- Liittynyt
- 27.8.2005
- Viestejä
- 152
Ruoka todellakin on hyvää, mutta toisaalta epäterveellisempää kuin suomalainen ruoka. Ruokaan kuin ruokaan saa makua suolalla (ja chilillä). Suomessa suolaa ei käytetä onneksi niin rutkasti.Anyway...
Ruokaan tosissaan panostetaan ja se tehdään tunteella... Syömähetkikin on sitten sellainen juhallisempi hetki kuin suomessa. Mausteita käytetään ja ne tosiaan maistuu kuten Chili <3 (etenkin kastikkeissa joihin myös panostetaan ihan erinlailla kuin suomessa.
Ruuat on myös jo nältään mukavia värikkäitä jne. eli ei tylsiä.
Todella laadukasta Tequilaakin löytyy...Oluitakin on todella paljon jotka sopii lämpimään ilmaan ja ruuan kanssa eli helpostijuotavia.
Vaikka minäkälaisia hedelmiä esim. kookospähkinää (niistä olen kuullut vaikka mitä mutta niiden hedelmien nimet ei jää itselle päähän) ja hedelmät on niin tuoreita ku nolla ja voi...Kaktussalaattia...Apina, Kalkkarokäärme ja Iguaanipaistit on varmasti sellaisia mihin harvemmin suomessa törmää vaikkei nyt ihan sitä meksikolaista arki ruokaakaan ole muuta kuin rikkaissa piireissä.
Suomalaisille tuttuja tortilloita/tacoja jne. käytetään todella paljon kaikissa muodoissaan.
Kotimaisten hedelmien saatavuus Meksikossa on tietysti aivan kiistaton plussa jos verrataan suomalaiseen keittiöön, mutta itse en mielelläni syö esim. papuja 365 päivänä vuodessa. ja luulisin, että melko harva ulkomaalainen pitää kaktussalaatista. Apinaa, kalkkarokäärmettä ja iguaanipaistia en muista kuulleeni syötävän. Eksoottisen kuuloisia ruokia ovat kyllä. :wtf:
Mitä ruokailun juhlallisuuteen tulee, minunkin mielestäni on hienoa, että koko perhe syö samaan aikaan, eikä silloin kuin jokainen menoiltaan kerkeää kuten Suomessa.
Tortilloja tosiaan syödään kuin leipää Suomessa ruokailtaessa ja usein se korvaa veitsen aterimena. Taco siitä syntyy, kun heittää sitä ruokaa lautaselta tortillan väliin.