Sumppari:
kuinkas usein kisapenkkejä näkee pompuilla tehtävän?
elastisuuden kehittäminen on tärkee osa räjähtävyystreenejä, mutta lattiapenkin vaikutus tulee eri kautta. kun lähdetään dead stopista, joudutaan myös tuottamaan huomattavasti enemmän voimaa, kuin jos tehtäisiin homma ilman hölläilyjä.
lisäksi vältytään staattiselta ja aika kuluttavalta rasitukselta ala-asennossa, mikä tulis normaalissa pysäytyspenkissä. sekin yks mainio versio myös.
jos voimaa tulee lisää, se ei hidasta, ei pelkoa. maksimivoimatreeneissä kaikki lihassolutyypit on töissä. räjähtävän voiman treeneillä sitten pyritään eliminoimaan ne hitaat pois ja lisäämään voimantuottoo niihin nopeisiin.
Samo:
Vastasit ite omaan kysymykseesi: "Sillähän saa eristettyä ojentajat aika mukavasti..." Kun ei lasketa tankoa rintaan asti ja tehdään homma kapeella otteella, ylikuormitetaan se ojentajapuoli komeesti. tällasia jaksoja ei kannata pitkään tehdä, ettei mee yli. tai sitten teet lattia-, lankku- yms. variaatiopenkkiä vain silloin tällöin kierrossa.
Kera:
Säädä bokseilla yms. se korkeus tai kokeile Smithissä eka. Kaveri on hyvä olla, jos teet sen lattialla. boksit niin korkeet, ettei ala-asennossa rauta nappaa niihin.
oikein hyvä versio on kyllä myös tohon viimeseen liittyen laskea tanko bokseille ja sitten nostaa siitä. eräänlainen lankkupenkin versio.
Oon muuten neutraalin kanssa ihan samaa mieltä tosta apinaotteesta. sille ei oo mitään perustetta, paitsi jos haluaa elää vaarallisesti