Kamalaan unettomuuteen vinkkejä?

En jaksa lukea ketjua läpi.

Itse käyttänyt epäsäännölisesti oxatsepaamia unihäiriöihin. Puolikas 30mg tabletti niin vieläkin tulee uni puolessa tunnissa, eli toleranssia ei pahemmin ole.

Koittanut myös nukahtamisläkkeitä, mutta ihan perseestä.

Joku 8 vuotta menty.

Harvasa on huono yöuni.

Ja aamulla virkee, vaikka joku valopää huutaa että sitten on aamulla väsynyt. Vitut, lääkkeet on kehittyneet. Oxepam lopettaa vaikutuksen n. 7 tunnin päästä eli on optimaalinen rentouttamaan yöksi.

Kerran yksi puupää lääkäri sanoi ettei noita voi syödä ja antoi mulle nukahtamislääkettä. No aamulla olin töissä tunnin ja sairaslomalle ku pää oli ku tomaatti.

Ps. loppu elämän nautin oxypameja. Tarvittaessa. (n. 5 kokonaista menee kk, johtuen vuorotyönrasituksesta ym)
Luulen ettei sulle tule aamulle väsymystä tuosta lääkkeestä koska määrä on senverran pieni. Taitaa olla vähän henkilökohtaisia nämä haitat mutta kyllä uni/nukahtamislääkeistä voi helposti tulla selkeää väsymystä ja vähän tokkurainen olo seuraavana päivänä vaikka vaikka lääkkeen vaikutus olisi jo loppunut + paljon muitakin haittoja. Jatkuva unettomuus on siitä vittumaista kun unilääkkeitä käyttää pidempään nousee yleensä toleranssi ja määriä joutuu nostamaan, että taas tehoaa ja samalla haitatkin kasvaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mirtatsapiini toimi, ja AP on nukkunut pari viikkoa hyvin sen voimalla. Vaihtelen 15mg ja 7mg välillä, en osaa sanoa kumpi pärisee paremmin. Ens viikolla vois jo luomuna koettaa. Kerran vähintään herään tonkin kanssa joka yö, ja pari kertaa en saanu edes unta sen jälkeen kun heräsin. Mutta muuten ihan pärjää.
 
Jopa on unetonta porukkaa. Onkos kukaan pohtinut voiko unettomuudella olla jokin yhteys treenin määrään? Ja treeniksi lasketaan kaikki liikunta, ei pelkkä punttisali. Katsokaas kun se on siten, että esim. ylikunnon ensioireina on unettomuus, johon saattaa liittyä myös virtsaamistarvetta. Kun ollaan liikunta-aiheisella saitilla niin tuo pitäisi sulkea pois ennen kuin avaa apteekin oven. Jokaisen liikkuvan tulisi tietää pitkältä aikaväliltä lepopulssinsa. Sen kohoaminen on ylikunnon ensioireita, ja jos on unettomuutta ja kohonnut lepopulssi, ei ehkä kannattaisi jäädä odottamaan seuraavia oireita, vaan ottaa lomaa liikunnasta. Katsokaas kun se tila kumuloituu ja sitten kun se laukeaa, voikin tulla pitkä tauko liikunnasta. Ja joo, kokemuksesta tiedän, kuten myös sen ettei monilla ole aavistustakaan koko aiheesta. Sitten jos em. on kaikki kunnossa, niin unilääkkeeksi hiilaria, esim. kaurapuuro, niin johan nukuttaa. Ei mitään pillereitä, vaan telsusta paskaohjelmat kiinni, kaurapuuroa napaan ja unille. Ja voisilmän kanssa. Tällä saa hyperaktivisenkin hiljaiseksi ja on kaiken päälle terveellistä :)
 
Kerran elämässäni mirtazapiinia paskamaisen eron jälkifiiliksiin purkin unettomuuteen/vitutukseen/masennukseen syöneenä voin sanoa.. ettei ollut ihan sitä mitä toivoin.. vitutus lähti joo.. itse asiassa huomaisin välillä hykerteleväni "onnessani" hieroen käsiä yhteen jalat ristissä sohvalla istuen.. masistelu harmituksen tilalle pukkas kunnon maniat.. jäi unet just johonki tuntiin pariin yössä kun ne aiemmin oli jotain neljää tuntia.. mut väsyttänyt ei missään kohti.. meno päällä 24/7 siis.. ja yöelämäkin rupesi vetämään puoleensa yms.

Tuo mirtazapini ei ihan ekana tulis mieleen unettomuuden hoitoon.. imovan olis muuten hyvä.. mut kuka haluaa suuhunsa fiiliksen kuin olis imennyt koko yön rautakankea.. se metallin maku on aivan järkyttävä. Tenoxit on ihan jees kans.. mut niihin tuppaa tykästymään jos joutuu syömään säännölisesti pidemmän tovin.
Yks yhdistelmä mikä on itellä auttanut jotenkuten.. nii melatonini + tryptofani.. toinen jeesaa nukahtamaan ja toinen pysymään unessa.. tosin aika lievää tavaraa.. joskus ottanut kaveriks viel 0,5mg rivatrillin rentouttamaan lihaksia jne. Myös spliffin käryyttäminen auttaa monesti.. tosin jos joutuu herää aikaisin niin on viel sit aamusta pöhnäset fiilikset ja vaikee herää.. mut jos ei tarvi herää herätyskelloon.. niin rohto tuppaa oleen parasta unilääkettä.. jos se muuten sopii.. kaikille ei sovi.
 
Mä olen nyt useamman yön nukkunut kuin lapsi tämän avulla 1hr Theta Binaural Beat Session (7hz) ~ Pure - YouTube
Ja just nimenomaan nää theta-aallot vaikuttaa nukkumiseen. Näitä on myös kaikenmaailman lintujen viserryksellä ja musiikilla, mutta itte vedin raakana. Kohta taas laitan kuulokkeet päähän ja koisaamaan.

Ja jos on plaseboa niin kyllä sekin näköjään toimii.
Viime yönä nousin sängystä 00.30 pyörittyäni jo pari tuntia. Otin yhden melatoniinin ja söin vähän, sitten päätin kokeilla tämän videon kuuntelua. En tiedä oliko plaseboa, videon äänten ansiota vai videon, melatoniinin ja syömisen yhteisvaikutusta, mutta sänkyyn siirryttyäni (01.30), nukahdin pian.

Toki heräsin taas klo 4.30 ja siitä eteenpäin heräilin n. puolen tunnin välein, milloin muka vessahädän tunteeseen (ei sitten ollutkaan hätä) tai milloin muuten vain. Yhtäjaksoista unta viime yönä tuo 3 h ja ei paljoa hymyilytä. :jahas:

Unettomuuskausi on tällä kertaa jatkunut nyt ehkä kuukauden. Pari-kolme yötä menee niin etten saa nukuttua ja sitten ehkä taas koittaa se yö, kun nukun kuin lapsi. Kerran otin turhautumisen puuskassani illan aikana kolme melatoniinia (á 3 mg) ja jossain vaiheessa sitten nukahdinkin. En vain pidä ajatuksesta, että nukahdan napeilla ja eihän nuo yleensä edes toimi. Lisäksi luulen, että melatoniini aiheuttaa minulle ahdistavia unia. En tiedä voiko siinä olla perää vai kuvittelenko vain, mutta sellainen mutu-fiilis on tullut.

En katso iltaisin tv:tä, tietokoneenkin pistän jo hyvissä ajoin kiinni. En varmasti treenaa liikaa (3x vko + vain koiran kanssa lenkkeilyä, satunnaista siirtymäpyöräilyä). Olen jo vuosia käyttänyt öisin korvatulppia, joten häiritsevät äänet on aina minimoitu.
Jonkin verran on ollut stressiä viime aikoina, se varmasti selittää suurimman osan univaikeuksista samoin kuin tietynlaisten rutiinien katoaminen töiden päättymisen seurauksena. (Herään kuitenkin joka aamu viimeistään kahdeksalta.)

Joskus olen tehnyt erilaisia rauhoittumis-/meditointiharjoituksia ja kyllähän ne rauhoittavat hetkeksi ja saattaa jopa tulla kokemus, että nukuttaa. - Silti voi käydä niin, ettei uni tulekaan.
Itse asiassa eilen illallakin koin, että olen väsynyt ja minua nukuttaa; menin sänkyyn. Kahden tunnin kuluttua turhautuneena ylös...

Enkä tiedä mikä ihme minun rakkoani vaivaa? Päivisin pidätyskyky on ihan normaali mutta yöaikaan tuntuu, että parhaimmillaan pitää käydä vessassa kerran tunnissa; tuntuu että on hätä vaikkei sitten olekaan. Ehkä kokeilen magnesiumia.
 
Yks mikä sitä yliaktiivista rakkoa voi yöllä tehdä on juurikin se tressin tunne ja se ettei saa unta. Käy helposti niin, että on pissahätä, vaikka ei oikeasti olekaan vaan vain hermosto käy ylikierroksilla.

Ei mun mielestä oo mikään ongelma käyttää esim. pameja nukkumiseen, jos niitä menee se 5 kpl/kk. Henkilökohtaisesti oon muutenkin sitä mieltä, että pahassa tilanteessa kemiallinen apu tuo paljon helpotusta. Unettomuuteen on myös erittäin hyvää psykologista hoitoa ja siihen erikoistuneita terapeuttejakin. Usein sen unettomuuden taustalla on elämän muut ongelmat, mieliala jne. Niitä hoitamalla + hoitamalla spesifisti unettomuuteen liittyviä uskomuksia, ongelmia, niin paljon voi vaikuttaa.

https://www.goodreads.com/book/show/13432370-hyv-y-t Jos joku haluaa lukea, niin tuossa hyvä kirja.

Ja jonkun ihmettelyyn huonounisista ihmisistä. Suomessa nukutaan Euroopassa huonoiten, joten kyllä unettomia piisaa. Itsellä se unettomuus liittyy nimenomaan stressiin/mielialaa/ahdistukseen eikä sitä esiinny itsekseen. Toisaalta, jotain geneettistäkin taustalla lie, kun meidän suvussa niin paljon huonosti nukkuvia on. Ihailen niitä ihmisiä, jotka nukkua posottaa koko yön heräämättä. Musta semmoista ei tuu ikinä, ei se edes ole normaalia mulle. :)
 
Vaikea unettomuus on kyllä vittumaisista vittumaisinta.

Edellisessä duunissa joka aamu kuuppa aivan sekasin, kun "nukkuu" keskimäärin sen 3-4 tuntia yössä.

Sitten pitäs tehdä vielä duunia, joka vaatii ajattelua ja keskittymistä.

Meni kaikki aivan päin vitusta.

Siihen sitten vielä klassinen suomalaisen miehen itselääkitys, niin kierre on siinä.

Nyttemmin tilanne on vähän parempi.

Kaipa se lopulta elämä voittoo :)
 
Nyt mielipiteitä kaivataan. Mitä itse tekisitte kun nukahtaminen ei onnistu oikein edes nukahtamislääkkeellä ja olo on seuraavana päivänä kuin krapulassa, en käytä yhtään alkoholia. Vaikuttaa siis töihin todella paljon ja tekee työpäivistä todella raskaita! Ei yhtään terveellistäkään, töissä alkaa tulemaan kommentteja "ootko nukkunu yhtään", "sä näytät helvetin väsyneeltä", "onko kaikki ok". :jahas:
Sairauslomaa en oikein viitsi ottaa kun olin juuri saikulla muutaman viikon muusta syystä. Yrittäisittekö itse vielä sinnitellä työssä vai lopettaisitteko suosiolla vai mitä kannattaisi tehdä? Monta kuukautta mennyt näin. Ei se ole loppupeleistä kiinni kuin rahasta, menetän tuhansia euroja jos lopetan työt vaikka puoleksi vuodeksi mutta pärjään vaikka en olisi töissä.
Vähän väärältä tuntuu lopettaa työtkin mutta jos töissä alkaa olemaan tämän takia kävelevä katastrofi niin ei sekään kannata. Aikamoinen noidankehä syntyy näin. Taas lisää huonoja kokemuksia joka pahentaa unettomuutta. Vapaapäivinä saan yleensä nukuttua vähän paremmin kun ei tarvitse herätä ennen klo. 0600 johon en ole oikein koskaan tottunut.
 
Minä en tajua miksi tämä univaikeuksiin nappien syönti on jotenkin niin suuri paha mutta on ihan normaalia popsia esim. veranpainelääkkeitä, joka ikinen päivä?

Jos lääkemäärät pysyy järkevinä, eikä tule esim toleranssia että niitä kohta pitää vetää kourallinen, niin eikö ole parempi että on konsti nukkua ja yksi stressin aihe vähemmän?

Toki aina on parempi elää kokonaan ilman nappeja, mutta aina ei kaikki ole omasta tahdosta kiinni...
 
Miulla autto aikoinaan Imovane ja säännöllisyyden opettelu. Ilman toleranssia Imovanelle säännöllisyys oli helppo opetella ja jo parin kuukauden päästä lopetin vaiheittain sen käytön. Enää ei ole ollut mitään ongelmia unen saannissa tai sen laadussa ja koen olevani aamulla levännyt ja illalla väsynyt. Imovanea käytetään myös sairaaloiden vuodeosastoilla univaikeuksiin.
 
Apteekkityössä kyllä huomaa kuinka yleistä unettomuus on... Varsinkin kesällä sanoisin unilääkkeitä menevän verenpaine- ja kolesterolilääkkeiden jälkeen eniten. Itse aloittaisin ensin miedosti ja kokeilisin unikoulua, melatoniinia ja sen jälkeen vasta järeämpiin nappeihin. Mutta varoa, ettei synny riippuvuutta. :D
 
Kannattaa myös kiinnittää niihin elämäntapoihin huomiota. Jos löytyy univaikeuksia, niin kannattaa jättää suosiolla kaikki päihteet pois. Ja sitten jos jotain unilääkettä napsii, niin kannattaa pitää sen käyttö aivan minimissä, ettei sitten jossain vaiheessa käy niin, että nappailee "varmuuden vuoksi", et jos unet ehkä saattais mennä ehkä huonosti ehkä.
 
Kannattaa myös kiinnittää niihin elämäntapoihin huomiota. Jos löytyy univaikeuksia, niin kannattaa jättää suosiolla kaikki päihteet pois. Ja sitten jos jotain unilääkettä napsii, niin kannattaa pitää sen käyttö aivan minimissä, ettei sitten jossain vaiheessa käy niin, että nappailee "varmuuden vuoksi", et jos unet ehkä saattais mennä ehkä huonosti ehkä.

Tunnistan tässä itseni. Eli käytän kyllä alkoholia, viikonloppuisin. En tosin silloin napsi unilääkkeitä, tai siis nukahtamislääkkeitä. Mutta joskus tulee otettua nappi varmuuden vuoksi, arkisin siis, jos tietää ennalta että taas pyörii mielessä sen miljoona asiaa ja on aikainen herätys.
 
^ Miksi sä siellä töissä lopettaisit? Mene lääkäriin ja jää tarvittaessa sairaslomalle.

Alkaa käydä vähän turhan rankaksi vähillä unilla työnteko + unilääkeiden haitat: pientä pahoinvointia aamulla, väsymystä, vähän tokkuraista oloa. Lisäksi en halua, että työnantajalle jää tämän takia kuva huonona työntekijänä ja että jatkossakin tarjotaan taas töitä.
Sairaslomaa en oikein viitsi ottaa kun tämä työnantaja ei katso jatkuvasti saikulla oloa hyvällä.
Kävin lääkärissä ja se kirjoitti 10kpl Tenoxia. En usko, että saan noilla nukuttua yhtään paremmin. Maksoi yhteensä 100€ + vitutuksen. Ei se oikein ottanut mitään kantaa kun kerroin haitoista ja että ajattelin lopettaa duunin tämän takia. Kielsi vaan enään käyttämästä niitä.
Masennusta ym. paskaa tuo selitti, eipä tullut yllätyksenä, en ala mitään masennuslääkkeitä toistaiseksi käyttämään. Muutama hyvin selkeä stressinaiheuttaja taustalla, siksi uni tule, en vaan tahdo jollekin peruslekurille niistä puhua. Noh ansiosidoista tulee jos lopetan työt mutta enemmän kiinnostaisi tehdä töitä.
 
Tupakointi ja kaikki nikotiini valvottaa mua ihan liikaa. En ole koskaan ollut ilman nikotiinia kuukautta pidempää aikaa, mutta sinä aikana sain unen paljon helpommin ja aiemmin. En siis voi suoraan sanoa, että johtuiko unen paraneminen nikotiinittoman elämän autuudesta, vai liittyikö se vain vieroitusoireisiin, koska sinä aikana myös väsytti ihan helvetisti hereilläollassakin.

Sitten se alkoholi. Itse juon liikaa alkoholia, ja juon sitä myös unta saadakseni. Perustelen sen sillä, etten varhaisaikuisenakaan saanut helposti unta, vaikkein silloin alkoholia käyttänytkään paljon. Täytyy laittaa korkki kiinni ja tunnustella muutosta, tiedostaen se, että ensimmäiset viikot voivat olla vaikeita.

Mullakin on ollut unilääkkeitä, ajan mittaan annostusta piti lisätä. Otin niitä joka ilta, kunnes loppuivat. Sitten en saanutkaan kolmeen-neljään yöhön nukuttua lainkaan.
 
Minä käytän alkoholia hyvin vähän; hyvä jos pari tuopillista kuukaudessa juon. Tuskin siis vaikuttaa mun unettomuuteen.

Mutta, ostin magnesiumia(sitraatti) ja varovaisesti voisin uskoa sen auttavan. Purkissa oli annostus 1-3 / pvä, olen nyt muutamana iltana /iltapäivänä ottanut kolme ja nukkunut yllättävän hyvin. Loppujen lopuksi aivan sama onko kyse lumevaikutuksesta vai ei, kunhan vain saan nukuttua.
 
Minä käytän alkoholia hyvin vähän; hyvä jos pari tuopillista kuukaudessa juon. Tuskin siis vaikuttaa mun unettomuuteen.

Mutta, ostin magnesiumia(sitraatti) ja varovaisesti voisin uskoa sen auttavan. Purkissa oli annostus 1-3 / pvä, olen nyt muutamana iltana /iltapäivänä ottanut kolme ja nukkunut yllättävän hyvin. Loppujen lopuksi aivan sama onko kyse lumevaikutuksesta vai ei, kunhan vain saan nukuttua.

Magnesium, ja nimenomaan se sitraattimuoto, kyllä toimii. Muutenkin hyödyllinen, mm. sydämen toiminnalle.
 
Nyt mielipiteitä kaivataan. Mitä itse tekisitte kun nukahtaminen ei onnistu oikein edes nukahtamislääkkeellä ja olo on seuraavana päivänä kuin krapulassa, en käytä yhtään alkoholia. Vaikuttaa siis töihin todella paljon ja tekee työpäivistä todella raskaita! Ei yhtään terveellistäkään, töissä alkaa tulemaan kommentteja "ootko nukkunu yhtään", "sä näytät helvetin väsyneeltä", "onko kaikki ok". :jahas:
Sairauslomaa en oikein viitsi ottaa kun olin juuri saikulla muutaman viikon muusta syystä. Yrittäisittekö itse vielä sinnitellä työssä vai lopettaisitteko suosiolla vai mitä kannattaisi tehdä? Monta kuukautta mennyt näin. Ei se ole loppupeleistä kiinni kuin rahasta, menetän tuhansia euroja jos lopetan työt vaikka puoleksi vuodeksi mutta pärjään vaikka en olisi töissä.
Vähän väärältä tuntuu lopettaa työtkin mutta jos töissä alkaa olemaan tämän takia kävelevä katastrofi niin ei sekään kannata. Aikamoinen noidankehä syntyy näin. Taas lisää huonoja kokemuksia joka pahentaa unettomuutta. Vapaapäivinä saan yleensä nukuttua vähän paremmin kun ei tarvitse herätä ennen klo. 0600 johon en ole oikein koskaan tottunut.

Älä ihmeessä lopeta duunia, ratkaisu on lähellä! Sääli sanoa, mutta: tervetuloa ruoka- ja lisäaineyliherkkien joukkoon! Kuvaamasi oireet ovat NIIN klassiset, ja samat kuin minulla, eivätkä ne liity enää vain stressiin, vaikka se onkin usein yksi ruokayliherkkyyksien syntymisen syy ja osatekijä toki unettomuuteen.

Kaikkein selvin merkki on juuri tuo krapulainen olo (ja ulkonäkö ainakin minulla) ilman alkoholia. Satunnaista, outoa päänsärkyä, välillä lievästi migreenityyppistä vaikkei migreeniä sairastaisikaan. Kasvot tietyn ruoka-aineen syöminen jälkeen muutaman tunnin sisällä kuin olisi juonut koko viikonlopun, eli punoitusta, turvotusta, silmät "pienenevät", punaisia karheita kohtia kasvoissa ym. Punertavat leuanpää, "pandadaama" eli punoitusta poskipäissä ja leuassa vaikka silmänympärykset valkoiset, välillä kasvot hehkuvat todella punaisina ja ärtyneinä. Tuossa krapulaisessa versiossa (koska oireita on moninaisia ja vaihtelevat hieman sen mukaan mitä herkistävää on syönyt/juonut) elimistöön erittyy asetaldehydiä joko itse ruoasta tai sitten elimistö kehittää sitä itse taistellessaan kuviteltua vihollista (allergeeni) vastaan.

Ihmettelin parisen viikkoa sitten, juuri kun olin kirjoittanut tänne neuvoja, että miten helvetissä yhtäkkiä en nukukaan enää, kolme yötä putkeen! Olinhan nukkunut hyvin jo vuosia, sen jälkeen kun vihdoin tajusin että moninaiset oireeni johtuvat yliherkkyyksistä (ja stressistä). Olin nyt myös alkanut olla masentunut (sekin on jo yleensä mennyttä elämää), sekä koko ajan aivan helvetin vittuuntunut kaikkeen ja kaikkiin, eli krooninen ärtymys ja jopa "raivohulluus" (syntyy, kun kroppa yliherkkyyksistä sekaisin ja liian vähän unta). Treenin jälkeen jollain aikavälillä vain vitutti, vaikka tätä ennen siitä oli tullut vain hyvä fiilis. Lisäksi seksuaalinen halukkuus hävisi täysin. Sitten tajusin: perkele, soija- ja herneproteiinit! Ne olivat uutta ruokavaliossani, ja vajaassa kolmessa kuukaudessa elimistö herkistyi niillekin. Papukasvit ovat tavallinen ryhmä, jota elimistö ei välttämättä siedä.

En siis ollut edes stressaantunut tavallista enemmän, mutta kun illalla ennen nukkumaanmenoa paistoin munakasta, johon laitoin noita proteiinijauheita, niin unettomuus oli taattu. Joskus elimistö myös reagoi niin, että yöllä herää siihen, että on aivan hiestä märkä, minulla varsinkin pohkeet ovat ihan litimärät, vaikken normaalisti juurikaan edes hikoile (tämä minulle tulee esimerkiksi iduista, "elävästä" idätetystä riisiproteiinista ym.). Myös palelukohtaukset ovat tätä, samoin se tunne että "on tulossa kipeäksi", muttei koskaan tule. Lievää lämpöä ja lievä kipu tai pala kurkussa. Joskus lievää kipua tai paineen tuntua myös korvissa. Möhnää ja jopa haavaumia korvanjuuressa (minulle yleensä maitotuotteista).

Olen tämän asian kanssa nyt elänyt kahdeksan vuotta. Helvettiä siitä tekee se, ettei lääketiede tunnista eikä tunnusta esim. hiivasyndroomaa tai vuotavaa suolta. Kukaan ei oikein varmasti tiedä, miksi ja miten nämä yliherkkyydet syntyvät, mutta uskon, että ne ovat todella yleisiä. Suolistosairaudethan ovat yleistyneet hurjasti nuorilla, kertoi juuri Hesari. Lääketiede tuntee (useimmiten) vain varsinaiset allergiat, joita nämä yliherkkyydet eivät ole, tai keliakian. Minultakin tutkittiin kaikki mahdollinen, ja lopulta ehdotettiin psykiatrin konsultaatiota. Onneksi eräs tuttu kuunteli, ja ehdotti hiivasyndroomaa. Siitä lähti toipuminen, kun muutin ruokavalioni. Paljon ihmeellistä ja uutta on matkalla oppinut, ja kyllä eräs ravintoterapeuttikin jotain hyödyllistä kertoi.

Tämä on kuitenkin täyttä totta (vaikka jostain syystä niistä ei-kärsivät ihmiset helposti naureskelevat ja pitävät luulotautisena tms.), ja voi kyllä pilata monen ihmisen elämän aika lailla totaalisesti. Elämä on ala-arvoista, kun ei saa nukuttua, on ihan raivona koko ajan, masentaa, naama on kuin petolinnun perse, sydän hakkaa oudosti/rytmihäiriöitä ja vatsa helvetinmoinen pallo ym. ym. Kummallisia väsymiskohtauksia ruoan jälkeen, kuin narkolepsiassa, silmät eivät vain pysy auki, taju kankaalla. Persereikää kutittaa, esim. raejuustosta armoton määrä valkovuotoa. Muisti pätkii, sumuinen olo aivoissa, keskittymiskyky heikko. Onneksi kovalla työllä on vihdoin itse hakemalla löytänyt tähän apua ja tietoa, sekä tietysti koko ajan seuraamalla omia tuntemuksiaan ja sitten miettii mitä on syönyt, niin saa selville mille on yliherkkä. Ja aika helvetin monelle onkin, en jaksa nyt edes kaikkea luetella :(. En siis koskaan ollut millekään allerginen, kaikki nämä tulivat vasta kolmenkympin jälkeen vuosien kroonisen työperäisen stressin ja ulkona lounassyömisen jälkeen, pikku hiljaa.

Octagon, mitä muita oireita sinulla on? Mitä syöt illalla ennen nukkumaanmenoa, ja minkälainen ruokavaliosi muuten on? Syötkö ulkona lounasta, valmisruokia, lisäainepitoista ruokaa? Voin mielellään neuvoa lisää, jos kerrot vähän ruokavaliostasi ja jos tämä tuntuu tutulta ja kokeileilemisen arvoiselta. Itse ainakin testaisin ruokavalion muutosta viikoksi pariksi, koska minut se aidosti "pelasti". Saatoin jättää pois viisi vuottra syömäni nukahtamislääkkeet (Zopinox), toki siihen vaikutti muutenkin elämänmuutos.

Lisäksi vuotava suoli (tai mitä tämä nyt sitten onkin) on siinä mielessä vaarallinen, että se altistaa muille, vakaville autoimmuunisairauksille ja sydäntaudeille, joten asian kanssa ei kannata pelleillä. Olen 90% varma, että ruokavalion muutoksella saat takaisin yöunesi ja säilytät työpaikkasi. Kerro, jos haluat kuulla lisää. Kerron lisää mielellään muillekin. Olen ihan varma, että hyvin monelle tämä on ongelma. Jos tuntuu, että ei saa nukuttua, vaikka ei edes olisi stressaantunut eikä mitään syytä unettomuuteen ole, voi yliherkkyys olla syynä.

Sinänsä muuten mielenkiintoista, että monet yliherkkyyden oireet ovat samantyyppisiä kuin ylikunnossa. Stressi (henkinen ja fyysinen) siinäkin mukana. Usein ne voivatkin liittyä yhteen. Ihminen on kokonaisuus, josta koululääketiede on monilta osin vielä ihan hukassa.
 
Nuorempana stressasin itelleni unettomuutta ajattelemalla kuinka väsynyt olen seuraavana kun en saa nukuttua. Ikävä noidankehä siis. Nykyisin jos ei nukuta niin tuumaan että haudassa on aikaa levätä. Yllättäen nukun paljon paremmin kun en stressaa siitä väsymyksestä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom