- Liittynyt
- 20.5.2003
- Viestejä
- 4 067
Minulla heräsi sellainen ajatus, että ehkä lihansyönnissä ja karjankasvatuksessa on ennenkaikkea kyse energian varastoinnista ja siirtämisestä. Eli sen sijaan että me märehtisimme pelloilla kasveja, olemme laittaneet sinne lehmät laiduntamaan. Lehmän voi sitten tappaa ja syödä, ja säästyvän ajan ihminen voi käyttää muihin toimiin. Lisäksi vaikka lehmä vaatii paljon laidunpinta-alaa, ei kaikki lehmän syömä ravinto mene "hukkaan", vaan ylivoimaisesti suurin osa siitä palaa ulosteen mukana pellolle. Ja tietysti hiilidioksidina taivaalle, jonka kasvit sitten käyttävät omiin tarpeisiinsa. Kysehän on vain ja ainoastaan aurinkoenergian kierrätyksestä... Hukkaan taitaa varsinaisesti mennä vain lämpö, jota elintoiminnoissa syntyy. Mitäs sitten? Meillä on iso lamppu taivaalla, joka tuottaa jatkuvasti lisää energiaa.
Eri asia on sitten sellainen laiduntaminen, missä syödään maat paljaaksi ja kaadetaan kaikki metsät. Ei silloin karjatalous ole kestävällä pohjalla.
Lihansyönti ei ole moraalitonta. Liha on vain energian varastointimuoto.
Eri asia on sitten sellainen laiduntaminen, missä syödään maat paljaaksi ja kaadetaan kaikki metsät. Ei silloin karjatalous ole kestävällä pohjalla.
Lihansyönti ei ole moraalitonta. Liha on vain energian varastointimuoto.