Kasvuhormoneja laukaiseva aineyhdistelmä (arginiini, lysiini, glutamiini)

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
7.2.2004
Viestejä
217
Onkos kukaan muu koittanut käyttää vastaavaa yhdistelmää? Tämän menetelmän mukaan pitäisi kasvuhormonitason nousta 20 prosentilla, tietysti suhtautuu varauksella mutta tuskin ne tyksin sivuilla paljon palturia puhuu, viitaten tuohon alimmaiseen lähteeseen.

Aminohapot: luonnollinen apteekkimme

Kaikki elimistömme toiminnot tarvitsevat proteiineja, jotka koostuvat 20 erilaisesta aminohaposta. Ihmisen keho valmistaa solunsa aminohapoista, hiilihydraateista, rasvahapoista, vedestä ja useista vitamiineista ja kivennäisainesta. Soluja kuolee jatkuvasti ja uusia syntyy koko ajan tilalle. Lisäksi maksa muodostaa aminohapoista lähes 100:aa erilaista verenkierron proteiinia. Aminohappoja käytetään elimistössä myös monien hormonien ja välittäjäaineiden tuottamiseen.

Proteiinit eivät ole elimistölle käyttökelpoisia yksinään. Vitamiinit, kivennäisaineet ja hivenaineet mahdollistavat niiden aineenvaihdunnan eli pilkkomisen sekä uusien proteiinien ja muiden elämää ylläpitävien yhdisteiden synnyn. Juuri nämä suojaravinteet pitävät kehon kunnossa.


Arginiini

L-arginiini lisää luonnollisen kasvuhormonin tuotantoa

Paras kaikista eduista, joita L-arginiinin nauttiminen lisäravinteena antaa, on sen kasvuhormonia laukaiseva vaikutus. Kliinisiä tutkimuksia kasvuhormonin lisäämisen vaikutuksista on tehty yli 20. Tuloksia ovat mm.

- elinten uudistuminen (sydän, munuainen, keuhkot)
- immuniteetin vahvistuminen
- unen parantuminen (parantaa unen syvyyttä)
- kehon rasvojen väheneminen
- ihon koostumuksen ja ulkonäön paraneminen
- luuston tiheyden lisääntyminen ja osteoporoosin pysähtyminen
- lihasmassan lisääntyminen
- mielialan parantuminen ja hyvänolon tunteiden lisääntyminen
- sukupuolitoiminnan parantuminen
- energian lisääntyminen
- kolesteroliarvojen parantuminen
- On tärkeää huomata, että L-arginiinia tarvitaan 3 grammaa merkittävän - - - vaikutuksen aikaansaamiseksi


Lysiini (Solgar)

Lysiini hillitsee virusinfektioita, estää herpes complexin kasvua ja uusiutumista, kiihottaa mahanesteiden eritystä, ohjaa lihassupistuksia ja spastisia häiriöitä.

Ornitiini

Ornitiinin tehtävät:
• Ornitiini on osa ureakiertoa. Tämä kierto käsittelee myrkyllisen ammoniakin ureaksi. Prosessissa ornitiini kiinnittyy ammoniakkiin, joka lopulta muuttuu arginiiniksi. Imiessään vettä arginiini muuttuu ureaksi, joka sitten poistuu kehosta munuaisten kautta, ja ornitiiniksi, joka voi nyt sitoa uutta ammoniakkia.
• Ornitiini voi muuttua useiksi muiksi aminohapoiksi ja on osana monissa kehon valkuaisissa.
• Orntiini lisää ihmisen kasvuhormonin tuotantoa ja eritystä ja vastaa lihasten rakentamisesta. Se hajottaa rasvaa ja lisää energiantuotantoa.

L-ornitiinia pidetään yleensä kaksi kertaa tehokkaampana kasvuhormonierityksen laukaisijana kuin L-arginiinia. Näin ollen L-arginiinin ja L-ornitiinin ottaminen yhdessä merkitsee sitä, että tarvitaan pienempiä määriä saman vaikutuksen aikaansaamiseksi.


Varoitus: Sokeritautisten tai sokeritaudin rajatapausten (veren sokeri koholla) tulisi käyttää kasvuhormonilaukaisijoita varoen. L-arginiini tai L-ornitiini saattavat pahentaa sokeritautia.

Lapset ja nuoret, joiden luuston kasvu ei ole päättynyt, eivät saa käyttää kasvuhormonilaukaisijoita eikä myöskään imettävät äidit paitsi lääkärin valvonnassa.


Kirjassaan Grow Younger with HGH lääket. tri Ronald Klatz ehdottaa seuraavaa annostusta. Hänen mukaansa se lisää kasvuhormonitasoa 20 prosentilla.

arginiini 3 g
lysiini 3 g
glutamiini 3 g
GBH 0,5 - 1 g


Lisätkää näiden aminohappojen määrää (mutta älkää lisätkö GBH:ta) yhdellä grammalla viikossa 5 grammaan kutakin eli yhteensä 15 g nautittuna nukkumaan mentäessä. Tämä aminohappomäärä vastaa kahta munaa ja on täysin turvallinen nauttia.
Seuraavassa on tästä hieman poikkeava annostusehdotus.


Health Recovery Centerin käyttämä kasvuhormoneja laukaiseva aineyhdistelmä

Kirjassaan Vapaudu masennuksesta luonnon keinoin tri Joan Mathews Larson esittää (s. 380–381) kasvuhormonin eritystä laukaisevan aineyhdistelmän, joka on testattu hänen klinikallaan HRC:ssä.

arginiini +*^ 3 g
lysiini +*^ 3 g
glutamiini +*^ 3 g
ornitiini ^ 1 g


+ Nautittuanne tätä määrää viikon lisätkää arginiini, lysiini ja glutamiini 4 grammaksi ja ornitiini 2 grammaksi.
* Nautittuanne 4 grammaa toisella viikolla lisätkää arginiini, lysiini ja glutamiini 5 grammaksi.
^ Kolmen viikon jälkeen jättäkää neljäs viikko väliin, jotta kehonne voi sopeutua ja palauttaa oman palautemekanisminsa


Lähde: http://www.kolumbus.fi/lootuskirja/aminohapot.htm

Arginiini
Arginiinilla on epäsuoria kasvua parantavia vaikutuksia. Suurilla yli 1.5g annoksilla se lisää elimistön oman kasvuhormonin tuotannon määrää. Joissain tutkimuksissa elimistön oman kasvuhormonituotannon määrää saatiin lisättyä 20%:lla ottamalla arginiinia, lysiiniä, sekä glutamiinia jokaista 3g päivittäin. Tämmöiset määrät vain tulevat tavalliselle tossun kuluttajalle lompakon päälle liian kalliiksi.

Lysiini
Korkea arginiinin saanti voi vaikuttaa alentavasti lysiini arvoihin. Alhainen lysiini voi estää kollageenisynteesiä ja aminohappojen transaminaatiota. Veren korkeita triglyseridiarvoja voi alentaa lisäämällä ruokavalioon lysiiniä ja karnitiinia. C-vitamiini, b6 ja b5 lisäävät lysiinin hyväksikäyttöä.

Glutamiinihappo
Erikseen myytävistä aminohapoista l-glutamiini on saanut suurimman suosion johtuen sen palautumiskykyä, sekä vastustuskykyä parantavista vaikutuksista. Glutamiinihappo sisältää noin 50% l-glutamiinia. L-glutamiini on ensisijaisesti treenatessa kehon tarvitsema aminohappo, sekä myös tästä syystä on treenien jälkeen huolehdittava glutamiinivarantojen täydentämisestä. Erikseen l-glutamiinia otetaan yleensä 5g ennen ja jälkeen treenin.


Lähde: http://www.lihasnetti.fi/proteiinit.php

fS-Kasvuhormoni

Kasvuhormoni on aivolisäkkeen etulohkon erittämä 191 aminohapon muodostama polypeptidihormoni, jossa on 2 rikkisiltaa. Verenkierrossa kasvuhormoni on vapaana ja sen eliminaation puoliintumisaika on noin 20 - 25 min.

Kasvuhormonin reseptoreita on osoitettu ainakin maksasoluista ja lymfosyyteistä. Kasvuhormonin erittyminen aivolisäkkeestä on sysäyksittäistä ja sen erittymistä säätelevät hypotalamusperäiset vapauttaja- ja estäjähormonit (GHRH ja somatostatiini). Kasvuhormonin tuotto lisääntyy syvän unen vaiheiden aikana ja sen pitoisuutta kohottavat myös esim. stressi, fyysinen aktiviteetti ja hypoglykemia. Eritys suurenee myös muutamia tunteja proteiinien ja hiilihydraattien annon jälkeen. Vastasyntyneiden plasman kasvuhormonipitoisuus on erittäin korkea, mutta arvo laskee huomattavasti jo muutaman viikon iässä. Koska kasvuhormonipitoisuus veressä vaihtelee huomattavasti, on yksittäisellä näytteellä vähän diagnostista merkitystä.

Matalia kasvuhormonipitoisuuksia esiintyy aivolisäkkeen vajaatoiminnassa, jolloin tavallisesti on kyse esim. kirurgisesta hypofysektomiasta, sädehoidosta, eikasvuhormonia erittävästä hypofyysikasvaimesta, metastaaseista tai hypofyysi-infarktista johtuvasta panhypopituitarismista. Lapsilla matalia pitoisuuksia esiintyy hypofysäärisistä ja hypotalamisista syistä ja puute aiheuttaa kasvun hidastumisen. Hormonihoidolla tila voidaan korjata, mikäli hoito ehditään aloittaa ennen epifyysilinjojen luutumista.

Kasvuhormonin puutosta epäiltäessä tehdään diagnoosi kasvuhormonin eritystä stimuloivalla rasituskokeella kuten insuliinikokeella (katso Pt-Ins-R1). GHRH-kokeen arvoa vähentää se, että osa lasten GH-vajauksista on hypotalamisia, joissa saadaan normaali vaste. GH-eritystä voi puutetta epäiltäessä tutkia myös keräämällä unen aikana jatkuvasti verta (fraktiot 20 min välein), jolloin nähdään, tuleeko eritykseen normaalit unipiikit. Kasvuhormonin liikatuotanto johtuu yleensä hypofyysiadenoomasta. Lapsilla seurauksena on jättiläiskasvu, aikuisilla liikatuotanto johtaa akromegaliaan. Tilan diagnosoimiseksi voidaan suorittaa glukoosirasituskoe (katso Pt-Gluk-R5). Terveellä ihmisellä hyperglykemia vähentää kasvuhormonin eritystä, mutta akromegaliassa kasvuhormonipitoisuus jää yleensä selvästi koholle.

Monet lääkeaineet yms. vaikuttavat kasvuhormonin eritykseen. L-dopa, beetasalpaajat, estrogeenit ja arginiini lisäävät kasvuhormonin eritystä. Kasvuhormonin eritystä vähentävät glukokortikoidit, progesteroni ja klorpromatsiini.


Lähde: http://www.tyks.fi/fi/936/824

Kommenttia?
 
Tuo Tyksin linkki viittaa vain tuohon viimeiseen, kasvuhormonia käsittelevään erilliseen osuuteen, ei näihin ihmeitätekeviin aminohappoyhdistelmiin.
 
Niin viittaa, kuten myös tekstistänikin selviää mutta tuon tyksin sivujen perusteella lähdin etsimään lisää tietoa ja löysin nuo muut sivut.

Edit:

Siis Tyksin lähteessä mainitaan, että arginiini lisää kasvuhormonin eritystä.
 
Arginiini ja lysiini ovat kilpailevia aminohappoja. Toisin sanoen, vaikka saamme arginiinia reilusti esim. lihasta, emme pysty sitä hyödyntämään, koska saamme lihasta samalla lysiiniä. Ravinnossa parempi arginiininlähde on kasvisproteiini, kuten maapähkinät, auringonkukansiemenet ja vehnänalkiot. (Penttinen 1997: Arginiini, 2000-luvun ihmelääke.) Ihmettelen siis, miksi tuossa ohjeessa kehotetaan ottamaan lysiiniä saman aikaisesti.

Yksittäisten aminohappojen nauttimisen hyödyistä on aika vähän tieteellistä näyttöä (ks. esim. Ilander http://www.urheiluravitsemus.net/artikkelit/aminohappo.html ), mutta ei noihin toisaalta omaisuuksia mene jos on kiinnostusta kokeilla.

BTW, itselläni on pitkään käytössä ollut glutamiini (josta selkeästi hyötyä), nyt testailen tauriinin (potkii!!) ja arginiinin (vielä ??) vaikutuksia. Että eikun hifistelemään!

Ja vielä, jos jolla kulla on linkkiä tai viitettä kirjaan, jossa on erilaisten normaalien raaka-aineiden aminohappoprofiileja, tieto otetaan mielenkiinnolla vastaan!
 
Täällä menee arginiinia vähän jokavälissä tuon kasvujutun toivossa, ennen ja jälkeen treenin, aamulla sekä illalla. Luulisi että monottaa vähän, ainakin palkkarissa on nykyään niin hifi yhdistelmä, Bcaa, glutamiini ja arginiini. Lisäksi menee karnitiinia ja tauriinia.

saatiin lisättyä 20%:lla ottamalla arginiinia, lysiiniä, sekä glutamiinia jokaista 3g päivittäin. Tämmöiset määrät vain tulevat tavalliselle tossun kuluttajalle lompakon päälle liian kalliiksi.
Tuo ei ihan enää pidä paikkaansa kun glutamiinin hinnat ovat laskeneet, eikä tuo arginiinikaan niin kallista ole.

http://www.pakkotoisto.com/kauppa/product_info.php?cPath=27&products_id=191
argi.jpg
 
Mike sanoi:
Ornitiini olis rok, pitää kysyä josko saisivat sille myyntiluvan HC:lla. Saataisiin kunnon kirjo aminohappoja kauppaan.

Olisi hienoa jos saisitte sen myyntiin kohtuuhinnalla, päivällä pistin arginiini ja glutamiinipussit tilaukseen, Ornitiini ja Lysiini piti tilata toisesta paikasta tabletteina ryöstöhinnalla.

Mutta hassua tosiaan jos tuossa ohjeessa käsketään ottamaan lysiinia jos se kerran kumoaa tuon toisen vaikutusta. :arvi:

Mutta tosiaan tuolla lihasnetin sivuilla luki lysiinistä seuraavaa:

Lysiini
Korkea arginiinin saanti voi vaikuttaa alentavasti lysiini arvoihin. Alhainen lysiini voi estää kollageenisynteesiä ja aminohappojen transaminaatiota. Veren korkeita triglyseridiarvoja voi alentaa lisäämällä ruokavalioon lysiiniä ja karnitiinia. C-vitamiini, b6 ja b5 lisäävät lysiinin hyväksikäyttöä.


Saisiko vielä saman suomeksi? :lol2:
 
Varoitus: Sokeritautisten tai sokeritaudin rajatapausten (veren sokeri koholla) tulisi käyttää kasvuhormonilaukaisijoita varoen. L-arginiini tai L-ornitiini saattavat pahentaa sokeritautia.

Viittaus koskee varmaankin ns aikuistyypin diabetestä vai...?
 
kollageenisynteesi tarkoittaa rustokudoksen (ja monen muun tukikudoksen) muodostumista

aminohappojen transaminaatiota tapahtuu kun aminohappoja on ylimäärin tarjolla ja osa typestä on poistettava virtsassa

veren triglyseridiarvot kuuluvat samaan kastiin kolesteroliarvojen kanssa eli siis lisäävät riskiä verisuonten kalkkeutumiselle.

Voisin kommentoida tuohon arginiinin kasvuhormonin eritystä lisäävään vaikutukseen sen että lääketieteessä kun moista halutaan saada aikaiseksi (koemielessä lähinnä kun tutkitaan kasvuhormonin eritystä) annetaan reilu annos (muistaakseni luokkaa 10g) arginiinia paastotilassa suonensisäisesti. Itselleni on moinen testi tehty yhden harjoittelujutun yhteydessä. Tuollainen määrä nostaa aivoissakin arginiinin määrän suhteessa muihin aminohappoihin (joiden tasot matalalla kun on paastottu) aika korkeiksi. En tiedä voiko suun kautta ottamalla, ilman edeltävää 12h paastoa saada vastaavaa aikaiseksi. Tuolla tavoin otettuna tuli myös selkeitä sivuvaikutuksia, kuten huulien voimakasta pistelyä ym.
 
Hifistelystä ja palkkarista tuli tässä mieleen vain se, että IA:ssahan on valmiina sekä glutamiini että lysiini. Eikä se arginiinikaan erikseen lisättynä ainakaan kauheen pahalta ole tuntunut. Mutta tuosta SannaK:n kommentista heräsi kysymys, että kannattaako arginiinia sotkea IA:niin, vai jättää se kokonaan palkkarista pois?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Pistetääs tähän vähän kokoamaani listaa eri lähteistä.

"Joidenkin aminohappojen, kuten arginiinin stimuloiva vaikutus kasvuhormonin erittymiseen levossa näyttää olevan vain paastossa, kun veren glukoositaso on alhainen ja toisaalta, kun proteiinin saanti on vähäisempää kuin voimaurheilijoilla yleensä (1,1 g/kg) (Suminski ym. 1997) eikä niinkään kun proteiinin saanti on melko suurta (> 2 g/kg) ja/tai kun edeltävästä ravinnosta on vain vähän aikaa ja/tai kun verensokeri ei ole alhaalla kuten esim. paastotilassa (Fogelholm ym. 1993)."

Eli jos yksittäisiä aminohappoja napostelee gh:n lisäyksen toivossa, niin paastossa kai ne kannattaa napostella ja määrien pitää olla suuria, esim. vaikka jos yöllä herää.

Kasvuhormonin eritykseen vaikuttavia tekijöitä
Stimuloi
Hypoglykemia
Vapaat rasvahapot ↓
Paasto
Liikunta
Veren joidenkin aminohappojen ↑
Laktaatti ↑ ja ph ↓
Typpioksidi (NO2) ↑
Psyykkinen ja fyysinen stressi
Jännitystila
Syvä uni
α-adrenerginen stimulaatio
L-Dopa ja α-adrenergiset agonistit ↑
Dopamiini-reseptoriagonistit ↑
Asetyylikoliiniagonistit
Glukagoni ↑
ADH ↑
Pieni IGF-I pitoisuus
GHRH (GH:n vapauttajahormoni) ↑
Estrogeenit ja androgeenit ↑

Inhiboi
Hyperglykemia
Vapaat rasvahapot ↑
Suuri proteiinin ja hiilihydraattien saanti
Lihavuus
ph ↑
REM-uni
β-adrenerginen stimulaatio
Asetyylikoliiniantagonistit
Suuri IGF-I pitoisuus
Kasvuhormoni ↑
Hypotyreoosi
Somatostatiini (GH:n estäjähormoni)
Kortisoli ↑
Medroksyprogesteroni ↑
 
SannaK osaatko kertoa että millä tavalla/mistä asiasta arginiini ja lysiini oikeastaan kilpailevat eli millä mekanismilla lysiinin saanti estää arginiinin 'hyväksikäyttöä'. Olen kuullut aiemminkin tuon saman jutun ja sillä perusteella ihmetellyt tuotteita joissa arginiinia ja lysiiniä on yhdessä. Ihmetellyt olen myös jostain (todennäköisesti mainoksesta) lukemaani viittausta tutkimukseen jossa 'arginiinin ja lysiinin yhdistelmä nostaa kasvuhormonitasoa 2800% enemmän kuin arginiini yksinään'. Tietysti jos arginiini nostaa kasvuhormonitasoja n. 0% niin tuo 2800% on erittäinkin uskottava lukema...

Mutta joo pääasia oli tuo ensin esittämäni kysymys johon oon aiemminkin muistaakseni täällä haeskellut vastausta. Toivottavasti joku osaa selittää.
 
Aminohapot kilpailee toistensa kanssa samoista kuljetusproteiineista kulkeutumisessa ohutsuolesta verenkiertoon. Esimerkkinä leusiini ja isoleusiini. Kannattaa unohtaa nuo prosenttihommelit kun puhutaan sysäyksittäin erittyvistä hormoneista, kuten kasvuhormoni. Esim. kasvuhormonin (GH)pitoisuus veressä on yleensä eritysten välillä lähellä nollaa. Jos GH:n erityspiikki ajoittuu paastotilassa tehdyn kuormittavan liikunnan kanssa samaan aikaan, niin GH voi nousta em. lukemista hyvinkin luokkaa 700 000% tai enemmän...
 
Joo tuo jälimmäinen oli tiedossa :D Saadaan kivan näkösiä lukemia mainoksiin.

Vielä noiden kuljetusproteiinien toiminnasta ja riittävyydestä... Jos otan 1mg arginiinia ja 1mg lysiiniä tyhjään vatsaan niin varmaan sitä kuljetusproteiinia riittää kuljettamaan molemmat melkeesti 100% eikö? Eli missä vaiheessa (kuinka suurissa annoksissa) kilpailevien aminohappojen yhtäaikaa ottaminen (kuten tapahtuu yleensä kaikkia proteiineja syötäessä) todella haittaa jonkun aminohapon hyväksikäyttöä?

Olisiko siis periaatteessa kannattavinta ottaa kerralla aina vain niitä aminohappoja jotka käyttävät eri kuljetusproteiineja. Oletetaan että jokainen kuljetusproteiini kuljettaa kahta eri aminohappoa niin olisiko järkevää ottaa sitten aina kahta eri aminohapposekoitusta, molemmissa n. 10 aminohappa jotka käyttävät eri kuljetusproteiineja, eri aikoihin. Toivottavasti joku ymmärtää kysymyksen.
 
Alkaa mennä niin paljon hifistelyn puolelle, että jää pohdintaan. Käytännön erot todellisuudessa kun ovat niin minimaaliset loppupeleissä. Jos puhutaan pelkästä vaikutuksesta GH:n, niin 1 g arginiinia ja lysiiniä tuskin riittää vaikka niitä laittais suoraan suoneen. Esim. kun nauttii leusiinia, niin isoleusiinin pitoisuudet vastaavasti veressä laskee jne. Siksi kultainen keskitie eli kaikkia aminohappoja tarvitaan, muuten yksi osa-alue vähintään aina kärsii...Eri asia on sitten erilaiset di- ja tripeptidiyhdistelmät ja niiden saannit, mutta se on enemmänkin tulevaisuutta kuin nykypäivää vielä jos puhutaan pelkästään urheiluravitsemuksesta...
 
GH:n erityksen lisääntymiseen tarvittavat suun kautta otettavat älyttömät aminohappomäärät (tässä tapauksessa 170mg/kg ornitiinia) aiheuttavat yleisinä sivuoireina mahan kouristelua ja ripulia (tuosta näkyi olevan maininta myös SannaK:n Ilander-katsauslinkissä, joka on valitettavasti kirjoitettu ilman mitään viittauksia). Lisäksi valmistajien ehdottamien määrien ottaminen ei todennäköisesti lisää kehonrakentajilla GH:n määrää pätkääkään (Linkki 2).

Tästä katsausartikkelista saa lisätietoa, siinähän se seisoo jo oikeastaan abstraktissa: ”no appropriately conducted scientific studies found that oral supplementation with amino acids, which are capable of inducing GH release, before strength training increases muscle mass and strength to a greater extent than strength training alone. The use of specific amino acids to stimulate GH release by athletes is not recommended”.
 
Juups, kyllä se noin on, joitain löydöksiä kuitenkin on GH:n lisääntymisistä levossa kun jotkut aminohapot otetaan paastossa ja toisaalta proteiinin saanti muutenkin vähäistä. Tässä pieni review.

Aminohappojen nauttiminen lepotilassa on joissain tutkimuksissa lisännyt kasvuhormonin pitoisuuksia veressä (esim. Suminski ym. 1997). Ennen voimaharjoitusta nautitut aminohapot (mm. arginiini, ornitiini ja lysiini) eivät sen sijaan näytä lisäävän merkittävästi kasvuhormonin (Suminski ym. 1997; Fogelholm ym. 1993; Fricker ym. 1988) ja insuliinin pitoisuuksia voimaharjoituksen aikana ja jälkeen (Fogelholm ym. 1993), mutta eivät kuitenkaan siis näytä myöskään laskevan kasvuhormonin pitoisuuksia, kuten BCAA-aminohapot em. Carlin ym. (1992) tutkimuksessa. Frickerin ym. (1988) tutkimuksessa suurimmat kasvuhormonipitoisuudet voimaharjoituksen jälkeen olivat, kun voimaharjoitus tehtiin paastotilassa ja pienimmät hiilihydraattipitoisen aamupalan jälkeen, eikä aminohapoilla ollut selvää vaikutusta kumpaankaan suuntaan. Saattaa olla, että yhtenä syynä erilaiseen tilanteeseen voimaharjoituksen yhteydessä lepotilaan verrattuna on se, että verenkierto ohjautuu ruuansulatuskanavasta aktiivisiin lihaksiin liikunnan aikana ja näin aminohappojen vaikutukset ovat erilaiset (Brouns & Beckers 1993).
 
Damn, ei näköjään pääse tohon ekaan abstraktiin ilman oikeuksia, tää se kuitenkin on... (Bucci L, Hickson JF, Pivarnik JM, et al., Ornithine ingestion and growth hormone release in bodybuilders. Nutr Res. 1990;10:239).
 
Osaako joku sanoa kuinka nopeasti tyhjään vatsaan otettu arginiini imeytyy verenkiertoon? Onko aminohappojen imeytymisajoissa eroja? Jos kuvitellaan, että otetaan 5g arginiinia n.30-40min ennen (harvempi nukahtaa kuitenkaan heti) nukahtamishetkeä onko argit koneessa "oikeaan" aikaan kasvua stimuloivan vaikutuksen saavuttamiseksi? Oletetaan vielä et kaveri saavuttaa suht nopeesti syvän unitilan nukahdettuaan.
 
Bronx1984 sanoi:

Lapset ja nuoret, joiden luuston kasvu ei ole päättynyt, eivät saa käyttää kasvuhormonilaukaisijoita.

Mitäs tämä tarkoittaa käytännössä? Ostin purkin Victoryn L-arginiini - L-ornitiini -komboa parempien yöunien toivossa, mutta uskaltaako tuota nyt syödä loppuun?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom