaikkea läpi, mutta parikymmentä sivua luin. Monet kyselee, että miten palata ketoilun jälkeen normiruokaan....miksi pitäis palata? Ja mikä on normiruoka? Mulle normiruoka kevättalvesta saakka ollut VHH eli aivan hyvin voit karppausta jatkaa ton induktiovaiheenkin (eli ketoilun eli alle 20 g hh/vrk) jälkeen. Mikäli et halua, että paino nousee, nosta vähitellen hiilarit sille tasolle, ettei nouse. Itse voin parhaiten, kun hiilarit on pääsääntöisesti 20-30 g/vrk. Ehdoton yläraja on 50 g/vrk.
Monet on myös esitellyt päivän syömisiään täällä foorumilla ja mun karppauskokemuksella näyttäis siltä, että monilla rasvan saanti jää liian alas. Kyllä sitä rasvaa tulisi vähintään se 100 g päivässä saada. Mikä sitten on itselle sopiva määrä rasvaa? Voit laskea sen aloittamalla hiilareiden määrästä, jos haluat esim. 30 g hiilaria päivässä, tulee siitä 120 kcal. Tähän lisätään protsku eli 1-1,5 g/painokilo (tai mikä sitten haluamasi määrä onkaan) eli minulla (painan 60 kg, pituutta 168) 1,5 x 60 = 90 g proteiinia, joka on 360 kcal. Tähän mennessä kaloreita on siis kasassa 480 hiilareista ja protskusta. Loput pitäisi sitten saada rasvasta. Oma perusaineenvaihduntani on vajaa 1400 kcal/vrk eli ns. koomakulutus, jonka kulutan makaamalla päivän sängyssä. Siihen sitten liikunnat päälle, joita tulee vaihtelevasti. Pääsääntöisesti olen pitänyt päivittäiset kalorini noin 1800 lukemissa, mutta riippuu paljon siitä kuinka paljon tulee liikuttua.
Elikkäs, 1800-480 = 1320 eli tämä on kalorimäärä, joka pitäisi saada rasvasta. 1320:9 = n. 146 g/rasvaa.
Päivän makrot siis HH: 30 g, P: 90 g, R: 146 g, KCAL: 1800
Jos pyrkii ketoosiin tulee hiilarin määrää luonnollisesti laskea ja tämä vaje korvataan rasvalla, eli silloin rasvan määrä olisi minulla vieläkin suurempi kuin tuo 146 g/vrk.
Rasvaa käytän seuraavasti: voita paistamiseen ja höyrytettyjen kasvisten päälle, pihvin päälle. Oliiviöljyä salaattiin, kermaa munakkaaseen ja turkkijugun kanssa jne... toisin sanoen rasvan kanssa en säästele!
Toinen minkä huomasin on kasvisten vähyys. Vihreät kasvikset, joissa on vähän hiilareita (kurkku, lehtisalaatti, kesäkurpitsa jne...) kannattaa käyttää runsaalla kädellä. Vatsakin toimii helpommin eikä tartte mitään pellavansiemenrouheita hiilareita nostamaan.
Proteiinin kanssa kannattaa olla tarkkana ettei sitä tule liikaa, se kun käyttäytyy liikaa saatuna elimistössä hiilarin tavoin eli nostaa insuliineja. Liian runsas proteiinin käyttö (ja liian alhainen rasvan käyttö) voi jumittaa painoa.
Tässäpä nyt asiaa rautalangasta, monet tämän varmaan jo tiesivätkin....
Pakko vielä mainita, että olen aina ollut normaalipainoinen. Tällä ruokavaliolla painoni tippui muutamassa kuukaudessa noin 5 kg.
![Rolleyes :rolleyes: :rolleyes:](/smilies/rolleyes.png)
En jaksanut kahlata kaikkea läpi, mutta parikymmentä sivua luin. Monet kyselee, että miten palata ketoilun jälkeen normiruokaan....miksi pitäis palata? Ja mikä on normiruoka? Mulle normiruoka kevättalvesta saakka ollut VHH eli aivan hyvin voit karppausta jatkaa ton induktiovaiheenkin (eli ketoilun eli alle 20 g hh/vrk) jälkeen. Mikäli et halua, että paino nousee, nosta vähitellen hiilarit sille tasolle, ettei nouse. Itse voin parhaiten, kun hiilarit on pääsääntöisesti 20-30 g/vrk. Ehdoton yläraja on 50 g/vrk.
Monet on myös esitellyt päivän syömisiään täällä foorumilla ja mun karppauskokemuksella näyttäis siltä, että monilla rasvan saanti jää liian alas. Kyllä sitä rasvaa tulisi vähintään se 100 g päivässä saada. Mikä sitten on itselle sopiva määrä rasvaa? Voit laskea sen aloittamalla hiilareiden määrästä, jos haluat esim. 30 g hiilaria päivässä, tulee siitä 120 kcal. Tähän lisätään protsku eli 1-1,5 g/painokilo (tai mikä sitten haluamasi määrä onkaan) eli minulla (painan 60 kg, pituutta 168) 1,5 x 60 = 90 g proteiinia, joka on 360 kcal. Tähän mennessä kaloreita on siis kasassa 480 hiilareista ja protskusta. Loput pitäisi sitten saada rasvasta. Oma perusaineenvaihduntani on vajaa 1400 kcal/vrk eli ns. koomakulutus, jonka kulutan makaamalla päivän sängyssä. Siihen sitten liikunnat päälle, joita tulee vaihtelevasti. Pääsääntöisesti olen pitänyt päivittäiset kalorini noin 1800 lukemissa, mutta riippuu paljon siitä kuinka paljon tulee liikuttua.
Elikkäs, 1800-480 = 1320 eli tämä on kalorimäärä, joka pitäisi saada rasvasta. 1320:9 = n. 146 g/rasvaa.
Päivän makrot siis HH: 30 g, P: 90 g, R: 146 g, KCAL: 1800
Jos pyrkii ketoosiin tulee hiilarin määrää luonnollisesti laskea ja tämä vaje korvataan rasvalla, eli silloin rasvan määrä olisi minulla vieläkin suurempi kuin tuo 146 g/vrk.
Rasvaa käytän seuraavasti: voita paistamiseen ja höyrytettyjen kasvisten päälle, pihvin päälle. Oliiviöljyä salaattiin, kermaa munakkaaseen ja turkkijugun kanssa jne... toisin sanoen rasvan kanssa en säästele!
Toinen minkä huomasin on kasvisten vähyys. Vihreät kasvikset, joissa on vähän hiilareita (kurkku, lehtisalaatti, kesäkurpitsa jne...) kannattaa käyttää runsaalla kädellä. Vatsakin toimii helpommin eikä tartte mitään pellavansiemenrouheita hiilareita nostamaan.
Proteiinin kanssa kannattaa olla tarkkana ettei sitä tule liikaa, se kun käyttäytyy liikaa saatuna elimistössä hiilarin tavoin eli nostaa insuliineja. Liian runsas proteiinin käyttö (ja liian alhainen rasvan käyttö) voi jumittaa painoa.
Tässäpä nyt asiaa rautalangasta, monet tämän varmaan jo tiesivätkin....
Pakko vielä mainita, että olen aina ollut normaalipainoinen. Tällä ruokavaliolla painoni tippui muutamassa kuukaudessa noin 5 kg.