Ihminen on sekasyöjä ja voi valita mitä syö. Enää ei olla selviytymisaikakaudella, jolloin piti hamstrata mahdollisimman paljon ravintoa, jotta selvittäisiin. Itse näen asian niin, että eläintuotannon ympäristökuorma, eläinten riistäminen ja sortaminen sekä kuolleiden ruumiinosien syönti ei ole kenellekkään hyväksi tai terveellistä pitkällä aikavälillä, eikä ole nykypäivää, varsinkin kun on kyse länsimaista, jossa suurin osa eläintuotannosta on pitkälle jalostettua tehotuotantohuttua, joka on paljon haitallisempaa ja jonka tieteelliset tutkimukset myös todentavat. Ja kuten jo edellä mainittu, Suomessa juodaan eniten, biologisesti vasikoiden ruokintaan tarkoitettua jalostetun lehmän maitoa ja sen lisäksi suurimmat osteoporoositilastot. Miksi Suomessa näin onkin hyvä kysymys. Vastaus löytyy maataloustuista, jonka Valio on suurin saaja, sekä loputtomat Valion 'terveys'valistukset kouluissa, järjestöissä sekä työpaikkaruokailussa ja tietysti myös suosituksissa. Lihaa taas ei suositella enää juurikaan missään ja ihan ymmärrettävistä syistä. Sen tuotanto kuormittaa aika paljon ympäristöä ja resursseja. Se ei siis ole kannattavaa ja sitä ei riitä tulevaisuudessa kaikille, puhumattakaan metsästyksestä, joten onkin hyvä viheltää peli jo poikki pikkuhiljaa, siirtyä vaikka hyönteisiin, jos ei kasvissyöntiin jostain syystä kykene. En kylläkään keksi miksei siihen kykenesi, kun se olisi helppo ratkaisu moniin terveysongelmiin, ympäristöongelmiin, eläinten hyvinvointi- ja oikeusongelmiin, jne. Kasvikset ovat tutkitusti terveellisiä ja ravinteikkaita sekä niistä löytyy kaikki olennainen ravinto ihmiselle. Itse ainakin pystyin mainiosti vaihtamaan kasvisruokaan. Nykyään saa vaikka minkälaisia kasvismaitoja niin pähkinöistä, riisistä kuin viljasta, kasvisperäisiä juustoja on vaikka millä mitalla hyllyt täys jotka on tehty niin pähkinöistä, soijasta ja ties mistä muusta, The vegan butcher "kanaakin" on saatavilla (tosi hyvää muuten, menee jopa kylmänä) sekä 'nautaa' jos maun puolesta ja onhan noissa paljon ravintoaineitakin. Kasvisleikkeleitä ja nakkejakin löytyy ja näissä on aika paljon proteiineja myöskin. Sitten on nyhtökauraa ja härkistä ja ties mitä muuta.. Sitten tietysti ne luonnollisemmat jutut eli pavut ja linssit ja pähkinät ja siemenet ja sienet ja hedelmät ja kaikkea muuta.. Eli vaihtoehtoja on olemassa ja paljon. Minusta tuohon vaikuttaa aika paljon lähinnä vanhemmilta perityt tavat, omat opitut tavat, tottumukset, millaiselle markkinoinnille on altistunut ja se, että uskaltaako kokeilla jotain erilaista, muuttaa siis omia käytäntöjä. Ja mitä vanhemmaksi tulee, sen hankalampaa se on jos on tehnyt päivästä toiseen samoja asioita. Mutta nykyinen toiminta ei ole millään tavalla kestävävällä pohjalla ja siihen ei auta sanoa, että tykkää siitä, koska sen vaikutus ulottuu paljon pidemmälle kuin itseensä. Ja mitä tulee vielä ravintoon, länsimaissa saadaan nykypäivänä LIIKAA ravintoa ja sen huomaa, koska ihmiset ovat lihavia ja heillä on erilaisia ravintoperäisiä terveysongelmia. Monilla on raajoissa ja muualla näkyvä rasvakerros lihasten sijasta. Tästäkin huolimatta mainostus vaan rullaa, että saatko tarpeeksi sitä ja tätä. Sellainen luonnollisesti luo omanlaisensa ongelman..