Ostin tuossa pullon hyvää konjakkia ja rupesi mieli tekemään sikaria seuraksi. Onko suosituksia? Olen maistanut sikareita satunnaisesti ja en muuten polta, joten tämän alan tietous on vähäistä.
Onko noista ruokakaupan sikareista mihinkään vai menenkö suosiolla tupakkakauppaan?
:kippis1:
ps. kohta se viikonloppu tulla jöllöttelee
Konjakit on varmaan juotu, mutta hyvät neuvot ei tule koskaan liian myöhään:
Monet näyttävät paukuttelevan henkseleitään kuubalaisten puolesta, mutta jos ei nuista mitään tiedä, niin on suhteellisen turha maksella ylimäräisiä euroja siksi että on kiva ostaa kallista. Itse poltan pääasiassa meksikolaisia, niitä toimittaa esim. havanna aitta helsingissä. A. Turrent tai Te Amo, nuissa on hintalaatu kohdillaan, eli vajaalla kympillä saat robuston joka ei häpeä cohiballe yhtään, päinvastoin on tottumattomalle makoisampi.
Dominikaanisissa on puolensa mutta niissä laatu vaihtelee hyvin paljon ainakin halvemmissa hintaluokissa. Sikari voi olla paketista ihan repale, reikäinen tai niin tukkoon kääritty että polttaminen vtuttaa. Nuitten kanssa siis harkintaa.
Kuubalaisista polttelen pääasiassa Cohibaa, on hyvä mutta ylihintainen, eli vaatii jo jonkun verran hulluutta ostella noita. Keskiverron makuaistilla varustettu ei saa noista yhtään enempää kuin halvemmistakaan, vain ilon ostaa kallista.
Tärkein pointti noissa on kuitenkin se, että nuita poltellaan maun, ei nikotiinin vuoksi ja sikaria ei koskaan vedetä henkeen. Miksi? A. Keuhkot ei maista mitään B. sikarin savu on niin emäksistä että siitä tulee keuhkoon pipi. Ts. vain joku palkkapäivää juhliva umpituro tai kakara, joka pääasiassa polttaa tupakkaa mutta sortuu joskus sikareihin, voi polttaa nuita henkeen.
Juomaksi konjakin sijasta tequila, esim. rezerva 1800 tai mieluumin Jose Cuervo rezerva de la familia. Tequilalla on ominaisuus täydentää sen kera poltetun sikarin makua aivan eri tavoin kuin konjakilla, calvadoksella tms. tämän köyhän kansan perinteisillä hienostelujuomilla. Kannattaa kokeilla.