Kananmunalle sydänmerkki

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Critter
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
12.1.2005
Viestejä
443
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/09/26/AR2005092601346.html

"The National Heart Foundation -- Australia's equivalent of the American Heart Association -- is so convinced of the egg's nutritional benefits that it recently awarded eggs the "heart tick," a checkmark that guides consumers to nutritious foods.
"Using the Tick in this way advises the general population that eggs make a positive nutritional contribution to healthy eating," the group notes on its Web site." :rock: :kippis1: Hienoa Australia :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Noni, tätä mieltä minäkin ollut jo jonku aikaa (ihan niinkuin sillä olis merkitystä...).
 
Cockton sanoi:
Niin... Kun vaihdoin leivät kananmuniin, rasva-arvot paranivat.
Jaa. Sinä oletkin sitten poikkeustapaus. Etkä varmaan ole oikeasti edes laihtunut ;)
e042.gif
 
Joo en tietenkään, nesteitä lähteny muutama ämpärillinen. Ihmekös tuo että salilla vähän hikoiluttaa :rolleyes:
 
Cockton sanoi:
Joo en tietenkään, nesteitä lähteny muutama ämpärillinen. Ihmekös tuo että salilla vähän hikoiluttaa :rolleyes:
Kyllä sinäkin laihtuisit jos muistaisit, että kaikkea saa syödä. - kohtuudella. Paitsi tietenkin luonnolliset rasvat ovat pannassa. Ne onkin hyvä korvata kevyttäkin kevyemmillä kevytlevitteillä. Vain pieni shipaisu kovetettua kasvirasvaa riittää.
 
Critter sanoi:
Ne onkin hyvä korvata kevyttäkin kevyemmillä kevytlevitteillä.

Jep. Moottoriöljyä puhdistetun tärkkelyksen päälle. Siitähän kasvava nuorimies saa kaiken tarvitsemansa.
 
Anssi Manninen sanoi:
Askel parempaan suuntaa hiilihydraattien kritiikkömästä ihannoinnista...
Tästä on vielä kuitenkin vastaavat uutiset Suomessa kaukana. Toisaalta, ymmärtäähän sen, että paradigman muutos näinkin isossa asiassa vie aikaa. Se vaan harmittaa kun tämän vitkuilun takia miljoonat ihmiset sairastuvat diabetekseen aivan turhaan.
 
... ja aiheuttavat sv-taudit niiden kevyttuotteiden transrasvoilla...

Ai mutta niin, sehän ei ole kansallisella tasolla ongelma. (Jaa, no mitenkäs sellaisissa kansanosissa kuin ne nuoret jotka elävät suklaapatukoilla ja mäkkärin safkoilla...)
 
No okei, vähän kärjistetty ja lyhennetty versio totuudesta tuo :)

Jätin tyhjät hiilarit pois, eli osaston pasta/leivonnaiset/riisi/peruna/sokeri. Kasviksia toki syön ja yms. vähemmän tärkkelyspitoisia vihanneksia. Lisäksi jätin hyllylle kaikki "kevyt"-merkinnällä varustetut transrasvapommit ja muut moottoriöljyt ja rupesin syömään rasvani mahdollisimman vähän prosessoituina, eli voita, kuohukermaa, rasvaista lihaa, prosessoimattomasta maidosta tehtyjä juustoja, munia, oliiveja, kylmäpuristettua oliiviöljyä... Triglyt laski, LDL laski, HDL housi. (Arvot olivat ennestäänkin normien mukaiset.)

edit: niin ja laihduin 20 kiloa puolessa vuodessa sen suuremmin kitumatta.
 
Cockton sanoi:
eli voita, kuohukermaa, rasvaista lihaa, prosessoimattomasta maidosta tehtyjä juustoja, munia...

Eli siis kaikkien kannattaisi alkaa syömään rasvansa nuista tuotteista, niin veriarvot ja kolesteroli pysyvät hyvänä ja jopa laskevat? Minkä takia kaikille korkeasta kolesterolista ynnä muista sairauksista kärsiville ei sitten suositella tuon kaltaisia rasvoja?

On nämä rasva jutut nyt niin sekavia..Mistä syystä monet ravintoterapeutit ja lääkärit suosittelevat, että nuita yllämainittuja rasvoja pitäisi syödä mahdollisimmat vähän (enintään 1/3 rasvoista sais olla tyydyttynyttä tjms.) ja pitäisi taas suosia rypsiöljyä, oliiviöljyä, kalaöljyä jne.. rasvoja missä on omega 3 rasvahappoja.

Ja muutenkin, jos esim. aukaisee biologian tai terveystiedon kirjan, niin samat asiat sanotaan siellä.

Itse kyllä pyrin syömään vielä yleisten rasvasuositusten mukaan, ennen kuin tälle asialla saadaan varmuus.
 
Kananmuna (keltuainen) on suomalaisen geeniperimän omaaville tappavaa tavaraa. Esimerkki omasta kokemuksesta: aikoinaan itselläni mitattiin HDL, LDL -kolesterolit. Arvot olivat korkeat, suositeltiin muutosta ruokavaliossa. Jätin kaiken keltuaista sisältävän pois, muuten pidin ruokavalion samana. Esim.pullaa tein ilman keltuaista, en syönyt perunasalaattia, jossa oli valmistusaineena keltuaista. Munia sellaisenaan en ollut syönyt ennen enkä jälkeen. Lopputulos: 1.5kk jälkeen kolesterolini tippui 1 yksiköllä alaspäin. Keltuaisten syönti missä tahansa muodossa loppui minulla siihen.
 
Missäs kohti mä sanoin että kaikkien pitäis alkaa syömään jollain tavalla? En tietääkseni. Sen voin kyllä suositella ettei kannata uskoa kaikkea mitä lääkärit/kirjat sanovat, vaan suosittelen kokeilemaan miten oma elimistö vastaa eri muutoksiin ruokavaliossa. Juuri niin kuin eldd tässä teki. Tosin ei tuon hänen esimerkkinsä perusteella voida tehdä sitä johtopäätöstä että kananmunan keltuainen on kaikille suomalaisille paha, sen nyt kumoaa mun kokemukseni.

Ja se että kirjat / lääkärit ovat jotakin mieltä on tietysti sinällään looginen asia: lääkärit ovat noista kirjoista opiskelleet. Löytyy tosin tästäkin maasta iso joukko sellaisia lääkäreitä jotka eivät virallista rasvasuositusta allekirjoita ja suosittelevat potilailleen kuvaamani kaltaisia ruokavaliota hyvin monenlaisten tautien hoitoon (PCOS, diabetes...).

Tuo nyt on jäänne rasvakammon vuosikymmeniltä. Kyllä se virallinenkin mielipide siitä joskus muuttuu, en tosin itse jäänyt odottelemaan vaan testasin miten homma mulla toimii.

Niin ja sellaisiakin tutkimuksia löytyy joissa todetaan ettei ravinnon rasvalla ole suurtakaan vaikutusta veren rasva-arvoihin. Toisaalta yksi tutkimus voidaan aina kumota toisella tutkimuksella, joten edelleen mielestäni fiksuin ratkaisu on itse kokeilla. Ja sitä ennen ottaa asioista niin paljon selvää ettei se kokeilu mene sen takia vituiks ja sen seurauksena tulokset ja sitten paasataan isoon ääneen että kauhee systeemi, ei toimi. On tässä nyt kuitenkin muutama miljoona vuotta evoluutiota takana tukemassa sitä mahdollisuutta että se toimii. Jotenkin uskon siihen enemmän kuin 50 vuotta vanhaan rasvateoriaan.
 
hernekeppi sanoi:
Eli siis kaikkien kannattaisi alkaa syömään rasvansa nuista tuotteista, niin veriarvot ja kolesteroli pysyvät hyvänä ja jopa laskevat?
Eikö vain olekin helppoa, esim. http://atvb.ahajournals.org/cgi/con...jkey=5cde68fa74e0eab8abcc700f3d078c3b9bca7c4b


hernekeppi sanoi:
Minkä takia kaikille korkeasta kolesterolista ynnä muista sairauksista kärsiville ei sitten suositella tuon kaltaisia rasvoja?
Millä tavoin tämä hyödyttäisi elintarvike-jalääketeollisuutta. Raha maailmaa pyörittää jne.

hernekeppi sanoi:
On nämä rasva jutut nyt niin sekavia..Mistä syystä monet ravintoterapeutit ja lääkärit suosittelevat, että nuita yllämainittuja rasvoja pitäisi syödä mahdollisimmat vähän (enintään 1/3 rasvoista sais olla tyydyttynyttä tjms.) ja pitäisi taas suosia rypsiöljyä, oliiviöljyä, kalaöljyä jne.. rasvoja missä on omega 3 rasvahappoja.
Riippuu ketkä lääkärit ja ravintoterapeutit? Oliiviöljyssä ei kyllä ole liiemmin omega-3:sia.

hernekeppi sanoi:
Itse kyllä pyrin syömään vielä yleisten rasvasuositusten mukaan, ennen kuin tälle asialla saadaan varmuus.
Ja lisäät riskiäsi sairastua esim: 2-diabetekseem, syöpään, sappikiviin, sydän-ja verisuonitauteihin, munuaisvikaan, joita virallisterveellinen ruokavalio näyttää aiheuttavan. Valintahan on tietenkin sinun. :whip:
 
eldd sanoi:
Kananmuna (keltuainen) on suomalaisen geeniperimän omaaville tappavaa tavaraa.
Suomalaisista arviolta n.10 000 on tällainen luontainen hyperkolesterolemia-geeni. Eli aika rajua yleistää tuo koko Suomeen.
 
Mitkä rasvat ovat sitten Cocktonin ja Critterin kielletyllä listalla, eli mitkä mielestänne on ns. huonoja rasvoja mitä tulisi välttää? Ja mitä tulisi suosia?

Mutta eikös suurin osa suomalaisista juuri syö liikaa voita, kermaa, makkaraa, rasvaista lihaa, kananmunia jne. ja tämän takia heillä on 2-diabetesta, sydän-ja verisuonitauteja sun muita. Teidän teorian mukaan heillähän pitäisi nimenomaan olla terveys kunnossa kun syövät suosimianne rasvoja, mutta eipä näytä olevan. Vai mistä suomalaisten huono terveys sitten johtuu näin ravinnonkannalta ajatellen?

Cockton sanoi:
Missäs kohti mä sanoin että kaikkien pitäis alkaa syömään jollain tavalla?

Joo sori, et missäään. Tuli kirjotettua vähän huolimattomasti.
 
Mun ruokavaliooni koostui ennen juuri näistä yleisen ravintoympyrän/pyramidin suosituksen mukaisista tuotteista ja koitin samalla aina valita kaupasta sitä light-tuotetta, joo no siitä seuras se että maha kokoajan sekasin ja kipee. Samalla lihoin 3 vuoden aikana sellasen 15kg.

joo no siinä 3-4 vuotta sitten aloin harrastaan tätä rakasta painoharjoittelua ja ottaan selvää vähän mitä kaikkea kannattaa suuhun laittaa. lihominen loppui siihen, kun jätin kaikki light-tuotteet pois ja rupesin valmistamaan ruokani tuoreista raaka-aineista.

Nyt sitten viimeaikaisen DoggCrapp-reenin/ruokavalion tai ahmimisen jälkeen rupesin dieetille ja siihen päätin DC-dieetin sijaan valita ketodieetin(CKD). Hemmetti! Tämä uus ruokavalio on ollut aivan uskomaton. Nälkä pysyy kurissa, maha toimii pitkästä aikaa(ollut ongelmia monta vuotta) ja olo on kokoajan kevyt. Niin ja kilot karisee.

Ruokavalioni koostuu tällähetkellä kasviksista, kanankoivista, pekonista, öljyistä(pellavansiemen ja oliivi) kunnon rasvasia juustoja yms.. kuituja otan välillä pellavansiemenistä.
Nyt on sellanen tunne, että voisin jatkaa tämän tapaista ruokavaliota ihan hautaan saakka. Olo on senverran mahtava. Niin ja vaikka ketodieetillä oon ja miinuskalorit pelissä, reeni kulkee silti.

Alussa oli vaikeata uskoa tämän ruokavalion toimivuuteen, mutta aihetta tarpeeksi "opiskeltuani" se tuntui kokoajan vaan järkevämmältä. Itse tätä kokeituani suosittelen muitakin kokeilemaan.
 
hernekeppi sanoi:
Mutta eikös suurin osa suomalaisista juuri syö liikaa voita, kermaa, makkaraa, rasvaista lihaa, kananmunia jne. ja tämän takia heillä on 2-diabetesta, sydän-ja verisuonitauteja sun muita. Teidän teorian mukaan heillähän pitäisi nimenomaan olla terveys kunnossa kun syövät suosimianne rasvoja, mutta eipä näytä olevan. Vai mistä suomalaisten huono terveys sitten johtuu näin ravinnonkannalta ajatellen?
Joo sori, et missäään. Tuli kirjotettua vähän huolimattomasti.

Ikävä kyllä, kun tähän suomaliseen rasvavoittoiseen menuun yhdistetään perunat, leivät, viljatuotteet alkaa sydämmessä tuntua tykytystä ja verenpaine kohoaa maksimipisteeseen! Jos taas kasviskunnan (hiilaripitoiset)tuotteet jätetään pois tapahtuu Ihme! Miracle! Sydän lyö leppoisasti ja veriarvot parenee!!!

Mä en tiedä mistä johtuu mutta ilmeisesti luontoperäisessä rasvassa olis sitten saatua kasviksista tai eläimiltä vähän haitallisisa yhdisteitä, mutta teollisesti käsiteölyissä paljon haitallisia jäämiä...?

Miksi näin on, sitä en kykene selvittämään, mutta se tämä on nykyinen trendi!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom