Hyvät sikarit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja kekexx
  • Aloitettu Aloitettu
Tack! Löytyihän sitä ihan Suomestakin. Voisikin elvytellä vähän sikariharrastusta..

Suositelkaapas muutamia hyviä ja edullisia humidorin täytteeksi? :)

Bundles B, Rosa Cuba ja Alonso Menendez noista halvemmista, Flor de Copan, Puros Indios ja Nat Sherman keskihintasista. Kuubalaisia en osaa suositella, kun en tykkää kun vain niistä kalliimmista. Paitsi ehkä Romeo y Julietan Cedros de Luxe no 3 ja Cohiban Siglot I ja II.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Löysin tuolta sikaritalon sivuilta tälläisen: "HUOM! EMME MYY TUPAKKATUOTTEITA ALLE 18-VUOTIAILLE!" Miten toi ikä oikein tarkistetaan ja onko toi putiikki suomalainen?
 
Oma tämänhetkinen top 5.

1. Partagas Lusitania
2. Cohiba Esplendidos
3. Partagas Serie P no.2
4. Monte Cristo no. 2
5. Cohiba Robusto

Taloussikarit top 3
1. Hoyo De Monterrey Petit Robusto
2. Monte Cristo no. 5
3. Partagas Short

Bubbling under mm.
Cohiba Siglo VI
Cohiba Maduro Limited Edition
 
Mulla olis 1/3 pullosta Chateau Fontpinot Cognac Frapin Grand Champagne X.O PREMIER GRAND CRU:ta. Muistelisin että oliko se jollakin karibian pikku saarella(Martinique) tehdään hinta laatusuhteeltaan erinomaisia sikareita. Onko näin? Kun en polttele niin en tiedä. Joskus harvoin hyvä sikari on kyllä poikaa
 
täällähän on hyvinkin aktiivista väkeä sikureiden suhteen. missäs ihmiset tapaa yleensä polttaa, kun nyt on tämä kieltokin ravintoloissa ja ulkona alkaa olla turhan kylmä nautiskella hyvää sikaria. tosin löytyyhän noita ravinteleita vielä joitain, joissa tupakointi on sallittua.
 
Eihän noita paikkoja voi mainostaa, kun sit on vielä vaikeampaa löytää istumapaikka kun menee pössyttelemään ;)

Oma lasitettu parveke on aika pop. Saa nähdä kuinka kauan siellä tarkenee, toistaiseksi sopivalla lämmittimellä sinne on saanut parikymmentä astetta. On löhötuoli, saa haluamaansa musiikkia ja juomatarjoilukin pelaa :)
 
Ostin tuossa pullon hyvää konjakkia ja rupesi mieli tekemään sikaria seuraksi. Onko suosituksia? Olen maistanut sikareita satunnaisesti ja en muuten polta, joten tämän alan tietous on vähäistä.

Onko noista ruokakaupan sikareista mihinkään vai menenkö suosiolla tupakkakauppaan?

:kippis1:

ps. kohta se viikonloppu tulla jöllöttelee :)

Konjakit on varmaan juotu, mutta hyvät neuvot ei tule koskaan liian myöhään:

Monet näyttävät paukuttelevan henkseleitään kuubalaisten puolesta, mutta jos ei nuista mitään tiedä, niin on suhteellisen turha maksella ylimäräisiä euroja siksi että on kiva ostaa kallista. Itse poltan pääasiassa meksikolaisia, niitä toimittaa esim. havanna aitta helsingissä. A. Turrent tai Te Amo, nuissa on hintalaatu kohdillaan, eli vajaalla kympillä saat robuston joka ei häpeä cohiballe yhtään, päinvastoin on tottumattomalle makoisampi.

Dominikaanisissa on puolensa mutta niissä laatu vaihtelee hyvin paljon ainakin halvemmissa hintaluokissa. Sikari voi olla paketista ihan repale, reikäinen tai niin tukkoon kääritty että polttaminen vtuttaa. Nuitten kanssa siis harkintaa.

Kuubalaisista polttelen pääasiassa Cohibaa, on hyvä mutta ylihintainen, eli vaatii jo jonkun verran hulluutta ostella noita. Keskiverron makuaistilla varustettu ei saa noista yhtään enempää kuin halvemmistakaan, vain ilon ostaa kallista.

Tärkein pointti noissa on kuitenkin se, että nuita poltellaan maun, ei nikotiinin vuoksi ja sikaria ei koskaan vedetä henkeen. Miksi? A. Keuhkot ei maista mitään B. sikarin savu on niin emäksistä että siitä tulee keuhkoon pipi. Ts. vain joku palkkapäivää juhliva umpituro tai kakara, joka pääasiassa polttaa tupakkaa mutta sortuu joskus sikareihin, voi polttaa nuita henkeen.

Juomaksi konjakin sijasta tequila, esim. rezerva 1800 tai mieluumin Jose Cuervo rezerva de la familia. Tequilalla on ominaisuus täydentää sen kera poltetun sikarin makua aivan eri tavoin kuin konjakilla, calvadoksella tms. tämän köyhän kansan perinteisillä hienostelujuomilla. Kannattaa kokeilla.
 
täällähän on hyvinkin aktiivista väkeä sikureiden suhteen. missäs ihmiset tapaa yleensä polttaa, kun nyt on tämä kieltokin ravintoloissa ja ulkona alkaa olla turhan kylmä nautiskella hyvää sikaria. tosin löytyyhän noita ravinteleita vielä joitain, joissa tupakointi on sallittua.

http://www.amanita.fi/sikarifoorumi/ Tuolta löytyy tietoa.

Samoin Töölön Sikarikauppa auttaa mielellään, Markku tietää kaiken.;)
 
Dominikaanisissa on puolensa mutta niissä laatu vaihtelee hyvin paljon ainakin halvemmissa hintaluokissa. Sikari voi olla paketista ihan repale, reikäinen tai niin tukkoon kääritty että polttaminen vtuttaa. Nuitten kanssa siis harkintaa.

Voipi riippua varmaankin merkistä, mutta dominikaaniset ovat olleet kirkkaasti tasalaatuisimpia polttamistani sikareista.
 
Olettekos muuten löytäneet hyviä eurooppalaisia nettikauppoja sikareihin liittyen?
 
Itellä tulee poltettua kaikennäkösiä sikkejä mitä kaveri aina sattuu tuomaan ku tulee etelästä käymään, on sen verran enemmän perehtyny ku ite että hyviä sikkejä on saanu poltella.

Rovaniemelläkö asun niin täällä ei oikein ole semmosta paikkaa mistä sais hommattua, tai ei oo vaan sattunu kohalle.

Normi kaupoista ja kiskoista en osta kun tasan yhtä merkkiä jos ostan ja se on backwoods. On kyllä omaan makuun sopivia ja melkeenpä kaikki kaveritki tykänny jotka on maistanu. Ei ole mitään kuivia käppyröitä, vaan tosi tuoreen olosia verratuna muihin.
 
Humi löytyy kotoota ja siellä lepää tällä hetkellä n. 40 sikaria mm. Montecristoa, Cohibaa, Romea Y Juliettaa, Punchia, Hoyo De monterreyta jne.. Itse olen tykästynyt Cohibaan, ja siitä Sigglo II:seen. Moni on kehunnut God Of Fireä, onko joku päässyt maistamaan?

Suomessa harmittaa kun sikarin polttoa on vaikeutettu tupakkilakien myötä. Kesällä on kyllä hienoa tuprutella lämpinä iltoina hyvän ruoan jälkeen ulkosallakin.

Itsellä sikarin kyytipoikana maistuu ehkä parhaiten konjakki, kahvi ja ehkä yllättäen myös Pepsi max.
 

Liitteet

  • DSC06638.JPG
    DSC06638.JPG
    148,5 KB · Katsottu: 2 636
Normi kaupoista ja kiskoista en osta kun tasan yhtä merkkiä jos ostan ja se on backwoods. On kyllä omaan makuun sopivia ja melkeenpä kaikki kaveritki tykänny jotka on maistanu. Ei ole mitään kuivia käppyröitä, vaan tosi tuoreen olosia verratuna muihin.

Tuo on kyllä totta. Itse en ole tupakkamiehiä mutta joitain kertoja tuli maisteltua tuota backwoodsia intissä. Oli kyllä ihan hyvän oloisia pötkylöitä. Sopivan mietoja ja lyhytkestoisia tämmöselle rookielle.
 
Voipi riippua varmaankin merkistä, mutta dominikaaniset ovat olleet kirkkaasti tasalaatuisimpia polttamistani sikareista.

Ostat sitten kalliimpia dominikaanisia. Unohdin mainita että nuo heikkolaatuiset ovat järjestään olleet halpiksia, eli noin viiden-kuuden euron robustoja, eri merkkisiä. Eihän noilta tuohon hintaan paljoa voi odottaa, mutta soisi niiden silti olevan poltettavissa ilman uudelleenkäärintää tms. toimenpidettä. Kalliimmat tietysti ovat laadukkaampia, mutta tuossa kympin kahta puolta saa jo sitten niin hyviä meksikaanejakin että hintalaatu ohjaa sinne = henk.koht. mielipide. Porukka väheksyy noita kun ovat halpoja ja kun halvalla ei saa hyvää, niin ostetaan kalliita kuubalaisia, vaikka nuo ajaisivat saman asian mennen tullen. Liian moni ostaa vain siksi että on hienoa ostaa kallista. Sitten kun tälläiselle laittaa vertailun, niin on ihan sama mitä niillä poltattaa, ei ne niistä mitään ymmärrä. Laitoin kerran kaverille, joka omasta mielestään tuntee sikarit, sokkotestiin kaksi samanlaista robustoa. Molemmat samasta paketista, mutta vaihdoin toiseen vyön. Oli kuulemma vertailussa paljon huonompi, ihan erilainen. :D
 
Ostat sitten kalliimpia dominikaanisia. Unohdin mainita että nuo heikkolaatuiset ovat järjestään olleet halpiksia, eli noin viiden-kuuden euron robustoja, eri merkkisiä. Eihän noilta tuohon hintaan paljoa voi odottaa, mutta soisi niiden silti olevan poltettavissa ilman uudelleenkäärintää tms. toimenpidettä. Kalliimmat tietysti ovat laadukkaampia, mutta tuossa kympin kahta puolta saa jo sitten niin hyviä meksikaanejakin että hintalaatu ohjaa sinne = henk.koht. mielipide. Porukka väheksyy noita kun ovat halpoja ja kun halvalla ei saa hyvää, niin ostetaan kalliita kuubalaisia, vaikka nuo ajaisivat saman asian mennen tullen. Liian moni ostaa vain siksi että on hienoa ostaa kallista. Sitten kun tälläiselle laittaa vertailun, niin on ihan sama mitä niillä poltattaa, ei ne niistä mitään ymmärrä. Laitoin kerran kaverille, joka omasta mielestään tuntee sikarit, sokkotestiin kaksi samanlaista robustoa. Molemmat samasta paketista, mutta vaihdoin toiseen vyön. Oli kuulemma vertailussa paljon huonompi, ihan erilainen. :D

Perhana, oli unohtunut tää thredi vallan...

Hyvä dominikaanin saa suomestakin alle vitosella, kokeile vaikka Bundlesia. 5-7 euron väliltä löytyy mm. Leuzzi Fumar, 7-10 euron väliltä kannattaa kokeilla Cibaota, Francoa ja Nat Shermanin Suavea (on tosin aika mieto mutta käärintä on ollut moitteetonta).

Parhaimmat domit löytyvät IMO Arturo Fuentelta, Short story Hemingway-sarjasta on loistava, kuten myös God of Fire. Myös El Credito on kokeilun arvoinen.
 
Juomaksi konjakin sijasta tequila, esim. rezerva 1800 tai mieluumin Jose Cuervo rezerva de la familia. Tequilalla on ominaisuus täydentää sen kera poltetun sikarin makua aivan eri tavoin kuin konjakilla, calvadoksella tms. tämän köyhän kansan perinteisillä hienostelujuomilla. Kannattaa kokeilla.

Itsekään en pidä konjakista enkä viskistä sikarin seurana, maut eivät täydennä toisiaan. Juomana toimii itselleni paremmin lasi hyvää portviiniä tai vaikkapa Ron Zacapa Centenario. Täytyypä testata miltä laatutequila maistuu sikarin seurana.

Itse olen päätynyt kuubalaisiin kokeilujen kautta ja eri kuubalaistenkin merkkien välillä on huomattavia vivahde-eroja eli kokeiltavaa riittää... tosin joitain ok dommareita ja nicaragualaisiakin olen polttanut. Meksikolaisia täytyy kokeilla, ovat itselleni vielä täysin kirjoittamaton (tupakan)lehti.
 
Millanen humidorio kannattaa ostaa ensimmäiseks. En viitis mitään jääkaapin kokosta hankkia, mutta onko perusvirhe ostaa halvin ja pienin, mikä vetää sen 10-15 robustoo?

Voisin myös ostaa käytetyn jos jollain on vanha jäänyt "pieneks" tms.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom