- Liittynyt
- 27.11.2011
- Viestejä
- 255
Toisessa langassa olikin jo puhetta proteiinipitoisten juustokakkujen tekemisestä ja lupasin pistää reseptiä tänne kun sain tehtyä oman version. Tässä olisi minun juustokakkuni ja jos muilla on reseptejä, tai vaikka sopivia täytteitä ja lisukkeita niin tänne vain kaikki.
Juustokakku Berlioz-style
Ainekset: (suluissa tarkka merkki mitä itse käytin)
200g Maustamaton tuorejuusto (Viola laktoositon)
200g Raejuusto (Valio laktoositon)
1 kananmuna
2 kananmunan valkuaista
40g Proteiinijauhetta (Self Omninutrition stevialla makeutettu vanilja)
Steviaa makeutukseen (Hermesetas steviajauhe)
1 rkl sitruunamehua
Koska tässä käytetään raejuustoa, kannattaa ainekset sekoittaa tehosekoittimella. Vatkain ei usein riitä tähän.
Ainekset sekoitetaan keskenään tehosekoittimessa. Järjestyksellä ei ole suurta merkitystä, mutta kannattaa aloittaa tuorejuustolla, raejuustolla ja kananmunilla. Stevian voi jättää viimeiseksi, jotta on helpompi arvioida lopullisen taikinan makeutta.
Aineet kaadetaan vapaavalintaiseen vuokaan, mutta n. 18cm irtopohjavuoka on tässä ehkä paras. Vuoka kannattaa vuorata leivinpaperilla, jotta reunat ja pohja ei pala.
Paistetaan ensin 150 asteessa tunnin ja sitten annetaan olla 100 asteessa 45 minuuttia. Paistoaikaa voi vielä pidentää jopa puolella tunnilla, jos haluaa kakusta vielä kiinteämmän. Tunnin paistoajalla tulee päältä kiinteä ja sisältä hieman höttömäinen rakenne. *edit* Unohtui tietysti tärkeä. Kakku paistetaan uunin alimmalla tasolla ja laittamalla leivinpaperipalan kakun päälle niin pinta ei pala. *edit*
Makrot:
Kalorit: 788 kcal
Proteiini: 95 g
Hiilihydraatti: 18 g
Rasva: 37g
Niin ja J..:lle terveisinä, tämä maistuu tosiaan hieman lähemmin oikealle juustokakulle. Siinä toisessa reseptissä se jogurtti aiheutti sen happaman rahkamaisen maun, jota ei tässä ole.
Juustokakku Berlioz-style
Ainekset: (suluissa tarkka merkki mitä itse käytin)
200g Maustamaton tuorejuusto (Viola laktoositon)
200g Raejuusto (Valio laktoositon)
1 kananmuna
2 kananmunan valkuaista
40g Proteiinijauhetta (Self Omninutrition stevialla makeutettu vanilja)
Steviaa makeutukseen (Hermesetas steviajauhe)
1 rkl sitruunamehua
Koska tässä käytetään raejuustoa, kannattaa ainekset sekoittaa tehosekoittimella. Vatkain ei usein riitä tähän.
Ainekset sekoitetaan keskenään tehosekoittimessa. Järjestyksellä ei ole suurta merkitystä, mutta kannattaa aloittaa tuorejuustolla, raejuustolla ja kananmunilla. Stevian voi jättää viimeiseksi, jotta on helpompi arvioida lopullisen taikinan makeutta.
Aineet kaadetaan vapaavalintaiseen vuokaan, mutta n. 18cm irtopohjavuoka on tässä ehkä paras. Vuoka kannattaa vuorata leivinpaperilla, jotta reunat ja pohja ei pala.
Paistetaan ensin 150 asteessa tunnin ja sitten annetaan olla 100 asteessa 45 minuuttia. Paistoaikaa voi vielä pidentää jopa puolella tunnilla, jos haluaa kakusta vielä kiinteämmän. Tunnin paistoajalla tulee päältä kiinteä ja sisältä hieman höttömäinen rakenne. *edit* Unohtui tietysti tärkeä. Kakku paistetaan uunin alimmalla tasolla ja laittamalla leivinpaperipalan kakun päälle niin pinta ei pala. *edit*
Makrot:
Kalorit: 788 kcal
Proteiini: 95 g
Hiilihydraatti: 18 g
Rasva: 37g
Niin ja J..:lle terveisinä, tämä maistuu tosiaan hieman lähemmin oikealle juustokakulle. Siinä toisessa reseptissä se jogurtti aiheutti sen happaman rahkamaisen maun, jota ei tässä ole.