Juustot

Liittynyt
21.10.2005
Viestejä
10 950
Lempparijuustovinkkejä ja muuta juustohöpinää.

Kysyisinkin, että löytyykö S-tai K-ryhmän kaupoista maukkaampaa juustoa kuin black Castello?

deblackcas.jpg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Monet tuotteet tulee syötyä rasvattomina tai vähärasvaisina, mutta juusto ei ole yksi niistä, koska menee liian mauttomaksi. Gouda ja Valion mustaleima menee tällä hetkellä.
 
Kyllähän sitä löytyy maukkaampaakin juustoa kuin tuo Black Castello. Jos tykkää voimakkaasta sinihomejuustosta niin ranskalainen Roquefort on paras valinta. Ehdottomasti parasta homejuustoa, mitä on.
Itelle uppoo parhaiten erilaiset sinihomejuustot (Aura, Roquefort, Blå Castello) ja camambert sekä brie valkohomejuustoista. Gouda-juustot sitten sellaisista perusjuustoista. Myös vuohenjuusto on suosikkilistalla. Toimii salaateissa loistavasti.
 
Arlan 5% Kadett-juusto on oikeestikin hyvää. Suolaa siinä taitaa olla yli suositusten, mutta kaikkee ei voi saada...

Philadelphia tavallisena (ei light) on herkkujuusto.
 
Vähärasvaisten juustojen ylivoimainen voittaja on Arlan 5% Kadett. Se maistuu hyvälle ja sitä on todella paljon helpompi leikata kun murenevaa Polarin 5% juustoa. Aika lailla on tullut kaikki vähänkään vähärasvaisemmat juustot kokeiltua (joita nyt normaaleista isoista kaupoista saa/on saanut).

Lisäksi 3% fetaa uppoaa salaateissa.
 
Mun suosikki on tällä hetkellä 5% Turunmaa, nam! Feta on kans herkkua, samoin Viola- ja Keiju-kevyttuorejuustot jos niitä nyt juustoiksi voi nimittää. Keijussa on omegaakin... häviävän pieni osuus. Julia 10% rypsiöljyjuustoa tulee kans ostettua, mutta se ei kyllä maistu sitten yhtään miltään.

Perusoltermanni ja valkohomejuusto on ykkösiä, mutta niitä ei tule syötyä kuin kerran vuodessa. :D
 
Halloumi...paistettuna:kuola: Jopa kevyt versio on aivan loistavaa.. (vaikkakaan ei sekään järin kevyttä)
 
Juustoista kun on kyse, niin niillä ei ole mitään tekemistä Lightin kanssa. Melkein sama kuin vetäisi margariinia rasiasta:D.

naposteltavaksi valmiit kippari savujuusto viipaleet.

Intissä oli noita ja huoltoporukalla oli kivaa jos niitä jäi reilusti yli.
 
Homejuustoista sininen castello ja brie president maistuvat parhaiten, normijuustoista polar 15 ja punaleima emmental ja naposteltavaksi valmiit kippari savujuusto viipaleet.
 
Yleensähän tulee Stokalta juustot ostettua. Tässä suosikki listaa.

- Vesipuhvelinmaidosta tehty mozzarella. Tätä saa Stokalta myös 10% rasvalla ja senkin maku on ihan eri maailmasta kuin lehmänmaidosta tehdyt mauttomat mozzarellat
- Vanhat goudat. Pääasiassa menee extra vanhaa goudaa ja black label goudaa.
- Homejuustot yleisesti. Parhaimpana juurikin roquefortit, joista Papillon Noir suosikki.
- Cheddarit. Näistä mahdollisimman vahvaa ja mieluiten Whiskeyllä/Konjakilla maustettua.
- Feta. Nykyään tulee harvemmin syötyä mutta jos tulee niin silloin Patros merkkistä.
- Luolakypsytetty Gruyère. Maukasta emmental tyylistä juustoa.

Loppujenlopuksi melkein kaikentyyppiset juustot maistuvat. :kuola:
 
Homejuustojen pitäisi teoriassa "parantua" kun viimeinen käyttöpäivä lähenee, mutta oman kokemuksen mukaan ne usein kuivuu kaupassa. En tiedä onko vika säilytyslämpötilassa vai missä.

Tuli ostettua sininen castello viimeisenä myyntipäivänä, enkä tiedä mitä sille oli tapahtunut. Väri oli hyvin lähellä vaalean keltaista ja maku oli vähintään kummallinen. Olis varmaan ollut roskiskamaa, mutta eipä siihen ainakaan kuollut.
 
Valkohomejuusto (ei siis mitkään kevytversiot) ja feta (siitä maistuu kyllä esim. 3%:kin).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom