Voisiko joku muuten kertoa, miten oikeasti suhtaudutaan jos änkeää vaan paikan päälle kyselemään?
Riippuu ihan hirveästi paikasta ja alasta.
....ja koska ylläoleva tyhjentävä vastaus jo auttoikin paljon ja kertoi kaiken oleellisen, voi seuraavat lisätiedot jättää lukematta:
- Riippuu siitä, onko kyseisen homman kannalta oleellista miltä näytät paperilla (ts. edellytetäänkö tiettyä pätevyyttä, tutkintoa, kokemusta) vai onko oleellisempaa miltä näytät, millaisen vaikutelman annat, miten käyttäydyt sosiaalisissa tilanteissa jne.
- Riippuu siitä, voidaanko olettaa, että kyseisen paikan rekryvastaavalla on aina vartin - puolen tunnin verran luppoaikaa sattumanvaraiseen aikaan päivästä. Plussaa myös siitä, mikäli yhdenkään päätösvaltaisen voi olettaa löytyvän talosta kaikkina aikoina. Mikäli ei, suosittelisin soittamaan ja sopimaan ajan. Jos ajan sopiminen puhelimessa ei onnistu, ei paikan päällä välttämättä onnistuisi sen paremmin.
- Riippuu siitä, pääseekö kyseisessä puodissa edes aulaa pidemmälle ilman ajanvarausta. Monissa paikoissa on jonkun sortin kulunvalvonta. Työpaikan ilmapiiriä ei välttämättä pääse näkemään kuin lasin läpi.
- Riippuu siitä, markkinoitko itseäsi paremmin suullisesti vai kirjallisesti. Paikan päälle ilmaantumalla on tosiaan pitkälti sen ensivaikutelman varassa. Osa työpaikoista edellyttää nimenomaan sosiaalisia taitoja tai myyvää olemusta, osassa taas on plussaa, mikäli olet tottunut hoitamaan asiasi kirjallisesti (ja hyvin).
- Riippuu siitä, onko seitsemän edellistä paikalle ilmestynyttä käynyt kovinkin pahasti rekrykaverin hermoille. Ajoitus on avain, ja saatat väärässä paikassa väärään aikaan olemalla nollata ne vähäisetkin tsäänssit.
Missään nimessä en suosittele äkkirynnäkköä firmaan vaatimaan pääsyä johtajan puheille. Paitsi siinä tapauksessa, että se toimii. :D