Vois tehä kyllä viikon satsin jääkaappiin. Loistavaa yönapostelua :kippis1:
Vielä ku beef jerkyä opettelis tekemään
Tässäpä Ironbuttin täällä:
http://www.pakkotoisto.com/ravinto/...olla-epaeterveellistae-reseptejae/#post701278 postaama resepti. Sienikuivuria ei mun mielestä kyllä ole pakko omistaa, onnistuu myös uunissa. Lihat vaan roikkumaan uuniritilästä, uuniin lämpöä n 50 astetta ja lihat kuivumaan n. 8 - 10 tunniksi.. uunin luukku on hyvä jättää hitusen raolleen, niin että kosteus pääsee poistumaan.
"Tee se itse Beef Jerky eli kuivaliha (TÖRKEEN HYVÄÄ!):
1/2 - 1 kg naudan ulkofilettä palana (paisti käy myös)
Marinadiin:
1 dl soijakastiketta
1 dl Teriyakikastiketta
1 dl Worcestershire kastiketta
2-4 valkosipulin kynttä hakattuna pieniksi tai 1 rlk valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl cayannepippuria
0,5 dl punaviiniä (tai punaviinietikkaa)
runsaasti karkeaksi rouhittua mustapippuria
Liquid smoke savuaromia ( tai 1/2 pulloa HP BBQ-kastiketta
1 rkl siirappia
Poista lihasta mahdollinen rasva ja kalvot. Leikkaa liha syyn suuntaisesti lihaleikkurissa noin 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Jos et omista lihaleikuria, niin pane liha pakkaseen pariksi tunniksi ja leikkaa terävällä puukolla hieman kovettuneesta lihasta suikaleet.
Sekoita kaiki marinadin aineet hyvin keskenään. Pane lihaviipaleet marinadiin 8-16 tunniksi. Ota lihat pois marinadista ja kuivaa talouspaperilla lihoista marinadi pois. Lihan pinnan ei tarvitse jädä märäksi.
Pane lihasuikaleet sienikuivuriin kuivumaan. Liha on valmista, kun se tuntuu sormiin kuivalta ja jäykähköltä, muttei kuitenkaan rutikuivalta. Valmis liha on sitkeän kuivaa. Liian kuiva liha murtuu rapsahtaen taitettaessa. Anna lihojen lämmön tasaantua huoneenlämpöön ja sulje vakuumipakkauksiin tai minigrip-pusseihin. Säilyy kuukausia.
Kyseinen resepti on aika väkevän makeahko, mutta reseptiä on helppo muunnella makunsa mukaan (Esim. Teriyakikastiketta, raakaa sipulia, mustapippuria, sitruunamehua ja liquid smoke-aromia)"