Kananmunat raakana

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja AGR
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itse laitan 4-5 kanamunaa sheikkeriin, luraus maitoa ja sitten haarukalla rikkoo munien rakenteen. Siitä on hyvä huitaista, lopuksi jää vähän maidon maku suuhun ei mikään muu.
 
Joo ei ole proteiinia kuin 15,5g/100g (vrt. valkuaisen 9,8g/100g.)
 
Raaka kananmuna estää biotiinin imeytymistä.

Yllämainitun lauseen suppeudella esim. kananmunan käyttäminen pirtelön ainesosana olis mahdotonta käyttää, raakaahan se on sillonki.

En oo lukenu koko threadia joten en tiedä onko joku jo puuttunu tuohon mutta siis raa'an valkuaisen sisältämä avidiini (proteiini) kyllä estää biotiinin imeytymisen mutta vaan kun ne tulee kroppaan yhtä aikaa / samaan aikaan nautittuna. Toisin sanottuna jos osaa rytmittää b-vitamiinin saannin ja raa'at kananmunat eri puolelle päivää, siitä ei ole vaaraa biotiinin imeytymisen kannalta. Vaara on siis sillon jos vetelee noita raakoja valkuaisia pitkin päivää ja/tai liikaa mutta kandee siis katella ettei yhdistä esim. monivitaamineja tai muuta b-vitamiinipitoista ja raakoja valkuaisia!

Kypsenettynä avidiinin rakenne taas muuttuu jollon kyseistä ongelmaa ei oo.

edit. Ei siis yhdistä monivitamiineja tai b-vitamiinipitoista ja raakaa valkuaista samaan ateriaan.:D

edit2. onhan tuo nyt selitetty jo pariinki otteeseen ku muisti tuota searchia käyttää..:D sunnuntaijumitus x)
 
En paljootta tätä topiikkia ole lukenu, mutta ku meittillä kanamunat menee raakanakin alas niin haluaisin tietää että koska näitä kanamunia kannattaisi nauttia päivisin. Eli olisiko se aamulla aamupalaksi vai kö ennen tai jälkeen salitreeniä? :)
 
Omasta vuorokausirytmistä riippuen "aamupalalla" täytetään energiatarpeet mitä yöstä on jääny esim. puurolla/muroilla tai muulla mistä saa hyvin hiilarit ja kuituja sopivasti ja sitte vasta vähän myöhemmin kiskottais protskuja.. Tietty kandeehan niitä protskuja aamullaki vetää mutta niinku ylemmässä sanoin, kunhan et vetele raakaa kananmunaa samaan aikaan kun jotain missä on b-vitamiinia!

Etenkään jos kyseessä on monivitamiini ja b-vitamiinin saanti ravinnosta on niukkaa, sillon sen biotiinin saanti on käytännössä nolla jos vetelet samaan aikaan sen raa'an kananmunan.
 
Itse asiassa koko käsitys kolesterolista ja ravinnosta on virheellinen.
Onko tästä julkaistu mitään a) luotettavaa tutkimusta (ei siis esim. mitään sellaista missä rahoitus tulee ruoantuottajapuolelta) ja b) kansantajuista juttua jota voi tarjota muuallekin? En siis kaipaa mitään epämääräistä nettisivua, vaan ihan vertaisarvioituja tiedejulkaisuja.
 
Onko tästä julkaistu mitään a) luotettavaa tutkimusta (ei siis esim. mitään sellaista missä rahoitus tulee ruoantuottajapuolelta) ja b) kansantajuista juttua jota voi tarjota muuallekin? En siis kaipaa mitään epämääräistä nettisivua, vaan ihan vertaisarvioituja tiedejulkaisuja.
Netistä pikaisella haulla ainakin tämä hepun ryhmän tutkimukset ovat päässeet lööppeihin, en tosin niitä tarkemmin löytänyt.

Tuolla puolestaan oli linkkejä lopussa useampaankin artikkeliin, mutta mistäs noista tosiaan tietää, onko takana ollut minkälainen rahoitus.

Okei, saattoivat nämäkin mennä kategoriaan "epämääräiset nettisivut"... :rolleyes:
 
Itse äske testasin miltä se tuntuu ku vetää kananmunan raakana lasista, niin ei se pahaa ollut, mutta vaikein vaihe tuli siinä, kun keltuainen liikuskeli edestakaisin suussa :D... Nyt alan juomaan säänöllisesti tota.
 
tulee vedettyy aina treenin jälkee muutamii kannmunii raakan ja miettisin vaa et lisääköhän kananmunan juonti raakana tämmöselle murrosikäselle finnejä naamaan ku on jo entisestään aika paljon?
 
eei. Onhan niissä rasvaa joo mutta enemmän finnejä tulee karkeista suklaasta juustosta yms. Monille tulee finnejä aina ku ovat plussakaloreilla.

edit. kokemuksella
 
Itselläkin menee muutama kananmuna päivässä raakana. Yksi lasiin, loppu lasi maitoa ja lusikalla rikotaan munan koostumus. Hyvää on, omnomn, maistuu vähän lettutaikinalta.

Heräsi vain kysymys tätä toikkia lukiessani tuosta mielipiteestä että paistetut kanikset on parempia nopeamman imeytymisensä ansiosta, mutta eikös keho pysty hyödyntämään paremmin nimenomaan hitaasti imeytyvät ravinteet?
 
Tuhoutuuko ne tärkeet aminohapot siis kuumennettaessa vai ei ?

Kyllä ainakin minä jäin koko toikin luettuani käsitykseen että eivät tuhoudu. Ja omaankin järkeen kävisi paremmin, että ei tuhoudu kuin että tuhoutuu. :)
Eihän silloin mikään lämmitetty ruoka sisältäisi niitä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom