Juustokakku korkeaproteiinisena

Liittynyt
27.11.2011
Viestejä
255
Toisessa langassa olikin jo puhetta proteiinipitoisten juustokakkujen tekemisestä ja lupasin pistää reseptiä tänne kun sain tehtyä oman version. Tässä olisi minun juustokakkuni ja jos muilla on reseptejä, tai vaikka sopivia täytteitä ja lisukkeita niin tänne vain kaikki.

Juustokakku Berlioz-style

Ainekset: (suluissa tarkka merkki mitä itse käytin)

200g Maustamaton tuorejuusto (Viola laktoositon)
200g Raejuusto (Valio laktoositon)
1 kananmuna
2 kananmunan valkuaista
40g Proteiinijauhetta (Self Omninutrition stevialla makeutettu vanilja)
Steviaa makeutukseen (Hermesetas steviajauhe)
1 rkl sitruunamehua

Koska tässä käytetään raejuustoa, kannattaa ainekset sekoittaa tehosekoittimella. Vatkain ei usein riitä tähän.

Ainekset sekoitetaan keskenään tehosekoittimessa. Järjestyksellä ei ole suurta merkitystä, mutta kannattaa aloittaa tuorejuustolla, raejuustolla ja kananmunilla. Stevian voi jättää viimeiseksi, jotta on helpompi arvioida lopullisen taikinan makeutta.

Aineet kaadetaan vapaavalintaiseen vuokaan, mutta n. 18cm irtopohjavuoka on tässä ehkä paras. Vuoka kannattaa vuorata leivinpaperilla, jotta reunat ja pohja ei pala.

Paistetaan ensin 150 asteessa tunnin ja sitten annetaan olla 100 asteessa 45 minuuttia. Paistoaikaa voi vielä pidentää jopa puolella tunnilla, jos haluaa kakusta vielä kiinteämmän. Tunnin paistoajalla tulee päältä kiinteä ja sisältä hieman höttömäinen rakenne. *edit* Unohtui tietysti tärkeä. Kakku paistetaan uunin alimmalla tasolla ja laittamalla leivinpaperipalan kakun päälle niin pinta ei pala. *edit*

Makrot:

Kalorit: 788 kcal
Proteiini: 95 g
Hiilihydraatti: 18 g
Rasva: 37g

2rp8exl.jpg


Niin ja J..:lle terveisinä, tämä maistuu tosiaan hieman lähemmin oikealle juustokakulle. Siinä toisessa reseptissä se jogurtti aiheutti sen happaman rahkamaisen maun, jota ei tässä ole.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Pitääpi maistaa molempia

Juustokakku:

200g Philadelphia 5%
150g Fage 0% (tai Skyr vanilla kelpaa kanssa)
40g prodejauhetta
0,5dl maitoa
2 kokonaista kananmunaa
Steviaa

1. Ensin tuorejuusto sekaisin vatkaimella.
2. Sitten stevia joukkoon.
3. Munat yksi kerrallaan ja yhä vatkataan.
4. Loput aineet ja vatkataan 3min
5. Laitetaan vuokaan (voi joko rasvata tai käyttää leivinpaperia)
6. Vuoka 165 asteiseen uuniin 30 min
7. Alenna lämpötilaa 90 asteeseen ja annan olla 50min - 1h
8. Nauti sokeroimattoman marjasoseen ja pähkinöiden kera!!

- - - Updated - - -

529686_321242904615368_118339324905728_808673_1377403380_n.jpg


Tuossa tuo J.. resepti nii nyt on sitten molemmat juustokakut samassa osoitteessa :)
 
Jos tekee suoraan tuolla reseptillä, niin kakkua ei todellakaan tule noin paljoa. Lisäksi näyttää, että tuo olis tehty liivatteilla..
 
Jos tekee suoraan tuolla reseptillä, niin kakkua ei todellakaan tule noin paljoa. Lisäksi näyttää, että tuo olis tehty liivatteilla..
Tuossa on käytetty 18 cm vuokaa, jos sulla oli vaikka 24 cm vuoka niin luonnollisesti kakku on matalampi.
 
Täytyy kokeilla! Kiitos Berlioz, ainakin näyttää hyvältä. Tohon vielä jotain tollasta marjasosetta kylkeen nii on foodgasmit kai aika lähellä.
 
Jos tekee suoraan tuolla reseptillä, niin kakkua ei todellakaan tule noin paljoa. Lisäksi näyttää, että tuo olis tehty liivatteilla..

Tuo kakku jonka tuohon kuvaan laitoin on tehty tarkalleen tuon reseptin mukaan. Tuon reseptin kehitin itse, joten voin sanoa sen olevan aika oikea. Niin eikä paistettavissa kakuissa käytetä liivatetta.
 
Nyt on tuo J.. resepti uunissa, koska ei tehnyt nyt raejuustoa mieli. Parin tunnin päästä kommentteja
 
Hyvä ketju! Olen miettinyt ja himoinnut juustokakun tekemistä jo pitkän aikaa, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi kokeilla. Lisäksi kun viimeksi reseptejä tutkailin, niin suorastaan hirvitti se niihin tungettavan sokerin määrä. Täytyy näitä kokeilla ensin, ja miettiä makeutusta sitten tarvittaessa.
 
Tuo kakku jonka tuohon kuvaan laitoin on tehty tarkalleen tuon reseptin mukaan. Tuon reseptin kehitin itse, joten voin sanoa sen olevan aika oikea. Niin eikä paistettavissa kakuissa käytetä liivatetta.

Ootte varmaa sitten tehnyt pienempään vuokaan ( ympärysmitaltaan ). Koska tuo minkä tein ei ollut niin korkea. Lisäisin kuvan, mutta ei tämä forumrunner toimi...

No ei tietenkään, mutta tuliko mieleen, että sillon sitä ei tarvi paistaa? Voisin vääntää sellasen jokupäivä ja pistää kuvaa sitte.
 
Ootte varmaa sitten tehnyt pienempään vuokaan...

Kyllä. Juuri tuohon 18 cm irtopohjavuokaan mitä suosittelin reseptissä.

Liivatteella hyydytettyä versiota en halua tästä tehdä, sillä siinä on kananmunia. Vaikka se salmonellan riski on pieni, niin minä en sitä ota.
 
Monikohan tästä thredistä on IF-pohjalta keksiny juustokakkuhommelit? ;)

Eikä siinä mittään, juustokakku on ihan loistava tapa haukata maistuvaa prodea ja kaloreita ilman että tarttee ees hulluna vetää rasvaa. Tuo Skyr-pohjanen juustokakku on muistaakseni alunperin Zentelin postaama, en tiedä onko hän sitten sen kekannu.

Ite ostin tänään liivatelehtiä, ja aikomuksena ois tehdä juustokakku sellasella oikeaoppisella marjahyytelöpinnalla ja jonkunäkösellä pohjalla.

Om nom nom!
 
Kyllä. Juuri tuohon 18 cm irtopohjavuokaan mitä suosittelin reseptissä.

Liivatteella hyydytettyä versiota en halua tästä tehdä, sillä siinä on kananmunia. Vaikka se salmonellan riski on pieni, niin minä en sitä ota.

Et varmaan liiku missään kun on riski kaatua?

ChildInTime: Raportoippa kuvien kera miten kävi. :)
 
Noin ihan mielenkiinnosta, kaivatko yleensäkin verta nenästä vai piilovittuiletko vain Internetissä? Tuntuu vähän siltä että jokainen viestisi kuvastaa sinun ikääsi erittäin hyvin.

Kai sitten kaivan. Tiesitkö jopa evira sanoo, että kananmunia voi syödä raakana? Salmonellaa saattaa tulla siitä kuoresta jos ei pese käsiä koskemisen jälkeen.. Tuskin evira ottaa riskiä ja sanoo raakana syömisen olevan turvallista jos näin ei olisi.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom