Hyviä olutmerkkejä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja tabe
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Rin sanoi:
labatt's....Kai se noin kirjoitettiin...mutta kuitenkin maistui hyvältä....


Mitä toi on?? kerro lisää.

Edit: Oon muuten sairaan nopee ku quottasin sut minuttia ennen ku kirjotit ton viestin :rock:
 
lumiukko sanoi:
Tätä nyt ei tarvi edes kommentoida mitenkään. :piis:


Totta puhut, hyvää silti. Se on sentää ausseista..hohohohoho

Edit: Ja kyllä toi fosteri on erimaksuta kuin joku lapinkulta.
 
Tiedz sanoi:
Mitä toi on?? kerro lisää.

Edit: Oon muuten sairaan nopee ku quottasin sut minuttia ennen ku kirjotit ton viestin :rock:
Nopea olet :rock: ...Muistaakseni Kanadalainen olut...sai joskus 90-luvun puolivälissä kaupoista.....
 
Suosittelen kokeilemaan vehnä oluita mm. schneider weisse. Suodattamaton on ehkä alkuun hiukka omituisen näköistä mutta maku kyllä korvaa tuon. Suodatettuna tietty kirkasta. Käy hyvin janojuomasta :) Myös kölschit on nyt kesällä ollu hyviä pirteitä janojuomia.

Muutama oma suosikkini lienee tällähetkellä pilsner urquell, weltenburger kloster.. En nyt jaksa noita listata koska siitä tulisi pitkä =) bock oluista löytyy monta hyvää ja vähän vahvemmasta dobbel bock oluista myös. Talven tullen noita voi sitten maistella ..vähän lämmittämään mieltä ja oloa :)
 
Kyllähän todellinen oluenystävä käy aina paikan päällä juomassa suosikkioluensa, koska olut tuoretuotteena ei kestä kuljetusta. Täydellisen Guinness-pintin voi siis nauttia vain Dublinissa! Velkoa saadakseen satunnainen matkailija nousee Prahassa bussiin numero 162 ja suuntaa etelään kohti Velke Popovicen kylää. :D

Joo, eipä tarvi nykyään kauas mennä löytääkseen hyviä oluita, kun lähimarketissakin on parempi valikoima kuin Alkossa oli joskus 10+ vuotta sitten. Näin se maailma muuttuu, ja hyvään suuntaan.

Omaan makuun sopivat kaikki tsekkiläiset ja yleensäkin voimakkaammin humaloidut oluet. Pahin puute suomalaisissa oluissa on se, että täällä ei ole ensimmäistään olutta, johon olisi uskallettu laittaa katkerohumalaa vähän rohkeammalla kädellä. No, kyllähän tuota Karhua juo.

Veljesmaan oluista pitää erityisesti mainita Saku Tüme. Loistavan makuinen tumma kalja. Ja menee päähän kuin metrin halko (8%).
 
Corona extra. Taivaallisen hyvää ja suolaisen hintaista, 2e/pullo Alkossa. Opiskelijabudjetilla ei noita voi kauhean usein ostella, joten yleensä pohjat vedetään Karhulla.
 
Onhan noita. Mitä nyt olen maistellut niin eniten ovat miellyttäneet:
Nautiskeluoluena: Franziskaner Hefe-Weissbier, Warsteiner Verum, Andech's (?)
Perseilyyn: A.Le Coq (Virossa tuli juotua 15 litraa 3 päivän sisään)
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Hoegaarden! Vaalea vehnäolut, tarjoillaan jäähdytetystä lasista sitruunan kanssa, kotoisin Itävallasta. Hyvää!

Kestosuosikkini kautta aikojen Leffe Blonde, myöskin vehnäolut, belgiasta.
Guinnesskin maistuu.


Ruokakaupan hyllystä mukaan lähtee yleensäkin Sandelsia tai Becksin alkoholitonta.
 
Kukaan ei maininnut vielä Alkostakin saatavaa Kasteel tai Kastell Bieriä, sellainen hevosvahva tumma luostariolut, sukua perinteiselle kotikaljalle tai tummalle Velkolle mutta voltteja ja tukevuutta reilusti enemmän. Aika makea.

Sit jo monta kertaa sanotut Lefen tumma, Velkko (jos jostain saatte Velkon nelosta niin kannattaa maistaa, täyteläisempi maku), yleensä vaaleat vehnäoluet, Sakun Tume, Hoegaarden, onhan noita.
 
Boddington cream ja guinness, melkein kaikki käy kunhan se on huoneenlämpöistä:). Törkeetä, että ravintoloissa tarjoavat tummat oluetkin aivan liian kylmänä.
 
Tanskassa käydessä jäi mieleen Tuborg ja tietysti Carlsberg, oli siellä joku muukin, mutta ei muistu nyt mieleen. Virolainen alecoq on myös aika jees. Jotain hyviä Saksalaisia oluita on myös.

Suomalainen olut :down:
 
kgb sanoi:
Boddington cream ja guinness, melkein kaikki käy kunhan se on huoneenlämpöistä:). Törkeetä, että ravintoloissa tarjoavat tummat oluetkin aivan liian kylmänä.
Stoutit ym. tummat pitäisi olla nauttimishetkellä "sääntöjen" mukaan 12-13c mutta makunsa kullakin. Se vituttaa kyllä muakin, että ravintolassa porterit ja stoutit tarjoillaan vaalean oluen lämpöisenä. :curs:
 
Elsa sanoi:
Kestosuosikkini kautta aikojen Leffe Blonde, myöskin vehnäolut, belgiasta.

Multa ääni myös Leffelle :kippis1: , Belgialaiset kyllä osaa tuon oluen teon!!
Aivan huippuja on Stella, Duvel (8.50%) ja Maes.
Mun lempparia Belgialaisista on kuitenkin Vedett niminen olut, aivan ykkönen terassilla Brysselin humussa. Myös Kriek, eli kirsikka olut, on hyvää. Vähän kuin mehua, kyllä maistuu!

Tällä hetkellä kaapissa koppa Coronaa, siihen limelohko vielä kyytin, niin nam!!

Tiesittekö muuten että Lapin Kulta on maailman ainut olut joka tehdään jokivedestä? Ja on myös ainut olut jota myydään ns viinibaareissa, kun ei sekoita viinin makua. Aina oppii uutta.. :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom