Hiilariton Pizza!!

Hiilariton pizzapohja
Tosi vähän hiilareita, 4g/100g ja aika hyvin protskujakin, 34g/100g, mantelijauhoja näyttäis olevan tuonkin valmistuksessa käytetty. Täytyy käydä hakemassa yks testiin, kun näyttäisi nouto onnistuvan jyväskylästä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jostain punttimimmin blogista löysin sellaisen pizzapohjan, joka koostuu vehnäleseistä, rahkasta, leivinjauheesta ja kananmunasta. Hyvän kokoisen pohjan sai tehtyä suhteellisen vähällä hh-määrällä, vain maku oli paska. En jaksa nyt etsiä, mutta voi löytyä Fastin entiseltä vastauspalstalta tai googlettamalla.

Kannattaa varmaan jättä tuollainen pitsa syömättä, sillä eikö pitsan ainoa funktio ole maku? On sitä nyt terveellisempiäkin/bodauksellisempiakin ruokia :D
 
Itsellä hiilihydraatteja välttely (ei kuitenkaan mikään täysi-hh-panna) kovimmalle on ottanut leivästä luopuminen, siihen oli niin helppo kasata hyvää, ravitsevaa sekä terveellistä(kin) päälle. Nyt olen useampana kertana tehnyt seuraavanlaista "rieskaa", maku on hieman happamahko, mutta kun iskee tarpeeksi substanssia siihen päälle niin kyllä maistuu

Raejuustoa 300-400g
Kananmunia 3 kpl
Maitorahkaa 250g
Ruisleseitä n. 50g (en ole tarkkaan mitannut, suoraan purkista kaatunut että saa taikinasta hieman "jämäkkää")
Leivinjauhetta ~ 1tl

Eli ensin sauvasekottimella raejuusto homogeeniseksi massaksi (myös murskaus haarukalla onnistuu, tämä tosin hitaampaa), sitten rikotaan siihen kananmunat, rahka, leivinjauhe ja leseet ja sekoitetaan massaksi vaikkapa ihan haarukalla, sitten tasaiselle uuninpellille leivinpaperia ja levitetään siihen tasaiseksi levyksi, paistetaan uunissa 225 asteessa about 15 min. tai niin pitkään että väri on kauniin ruskea. Raejuuston voi korvata tavallisella juustoraasteella tai sekoittaa 50-50, maussa en kyllä huomaa hirmuista eroa ja mielummin henk. koht. otan ne rasvat sitten vaikka rypsiöljystä. Kalorilaskuri näyttää 830kcal, 128 prode, 36g hh (kun ruislesettä 80g) ja 21g rasvaa. Itsellä ainakin myös mahan toimintaa auttaa huomattavasti tommoinen kuituhirviö.
 
Ollaa kaverin kaa tehty 800g pohjalla täytteinä kinkkuu, aurajuustoa, meetvurstia, jalopenoa, juustoa, tomaattipyrettä, paprikaa ja jtn vielä ei tuu mielee. Helposti meni kahteen pekkaan, ja oli ihan perkuleen hyväää. :kuola: Tänää uusiks tavisohjeella ja tonnikalaa, aurajuustoo, pekonia, pepperonia, juustoa, tomaattipyrettä ja paprikaa täytteinä. En malta oottaa että pääsen siihen pizzaan käsiksi... ----> tekemään
 
Näyttää ihan järjettömän hyvälle, pakko jokupäivä kokeilla. :hyper:
Millanen tosta tulis jos tekisi pohjan jauhelihan sijasta vaikka kanasta tai tonnikalasta?
 
Kuulostaa hyvältä, pakko kokeilla ensviikonloppuna,, Tossa tulee mielee mureke, mutta siitä on tehty "ns. pizzapohja" joka on si täytetty omilla herkuilla. :)
 
Äsken tein päivälliseks pitsaa. Täytteeksi kinkkusuikaleita, pepperonia ja ananasta. Hyvää oli, suolaa vaan ois saanu olla hieman vähemmän.
 
Jostain punttimimmin blogista löysin sellaisen pizzapohjan, joka koostuu vehnäleseistä, rahkasta, leivinjauheesta ja kananmunasta. Hyvän kokoisen pohjan sai tehtyä suhteellisen vähällä hh-määrällä, vain maku oli paska. En jaksa nyt etsiä, mutta voi löytyä Fastin entiseltä vastauspalstalta tai googlettamalla.

Maku on todella hyvä, kun vielä lisää tuohon juustoraasteen ja ruisjauhon pohjaan.

Täytteet itten mm. sinihomejuustoa, juustoraastetta lisää, ananasta, kinkkua/kanaa ja tomaattisiivuja. Siinä on pizza jota oon tehny monesti ja tuun tekemään, todella hyvä!
 
Kyllä! toimii. On mielettömän hyvää! :) Maustoin pohjan hieman ohjetta paremmin ja laitoin päälle kinkkusuikaleita Nam. Ei ole vika kerta kun tätä reseptiä käytän. Kiitän ja kumarran!
 
Kokeilin tämmöistä pientä kevytversiota:

pohja:
140g tonnikalaa
1 muna
täytteet:
5g ketsuppia
25g kanaa
20g raejuustoa
25g paprikaa
10g juustoraastetta

Kcal: 348 Proteiinit: 51g Hiilihydraatit: 3.1g Rasva: 14.4g

Ainoa miinus oli se, että pohja näytti ja maistui ihan silakkapihville. :D Mutta tähän vielä täytteitä vähän parantelisi niin potentiaalia kyllä riittää.
 
Kokeilin tänään ja yleisökin tykkäs. Tosin ihan semisti mautonta jäi pohjasta vaikka laitoin mielestäni pippuria aika paljon.
Kandee siis maustaa aika helvetin rankalla kädellä niinku jengi on yrittänyt sanoakkin.
Tästä ei oo paluuta, teen jatkossakin. Keksijälle iso kiitos! :)
 
VHH- pizza "Vyötärön metsästäjän pizzapohja"- ohjeella

Teinpä pizzan. Tuolla hyviä ohjeita: http://karppaus.info/resepti/suosituimmat.php

Suosituimpana oli tämä Vyötärön metsästäjän pizzapohja, niin pitihän sitä kokeilla.

Pohjaan ruisjauhojen tilalle 3 rkl soijajauhoa ja 1 rkl kauralesettä. Juustona perus Pirkka-Edam. Rahkana Milbona.

Täytteeksi normipekonia (140 g), norminautajauhelihaa (voissa paistettua tietenkin) 200 g ja juustoa vajaa 100 g.

Tuli tosi hyvää! Pienoinen rahkan maku pohjassa toi mieleen rahkavoitaikinan, mutta se ei tullut liikaa läpi.

dfdsfo.jpg


Pizza numeroina:

Paino: 1 kg
kcal: noin 2180 kCal
Prot.: 172 g (32%)
Rasvaa: 158 g (65%)
Hiilih.: 17g (3%)
Kuitua: reilu 15 g

Helppoa ja melko nopeaakin, suositteluni :rock:

Note to self: Ens kerralla hieman lisää juustoa päälle. Täytteiksi käytettyjen lisäksi tonnikalaa ja ehkä punaista paprikaa tms.
 
Vois tehä kyllä viikon satsin jääkaappiin. Loistavaa yönapostelua :kippis1:

Vielä ku beef jerkyä opettelis tekemään

Tässäpä Ironbuttin täällä: http://www.pakkotoisto.com/ravinto/...olla-epaeterveellistae-reseptejae/#post701278 postaama resepti. Sienikuivuria ei mun mielestä kyllä ole pakko omistaa, onnistuu myös uunissa. Lihat vaan roikkumaan uuniritilästä, uuniin lämpöä n 50 astetta ja lihat kuivumaan n. 8 - 10 tunniksi.. uunin luukku on hyvä jättää hitusen raolleen, niin että kosteus pääsee poistumaan.

"Tee se itse Beef Jerky eli kuivaliha (TÖRKEEN HYVÄÄ!):

1/2 - 1 kg naudan ulkofilettä palana (paisti käy myös)

Marinadiin:
1 dl soijakastiketta
1 dl Teriyakikastiketta
1 dl Worcestershire kastiketta
2-4 valkosipulin kynttä hakattuna pieniksi tai 1 rlk valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl cayannepippuria
0,5 dl punaviiniä (tai punaviinietikkaa)
runsaasti karkeaksi rouhittua mustapippuria
Liquid smoke savuaromia ( tai 1/2 pulloa HP BBQ-kastiketta
1 rkl siirappia

Poista lihasta mahdollinen rasva ja kalvot. Leikkaa liha syyn suuntaisesti lihaleikkurissa noin 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Jos et omista lihaleikuria, niin pane liha pakkaseen pariksi tunniksi ja leikkaa terävällä puukolla hieman kovettuneesta lihasta suikaleet.

Sekoita kaiki marinadin aineet hyvin keskenään. Pane lihaviipaleet marinadiin 8-16 tunniksi. Ota lihat pois marinadista ja kuivaa talouspaperilla lihoista marinadi pois. Lihan pinnan ei tarvitse jädä märäksi.

Pane lihasuikaleet sienikuivuriin kuivumaan. Liha on valmista, kun se tuntuu sormiin kuivalta ja jäykähköltä, muttei kuitenkaan rutikuivalta. Valmis liha on sitkeän kuivaa. Liian kuiva liha murtuu rapsahtaen taitettaessa. Anna lihojen lämmön tasaantua huoneenlämpöön ja sulje vakuumipakkauksiin tai minigrip-pusseihin. Säilyy kuukausia.

Kyseinen resepti on aika väkevän makeahko, mutta reseptiä on helppo muunnella makunsa mukaan (Esim. Teriyakikastiketta, raakaa sipulia, mustapippuria, sitruunamehua ja liquid smoke-aromia)"
 
Ite tuli tehtyä tänään aloituspostin mukainen pizza, mutta päälle tuli, kinkkua, aurajuustoa ja herkkusieniä vielä lisäksi ja metukka jäi pois.. jos illalla lenkin ja saunan jälkeen söis sen pois :D
 
Mahtavaa pitsua tuli! Tein tuon etusivun ohjeen mukaan, ja annan pitsulle arvosanaksi 8/10. Kahta pistettä jäi uupumaan vain sen takia, että ei ollut jalopenoja ja pohja oli 2-3 milliä liian paksu. Niin hyvää pitsuaaaaaaaa
 

Suositut

Back
Ylös Bottom