Deleted member 133729
Aina löytyy linkkiin vastalinkki joka kumoaa kaiken Loputon suo kuten sanoiten vaan ala kaikkea tänne linkkaamaan, se olisi loputon suo,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Aina löytyy linkkiin vastalinkki joka kumoaa kaiken Loputon suo kuten sanoiten vaan ala kaikkea tänne linkkaamaan, se olisi loputon suo,
Tavallaan. Mutta, yleisesti on tiedossa että esimerkiksi alfalinoleenihappo ei juurikaan muunnu EPA tai DHA muotoon ihmisen kehossa, ja silti sitä pidetään parhaana omega-3 lähteenä. Joo, on hyvä kolmosen lähde, mutta ei tee mitään mitä omega-3 rasvan tarkoitus on. Tämä on naurettavan helppo todeta ja edes THL ei sitä kiistä, missään terveysuosituksissa sitä ei vaan mainita. Annetaan ihmisten vain syödä sitä koska se tukee muuta, ei ihmisen terveyteen liittyvää, toimintaa niin paljon.Aina löytyy linkkiin vastalinkki joka kumoaa kaiken Loputon suo kuten sanoit
Samaa mieltä, mutta pakko kysyä, kun tunnut olevan perehtyny. Mites avocadoöljy, mulle uus tuttavuus, tuli eräässä reseptissä vastaan?Nyrkkisääntönä on että kaikki tyydyttymättömät ja monityydyttymättömät rasvahapot tykkää huonoa kuumentuessaan yli 60 asteen ja erittäin huonoa yli sadassa asteessa. Riippumatta mistä lähteestä rasvat ovat.
Leimahduslämpötila ei kerro laadusta, esimerkiksi pellavansiemenöljyt kestää reilusti yli 300 astetta ennen kuin syttyy palamaan, mutta karsinoituu noin 200 astetta aiemmin. Oliiviöljyä on tässä suhteessa erityisherkkä sen sisältämän lehtivihreän takia.
Sanoisin että kookosöljy, voi ja silava ovat paistamiseen turvallisimmat, koska niissä vähiten pikaantumisherkkiä rasvahappoja. Voistakin pystyy valitsemaan vielä kirkastetun version eli gheen, jolloin maidon kaseiinikaan ei kärähdä pannulle.
Rypsiöljyä ikävä kyllä mainostetaan hyvänä paistorasvana mikä on silkka virhe. Itse en käyttäisi mitään kasviöljyä paistamiseen, vaan lisäisin sen ruoan joukkoon valmistuksen lopussa tai lautaselle. Näin siis terveyden näkökulmasta.
Ja tänä päivänä kun paljon markkinoidaan viljapossuakin, en oo ihan vasta tsekannu, mutta vajaa vuosi sitten fineli ei eritellyt mitenkään lajinomaista luontaista ravintoa ja taas tehotuotettua viljaa syöneiden sikojen ravintosisältöä, puhumattakaan kyseisten sikojen rasvan rasvahappoprofiilista...Unohtui tuosta Finelin kananmuna jutussa mainita että nuo Finelin luonumunille ilmoittamat arvot täsmää kutakuinkin tehotuotettujen munien arvoja, joka on juurikin se virhe. En tiedä miksi THL ei suostu kertomaan mitkä seikat vaikutta ravinnon sisältöön tai laatuun, mutta siihen on varmasti syynsä. Samoin kyseinen laitos dissaa esimerkiksi pastöroimattomia maitotuoteita ja vapaasti laiduntavien märehtijöiden lihaa.
Samat lainalaisuudet siihen pätee eli paistamiseen ei suositeltavaa jos terveyden puolesta tarkastellaan. Muuten juurikin avokadon (ja oliivin) sisältämä suhteellisen suuri oleiinihapon osuus on hyvä asia, kunhan huolehditaan ettei se ole pääasiallinen rasvanlähde. Ehkä sellainen 20% rasvoista voisi olla kertatyydytyynytyä oleiinihappoa.Samaa mieltä, mutta pakko kysyä, kun tunnut olevan perehtyny. Mites avocadoöljy, mulle uus tuttavuus, tuli eräässä reseptissä vastaan?
Näin se menee. VIlja/soijarehua syövä possu ei rasvakoostumukseltaan ole alkuperäisen kaltainen, ja yllättäen tässäkin käy niin että omega-6 osuus kasvaa liialliseksi. Finelin tarve eritellä rasvat on hyvin pitkälti vanhanaikainen eli paha tyydyttynyt ja hyvä monityydyttymätön.Ja tänä päivänä kun paljon markkinoidaan viljapossuakin, en oo ihan vasta tsekannu, mutta vajaa vuosi sitten fineli ei eritellyt mitenkään lajinomaista luontaista ravintoa ja taas tehotuotettua viljaa syöneiden sikojen ravintosisältöä, puhumattakaan kyseisten sikojen rasvan rasvahappoprofiilista...
"But because there are no standards to determine if an avocado oil is of the quality and purity advertised, no one is regulating false or misleading labels. "Tässä pari linkkiä (monista) aiheesta avokadoöljyn laatu USA:ssa. Muutenhan avokado (hedelmä) on yhtenä rasvanlähteenä oikein kelvollinen.
Majority of Avocado Oil Sold in US Is Rancid or Adulterated
avocado oil food fraudwww.labmanager.com
Study Finds 82 Percent of Avocado Oil Rancid or Mixed With Other Oils
Consumer demand is rising for all things avocado, including oil made from the fruit. Avocado oil is a great source of vitamins, minerals and the type of fats associated with reducing the risk of heart disease, stroke and diabetes. But according to new research from food science experts at the...www.ucdavis.edu
Niinpä. Ja kuten arvata saattaa, avokadoöljy tuskin on ainut missä mennään pohjamudissa harmaalla alueella. En edelleenkään tarkoita että kaikki kaupassa myytävä materiaali on epäkelpoa ja virheellistä, mutta kyllä sitä ikävän paljon sieltä löytyy. Jos yleisesti huijataan rakennusalalla, niin kyllä huijataan ravitsemusalallakin. Kummassakin ihan kohtuullisen kova lainsäädäntö turvaamassa kuluttajan oikeuksia, terveyttä ja rahoja, kriteerit valmistusprosessin eri vaiheille todella tiukat sekä monitahoinen valvonta minkä pitäisi taata laatu, mutta kun ei."But because there are no standards to determine if an avocado oil is of the quality and purity advertised, no one is regulating false or misleading labels. "
On tuo ameriikka kyllä hieno maa. Jos just tälle avocadoöljylle ei ole standardia, niin sitte ei voi valvoa jos joku laittaaki pulloon muuta kuin etiketissä mainostettua.
Märehtijän liha, kananmuna ja kala ovat todella laadukkaat sekä helpot lähteet.Mistä niitä oikeita omega 3 saa, ku kaikki on paskaa? Muutaman sivun ku luki, niin ainoa mikä on ollu hyvä, niin turskaöljy jostaki iherbistä.
Näistä saat n-3 rasvahappoja yhteensä alle 0,6 g.Eipä ole sitte huolen häivää. 4kpl luomumunia ja 200g jauhelihaa menee joka päivä. Lohta en syö, ku on niin kallista.
Uskon Veskua tässä asiassa.Näistä saat n-3 rasvahappoja yhteensä alle 0,6 g.
EPA ja DHA määrät täysin samat kuin esim Möllerissä. Myös samasta kala lajista valmistettu. Millä perusteella Rosita on parempi ?Alle linkitetty esimerkki ravintolisästä nimeltä Rosita. Se on kallis verrattuna halpoihin markettiversioihin, mutta jo pieni määrä sitä (2,5ml) päivässä) oikesti lisää EPA ja DHA saantiasi siinä muodossa että hyödyt siitä sen mitä omega-3 rasvoista voi hyötyä
Alle 0.6g myös minun laskuopin mukaan. Virallisista lähteistä poimitut luvut. Ihan kaikkea ei kannata uskoa mitä joku kertoo netissä. Tarkasta asiat itse niin saat oikeat luvut.Eipä ole sitte huolen häivää. 4kpl luomumunia ja 200g jauhelihaa menee joka päivä. Lohta en syö, ku on niin kallista.
Tiedot siis elintarvikkeiden tietopankista Finelistä, ei minulta.Uskon Veskua tässä asiassa.
Kyse oli tocamerin uskosta,ei tiedosta :DTiedot siis elintarvikkeiden tietopankista Finelistä, ei minulta.