kanamuna

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja PETOLA
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No eipä siitä varmaan haittaa terveydelle ole kun pelkkiä valkuaisia heittelee.



ps. Vittuun se Caps Lock päältä.
 
pieni muttahan tuossa on... jos syöt sen verran niin sitä voi hiukan pukata kananmunan hajua ihon läpi. Edellisessä koulussa oli kiinalaisia vaihto-oppilaita joista papi kundia tankkas reilusti toista kennoa kananmunia päivässä ja ne haisi aivan kananmunalle.
 
Originally posted by Suppo78
pieni muttahan tuossa on... jos syöt sen verran niin sitä voi hiukan pukata kananmunan hajua ihon läpi. Edellisessä koulussa oli kiinalaisia vaihto-oppilaita joista papi kundia tankkas reilusti toista kennoa kananmunia päivässä ja ne haisi aivan kananmunalle.

LOL:lol2:
 
Originally posted by PETOLA
ONKO TERVEELLISTÄ SYÖDÄ 10-15 KANAMUNAN VALKUAISTA PÄIVÄSSÄ ?????

Satuin kattomaan tätä prisma tiedeohjelmaa ja siellä todettiin että uusien tutkimusten mukaan kananmunan epäterveellisyys olisi täyttä puppua. Munien syönti ei siis vaikuttaisi kolesteroolia nostavasti. Siis keltuaisenkaan popsiminen ei näyttäisi olevan pahaksi. Rasvaahan niissä kyllä on. :thumbs:
 
Originally posted by Suppo78
Edellisessä koulussa oli kiinalaisia vaihto-oppilaita joista papi kundia tankkas reilusti toista kennoa kananmunia päivässä ja ne haisi aivan kananmunalle.

Mitävittua? :lol2: :lol2:
 
Originally posted by Suppo78
pieni muttahan tuossa on... jos syöt sen verran niin sitä voi hiukan pukata kananmunan hajua ihon läpi. Edellisessä koulussa oli kiinalaisia vaihto-oppilaita joista papi kundia tankkas reilusti toista kennoa kananmunia päivässä ja ne haisi aivan kananmunalle.

ei vittu..enpä oo ennen nähnyt ihmistä joka haisisi kananmunalle..:lol2:
 
Re: Re: kanamuna

Originally posted by MikkoM
Satuin kattomaan tätä prisma tiedeohjelmaa ja siellä todettiin että uusien tutkimusten mukaan kananmunan epäterveellisyys olisi täyttä puppua. Munien syönti ei siis vaikuttaisi kolesteroolia nostavasti. Siis keltuaisenkaan popsiminen ei näyttäisi olevan pahaksi. Rasvaahan niissä kyllä on. :thumbs:

Kunnes toisin todistetaan...

http://www.ktl.fi/fineli/n2038 http://www.sydanliitto.fi/terveys/kolesteroli/index.htm.html

Lisää linkkejä tarvittaessa...

Miksi minä näihin perustelemattomiin ja lähdeviiteettömiin (ei, prisma ei riitä lähdeviitteeksi...) kolesterolilegendoihin aina tartun? Siksi että valtimonkovetustauti (esim. sepelvaltimotauti) on vakava sairaus jonka kehittymisessä mm. kolesterolilla on keskeinen osuus.
 
Itsekin tuossa viime viikolla lueskelin siitä keltuaisen ja kolesterolin yhteydestä, en kyllä ihan vielä tiedä miten pitäisi suhtautua. Tosi yksilöllistähän se taitaa olla ja siihen vaikuttaa varmasti muutkin asiat tai sitten nimenomaan juuri muut asiat. Haluaisin kyllä mielenkiinnolla itsekin lukea useita tutkimuksia joissa todetaan vedenpitävästi sama asia. Kyllä silti vedän keltuaisen tai pari päivässä.


Edit: niin onhan tästä ollut aiemminkin paljon puhetta, mutta kuitenkin.
 
ei vittu..enpä oo ennen nähnyt ihmistä joka haisisi kananmunalle..
-------------------------------


:offtopic:
Ootkos nähny ihmistä joka haisis perseelle?
 
Re: Re: Re: kanamuna

Originally posted by Harmony
Kunnes toisin todistetaan...

http://www.ktl.fi/fineli/n2038 http://www.sydanliitto.fi/terveys/kolesteroli/index.htm.html

Lisää linkkejä tarvittaessa...

Miksi minä näihin perustelemattomiin ja lähdeviiteettömiin (ei, prisma ei riitä lähdeviitteeksi...) kolesterolilegendoihin aina tartun? Siksi että valtimonkovetustauti (esim. sepelvaltimotauti) on vakava sairaus jonka kehittymisessä mm. kolesterolilla on keskeinen osuus.

Keltuaisen kolesteroli

Ravinnon kolesteroliksi kutsutaan ruoan sisältämää kolesterolia, veren kolesteroliksi verenkierron mukana elimistössä kulkevaa kolesterolia. Ravinnon kolesterolista noin kolmannes saadaan lihavalmisteista, kolmannes kananmunista, viidennes maitovalmisteista ja kymmenesosa ravintorasvoista. Kananmunan keltuaisessa kolesterolia on noin 200 mg.

Ravinnon kolesterolilla on jonkin verran vaikutusta veren kolesterolin määrään, mutta normaalisti elimistön omat säätelymekanismit pystyvät huolehtimaan kolesterolitasapainon säilyttämisestä. Tällöin kolesterolin imeytyminen suolistosta vähenee, kun tarjonta ruoan mukana lisääntyy. Toisaalta mitä enemmän ruoasta saadaan kolesterolia sitä vähemmän elimistö kolesterolia tuottaa. Siksi kolesterolin määrä elimistössä lisääntyy terveellä ihmisellä yleensä vain vähän saannin lisääntyessä.

lähde http://www.finfood.fi/finfood/kananmuna.nsf/





Kananmuna on luonnostaan terveysvaikutteinen elintarvike
Vesa Jääskeläinen 13.10.2002 klo 12:22

Kananmuna on yksi monipuolisimmista ihmisravinnoksi sopivista elintarvikkeista. Se sisältää runsaasti hyvälaatuista proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita. Uusimpien tutkimusten perusteella ravinnon sisältämä kolesteroli vaikuttaa vain vähän veren kolesterolipitoisuuteen. Siksi kananmunakin on vihdoin päästetty pannasta ja alettu kiinnittää huomiota sen terveellisyyteen, todettiin Kananmunaseminaarissa Helsingissä tänään.

-30 vuotta sitten tehtiin virhearviointeja, joiden mukaan kananmunan sisältämä kolesteroli nostaisi veren kolesteroliarvoja. Kananmunaa syövien kolesteroliarvot ovat kuitenkin pienemmät kuin niillä, jotka välttävät kananmunia, sanoi laajaa tutkimusaineistoaan esitellyt tohtori HILARY SHALLO THESMAR yhdysvaltalaisesta Egg Nutrition Center -laitoksesta.

Viimeisimpiä tutkimuksen kohteita ovat muun muassa kananmunan keltuaisen sisältämät karotenoidit ja koliini. Esimerkiksi A-vitamiinin esiasteina toimivien karotenoidien luteiinin ja zeaksantiinin on havaittu pienentävän alttiutta sairastua harmaakaihiin, silmänpohjan ikärappeumaan sekä sydän- ja verisuonitauteihin.

lähde www.nettikeittio.fi

lisää löytyy tarvittaessa...

Ei sitä kananmunaa kannata syömättä kolesterolin pelossa jättää, jos kolesterolitasot ovat normaalit. Sydäntautipotilaat voivat sitten paneutua sydäntautiliiton linkkiin.
 
Re: Re: Re: Re: kanamuna

Originally posted by kilkkinen
laajaa tutkimusaineistoaan esitellyt tohtori HILARY SHALLO THESMAR yhdysvaltalaisesta Egg Nutrition Center -laitoksesta.


Mä en edes vaivautuisi lukemaan munacentterin jenkkitohtorin tutkimusaineistoa. Ihan sama kuin lukisi microsoftin palkkalistoilla olevan jenkkitohtorin tutkimusta käyttöjärjestelmien hyvyydestä. Vaikka sattuisi olemaan kuinka lahjomaton äijä niin kyllä se kätensä on sitonut siinä vaiheessa kun kirjoitti työsopimuksen kyseiseen firmaan.

Kun lukee tutkimusta niin ensimmäinen kysymys pitää aina olla että kuka sen tutkimuksen on maksanut.
 
Re: Re: Re: Re: Re: kanamuna

Originally posted by kiewi
Mä en edes vaivautuisi lukemaan munacentterin jenkkitohtorin tutkimusaineistoa. Ihan sama kuin lukisi microsoftin palkkalistoilla olevan jenkkitohtorin tutkimusta käyttöjärjestelmien hyvyydestä. Vaikka sattuisi olemaan kuinka lahjomaton äijä niin kyllä se kätensä on sitonut siinä vaiheessa kun kirjoitti työsopimuksen kyseiseen firmaan.
Samaten kuin epäilen että myös Finfoodissa on suomalaisilla munafarmareilla sormensa pelissä...
 
Originally posted by Implant
ei vittu..enpä oo ennen nähnyt ihmistä joka haisisi kananmunalle..
-------------------------------


:offtopic:
Ootkos nähny ihmistä joka haisis perseelle?

Jos perseen haju on miellettävissä paskan hajuun ni kyllä niitä aina löytyy. tosin toi kananmunahomma on sellainen juttu että mun käsityksen mukaan harva ihminen syö tosiaan n.15kpl kananmunia päivässä. kokeilkaa muuten jos joudutte ulkotöihin kesällä missä joutuis oikeen kovasti hikoilemaan, juoda veden tilalla litratolkulla limsaa. on meinaan eri tunkkainen olo iltapäivällä.
 
eiks toni halme oo sanonut nuorena syönneensä 50 kananmunaa päivässä...minkähänlainen haju silloin on ollu kyseessä..:lol2:
 
Re: Re: Re: Re: Re: kanamuna

Originally posted by kiewi


Kun lukee tutkimusta niin ensimmäinen kysymys pitää aina olla että kuka sen tutkimuksen on maksanut.

Toinen kysymys voisi olla vaikkapa, että miksi tällainen uusi tutkimus keksittäisiin vasta nyt ? Kolmas voisi olla, että kenen intressien mukaista on tälläisista tutkimuksista tiedottaa, ja kenen nettisivuilta ja infoista ne siksi ensimmäisenä löytyvät.



edit: http://cals.arizona.edu/impacts/2000/cholesterol.html tossa vaikka californian yliopiston tutkimusta




...ja Harvardin yliopiston

The Harvard University study flies in the face of conventional wisdom on eggs. U.S. health authorities advise Americans to eat no more than three or four eggs a week. The theory has been that eggs, which are high in cholesterol, could increase cholesterol in the blood and lead to heart attacks.
But the study of nearly 120,000 people found that those who consumed seven to 14 eggs a week had the same rate of cardiovascular disease as those whose consumption, on average, didn't include even one egg per week.

http://www.cnn.com/HEALTH/9904/20/egg.aday/
 
Re: Re: Re: kanamuna

Originally posted by Harmony
Siksi että valtimonkovetustauti (esim. sepelvaltimotauti) on vakava sairaus jonka kehittymisessä mm. kolesterolilla on keskeinen osuus.

Varmastikin kolesterolilla on keskeinen osuus mm. sepelvaltimotaudin kehittymisessä, täällä keskusteltiin siitä vaikuttaako ja kuinka paljon ruuassa(tässä tapauksessa munassa) oleva kolesteroli veren kolesteroliarvoihin.
 
Originally posted by Implant
ei vittu..enpä oo ennen nähnyt ihmistä joka haisisi kananmunalle..
-------------------------------


:offtopic:
Ootkos nähny ihmistä joka haisis perseelle?

Tää oli joo niin hyvä läppä, että ainakin 20min tästäkin vittumaisesta päivästä on pelastettu...
 
Originally posted by Hercules
Tää oli joo niin hyvä läppä, että ainakin 20min tästäkin vittumaisesta päivästä on pelastettu...

mä tykkäsin itsekin siitä! :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom