Juustokakku korkeaproteiinisena

VITTU!

Aina tulee tuommosta vitun ruikulipaskaa tuosta täytteestä, VITTU! ARRGH mikä turhautuminen syytää 10€ eestä raaka-ainetta tommoseen ripulikokkeliin voi jeesuksen sandaalit saatana!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
VITTU!

Aina tulee tuommosta vitun ruikulipaskaa tuosta täytteestä, VITTU! ARRGH mikä turhautuminen syytää 10€ eestä raaka-ainetta tommoseen ripulikokkeliin voi jeesuksen sandaalit saatana!

Pakko oli tesmata vielä, ja tein tolla J..:n ohjeen alkuperäsen postaajan ohjeen mittojen mukaan mutta korvasin Skyrillä. Eli ts. sama respa mutta mittasuhteet pikkusen erit ja käytin sokeria jonku 60-80g splendan sijaan.

Lopputulos oli sellanen tosi new yorkinnäkönen rahkakakku. Ihan ookkelin makustaki vielä kun keitti sellasen mansikkahillokkeen siihen lisäksi. Suosittelen. Uuni vs liivate on kyllä aika no contest.....
 
Sain keskiviikkona ajokortin, sen kunniaksi Muru teki tollasta Berliozin ohjeen mukaista kakkua, se oli aivan ihanaa, vaniljaproteiinjauhoa, tai mitä onkaan ja steviaa käytti makeutuksena. Seuraavalle kerralle mulle tuli muutama idea, kuten sitruunamehusta ja liivatteesta päällinen tuohon tai marjoja ja liivatetta. Jokatapauksessa ihanaa oli, kun olen ollut karkki ja suklaalakossa muutaman viikon ja tekisi mieli ratketa jatkuvasti.
 
Kokeilin tuota Beginnerin linkkaamaa jenkki juustokakkua ilman keksipohjaa ja marjapaallystetta. Kaytin juuri niita ainesosia mita ohjeessa sanottiin. Liivate oli jauhoa ei lehtia mutta silti onnistui todella hyvin.

Pitaisi vain malttaa antaa olla jaakaapissa vahan pidemman aikaa..

Todella hyvaa dieettiruokaa ja semi helppo tehda.

Ravintoarvotkin hyvat
p 75g
h 32g
r 9
k 573

Tulen jatkossakin tekemaan ja jos haluaa hiilaripitoisemman niin senkus lisaa marjoja vain tohon paalle oman maun mukaan.
 
Kokeilin tuota Beginnerin linkkaamaa jenkki juustokakkua ilman keksipohjaa ja marjapaallystetta.

Minäkin.

317852_10152205555345654_1448389951_n.jpg
 
Minulla tällä hetkellä vielä jääkaapissa. Taisin vähän kämmätä tuon liivatteen ja veden suhteessa, (paljonko sen pitäisi olla?) vaikutti todella löysältä taikinalta. Kuva about tunnin päästä, sitten ollut jkaapissa melkein 4h.
 
Minulla tällä hetkellä vielä jääkaapissa. Taisin vähän kämmätä tuon liivatteen ja veden suhteessa, (paljonko sen pitäisi olla?) vaikutti todella löysältä taikinalta. Kuva about tunnin päästä, sitten ollut jkaapissa melkein 4h.

Tein silleen että löin kilon mustikoita pannulle, keitin niitä pannulla kunnes ne oli sellasta tulikuumaa mömmöä ja löin sinne sekaan 3 liivatelehteä. Sit ulos jäähtymään, ja sit ku se oli noin huoneenlämpöstä ni kaadoin kakun päälle ja annoin olla jonku 5h kun touhusin kaikkea muuta.

Kakun tein eilen, joten se oli mulla yön yli jääkaapissa. Tänään aamulla tein toppingin. Jatkossa teen varmaan samallalailla, en nimittäin käyttänyt splendaa/sokeria ollenkaan, ainoa sidosaine oli se prodejauho (+ tietenki kananmunat). Stevialla makeutin, ja skyriä meni kaks purkkia.

Siis loppupeleissä mun versio:

- 400g 5% philadelphiaa
- 2prkl skyriä
- kaks pipetillistä vaniljasteviaa
- 40g prodejauhoa (maustamaton, pitäs koittaa makuprodea)
- 2 kananmunaa
- 60ml maitoa (rasvaton)
- 1tl suolaa

Kiille oli siis 1kg mustikoita + 3 liivatelehteä + sitruunamehua joku 50ml. Kerma on pirkan normi kuohukermaa johon laitoin pipetillisen toffeesteviaa ja 1tl vanilliinisokeria.

Tykkään miltä tuo maistu, mutta ois voinu ehkä olla sitä makuprodea niin ois ollu ehkä vielä makeampaa.
 
Raakakakku pohjat pähkinöistä sopii juustokakkuihin erittäin hyvin. Esim.

Paksu tumma keksipohja, 18 cm vuoka
4 dl pekaanipähkinöitä
2 rkl hunaja TAI 2 rkl luomurusinoita
ripaus Himalajansuolaa
Aja pähkinät ja hunaja sileäksi blenderissä (aja niin kauan, että pähkinöistä alkaa irrota öljy). Toimi samoin, jos käytät rusinoita. Jos haluat myös reunoille nousevan pohjakeksin, tuplaa annos.

Vaalea kookoskeksipohja, 18 cm vuoka
3 dl kookoshiutale
2 dl cashew
1 rkl maca
1 dl toco
1 rkl hunaja
Blendaa kaikki sileäksi ja levitä irtopohjavuoalle.

lisää ohjeita: http://www.lily.fi/juttu/raakakakkujen-abc-osa-1
 
Tuon uunissa tehtävän juustokakun olen jo saanut muutaman kerran onnistumaan. Tänään oli eka kerta ilman uunia - versio.
Rakenne heikompi, höhhömpi, vaahtomaisempi. En tykännyt. Osa syynä varmaan, että olin laskenut veden ja liivattteen suhteen 1 dl vettä väärin, mutta kuitenkin.

Kiitos ChildInTime. Ensi kerralla vaikka tuollainen yritys.
 
Kiitos ChildInTime. Ensi kerralla vaikka tuollainen yritys.

Jep, unohin heti kerralla itekin "ilman uunia" hommelit. Niistä ei nyt tuu meikäläisellä ainakaan ku ihan kipiää ripulipaskaa.

Ehkäpä tollasen raakakakun heitän kasaan sitten kun voitan lotossa ja kehtaan ostaa kaikki ainekset.

EDIT: Komento takasin, HAHAHAHA! Liotettuja ja kuivattuja pähkinöitä! Tulee jostain syystä mieleen. Ituhippinä tiedän millaista on liottaa/idättää/kuivattaa pähkinöitä/ituja/papuja/herneitä. Se on perseestä. Siinä menee elämänhalu. Ei tässä muuta.
 
Niitä pähkinöitä ei todellakaan tarvitse liotella, suoraan blenderiin mantelijauhojen, taatelien ja munavalkuaisen kanssa niin toimii. Kyllähän digestiiveistäkin hyvää saa mutta jos haluaa tehdä ravitsemuksellisesti hyvän niin pähkinäpohjat ehkä parempi.
 
...Tota... Digestivepohja on pikkasen kevyempi kuin pähkinäpohja. Toki ravintotiheys nousee, mutta onko se vähän moot juttu kun kokonaiskalorit nousee sfääreihin jo valmiiksi suht hyvämakroisessa/ravintotiheässä (marjat, prodejauho, maitotuotteet) kakussa?
 
Nam, suosittelen!
Tein ketjun aloittajan ohjetta mukaillen puolikkaan annoksen, ja tuli ihan uskomattoman herkkua!:) Nää laitoin:
- 100g täysrasvaista raejuustoa
- 100g rahkaa
- 1 muna
- 2 tl psylliumia
- 2 tl Kaurakuitusta
- 3 tl ananastäysmehua
- 2 rkl sitruunan mehua
- n. 3-4 rkl luomusitruunan kuorta raastettuna
- 1/2 tl vaniljauutetta
- 1 tl xylitolia
- steviaa

Sekottelin vatkaimella hyvin ja kaadoin sörsselin kolmeen pieneen voideltuun lasivuokaan.
Päällysteiksi heitin yhteen mustikoita, toiseen omenaviipaleita ja kanelia, kolmanteen upotin goji-marjoja. Paistoin 200 asteessa hetken ja käänsin uunin 100 asteeseen, kunnes kakut alkoi hyytyä.
Maku paranee ja voimistuu jääkaapissa.
 
Kertooko joku mulle mikä tuo myyttinen sitruunankuoriraaste on?
 
Se on raastettua sitruunankuorta :wtf:

Osta sitruuna, huuhtase vähän, raasta kuorta raastimella...

Hyvä kun toit järjellistä inputtia tähän probleemaan! Kiitos!

Ei sentään, kuhan pelleilin. Ethän sä mitään osannut tohon sanoa. :) Eli google paljasti että lemon zest, eli pelkkä keltainen osio (eli ei raasteta ihan valkoseen asti) on pelkästään makua varten. Luulin että se keitettynä käyttäytyy jotenkin erikoisesti (hyydyttää/sakeuttaa seoksen tms) ja siksi kysyin.
 
Kyllä vaan, niinkun kerettiinkin jo päätellä, sitruunan kuoren rooli oli tuoda pirtsakkaa makua. Kivasti toimii myös limen kuori ja mehu. Tai jos taikinaan lisää tummaa kaakaojauhetta, appelsiini sopii kun nenä päähän:)
 
Just tuli väännettyä berlioz(?) torttu. Nyt on jäähtymässä ja kohta maistaan. Herana oli sitrusjäätelö vai mikä onkaan, mutta taikinaainakin oli helvetin makeet.a
 
Jaa pitihän sitä mennä kokeilemaan, ei ollut tuorejuustoa Siwassa niin korvasin sulatejuustolla. Kokonaisia munia meni 3 kämmähdyksien takia :D
Vuoka oli paska + en osannut voidella oikein.
(~40min @125°)
Muuten meni kaikki loppujen lopuksi ihan hyvin, makrot olisi ihan kohdallaan, mutta maku oli aivan kauhea. Johtuisko tuosta sulatejuustosta? Vaniljaheraa, steviaa ja sitruunamehua laitettiin maustamaan.

cheesecake.jpg
 
Muuten meni kaikki loppujen lopuksi ihan hyvin, makrot olisi ihan kohdallaan, mutta maku oli aivan kauhea. Johtuisko tuosta sulatejuustosta? Vaniljaheraa, steviaa ja sitruunamehua laitettiin maustamaan.

Hahahah, JAA-A, EMPÄ TIIJÄ :D

Ei vaan, ei saa nauraa ku toinen yrittää. Meikäki on kämmänny varmaan kolome juustoripulikakkua ni se on yks kerta harjotuksen piikkiin ihan sama. ;)

Oli tarkotus iteasiassa kokeilla noita Lilyn raakakakkuja, mutta tajusin että eihän ne mitään vitun kakkuja ole, nehän on pähkinävoita kakun muodossa. Eli raaka"kakut" jää meitsiltä kokeilematta, ei oikein se 10/10/80 p/h/r suhde oikein inspaa. okei okei, ois varmaan paremmat makrot, mutta jo ainesosatkin maksaa niin perkeleesti (toco, lucuma, pähkinät) että jää väliin.

Jos jotain uutta haluaa kokeilla, niin tässäpä on ihan magee kun korvaa mascarponen jollain 5% phillyllä ja heittää vaikka puolimitallista heraa nimen vuoksi.

Mullon pakko nyt käytännön syistä myös vähän avata näkökulmaa:

Miksi ihmeessä pitää syödä juustokakku korkeaproteiinisena (joojoo, nillitin 5sek sitten makroista, mutta nyt pointtina onkin vähärasvaisuus) kun heran voi ihan yhtä hyvin heittää huiviin vaikka veden kanssa? For real, toi frozen pinkkiki on ihan priimaa kun vaan korvaa mascarponet ja vetäsee sen pakollisen heratömpsyn nesteenä ennen kun alkaa syömään? Näin olen ite tehnyt.

Ja vaikkei juustokakku olekaan, niin samalta sivulta tätä kokeilin mutta jätin pähkinätaateliblendin pois, ja oi perkele miten hyvää..

Mutta joo, topic huutaa korkeaprodejuustokakkuja, sorisori.

EDIT: Ja siis jos ei tullu ihan selväksi, niin joo, sulatejuustosta sun ongelma 99.999% todennäkösyydellä johtu :D

EDIT2: Seukilla kerralla kokeile tuota mun respaa tokasivulla, se on aika idioottivarma, ja siinä on tilaa vaikka minkälaiselle säveltämiselle. Suosittelen tosin lisäämään siihen sen sokerin, ja vetämään vaikka kahta kauheamman punttitreenin sille päivälle niin ei tuu tunnontuskia.

EDIT3: Sitten jos joku ei vielä tiennyt, niin Leangainsin faboyhteisöstä löytyy vähän väliä kaikenlaisia hulluja ruokaideoita ja kuvia mitä ihmiset kokkailee, kun epäilen että tää koko juustokakkuhomma on sieltäpäin lähtösin..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom