Prasil123:
En ollut valmennuskursilla mukana alusta asti, vaan ilmottauduin kurssille vasta vapun tienoilla (ei ehkä liian myöhään, mutta olisihan sitä aikaisemminkin voinut ilmottautua). Muistaakseni kurssi alkoi kokonaisuudessaan helmikuussa ja kesti aina pääsykokeeseen asti. Kurssihan koostui videoiduista luennoista ja harjoitustehtävistä/kokeista. Kurssin edetessä sivuille lisättiin uutta materiaalia ja taidettiinpa yksi harjoitustehtävä lisätä sivuille pari päivää ennen koetta ikään kuin tärppinä.
Luennoilla jotkut vaikeat asiat avautuivat itselleni ja esimerkiksi en olisi varmastikaan pelkän kirjan perusteella koskaan ymmärtänyt kuinka duaalia käytetään primaalin muutoksen arvoimisessa... Lisäksi kurssilla oli keskustelufoorumi, jossa kurssin opettajilta sai kysyä apua. Monesti kuitenkin aktiivisimmat kurssilaiset ennättivät vastaamaan kysymyksiin ennen opettajaa.
Mielestäni kurssi sopi matikan opiskeluun siinä missä perinteinen luokkaopetuskin. Ehkä jopa paremminkin, koska mieleen joulahtaneet kysymykset oli mahdollista esittää mihin vuorokauden aikaan tahansa (tietenkään vastaus ei tule ihan heti).
Kokeessahan pitää tietenkin muistaa kaikki kaavat ulkoa. Matikka on periaatteessa tällä saralla helpompi muihin aineisiin verrattuna, sillä kaavat oppii parhaiten laskemalla. Muissa aineissa on paljon listoja, jotka oppii vain ja ainoastaan raa'alla ulkoaopettelulla. Tosiaankin tässä vaiheessa on hyvä opetella ulkoa perusderivointi/logaritmi/yms.-säännöt, jotta sitten kun alat lukemaan itse pääsykokeeseen ei ole tarvetta opetella ulkoa perusasioita, vaan voit keskittyä uusien asioiden opiskeluun täysillä.
Uutisten seuraamisesta ei taida paljoa hyötyä pääsykokeissa. Esimerkiksi Kauppalehdessä esiintyy jonkin verran termejä, joita on pääsykoekirjoissa, mutta eipä siitä mielestäni itse pääsykokeessa hyödy. Tietenkin tässä vaiheessa talousuutisten seuraaminen voi sopivasti orientoida itse luku-urakkaan. Kansantaloustieteen pääsykoekirja on säilynyt melko muuttumattomana varmaan koko 2000-luvun, joten jonkin sen painoksen lukemisesta on varmasti hyötyä. Tietenkin jos haluaa "kevyempää" luettavaa ennen luku-urakkaa, niin lukion taloustiedon kurssin kirjoista on varmasti hyötyä.
Jos oot pärjänny ylppäreissä suhteessa paremmin kuin muut samaan kouluun hakijat, niin tämä mahdollistaa sisäänpääsyn YO+koekiintiön kautta. Muuten voit päästä sisään ainoastaan koekiintiön kautta. Sulla on vähän huono juttu, kun et ole kirjoittanut matikkaa, koska YO-pisteet kokeeseen lasketaan matikasta, äikästä ja kolmesta muusta parhaasta aineesta. Toisaalta jos haet Lappeenrantaan, niin sinne ehkä voit saada hyötyä sun YO-todistuksesta.
Noita matikan perusasioita pystyy hyvin kertaileen lukion kirjoista. Lyhyt matikkalaisillahan on talousmatematiikan kurssi, jossa on joitakin laskentatoimen termejä (esim. kriittinen piste), joten kyseisen kurssin opiskelusta olisi jo jonkin verran suoraa hyötyä itse pääsykokeeseenkin. Tietenkin täytyy muistaa, että pääsykokeessa kysytään vain pääsykoekirjoista, joten kaikista annuiteetti yms. sellaisten laskujen opettelusta ei sinällään ole hyötyä pääsykokeeseen (tai ei ainakaan tänä vuonna olisi ollut).
Hienoa kumminkin, että motivaatiota löytyy! Ilman sitä et pysty lukemaan riittävästi, jotta pääsisit sisään.:thumbs: