Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Homot voivat aina solmia avioliiton, kunhan ei puhuta kristilliseen avioliittoon vihkimisestä.
Kuten edellisessä postauksessani kirjoitin eiköhän seurakunnallakin ole oikeus päättää keitä siihen kristilliseen avioliittoon vihitään ja uskoisin että valtaosa niistä kristityistä jotka todella uskovat kristinuskon mukaisesti ja käyvät säännöllisesti kirkossa on tarve säilyttää uskontonsa peruspilarit muuttumattomina, ei uskontoja rukata valtion mukaan tai lailla säännellä mihin saa uskoa, vaan aina pitäisi olla sotkeutumatta toisten uskontoihin ja suvaita niitä sellaisenaan ilman että ne romutetaan ja yritetään väkisin ympätä niihin omia mielipiteitään jotka ovat täysin ristiriidassa niiden todellisten jäsenien uskomuksien ja vakaumuksen kanssa.
Ei se todellakaan ole suvaitsevaisuutta että pakoitetaan kaikki samaan muottiin omien ajatusten ja omien uskomuksien kanssa vaikka sitten pakoitteilla uhkauksilla ja lailla.
Sinun ajatuksesi kuulostavat todella rajoittuneilta ja ahdasmielisilta halutessasi pakottaa toisenlaisen mielipiteen omaavat toimimaan juuri niin kuin sinä haluat vailla minkäänlaisia myönnytyksiä, helvetin moista fasismia, minun mielestäni.
Mitä muuta haluaisit muuttaa muiden uskonnossa, ostan sinulle matkaliput Afghanistaniin jos lupaat vaatia sielläkin jossain torilla homoille oikeuksia mennä naimisiin moskeijassa.
Silti rahaa pitää maksaa valtionkirkolle vaikka liittyisit mihin moskeijaan. Niin kauan kuin valtionkirkolla on veronkeräämisoikeus niin veronmaksajat saavat päättää mille rukoillaan ja kuka imee ketä papin siunaamana.
Luepa nyt se artikkeli. Vastaus sun pointtiin on siellä. Ja se näyttäis olevan eri mieltä sun kanssa, tutkittu tieto siis.
Sulla on nyt ihan oikeesti todellisia haasteita hahmottaa mielipiteen ja tiedon ero.
Et vissiin nyt hoksaa, että tuolla sun kyselytutkimuksella sä saat tulokseksi empiirisen otannan perusteella väittämän siitä, mitä mieltä ihmiset on heterovanhemmuuden eduista lapsen kannalta. Sen sijaan tuollaisella kyselytutkimuksella ei vielä kyetä hankkimaan tietoa siitä, mikä oikeasti on lapsen kasvuympäristön kannalta hyödyllistä tai haitallista.
Lisäksi kysymykset on muutenkin pahasti johdattelevia. Niinpä jo itse tutkimustulos - eli se, mitä ihmiset on asiasta mieltä - olisi helposti kritisoitavissa.
En siis ole vastannut kysymyksiin, koska en ole väittelemässä mielipiteistä.
Kun tossa on tota isä-äiti vs isä-isä / äiti-äiti vääntöä ollut, niin ollaanko joltain heteropariskunnalta nyt viemässä lapsia ja antamassa niitä homoparille? Vai miksi tuo vastakkainasettelu on relevantti?
Miettikäähän vaikka yksinhuoltaperheitä missä joku äiti kasvattaa poikia, ei yhtään kuria eikä auktoriteettiä, mitä lapsista tulee?
Koulussa tulee aivan varmasti ongelmia ku paljastuu että on kaksi isää tai kaksi äitiä, siis normaali kouluissa, en sitten tiedä mistään taiteellisista Steiner kouluista. Lähtökohtaisesti lapsi tarvitsee turvallisen kasvuympäristön ja miehen ja naisen roolin. Miettikäähän vaikka yksinhuoltaperheitä missä joku äiti kasvattaa poikia, ei yhtään kuria eikä auktoriteettiä, mitä lapsista tulee?
Koulussa tulee aivan varmasti ongelmia ku paljastuu että on kaksi isää tai kaksi äitiä, siis normaali kouluissa, en sitten tiedä mistään taiteellisista Steiner kouluista. Lähtökohtaisesti lapsi tarvitsee turvallisen kasvuympäristön ja miehen ja naisen roolin. Miettikäähän vaikka yksinhuoltaperheitä missä joku äiti kasvattaa poikia, ei yhtään kuria eikä auktoriteettiä, mitä lapsista tulee?
Näissä yksinhuoltajaperhe esimerkeissä kannattaa ottaa muutkin seikat huomioon. Johtuuko kasvatuksen ongelmallisuus sellaisissa perheissä yksinomaan yksinhuoltajuudesta, vai voiko yksinhuoltajiksi kenties keskimääräistä enemmän päätyä erilaisia ihmisiä kuin vanhemmat perheissä joissa on 2 vanhempaa? Onko yksinhuoltajaperheissä keskimääräistä enemmän esimerkiksi taloudellisia vaikeuksia (jotka voi vaikuttaa lapsen kasvatukseen) jne?Miettikäähän vaikka yksinhuoltaperheitä missä joku äiti kasvattaa poikia, ei yhtään kuria eikä auktoriteettiä, mitä lapsista tulee?
No En edelleenkään sano, että homoperhe olis jotenkin "paljon huonompi", vaan sitä että lähtökohtaisesti heteroperhe nyt vaan on parempi. Se vaan on, minusta riippumatta.
Jotta ei tulisi epäselväksi, mikäli muuttujat eivät olisikaan 100% samat, niin minusta lapsi tulisi sijoitaa siihen perheeseen, joka on tasapainoisempi, löytyy rakkautta, työtä jne... Mutta edelleenkin lähtökohtaisesti se heteroperhe on parempi. Ero ei ole suuri, mutta on olemassa.
Kun ei se ratakiskosta vääntäminenkään näytä tuottavan tulosta, niin en tiedä enää miten tämän muutenkaan sanoisi.
Tutkitun tiedon valossa sä näytät olevan väärässä. Tutkimusten mukaan heteroperheet ei ole parempia kuin homoperheet, eikä päin vastoin. Eli toisin sanoen, tutkimuksilla ei ole pystytty osoittamaan että lapsen kasvuympäristö olisi huonompi tai parempi sen kummemmin hetero- kuin homoperheissä. Nämä tulokset ovat susta, ja musta, riippumattomia.
Sä yrität todistella olevasi oikeassa siinä, että sun fiilis heterovanhemmuuden (lievästä) paremmuudesta on totta. Ja vetoat todisteluna siihen, että olet valmis toteuttamaan kyselytutkimuksen, jossa kyselet, mitä muut on mieltä asiasta. Kuten sanoin, tuolla metodilla sä mittaat ihmisten fiiliksiä. Joten tutkimustuloksena saadaan tietoa siitä, minkälaisia fiiliksiä ihmisillä on heterovanhemmuuden paremmuudesta tai huonommuudesta. Ja olen samaa mieltä siitä, että on hyvin mahdollista että tosi moni ihminen on sun kanssa samaa mieltä. Mutta valitettavasti se ei vielä kerro, mikä on lapsen kannalta parempaa tai huonompaa. Näin se vaan on. Jos sä haluat selvittää, mikä on lapselle paras kasvuympäristö, niin sitä sä et saa selville kysymyllä random-otannalla kaduntallaajalta hänen maalaisjärkeensä perustuvaa fiilistä.
Ai missä kohtaa olen väärässä (en väitä, ettenkö ole)? Siinä vaiheessa, kun se lapsi on joko homoperheeseen tai heteroperheeseen sijoitettu, ovat ammattilaiset varmasti valinneet oikein tai parhaan vaihtoehdon lapsen kannalta. Selvästikkin niissä tapauksissa, missä homoperheelle on annettu lapsi, he ovat olleet "se parempi vaihtoehto". Toisin sanoen, homoperheen pitää olla "hitusen parempi", mikäli he saavat lapsen ennen heteroperhettä.
Ammattilaiset ovat/olisivat takuuvarmasti valinneet heteroperheen lapselle kasvuympäristöksi...
Lapselle on hyvä, että sille pystytään tarjoamaan tasapainoinen kasvuympäristö, rakastavat vanhemmat jnee.. Varmasti ammattilaisetkin tajuaa, että pikku seikat, kuten mm. selkeemmät sukupuoliroolit tai se, mitä lapsi toivoisi, "mitä pidetään yleisesti normaalina", mikä on ennenkin toiminut etc. kallistaisi vaakakupin isän ja äidin puolelle. Lievästi, mutta kuitenkin.
Mieltä? Eli mielipiteellä ei ole mitään väliä vai? Se, että yleensä ihmisten mielestä on väärin lyödä, niin siitä pitää vielä tutkittua tietoakin saada, että se on väärin? Mielipiteet (isosta otannasta) ovat turhiako? Mitä yrität sanoa? Hitleristä oli oikein tappaa juutalaiset joka todistaa, että on olemassa "huonompia mielipiteitä".
Yks tärkeimmistä kyvystä näistä päättäessä on mun mielestä eläytyminen. Kuvittele itsesi lapseksi/vauvaksi.
Jos sulle olis ihan sama, niin toisin sanoen väität, että sulle olis ihan sama jos sun äidin ja isän tilalla olisi ollut joko äiti-äiti/isä-isä.
Kyse on siitä, että jos pystytään valitsemaan niin valitaan se paras...
...joka nyt tuppaa lähtökohtaisesti olemaan se heteroperhe
Jos mä haluan selvittää, mikä lapsen kannalta on parasta, niin mä voin aivan hyvin pyytää ihmisiä eläytymään "vauvaksi" ja valitsemaan sitten homo,tai heteroperheen itselleen, mikäli muuttujat ovat 100% samat. Mitä veikkaat, että ihmiset valitsee? Mitä itse valitsisit? Edelleenkin, ne muut muuttujat vaikuttaa enemmän, ja se perus poliittinen vastaus "valitsisin sen, jossa enemmän rakkautta etc..." on se oikea vastaus, mutta niin on sekin että valitsee sen heteroperheen ennen homoperhettä muuttujien ollessa samat.
Se on se oikea vastaus "kaiken nykytiedon valossa"... Heterovanhemmilla olisi siis jo "automaattisesti" kevyt etu, tosin toki muut asiat vaikuttaa enemmän ja niissä homovanhemmat voisivat ohittaa heterovanhemmat ja näin ollen "ansaita" sen lapsen.
Mä väitän että lapsen etua huomioitaessa pitää huomioida tosiasioita, ei sitä, miten sä eläydyt lapsen asemaan.
En nää tossa vastauksessa mitään ongelmaa. Mikä siinä nyt menee niin metsään? Pidät vääränä valita heteroperheympäristöä homoperheen sijaan, muiden muuttujien ollessa samana? Miksi se on väärin? Miksi ei kannata valita sitä ympäristöä, josta on huomattavasti enemmän tietoa saatavilla? Miksi valita se ympäristö, josta tietoa on paljon vähemmän saatavilla? Ton kevyesti puoltavan valinnan pystyy perustelemaan todella monilla keinoin. En ymmärrä tuollaista uhkapeliä tässä asiassa nimeltä "kolikon heitto", kun vaihtoehtona on tuttu ja turvallinen."itse valitsisin lapsilleni adoptiovanhemmiksi heterovanhemmat. Jos vaihtoehtona olisi uskovainen pariskunta lahkolaisista puhumattakaan (en tarkoita pelkästään kristinuskoa) valitisisin homoperheen. Myös jos perhe olisi alkoholisoitunut. Tai lihava, epäterveellisellä tavalla elävä. Tai tietäisi että he ovat eroamassa kohta. Tai olisivat uusioperhe hässäkkä. Ainoastaan täsmälleen samanlaisessa tilanteessa missä eroa olisi vain seksuaalisella suuntautumisella laittaisin heterouden edelle. Mutta en tosiaan esim uskovaisuus tapauksessa enää... "
Tosiasiat kunniaan. Tosiasiana voidaan pitää myös sitä, että kun päättävissä asemassa olevat päättävät lapsen sijoittamista, niin jos muuttujat ovat homo ja heteroperheellä samat, he tulevat valitsemaan heteroperheen.
Tähän kun lisätään vaikka että on olemassa tutkittua tietoa lapsen kasvusta, että sille lähtökohtaisesti on hyväksi että löytyvät molemmat sukupuoliroolit...
Jos et pysty valitsemaan lapsen puolesta vanhempia, olet heikko ja sysäät sen tehtävän muille.
Pidät vääränä valita heteroperheympäristöä homoperheen sijaan, muiden muuttujien ollessa samana?
En jaksa muihin kommentteihin ottaa kantaa, kerta pidät mielipiteitä turhina.
Yllättäen, tutkimuksetkin voi perustua mielipiteisiin.