^ en mä ihan varsinaisia stoutteja saa päähäni äkkiseltään kuin Young'sin Double Chocolate Stoutin, joka näytti olevan Alkossakin. Paahteisempi ja kuivempi, mitä nimi ehkä antaa ymmärtää, mutta ihan miellyttävä kaikkinensa. Jenkeissä tota, asiasta viidenteen, vedellään softis-floatin kanssa. Varmaan toimii niinkin esim. jälkkärioluena mainiosti, mutta testaus on vielä tekemättä. Kotimaisista Malmgårdin talviportteri kannattaa maistaa. Se on pitkästä aikaa oikein hyvä kotimainen talviolut, kun Laitilan Tuomaskin on tänä vuonna mitä on.
Kävin ostaan kaverin puolesta lahjaksi muutaman oluen. Hirveä kiire oli ennen töitä, mutta kai noista suurin osa juotavia on. Fullersilta 1845, Vintage Ale 2011 ja Old Winter Ale. Mikkellerin Santa's Little Helper, Nognen IPA ja #100, Ridgeway Bitter ja Brewdogin joku olut, oliskohan ollut Hardcore IPA. Toi Fullersin Vintage Ale 2011 tulee sellaisessa tyylikkäässä pahvilootassa. Se pitää ainakin maistaa ton ekan Fullersin lisäksi.
Ostin sitten juopotteluun itsellenikin muutaman. Maistoin ton Ridgeway Bitterin, kun se on mennyt jotenkin ohi, kun sitä ei täällä kapakoissa ole. Ihan kelpo tuote, hedelmäisyydestä tuli vehnäolut mieleen. Ton Fullersin Old Winter Alen join kanssa. Paksu vaahto, pehmeä maku, mutta en oikein muista sanoa siitä enempää. Loput vähän pätkii, kun hain noi juomat hirveellä kiireellä ennen töitä, ja juoksin töistä suoraan keskelle noita kekkereitä ja hulinaa, mutta tais siinä joku Brewdogin olut olla ja Spatenin Munchener Hell. Ei tota oikein oluen maisteluksi voi sanoa, kun noita veteli vuorotellen puolukkaboolin kanssa, mutta kun kerta Alkossa joutui käymään, niin sama juoda jotain muuta kuin kotimaista kolmosta.
Onko porukka muuten testannut Half & Halffia tai Black & Tania? Ekaan alle vaaleaa lageria (Harp taitaa olla alkuperäinen) ja päälle Guinnessia ja toiseen alle Bassia (irkku pale ale) ja päälle Guinnessia. Tehdään kerroksittain. Pirun tyylikkäitä, jos ei muuta, ja saa kikkailla juomisen lomassa.
Jos joku haluaa testata, niin alle sen verran vahvempaa olutta, että toi Guinness pysyy pinnalla, ja Guinness kaadetaan varovasti lusikalla lasin reunaa pitkin päälle. P.S hivenen järkevämmän näköinen, kun tekee Guinnessin tuoppiin ja kaataa ihan täyteen asti, kuten tuossa toisessa on sentään tehty.