Juustot

Halloumi...paistettuna:kuola: Jopa kevyt versio on aivan loistavaa.. (vaikkakaan ei sekään järin kevyttä)

Täysin samaa mieltä! :kuola: ja lisänä paahdettuja pinjan siemeniä ja salaattia:kuola::kuola: Siinä täydellinen gourmet-herkku
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eipä tule juustoja juurikaan syötyä. Ehkä pari kertaa vuodessa:D Keveys on kaukana, ja jotkut 5% siivut on ihan hirveetä shittiä..
 
Miten näitä "erikoisempia" juustoja syödään?:D Ostin tuommoisen päkin missä oli erilaisia juustoja. Castello White ja Castello Blue tuli testattua. Tuo valkohomejuusto oli kyllä hyvää. Varmaankin punkun kanssa, jos haluaa olla edes hetken kulinaristi. Ruokaan vai ihan "raakana"?

Raakana kai. Jollain juustotarjottimilla voileipä/suolakeksien kera jne. Mikään ekspertti en kyllä voi väittää olevani tosin, en tollasia syö. :p
 
Miten näitä "erikoisempia" juustoja syödään?:D Ostin tuommoisen päkin missä oli erilaisia juustoja. Castello White ja Castello Blue tuli testattua. Tuo valkohomejuusto oli kyllä hyvää. Varmaankin punkun kanssa, jos haluaa olla edes hetken kulinaristi. Ruokaan vai ihan "raakana"?

Helpot vinkit

Valkohomejuusto:
Veitsellä palasia veistellen ihan sellasenaan, hedelmien kanssa, leivän päällä, salaatin seassa. Jos jää joku orpo pala yksin jäljelle niin oon joskus heittäny jonkun kastikkeen sekaan jonne se sitten sulailee. Parhaat hedelmät omaan makuun on Royal Gala omenat & viinirypäleet.

Sinihomejuusto:
Sopii ehkä valkohomejuustoa paremmin ruoanlaittoon, mutta menee hyvin sellaisenaan, salaatin seassa, pizzan päällä, "raakana" piparkakkujen päällä ihan ykköstä. Sinihomejuusto uppoo hyvin kastikkeisiin, uuniin, esim. kananrintafileen sisälle kun törkkäsee tuota ennen valmistusta...

Molemmat juustot toimii myös erittäin hyvin erilaisten suolakeksien kanssa.
 
Raakana kai. Jollain juustotarjottimilla voileipä/suolakeksien kera jne. Mikään ekspertti en kyllä voi väittää olevani tosin, en tollasia syö. :p

Helpot vinkit

Valkohomejuusto:
Veitsellä palasia veistellen ihan sellasenaan, hedelmien kanssa, leivän päällä, salaatin seassa. Jos jää joku orpo pala yksin jäljelle niin oon joskus heittäny jonkun kastikkeen sekaan jonne se sitten sulailee. Parhaat hedelmät omaan makuun on Royal Gala omenat & viinirypäleet.

Sinihomejuusto:
Sopii ehkä valkohomejuustoa paremmin ruoanlaittoon, mutta menee hyvin sellaisenaan, salaatin seassa, pizzan päällä, "raakana" piparkakkujen päällä ihan ykköstä. Sinihomejuusto uppoo hyvin kastikkeisiin, uuniin, esim. kananrintafileen sisälle kun törkkäsee tuota ennen valmistusta...

Molemmat juustot toimii myös erittäin hyvin erilaisten suolakeksien kanssa.

Kiitoksia vinkeistä. Pitää testata. Voisi yrittää laajentaa makuelämyksiä linjan "hera-HK-ruispalat" ulkopuolelle.
 
Lempparijuustovinkkejä ja muuta juustohöpinää.

Kysyisinkin, että löytyykö S-tai K-ryhmän kaupoista maukkaampaa juustoa kuin black Castello?

deblackcas.jpg

Castellohan kaikkine variantteineen on pt-kaupan arkijuusto ja hyvin suomalaiseenkin makuun tuotteistettu, kun kaikki niistä putoaa oli sitten aamu tai ilta tai mikä tahansa ruoka-aika. . Ihan hyviä mutta kyllä Castellon sekä valko- että sinihomeet on imo melkoisen laimeita elämyksiä. Hyviä jos on nälkä, mutta ei missään tapauksessa maisteluna viinin kanssa. Niinkuin joku tossa mainitsi ranskan suunnasta valkopuolella camembert ja sinipuolella roquefort on hyviä, valkohomepuolella ainakin musta pätee ihan sama nyrkkisääntö kuin viineissäkin - mitä kalliimpaa sen parempi. Valkohomeessa sen onko se hyvää näkee aika suoraan koostumuksesta. Hyvä valkohome on niin kypsää että se on "tahnaista" sisältä ja kuoressa ei saisi olla paljoa harmaanruskeaa.

Alkuperäiseen kyssäriin että sekä S- että K- ryhmästä löytyy hyviä juustoja, mutta molemmissa pitää mennä selkeästi isoon kauppaan saadaksesi näitä. Helsingin seudulla paras ketjutiski taitaa olla kampin K-marketissa.

Mitä helpompi leikata sitä paskempaa valkohome on. Sit kun tarvit lusikan tiedät olevasi perimmäisen juuston äärellä.

Mutta pitää muistaa että on valtavasti hyviä juustoja homekategorian ulkopuolella:

Yksi legendaarinen juusto mitä jostain syystä täällä ei oo vielä mainittu on espanjalainen Manchego. Kolme kuukautinen on ok, 6 kuukautinen hyvää ja 9 kuukautinen jumalaista. Kaikkia saa Stockmannilta.

Vanhat Cheddaritkin on tosi hyviä. Niiden saaminen suomessa melko vaikeaa.

Ja joo - kyllä ne 5% pitää paikkansa leivän päällä.
 
En tiedä mainitsiko joku jo, mutta kannattaa sitten juustoja maistellessa varmistaa, että ne ovat lämpimiä, esim. ottaa ne 30-60 minuuttia ennen syömistä huoneenlämpöön. Sitä pidemmän aikaa lämpiävät, mitä isompi pala. Osa juustoista maistuu kylmempinäkin, mutta esmes Brie vaatii ehdottomasti sen lämpimyyden.

Yksi legendaarinen juusto mitä jostain syystä täällä ei oo vielä mainittu on espanjalainen Manchego. Kolme kuukautinen on ok, 6 kuukautinen hyvää ja 9 kuukautinen jumalaista. Kaikkia saa Stockmannilta.

Manchego on mainiota ja samoin muut espanjalaiset lampaanmaitojuustot, esim. baskijuusto ja El Pastor. Nykyisin olen muutenkin ihastunut kovien lammasjuustojen lisäksi vuohemaitojuustoihin. Kannattaa testata esimerkiksi Vuohen Hawarti ja Gouda. Sitten on tietysti Gruyere, Appenzellerit, Tilsitit, Bergkäse... Tampereen kauppahallin juustopuodista saa sellaista Bio Welle -luomujuustoa, joka on ehkä parasta mitä olen ikinä syönyt.

Leivän päällä mulle maistuu enää vain normaalirasvainen Edam.
 
En ole ikinä viitsiny juuston kanssa alkaa hifistelemään, mutta jotain normijuustoa menee aina leivän päällä. Mutta tietääkö kukaan saako cheddaria jostain ei-sulatejuustona, ainoa mitä olen kaupoissa nähnyt on ne sulatejuustoviipaleet.

niin oli, otettiin itelle ne ja laitettiin edamia jakoon. :hyvä:

Vitun huolto, meilläkin pitivät vanukkaansyöntikisoja leirissä ja jääkärijoukkueilla oli nälkä :D Onneksi oli aina omaa evästä mukana.
 
-Valkohomejuustot <3
-Goudat, nam!
Kunnon kermajuustot
-Mozarella ja feta
-Kevyistä polar15 on aika nannaa

Tosin olenkin aika juustohullu, juusto kun juusto kelepaa :kuola:
 
15% kevyttä? Korkeintaan 5% se olla pitää;).

No hei, on se goudaan verrattuna kevyttä. :D Jos se ei sit kelpaa niin valitsen Kadettin ;)
 
Juustot on kyllä jotain aivan ihanaa :) Välillä tulee kausia, jolloin on pakko olla jatkuvasti jotain herkkujuustoja kotona odottamassa. Tykkään kyllä syödä niitä ihan sellaisenaan, ilman mitään hedelmä ym. lisukkeita. Valkohomejuustot on ehdoton suosikki! Leivän päälle menee kyllä yleensä vaan perus Oltermannia :)
Maistoin jouluna seisovasta pöydästä jotain kummallisen makuista juustoa, ja jäi häiritsemään mitähän se mahtoi olla. Väritykseltään melko tumman rusehtavaa, aika kovaa, mutta suli jännästi suuhun :D Maku oli ehkä turhankin makea. Tuli ihan toffee mieleen väristä ja rakenteesta :)
 
Tässä yks brie-juusto-ohje:

Halkaise patonki keskeltä ja leikkaa siitä viipaleita. Levitä viipaleen pinnalle tilkka oliiviöljyä. Päälle ohueksi leikattu päärynäviipale, paistettua pekonia ja brie-juustoa, uuniin hetkeksi, että juusto sulaa. Jossain ohjeessa taidettiin lisätä päälle vielä hunajaakin... On muuten hyvää! Seuraksi (tietenkin) hyvää viiniä :) Tai pelkkä patonki ja briekin toimii. Nam.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom