Ilmastoahdistus. Ohimenevä muoti-ilmiö vai jatkuva muutosten tulva?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja SMugU
  • Aloitettu Aloitettu
Pitäis mennä bussilla paikalle ja ajaa ne johonkin tampereelle sillä
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO

Elokapina ilmoittaa sulkevansa Mannerheimintien 10 vuorokauden ajaksi. Tiedottivat, että jos poliisi puuttuu asiaan, ollaan valmiita menemään koppiin ja palaamaan sen jälkeen takaisin kadulle. Mielenkiintoista nähdä miten poliisi asian kanssa toimii.

"mielenosoituksessa vaaditaan hallitusta julistamaan Suomeen ilmasto- ja ympäristöhätätila"

Ota tosta nyt selvä.

Mitenkähän tuo loppupeleissä wörkkii, että suurin mahdollinen kiireellisyys ilmastoasiassa yhdistetään kadulla makoilijoihin?

Toista oli ennen wanhaan, Koijärvi ja Kessi suojeltava, ainakin oli jokin konkreettinen vaatimus ja tolkku ja rajallisuus siinä. Ja siellä näreessä olivat vastustamassa, etteivät häirinneet valtavan verotaakan kantavaa yksityisautoilijaa, yhteiskuntamme tukipilaria.
 
Ilman kovin täsmällistä tietoa väittäisin, että nykyisin voi helposti ahdistaa enemmän, koska uutisoini on muuttunut vuosikymmenten saatossa. Nykyään uutiset ovat todella negatiivissävytteisiä, kun positiiviset uutiset harvemmin ylittävät uutiskynnystä, "mikään ei ole muuttunut" eivät ylitä ikinä uutiskynnystä, mutta negatiiviset uutiset hyvinkin usein. Mutta paljon on tapahtunut maalin siirtymistäkin. Riippuu varmaan kirjoittajien iästä, että mikä oli teidän kouluaikojen suuri pahuus(Tm)?

Minun aikanani ydinsodasta ja ydintuhosta ei hirveästi jauhettu luultavasti, koska kylmä sota oli jo päättynyt Neuvostoliiton hajoamiseen. Sen sijaan ymmärtääkseni 60- ja 70-luvuilla opiskelleet tiedemiehet, joiden kirjoja ja artikkeleita itse luin, tuntuivat aina olevan aivan kauhuissaan ydinsodan uhkasta. Tästä johtunee osittain sekin, että miksi noina aikoina perustetut Vihreät liikkeet olivat aivan järkyttävän ydinvoimavastaisia ja tuo historian painolasti on vasta nyt hiljalleen murtumassa. Jos muistelen omaa kouluaikaa, niin otsonikato, happosateet ja varsinkin väestönkasvun räjähtäminen olivat isoja juttuja. Jonkun verran oli toki puhetta ilmastonmuutoksesta jo silloin, sekä eroosiosta, mutta suurimmat uhkakuvat omien muistikuvieni mukaan olivat nuo 3.

Jos miettii nykypäivää, niin otsonikato kai on pahentunut noista ajoista, mutta en tiedä, onko se kontrollissa, koska ei siitä paljoa puhuta. Ilmiönähän freonit ovat sellaisia, että tilanne jatkuu vielä pitkään sen jälkeen, kun niiden käyttö on lopetettu. Väestönkasvu taas on debunkattu aika tehokkaasti. Toki väestö kasvaa vielä hyvän aikaa, mutta koska jokaisessa maailman paikassa syntyvyyden ja lapsikuolleisuuden välinen korrelaatio on ollut täysin sama uskonnosta ja kaikista muista tekijöistä riippumatta, niin väestönkasvu tulee saavuttamaan huipussaan n. 11 miljardin ihmisen tason, jonka jälkeen se lähtee hiljalleen tippumaan. Minun kouluaikoinani taidettiin puhua jopa yli 20 miljardista ja niissä mitään huippua ei ikinä saavutettu, vaan kasvu jatkui sen jälkeenkin. Happosateista en ole kuullut mitään aikoihin - nämä taisivat olla aika lokaaleja ilmiöitä muutenkin.

Eli ainakin minusta kannattaa koettaa ymmärtää ilmastonmuutosta pahiten pelkääviä samoin, kuin omana aikananne pelättiin hallitsematonta väestönkasvua tai ydinsotaa. Osa puuttunee tähän, koska "nämähän ovat eri asioita", koska subjektiiviset kokemukset.
 
"mielenosoituksessa vaaditaan hallitusta julistamaan Suomeen ilmasto- ja ympäristöhätätila"

Mitä tuo käytännössä tarkottais jos hallitus julistaisi Suomeen ilmasto- ja ympäristöhätätilan? En oo asiaa mitenkään googlannu. Voisko sen vaan sanoa että hätätila on, teemme kaikkemme estääksemme sen. Ja jatkamme samaan malliin kuin nytkin. Korottelemme veroja ilmastoa haittaaviin asioihin ja maksetaan tukea öljystä sähkölämmitykseen siirtyjille. Eikä hangata vastaan hanhikiven rakentamisessa?

Ilman kovin täsmällistä tietoa väittäisin, että nykyisin voi helposti ahdistaa enemmän, koska uutisoini on muuttunut vuosikymmenten saatossa. Nykyään uutiset ovat todella negatiivissävytteisiä, kun positiiviset uutiset harvemmin ylittävät uutiskynnystä, "mikään ei ole muuttunut" eivät ylitä ikinä uutiskynnystä, mutta negatiiviset uutiset hyvinkin usein.

Tämä on mielenkiintoinen asia. Jos tiivistää pienempään yhteisöön, esimerkiksi työpaikalle, jossa koko ajan kiire, projektit myöhässä, henkilöstö venuu, tulipalojen sammutustaktiikka käynnissä. Henkilöstö ei saa positiivista palautetta, jatkuvasti keppiä ja negatiivisia asioita. Toki koitetaan kannustaa, että jaksetaan nyt vielä tämä projekti niin sitten helpottaa. Vaikka sanottu joka projektin kohdalla noin. Lannistaa tunnelmaa, henkilöstön tehokkuus laskee, lopulta ei jakseta edes yrittää. Koska uusi normaali että ollaan jatkuvasti myöhässä.

Versus se, että annettaisin onnistumisen tunteita. Palkittais välillä, kehuttais jne.

Onko sama valtakunnan tasolla tässä ilmasto-asiassa?
 
väestönkasvu tulee saavuttamaan huipussaan n. 11 miljardin ihmisen tason, jonka jälkeen se lähtee hiljalleen tippumaan. Minun kouluaikoinani taidettiin puhua jopa yli 20 miljardista ja niissä mitään huippua ei ikinä saavutettu, vaan kasvu jatkui sen jälkeenkin. Happosateista en ole kuullut mitään aikoihin - nämä taisivat olla aika lokaaleja ilmiöitä muutenkin.

Happosateethan johtuivat oikeista ilmansaasteista. Nykyjään asiat taitaa olla paremmin, on filttereitä ja parempaa tekniikkaa ja muutenkin teollisuus muuttunut. Tosiaan enempi paikallisia juttuja missä hiilentuotantoa ja kaikenmaalilman savupiipputeollisuutta keskittynyt.

Minun kouluaikoina puhuttiin aavikoitumisesta. Tämähän on todellinen ja monin paikoin toteutunut uhka, "hedelmällinen puolikuu" on nykyään aavikkoa, samoin laajat alueet USA:ssa. Liiallinen maankäyttöhän sitä aiheuttaa. Ja se on vaan lisääntynyt ilmastopolitiikan bioenergioiden myötä. Lisäksi ilmasto tuppaa muuttumaan vaikkei sitä ihminen muuttaisikaan itse.

Saa nähdä miten väestönkasvun käy, Afrikka ja islamin maat ovat kyllä ehtymättömiä drivereita tälle ja EU:n himo halpatyövoimaan on suuri.
Halpatyövoima taitaa olla kaikkein Pyhin asia EU politiikassa. Kaikki muut asiat ovat sille alisteisia. Kiinan päästöt jotka vievät maton alta kaikelta ilmastopolitiikalta eivät juuri haittaa, ei tartte tehdä mitään koska halpatyövoima ja halpatuotanto. Samoin väestönkasvua ja väestönsiirtoja tavoitellaan vastoin ilmastoagendaa koska halpatyövoima. Päästöjä lasketaan per nenä, ei per alue/maa tms, eli se on enempi hyvesignalointiasia, kuin todellisuudessa ratkaistavaksi tarkoitettu asia.
 

Elokapina ilmoittaa sulkevansa Mannerheimintien 10 vuorokauden ajaksi. Tiedottivat, että jos poliisi puuttuu asiaan, ollaan valmiita menemään koppiin ja palaamaan sen jälkeen takaisin kadulle. Mielenkiintoista nähdä miten poliisi asian kanssa toimii.

Niin on.Tuo on kuitenkin poliittisesti korrekti mielenosoitus.
 
Kyllä kyllä. Mutta onko manskun tukkiminen 10 päiväksi kohtuullinen vai kohtuuton haitta mielenilmauksen järjestämiseksi. Sitä joutuu moni taho pohtimaan.
Joo mutta ne vaatii lisää veroja kansalle niin tiedä vaikka sannakin kävis taas vaihtamassa pari sanaa niiden kaa.Mikä noitten kanta on piikkeihin?
 
Pitkät on piuhat ylen toimittajilla. Yle on riemuinnut Pariisin ilmastosopimuksesta, vaikka suurin päästäjä Kiina on siinä luvannut lisätä päästöjään vuoteen 2030 asti. Nyt kuusi vuotta myöhemmin ylen toimittajatkin tajuavat, että näin ei päästä ilmastotavoitteisiin! :ROFLMAO:
"Kiina on ilmastokriisissä ratkaisijan roolissa. Maa nousi 2000-luvulla maailman suurimmaksi hiilidioksidipäästöjen aiheuttajaksi.
Viimeisen kymmenen vuoden aikana kaksi kolmannesta koko maailman päästöjen kasvusta on tullut Kiinasta.
Käykö toisin sanoen niin, että Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteen täyttyminen täytyy tämän myötä haudata?
– Tavoitetta on vaikea sovittaa yhteen Kiinan päästökasvun kanssa. Globaalien päästöjen pitäisi pudota merkittävästi 2030 mennessä, sanoo Kiinaa seuraava energia-analyytikko Lauri Myllyvirta."
Mutta ei tullut mieleen, että ilmastosopimuksessa olisi ehkä pitänyt vaatia Kiinalta jotain? =D
 
1638941538446.jpeg
 
Back
Ylös Bottom