Kesätyöt?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ossi-
  • Aloitettu Aloitettu
Ketjun aloittajalla hyvä asenne ainakin kun nyt jo kesätöitä katselee ja ihan oma-aloitteisesti. Aika harvinaista tuntuu olevan nykyään. Tsemppiä työnhakuun :thumbs:

Täytyy sanoa, että meikäläisen kaveripiiri on kyllä siitä harvinainen että moni haki niitä kesätöitä ihan oma-alotteisesti jo sillon 15 v. Itse pääsin viime kesänä suhteilla töihin kunnalle, ja tarkoituksena olisi ensi kesänäkin mennä samaan paikkaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eiköhän niitä jostain irtoa kunhan ITSE vaan soittaa tai vielä parempi menee käymään paikan päällä ja perustelee vielä samalla, eikä vaan kysys että onko vapaita paikkoja kesäksi, on melko helppo silloin sanoa vain että EI.
Täälläpäin ainakin melkein kaikenlaiset yritykset ottavat kesätyöläisiä ja kunta tietenkin.. seuraavana kesänä nyt neljäs työkesä jos ottavat suolle :rolleyes:
Eli kyselemään vaan ensin oman kiinnostuksen mukaan ja jos ei irtoa niin paskempiin hommiin sitten vaan, toivottavasti saat töitä :thumbs:
perseestä tuollainen pappabetalar-meininki kun laiskotellaa koko kesä taskut täynnä täysin ilmaiseksi saatua rahaa..
 
Mitkä mahikset on päästä jonkin sanomalehden toimituksee töihin, vaikka kyseiselle alalle ei ole (vielä) koulutusta?
 
Täällä ottivat paikallislehteen yhden kesätyöläisen joku oli ysillä, eli ei mitään koulutusta.. Eli eiköhän riipu ihan siitä että onko lehdellä tarvetta :)
 
Jos ei hommia saa mistään niin poimi marjoja, tosin riippuu missä päin asuupi. Ite kun en päässyt viime vuona taimitarhalle, niin poimin marjoja viikon heinä-elokuussa, kyllä tolla hommalla lyötiin paremmin leiville, kun sitä edellisen kesän kaupungin hommilla.
 
On se muuten perkele, kun joka paikassa on nykyään joku oma tuhatsivuinen työnhakulomake. Mitä helvettiä tekee toimivalla CV:llä? :curs:
CV tietysti liitetään työnhakulomakkeeseen. Voiman pimeältä puolelta kommentoin sen verran, että hakulomakkeet helpottavat huomattavasti sopivien hakijoiden erottamista suuresta joukosta. Ei kai kukaan pelkästään CV:tä, olkoonkin toimivaa, pyytämättä ja yllätyksenä lähetä minnekään?
 
CV tietysti liitetään työnhakulomakkeeseen. Voiman pimeältä puolelta kommentoin sen verran, että hakulomakkeet helpottavat huomattavasti sopivien hakijoiden erottamista suuresta joukosta. Ei kai kukaan pelkästään CV:tä, olkoonkin toimivaa, pyytämättä ja yllätyksenä lähetä minnekään?

Ei tietenkään pelkkää CV:tä. Mutta moni paikka ei edes halua sitä ollenkaan, ei siis ole sellaista kohtaa johon sen voisi liittää. Joissain on edelleen se perinteinen "lähetä avoin hakemus ja ansioluettelo", mutta ainakaan kaikilla henkilöstövälitysfirmoilla on todella vammaiset nuo valmiit kaavakkeet. Ja tietysti täytyy ottaa huomioon, että en ole tässä sokkona pommittanut mitään firmoja vaan vastannut työkkärin sivuilla tai muualla ilmoitettuihin avoimiin paikkoihin.

Ja kesätöistä vielä alaikäisille: ei kannata olla turhan nirso. Ei tietenkään kannata ihan mitä tahansa paskaa tehdä nollapalkalla, mutta ei myöskään odottaa, että saa (varsinkaan ilman suhteita) mitään unelmapaikkoja, tai että toivepaikassa pääsee tekemään niitä parhaita hommia (esim. lehden toimituksessa oleva ei varmaan pääse niitä juttuja kirjoittamaan). Tulevaisuutta ajatellen on kuitenkin hyvä olla jalka oven välissä johonkin kiintoisaan paikkaan, etenkin jos alalle aikoo suuntautua.
 
Kysy tehtaisiin ja postiin jne. Ite vedin viimekesän 6pv viikkoa töissä ja kyllähän siitä hilloakin irtos noin 5te mukava lisä opiskelialle. :)
Ja ehtihän sitä ite kesälomaakin pari viikkoa viettää.
 
hei niin miten raksalle haettaisiin? ei mitään käsitystä asiasta.Oon kyl vähän matti myöhäsenä vissiin mukana tässä hommassa
 
Ei kai kukaan pelkästään CV:tä, olkoonkin toimivaa, pyytämättä ja yllätyksenä lähetä minnekään?

Ei toki pelkkää CV:tä. Email, jossa on hakemusteksti (oli se sitten vain joku rekryhenkilö firmasta, tai suoraan tiettyä pestiä haettaessa oleva yhteyshenkilö), ja CV sitten liitteenä. Hakemuksessa tietysti kuvausta millaista työtä on hakemassa / miten on kiinnostunut tarjolla olevasta pestistä, omien hyvien ominaisuuksiensa erittelyä ja jotain muuta positiivista mitä ei CV:hen oikein saa ujutettua. Tämä siis IT-puolella hommia hakiessa.

En nyt mene vannomaan, mutta luulisin että jokaikiseen tähänastisen elämäni työpaikkaan olen moisilla päätynyt; yksikään lomakehelvetti-hakemus ei ole työsopimukseen asti johtanut. Vain parista on edes tainnut tulla tarjous, mutta toinen vapaamuotoisella hakemuksella haettu jobi on ollut signeeraukselleni sopivampi.

Ei, en ole työskennellyt yhdessäkään Isossa (>500) firmassa :)
 

Jotenkin noin minäkin olen ajatellut. Tässä on nyt parin viikon sisällä lähtenyt toistakymmentä hakemusta, voin tulla raportoimaan tänne sitten tuloksista ja kuinka paljon kannatti täytellä niitä monivalintakaavakkeita.

Voisiko joku muuten kertoa, miten oikeasti suhtaudutaan jos änkeää vaan paikan päälle kyselemään? Siis joku sellainen, jolla on valtaa antaakin niitä töitä (lIhaa?). En tiedä miten muilla aloilla menee, mutta siinä toimistossa missä itse olen ollut töissä olisi varmaan tosi riemu revennyt, jos joku olisi tullut vaan kyselemään. Olettaisin, että puhelimitse selviää parhaiten kunkin firman käytäntö (kai jotkut vastaavat sähköpostiinkin?), mutta kiinnostaa nyt kumminkin.
 
Äsken kävin työkkärissä lottoomassa muutaman hakemuksen sisään ja kattoo ny jos vaikka onnistais tänä vuonna. Tottahan tuo on, että suhteilla pääsee kesätöihin tämän ikäinen (edellyttää tietysti, että suhteita löytyy :D ), mutta työvoimatoimiston kautta ei niitä paikkoja aukeakaan helpolla, kun kokemustakaan ei oo pääsy kiertymään kauheammin. Onpahan kuitenkin sitten edes yritetty hakea :thumbs:
 
Tuo ei ole kyllä kovin reilua meininkiä että kaupunkien/kuntien kesätyöt jaetaan aina suhteilla ja vieläpä eri vuosina samoille henkilöille. Miksi sitten edes ilmoitellaan että kaupunki tarjoaa tänä kesänä nuorille niin ja niin paljon kesätyöpaikkoja, kun ne on käytännössä jaettu jo ennen hakuajan alkamista? Ilmoittaisivat rehellisesti että tänä kesänä on avoimessa haussa tarjolla kokonaista 4 kesätyöpaikkaa, loput jaettiin tiskin alta ilmaiseksi jo marraskuussa.
 
Henkilökohtaisesti olen tykännyt käydä näyttäytymässä ja kysymässä työtä paikanpäällä. Toiminut meikäläisellä ainakin huomattavasti paremmin kuin satojen sähköpostien tai kirjeiden lähettäminen minnekään. Lisäksi paikanpäällä saa yleensä heti kuvan työilmapiiristä, työpaikasta ja ollaanko sinne ylipäätään ottamassa kesäduunareita. Kannattaa pyytää suoraa vastausta, niin ei jää mitään epäselvyyttä, sähköposteihin ja muihin on niin helppo vaan jättää vastaamatta.
 
Voisiko joku muuten kertoa, miten oikeasti suhtaudutaan jos änkeää vaan paikan päälle kyselemään?
Riippuu ihan hirveästi paikasta ja alasta.

....ja koska ylläoleva tyhjentävä vastaus jo auttoikin paljon ja kertoi kaiken oleellisen, voi seuraavat lisätiedot jättää lukematta:

- Riippuu siitä, onko kyseisen homman kannalta oleellista miltä näytät paperilla (ts. edellytetäänkö tiettyä pätevyyttä, tutkintoa, kokemusta) vai onko oleellisempaa miltä näytät, millaisen vaikutelman annat, miten käyttäydyt sosiaalisissa tilanteissa jne.

- Riippuu siitä, voidaanko olettaa, että kyseisen paikan rekryvastaavalla on aina vartin - puolen tunnin verran luppoaikaa sattumanvaraiseen aikaan päivästä. Plussaa myös siitä, mikäli yhdenkään päätösvaltaisen voi olettaa löytyvän talosta kaikkina aikoina. Mikäli ei, suosittelisin soittamaan ja sopimaan ajan. Jos ajan sopiminen puhelimessa ei onnistu, ei paikan päällä välttämättä onnistuisi sen paremmin.

- Riippuu siitä, pääseekö kyseisessä puodissa edes aulaa pidemmälle ilman ajanvarausta. Monissa paikoissa on jonkun sortin kulunvalvonta. Työpaikan ilmapiiriä ei välttämättä pääse näkemään kuin lasin läpi.

- Riippuu siitä, markkinoitko itseäsi paremmin suullisesti vai kirjallisesti. Paikan päälle ilmaantumalla on tosiaan pitkälti sen ensivaikutelman varassa. Osa työpaikoista edellyttää nimenomaan sosiaalisia taitoja tai myyvää olemusta, osassa taas on plussaa, mikäli olet tottunut hoitamaan asiasi kirjallisesti (ja hyvin).

- Riippuu siitä, onko seitsemän edellistä paikalle ilmestynyttä käynyt kovinkin pahasti rekrykaverin hermoille. Ajoitus on avain, ja saatat väärässä paikassa väärään aikaan olemalla nollata ne vähäisetkin tsäänssit.

Missään nimessä en suosittele äkkirynnäkköä firmaan vaatimaan pääsyä johtajan puheille. Paitsi siinä tapauksessa, että se toimii. :D
 
MItes muuten toi kesätyöläisen palkka on esim kaupoissa?
Kaikki vaan jauhaa et TES nin mukaan menee mut paljonko se on 16 vuotiaalta jolla ei ole työkokemusta? Katselin kyllä sivuja mutta ei sattunut silmään.
 
MItes muuten toi kesätyöläisen palkka on esim kaupoissa?
Kaikki vaan jauhaa et TES nin mukaan menee mut paljonko se on 16 vuotiaalta jolla ei ole työkokemusta? Katselin kyllä sivuja mutta ei sattunut silmään.

Kaupan TES taitaa alimmillaan olla noin 7,35e/h

Ite pistin kesäduunihakemuksen paperitehtaalle ja laivanrakennukseen... saas nähä mitä tulee. Jos ei tuu mitää ni sit pysytään nykyisessä työssä kesän loppuun ja alotetaan koulu syksyllä :rolleyes:
 
Ei toki pelkkää CV:tä. Email, jossa on hakemusteksti (oli se sitten vain joku rekryhenkilö firmasta, tai suoraan tiettyä pestiä haettaessa oleva yhteyshenkilö), ja CV sitten liitteenä. Hakemuksessa tietysti kuvausta millaista työtä on hakemassa / miten on kiinnostunut tarjolla olevasta pestistä, omien hyvien ominaisuuksiensa erittelyä ja jotain muuta positiivista mitä ei CV:hen oikein saa ujutettua. Tämä siis IT-puolella hommia hakiessa.
Näin ei kuitenkaan kannata toimia, jos työpaikkailmoituksessa eksplisiittisesti pyydetään täyttämään nettihakemus tietyssä osoitteessa. Ja jos ilmoituksessa pyydetään liittämään hakemukseen saate, CV ja opintorekisteriote, pitää ne todella toimittaa hakemuksen liitteenä.

En nyt mene vannomaan, mutta luulisin että jokaikiseen tähänastisen elämäni työpaikkaan olen moisilla päätynyt; yksikään lomakehelvetti-hakemus ei ole työsopimukseen asti johtanut. Vain parista on edes tainnut tulla tarjous, mutta toinen vapaamuotoisella hakemuksella haettu jobi on ollut signeeraukselleni sopivampi.
Itse pääsin opiskeluaikoina nettilomakkeilla varmaan yli 80-prosenttisesti haastatteluun, jossa torpedoin nopeasti mahdollisuuteni. :hyvä paperilla: No joka tapauksessa nettilomakkeita täyttämällä on hyvinkin mahdollista päästä eteenpäin rekrytointiprosessissa.

Ultimecia sanoi:
Voisiko joku muuten kertoa, miten oikeasti suhtaudutaan jos änkeää vaan paikan päälle kyselemään? Siis joku sellainen, jolla on valtaa antaakin niitä töitä (lIhaa?). En tiedä miten muilla aloilla menee, mutta siinä toimistossa missä itse olen ollut töissä olisi varmaan tosi riemu revennyt, jos joku olisi tullut vaan kyselemään. Olettaisin, että puhelimitse selviää parhaiten kunkin firman käytäntö (kai jotkut vastaavat sähköpostiinkin?), mutta kiinnostaa nyt kumminkin.
Suhtautuisin suurella ihmetyksellä, koska hakuilmoituksessa ei ole mainittu käyntiosoitetta, vain email-osoitteeni ja puhelinnumeroni. Niihin tulleisiin kysymyksiin vastaan erittäin mielelläni. Mutta edelleen, yleensä niissä työpaikkailmoituksissa selitetään hyvinkin tarkasti, miten hakuprosessi alkaa. Näitä ohjeita on ainakin omasta mielestäni syytä noudattaa tarkasti. Vaikka luovuus onkin todella jees asia, haluan itse palkata henkilöitä, jotka pystyvät myös noudattamaan selkeitä ohjeita.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom